Merve Çubuktepe

Bu hafta 23 Eylül 2023 itibariyle Güneş Terazi burcuna geçiyor ve tutulmalar döneminin etkisini hissetmeye başlıyoruz. Sonbahar ekinoksu itibariyle yeni bir dönem başlıyor. Retroların yavaş ve yorucu etkisini geride bırakırken artık giderek artan bir tempoya adım atacağız. Bu hafta 19 Eylül 2023’teki Güneş-Neptün karşıtı yanılgı ve illüzyonlara karşı bizi uyarırken 21 Eylül 2023’te kesinleşecek Güneş-Plüton üçgeni de bize etki yaratmak ve istediklerimizi gerçekleştirmek adına güç verecek. Mola bitti, hareket zamanı.

Bu haftanın açılarını detaylı incelersek eğer ilk önemli etki 19 Eylül 2023’te kesinleşecek olan Güneş-Neptün karşıtı. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

21 Eylül 2023’te Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. İçsel kaynaklarınızı daha etkili bir şekilde kullanabilir ve hedeflerinize odaklanabilirsiniz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

23 Eylül 2023’te Venüs-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Haftanın en iyicil açı kalıplarından birini deneyimleyeceğiz. Bu vesilesiyle Venüs retrosu sonrasında o dönemde oluşan kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Eylül 2023’te Güneş Terazi burcuna geçiş yapıyor. Sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz. Gece ve gündüz eşitlenirken yeni bir döngü başlıyor. Bu evre itibariyle Ekim 2023’teki tutulmalar döneminin de etkisini hissetmeye başlayacağız. Tüm Terazilerin doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :)

