Merve Çubuktepe

Kadersel ve ülkemiz özelinde son derece önemli bir haftaya giriyoruz. Tam da bu hafta 19 Haziran 2018’de uzun süredir Türkiye haritasının tepe noktasında gezinen Neptün’ün retrosu başlayacak. Bu oldukça önemli bir konu; yazının ilerleyen bölümünde değineceğim.

Hafta içerisinde yine 19 Haziran 2018’de Venüs ile iyicil Kuzey Ay Düğümü kavuşumu gerçekleşecek. Karizma, duruş ve liderliği etkileyici bir şekilde yansıtmanın seçmen üzerindeki etkisi çok yüksek olacaktır. Ki son hafta özellikle kararsız kişiler açısından çok kritik. Bu kavuşum aynı zamanda duygusal konular açısından hayırlı gelişmelere işaret eder.

Yine bu sefer Merkür’ün sahnede olduğu bir Büyük Su Üçgeni yaşayacağız. Yine 19 Haziran 2018’de kesinleşecek Merkür-Jüpiter üçgeni olumlu bir hava yaratıyor; özellikle de kalbe dokunan konuşmaların büyük tesir bırakabileceğine işaret etmekte. Ticari girişimler, iş görüşmeleri ve finansal hareketler açısından da pozitif bir etkidir.

21 Haziran 2018’de Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Tüm Yengeçlerin doğum gününü canı gönülden kutluyorum. :) Aynı gün Merkür-Neptün üçgeni de kesinleşecek. Toplum olarak çok çok duygusal, aynı zamanda biraz da sübjektif olacağız. Alınganlaşabiliriz, kolay etkilenebiliriz. Ancak Merkür’ün açıları bu hafta özellikle kariyer girişimleri ve önemli görüşmeler için pozitif durumda. Ama Venüs-Mars karşıtı ikili ilişkiler ve finansal konularda gerilim, riskli durumlara işaret ediyor.

22 Haziran 2018 itibariyle hava sertleşmeye başlıyor Merkür-Plüton karşıtlığı kesinleşiyor. Bu da giderek toplumsal açıdan gerilimin artışı, hadsiz konuşan insanlar, birilerini zorla ikna etmeye çalışmakla alakalı. Herkes kendi fikirlerine sahiptir ve bunu söylemeye özgürdür; kimsenin diğer bir bireye istemediği bir şeyi dayatmasına hakkı yoktur. Saygılı olmamız çok önemli.

23 Haziran 2018’de ise Güneş-Uranüs arasındaki altmışlık pozitif açı kesinleşecek. Bu açı orijinallik, yenilikleri uygulama, insanlara yeni bir soluk getirme, enerji yüksekliği ve yaşam coşkusu ile alakalıdır.

Gelelim 24 Haziran 2018’e… Ankara merkezli oy kullanmaya başlama anına baktığımızda yükselen Aslan, iyicil kuzey Ay düğümü ve Venüs ile kavuşumda. Aslında güzel ve hayırlı bir etkileşim ancak Venüs Mars ile kare, Jüpiter ile karşıt. En önemlisi de anın yükseleni Güneş ile Satürn arasında karşıt var. Bunlar büyük çekişme, soluk soluğa bir mücadele; aynı zamanda seçim günü yaşanacak aşırı gerilim, kavga, şiddet riski ve zorlu olaylara işaret. Umarım böyle bir durum olmaz.

Asıl önemli konuya gelirsek eğer; Neptün retro durumda ve Türkiye haritasının tepe noktasında. Yani çok sisli bir seçim! Hileler, karışıklıklar, hatalı sayımlar her şey olabilir… Bu konu hepimizle alakalı. Bundan dolayı da herkesin elini taşın altına koyup sandık güvenliğini sağlamak için destek olması önemli. Mars’ın retroya gitmek üzere yavaşlamaya başlaması da eylem alma konusunda yavaşlığı işaret ediyor. Katılım konusunda da herkesin bu ağırlık hissine kapılmadan her ne görüşten olursa olsun oy kullanması çok önemli.

Liderlerin aldığı etkileri incelediğimizde ise Muharrem İnce’nin adaylığını açıkladığı zaman oldukça pozitif etkideydi. Nitekim dengeleri değiştirdi, büyük ilgi topladı. Bu bağlamda kendi partisinden çok daha fazla oy alması ve başarısını ispatlaması mümkün. İlerleyen zamanda alacağı etkileri de düşünürsek partisine ilerleyen dönemde başkan olacağını düşünüyorum.

Diğer yandan çok dikkat çeken bir zamanlama var ki, seçim anında Muharrem İnce’nin haritasının tepe noktasında Satürn retro, Tayyip Erdoğan’ın ise Jüpiter retro var. Ancak iki gösterge de retro… Bu düşündürücü. Meral Akşener’in haritası ise tam potansiyelini yansıtmasını engelleyen bir durumda, bu bağlamda bu yarışta diğer iki adaya göre geriden takip ediyor.

Teknik detaylarla sizi boğmak istemiyorum, verileri toparladığımızda astrolojik perspektif ile cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura uzayacağı görülmektedir. İnce başarılı bir şekilde bir sonraki tura çıkabilir, aldığı rüzgar oldukça olumlu. Ancak ikinci turda ülkenin tepe noktasında bir şeylerin tamamen değişimini -çözülmesini simgeleyen Neptün; gerek Jüpiter/Satürn etkisi ikinci tura çekişmeli bir mücadele olsa da Erdoğan’ın avantajlı bir şekilde giriş yapacağını göstermektedir.

Bu bilgiler ışığında ikinci tur olduğu takdirde bir önceki referanduma benzer başa baş bir mücadele izleyebiliriz. (Türkiye Natal Güneş-Uranüs karşıtı dikkat çekici, ancak orb çok geniş; Uranyen değişim etkisi için daha daha zaman var gibi) İkinci turu gelecek sonuçlar ve seçim yasaklarından sonra detaylı inceleyebileceğiz. Ancak tabii ki bunlar öngörüdür; insanların iradesi ise her şeydir! Bundan dolayı herkes ne hissederse hissetsin oyunu kullanmalı. Bir not olarak İnce’nin asıl çıkışı ve yükselişi ise 2019 ortası itibariyle görülüyor.

Diğer yandan Türkiye haritası 23 Temmuz 2018 Ay Tutulması ve 11 Ağustos 2018 Güneş tutulması gibi çok sert etkiler alacak, Mars retrosu sekizinci evden Merkür retrosu ise ikinci evden gelecek… Bu bağlamda ülkemizi gerçekten çok sert bir ekonomik kriz ve çözülmesi gereken sorunların beklediğini söyleyebiliriz. Yani kim cumhurbaşkanı olacaksa tam anlamıyla ateşten gömlek giyecektir. Devamını moral bozmamak adına yazmayacağım; ancak önümüzde çok zorlu ve uzun bir yol var. Umarım her şey hepimizin hayrına olur! Lütfen bunların astrolojik bir yorum olduğunu, kişisel görüşlerimden bağımsız; teknik analizler olduğunu unutmayınız. Hassasiyet ve saygınız için teşekkürler.

Gelelim haftanın önemli etkilerine:
Pazartesi 18.06.2018:
Ay 06:25-11:40 arasında boşlukta. Yani günün ilk yarısında daha aheste ve sakin bir akış var. Bir şeyleri sonuçlandırmak adına çok zorlamamak en doğrusu. Boşluk bitişi itibariyle Ay Başak burcuna geçiş yapıyor, öğleden sonra ilk olarak Uranüs ile olumlu açı yapacak. Üretkenliğiniz artabilir, daha enerjik ve sürekli bir şeyler yapma gayretinde olabilirsiniz. Gece saatlerinde ise Ay, Satürn ile olumlu açı yapıyor. Öğleden sonra yapacağınız her şeyde sonuç alma ve netlik etkisi söz konusu. Gece saatlerini dikkat gerektiren işler için değerlendirebilirsiniz. Genel olarak oldukça pozitif bir gün, özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkiden çok yararlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı 19.06.2018:
Haftanın en güzel ve yoğun etkilere sahip günü! Öncelikle uzun sürecek Neptün retrosu başlıyor. Daha çok toplumsal ölçekte etkili olsa da haritanızın önemli bir noktasına temas ediyorsa hayatınızda o konuya dair bir çözülme ve gerçeklerle yüzleşme durumu oluşabilir. Diğer yandan Venüs ile iyicil Kuzey Ay Düğümü kavuşumda. Aşkta şans, beklenmedik ilan-ı aşklar, dikkat çekme ve parıltıyı yayma adına güzel bir etki. Hayırlı ve doğru kişiyi bulma konusunda da destekleyici. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için etkili. Bitmedi Merkür-Jüpiter üçgen açısı da bugün kesinleşiyor, yeni bir su üçgeni daha oluşuyor. Harika! Her türlü önemli görüşme, mülakat için süper bir etki. Kariyer girişimleri, terfi ve finansal kazanımlar adına da destekleyici.
Ay Başak burcunda sabah saatlerinde ilk olarak Merkür ile olumlu açı yapacak. Kısa bir süre sonra da Jüpiter ile olumlu irtibat kuruyor. Bugün özellikle öğleden önce önemli mülakatları, iş görüşmelerini ve dava açma gibi konuları denk getirerek avantaj sağlayabilirsiniz. Sınavlar için de harika bir görünüm. Aynı zamanda yatırım girişimleri, alım satım gibi konularda da etki pozitif. Tüm bu olumlu etkilerden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Diğer yandan öğleden sonra akşama doğru Ay-Neptün karşıtlığı kesinleşiyor. İletişim trafiği karışmaya başlıyor, dalgınlık ve dikkatsizliğe açık bir etki. Her duyduğunuza hemen inanmayın derim. Aşırı büyük hayaller yerine gerçekçi olmak önemli. Özellikle de değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yaylar dikkat.

Çarşamba 20.06.2018:
Ay Başak burcunda yolculuğunun son demlerinde Güneş ile kare açıda olacak. İkili ilişkiler, duygusal konular başta olmak üzere üst-ast ilişkilerini de kapsayan gerilimli bir etki var. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler dikkat. Bugün aşırı detaylara kapılıp sürekli sorun bulmadan biraz rahat olmak gerekiyor. Ay saat 13:50-15:29 arasında boşlukta kalıp akabinde Terazi burcuna geçiş yapacak. Günün zorlu ve pimpirikli etkisi azalıyor, daha huzurlu ve ahenkli bir enerji ile kuşatılıyoruz. Ancak yine de Ay’ın ilk açısı Kiron ile karşıt olduğundan hazır bu açı geçti açayım ben bayramlık ağzımı demiyoruz. :) Zira halen duygusal açıdan hassas ve kolay incinebilir etkiler altındayız.

Perşembe 21.06.2018:
Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor! Tüm Yengeç burçlarının doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Aynı zamanda yaz dönümü de başlıyor, onu da kutlayalım tabii ki. Merkür, Neptün ile üçgen açı yaparak günün yoğun ve duygusal enerjisini arttıyor. Büyük Su Üçgeni halen etkin ve güçlü. Romantizm artabilir, daha şairane konuşabiliriz, aynı zamanda içimizdeki anlayış ve merhameti de dışarı çıkarabiliriz. Bugün meditasyon, ibadet ve yoga gibi aktiviteler için çok uygun bir gün. En çok da su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için. Diğer yandan Venüs-Mars karşıtlığı kesinleşiyor, ikili ilişkiler açısından gergin bir etki… Kadın-erkek rolleri hakkında çatışmalar artabilir, ilişkide kim dominant kim güçlü gibi konular gündeme çıkabilir. Çok uçlara ve kaçış psikolojisine savrulmayın derim. Özellikle de sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler dikkat. Ay Terazi burcunda neyse ki önce Venüs sonra Mars ile olumlu açı yaparak bir nebze olsun bu zorlu etkileri dengeliyor. Ancak akşam saatlerinde yine Merkür ile kare açı yapacak. Yani özellikle duygusal ilişkilerde empatik ve hassas olmayı ihmal etmemeliyiz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 22.06.2018:
Ay, 04:33-22:10 arasında yani neredeyse tüm gün boşlukta kalacak. Diğer yandan Merkür-Plüton arasındaki sert karşıt açı kesinleşiyor. Hem boşlukta bir Ay hem de bu etkileşim esasen sert, baskıcı ancak ucu bir yere varmayan konuşmalar anlamına geliyor. İnsanları boşu boşuna inanmadıkları bir şeye ikna etmeye çalışmak ya da istemedikleri bir şeyi yaptırmaya çalışmak hem boşa kürek çekmek hem de o insanları zorlamak olur. Size de bu tür davranışları yapan kişilere karşı dik duruşunuzu korumanızı öneririm, zira taviz verirseniz devamı da gelebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Ay boşluk evresi bittikten sonra Akrep burcuna geçiş yapıyor.

Cumartesi 23.06.2018:
Doğum günümü incelediğimizde ise Güneş-Uranüs altmışlığının olumlu etkisini görüyoruz. :) Bu güzel açı enerji, yaratıcılık, farklılığı ortaya koyma ve neşe açısından güçlüdür. Özellikle sizden yaşça büyük ya da deneyimli kişilerden tavsiye alarak zihninizde parçaları oturtabilir ve güzel işlere imza atabilirsiniz. Bu açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar yararlanabilecek. Sabah saatlerinde Ay-Satürn arasında olumlu açı oluşması da durumun kalıcılığını desteklemekte. Öğleden sonra ise atmosfer biraz sertleşiyor, Ay-Mars karesi kesinleşiyor. Kazalara, sakarlığa açık aynı zamanda aşırı inat sonucunda çıkabilecek sert kavgalara açık bir etki. Özellikle kaba saba ve maganda insanlarla muhattap olmamalısınız. En çok da sabit burçlar Akrep, Aslan, Boğa ve Kovalar dikkat. Bunun üzerine de Ay-Venüs karesi var. Yani duygusal konularda da frene basıyoruz, abartıdan kaçınıyoruz. Tam gece yarısına dakikalar kala Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor; bir şey dilemek ve dua etmek için tam zamanı.

Pazar 24.06.2018:
Ay Akrep burcunda, sabaha karşı önce Neptün öğlen itibari ile Plüton ile olumlu açı yapacak. Enerjisi çok yoğun ve derinlikli bir gün. Bugün daha çok maneviyata ve hayattan beklentilerinize odaklanabilirsiniz. Yardımlaşmak, karşılıksız iyilik yapmak adına doğru bir gün; dönüşü beklenmedik zamanda gelebilir. Ay boşluğa girmeden önce son açısını Merkür ile yapacak; iletişim trafiği artıyor. Derin sohbetler yapabilir, sizin için önemli insanlarla kendiniz adına gizli ve değerli olan konuları paylaşabilirsiniz. Ay saat 16:59 itibariyle tüm gün bu şekilde kalmak üzere boşluğa giriyor, kısa bir süre sonra sandıklar kapanıyor; biz de seçim sonuçlarını takip etmeye başlıyoruz. :) Not: Oyunuzu ay boşluğa girmeden atın derim, ne olur ne olmaz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