24 Eylül 2023’te Mars-Chiron karşıtı kesinleşiyor. Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18 Eylül 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda saat 03:36’da Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 03:05-06:57 arasında boşlukta kalacak akabinde 06:58’de Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu saatlerde uykuya dalmakta zorluk oluşabilir ve gergin rüyalar görebiliriz ama geçici bir etkidir. Günün geri kalanı oldukça verimli ve keyifli etkilere sahip. Günün en iyicil etkilerine sahip dönemi 09:18-13:18 arası zira Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Sorumluluklarınızı daha kolay yerine getirebilir ve kendinize daha fazla güvenebilirsiniz. Aynı zamanda geçmiş hatalardan öğrenme ve kişisel gelişim için bir fırsat sunar. Bir konuya odaklanmak için çok uygundur. Günün sonuna gelirken saat 21:52’den sonra tekrar keyifli bir evre bizleri bekliyor, Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. Bu etki altında iletişim yeteneklerini birleştirmek daha kolaydır. İletişim becerileriniz gelişmiş olabilir ve insanlarla daha iyi anlaşabilirsiniz. İmza, önemli görüşme ve çalışmalar için uygundur. Günün Sabian sembolü “Otomatların bulunduğu bir yerde okuyan insanlara servis yapan bir erkek çocuğu” Bu sembol tüm ümitleri kaybetmişken tekrar yeşeren umutla ilgilidir. Günlük sıkıcı rutinler içinde dahi ilham verici bir detay bulabiliriz. Bu detaylar ruhu gençleştirirken çiçeklenmesini sağlar. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 19 Eylül 2023: Haftanın en zorlayıcı gününe geldik. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 04:00’te Ay-Güneş 45’liği kesinleşiyor ve Hilal fazına geçiyoruz. Saat 12:15’te Ay-Jüpiter karşıtı kesinleşecek. Bu açı aşırı coşkulu veya fazla iyimser hissetme eğiliminde olmanızı veya duygusal meseleleri abartmayı teşvik edebilir. İçsel dengeyi korumak ve gerçekçi bir bakış açısını sürdürmek önemlidir. Finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Saat 13:17’de haftanın en zorlayıcı açılarından Güneş-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 14:18’de Ay-Venüs karesi devrede. İlişkilerde dengeyi bulmakta veya başkalarının duygusal ihtiyaçlarını anlamakta zorlanabilirsiniz. Gereksiz alınganlık, trip ve ani tepkilerden kaçınmakta fayda var. Karşı taraf istemiyorsa bir konuyu aşırı zorlamamak önemli. Ve son olarak saat 16:31’de Ay-Juno karesi devrede. Bu açı ilişkilerinizde veya iş birliği gerektiren alanlarda çatışma veya anlaşmazlık yaşama eğiliminde olabileceğinizi gösterebilir. Bağımsızlığınızı korurken aynı zamanda ilişkilerde dengeyi bulmakta fayda vardır. Günün Sabian sembolü “Güzel bir evde ikinci çayını içen yaşlı kadınlar.” Bu sembol aşırı kendini beğenmiş ruh halinin aynı oranda itici bir etki getirebileceğine dair bizi uyarır. Unutmayalım ki statü ile hava atmak ancak o elde edilen statünün süresi kadardır. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 20 Eylül 2023: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 07:05-11:05 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin olacak. Bu aralık ruhsal çalışmalar ve sanatsal aktiviteler için çok uygundur. Saat 10:46-12:21 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Güneş ve Ay-Plüton altmışlıkları kesinleşiyor. Bu açılar kişisel gücün ve kendine güvenin arttığı bir dönemi temsil eder. Kişi, duygusal dengeyi sağlama ve daha özgüvenli hissetme eğilimindedir. İçsel hedeflerinizi daha iyi anlayabilir ve bu hedeflere yönelik adımlar atabilirsiniz. Ay bu açıdan sonra boşluğa giriyor 12:22-16:05 arasında boşlukta kalıp saat 16:06’da Yay burcuna geçiş yapacak. Günün son tesiri saat 17:57-21:57 arasında etkin olacak Ay-Satürn karesi. Bu açı sorumlulukların ve kısıtlamaların vurgulandığı bir etki yaratır. Kişi üzerinde daha fazla baskı hissedebilir ve yaşamın zorluklarıyla başa çıkmak için daha fazla çaba sarf etmek zorunda kalabilir. Özellikle yaşça büyük kişiler ve otorite ile sınırları çok zorlamamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Kel adam ulusal figürlerin toplanma sürecini yönetiyor.” Bu sembol gerçek günün asıl kriz anlarında ortaya çıkacağına dair güçlü bir vurgu yapar. Sıkı ve disiplinli çalışmanın getireceği başarılar aşikardır. İç çatışmaları yendiğimizde daha da güçlü bir hale geliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21 Eylül 2023: Saat 07:20’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. İçsel kaynaklarınızı daha etkili bir şekilde kullanabilir ve hedeflerinize odaklanabilirsiniz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 09:12-13:12 arasına dikkat zira Ay-Merkür karesi kesinleşiyor. Önemli karar, görüşme ve imzaları bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Günün en verimli zamanları Ay-Mars altmışlığının kesinleştiği 20:11-00:11 arası. Bu açı altında, fiziksel enerjiniz yüksek olabilir ve hedeflerinize odaklanmak için istekli olabilirsiniz. Efor gerektiren işler, üşenilen konuları yerine getirmek ve fiziksel aktivite için çok uygun bir tesir. Son olarak saat 23:07’de Chiron-Juno üçgeni kesinleşiyor. Bu açı romantik ilişkilerde uyumu ve iş birliklerindeki dengeyi teşvik edebilir. İş veya kişisel ilişkilerde daha yakın bağlar kurmak için fırsatlar doğurabilir. Barışma, sorunları çözmek ve romantik sürprizler için harika bir tesir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Arkaik el yazmasının gizemlerini akademisyen açığa çıkarıyor.” Bu sembol kadim bilgeliğin büyüten ve doyuran gücünü bize hatırlatır. Eski bilgiyi öğrenmek büyük birikimleri beraberinde getirir. Geçmişle ayna tutarak yürürsek geleceği daha net görebiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 22 Eylül 2023: Saat 00:03’te Satürn-Vesta üçgeni kesinleşiyor. Bu açı altında uzun vadeli hedeflere odaklanmak ve gerektiğinde zorlu görevlere odaklanmak daha kolay olabilir. Ayrıca içsel motivasyonunuzu artırabilir ve kendinize olan bağlılığınızı güçlendirebilirsiniz. Bir konuya niyetlenmek, ilk adımı atmak ve kök salmak adına harika bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 00:58-02:58 arasında Ay-Chiron üçgeni devrede. Her türlü ruhsal şifa çalışması ve meditasyon için çok uygun bir etki. Bu evrede görülen rüyalar da büyük anlam teşkil edebilir. Günün ikinci yarısı daha puslu geçecek zira saat 15:36’da Ay-Neptün karesi devrede. Bu tesir duygusal karmaşıklık ve belirsizlikleri işaret edebilir. Bu açı altında duygusal durumlarınızda netlik eksikliği yaşayabilirsiniz. Gerçekçi olmayan beklentiler veya karmaşık duygusal dinamikler ortaya çıkabilir. Bu dönemde duygusal sınırlarınızı korumak önemlidir. Saat 21:31’de Ay-Güneş karesi devreye giriyor ve İlk Dördün Ay Fazına geçiyoruz. Bu evre istekler ve gerçekler arasında çatışma ve içsel ikilemler oluşturabilir. Ay bu açıdan sonra boşluğa giriyor ve 21:32-22:20 arasında boşlukta kaldıktan sonra 22:21’de Ay Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Günün Sabian sembolü “Bir acil çağrı ev sahibini rutin işlerinden alıkoyuyor.” Bu sembol sıkıcı bir rutinden beklenmedik bir şekilde kaçmanın keyfini bize hatırlatır. Ufuk geliştirecek yeni bir görev gündemde olabilir. Küçük hesaplardan uzaklaşarak büyük resme bakma zamanıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 23 Eylül 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Oğlak burcunda ve saat 01:43’te Satürn ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Günün ilk saatlerinde bir konuya odaklanmamız kolay olabilir, üşendiğimiz bir işi daha kolay tamamlayabiliriz. Saat 08:49’da Güneş Terazi burcuna geçiyor ve Sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz. Gece ve gündüz eşitlenirken yeni bir döngü başlıyor. Bu evre itibariyle Ekim 2023’teki tutulmalar döneminin de etkisini hissetmeye başlayacağız. Tüm Terazilerin doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız size güzellikler getirsin. Saat 10:17’de haftanın en güzel açı kalıplarından Venüs-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Kalp kırıklıklarına iyileşme gelebilir, barışma ve uzlaşma gündeme gelebilir. Bu açı kalıbı saf sevginin iyileştirici gücünü simgeler. Aynı zamanda bereketi paylaşmak, kendimizden zor durumda olan kişilere yardım olmakta fayda vardır. Zira güzellikler paylaştıkça büyür. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 18:23-22:23 arası günün en verimli zamanları zira Ay-Merkür üçgeni devrede. Her türlü önemli görüşme, konuşma, başvuru ve imza gibi konuları bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Işık okunun deldiği mükemmel bir kelebek.” Bu sembol ani bir içsel uyanma deneyimiyle ilgilidir. Yıkıntılardan yeni bir şeyler üreterek yeniden doğma gücü söz konusudur. Kişi bunu yaptığında iç gücü harlanır ve çoğalır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 24 Eylül 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Boğa burcunda ve saat 00:12’de Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapacak. Ancak sabah saatlerine dikkat zira saat 05:17-08:07 arasında Ay-Mars ve Ay-Chiron kareleri etkin. Günün ilk saatlerinde daha gergin olabiliriz ve yanlış anlaşılmalara açıklık görülebilir. Günün en verimli zamanları saat 11:27-15:27 arası, bu esnada Ay-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Her türlü yaratıcılık, enerji ve kolektif gerektiren konular için bu açı kalıbı son derece etkindir. Saat 17:02-21:02 arasında Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken her türlü ruhsal ve sanatsal çalışma için uygun tesirler altında olacağız. Ancak saat 22:05’te Ay-Plüton kavuşumu kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor günün geri kalanını bu şekilde geçirecek. Saat 22:06’da haftanın en gergin açılarından Mars-Chiron karşıtı devreye giriyor. Kazalar, yaralanmalar, dikkatsizliğe açık bir etki. Bedeni zorlamamak, hareketlerimize dikkat etmek çok önemli. Agresif davranışlar beklenenden fazla kırıcı ve kalp yaralayıcı olabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Özetle saat 21:02’den sonra rölantiye geçmek ve koşulları zorlamamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “İnsanın kahramanca yükselişini anlatan bir senfoni çalınıyor.” Bu sembol geniş yelpazeden gelen kişilerin aynı tipte insanlara göre çok daha farklı ve eşsiz bir ürün ortaya koymasıyla ilgilidir. Bu vesileyle cesaret ve umut yenilenir, ruh daha da canlanır. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe