Merve Çubuktepe

Yılın son Merkür retrosu hem gözlemlediğim hem de aldığım geri bildirimlere bakılırsa klasik eski sevgili hikayeleri dışında çok ciddi teknoloji odaklı sorunlar da yarattı. Bir çok firmada sistemlerin çökmesi, atm cihazlarında sorunlar, Instagramdaki devrimsel değişiklik ve de bunun altyapısı oluşurken gerçekleşen aksaklıklar retronun hakkını vermiş durumda. Bir önceki retroda Whatsapp, Instagram, Facebook vb ne varsa çökmüştü belki hatırlarsınız.

Ve bu hafta 19 Kasım 2019 22:12 – 21 Kasım 2019 22:12 aralığında Merkür durağan konumda kaldıktan sonra 21 Kasım saat 22:13 itibariyle ileri hareketine başlayacak. Yani Merkür retrosuna bu hafta resmen veda ediyoruz. Birçok kişi için olaylı, bol ikilemli, zaafların ve iradenin sorgulandığı olaylar yaşanmış olabilir. Diğer yandan Akrep burcunun derinlere nüfuz eden tesiri sebebiyle birçok kişi özüne dönerek hayat amacını sorguluyor ve retro sonrasındaki dönemde uygulamak adına planlar yapıyor. Bir hatırlatma olarak retro gezegen pat diye direkt hızlı haline dönmez, 24 Kasım 2019 22:13’e kadar ana gölge fazda kalacak; tam çıkış ise 7 Aralık 2019. Tabii ki bu vakitlerde artık hala retro kafasında yaşamayacağız, retro biter bitmez etki azalmaya başlayacak. Ama işlerin hızlanması, akıcı hale gelmesi adına bu iki zaman dilimi önemli eşikler.

Bu haftanın astrolojik açıdan kalitesi oldukça yüksek. Retroda hem Merkür’ün durumu hem de bir çok Mars odaklı sert açı sebebiyle ilerlemek, bir konuda yol almak oldukça zordu. Direkte geçen Merkür’ün yanı sıra 19 Kasım 2019’da Mars Akrep Burcunda geçiş yapıyor. Mars zararlı konumda olduğu kendini iyi ifade edemediği ve hareket alanının kısıtlandığı Terazi burcunu terkederek yönettiği Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu etkileşimle birlikte hareket kabiliyetimiz iyice yükseliyor. Doğru strateji ve gözlem ile bir türlü ilerlemeyen, havada kalan, çözümsüz gibi görünen, kopuk kopuk ilerleyen konularda hız kazanmak ve en önemlisi sonuç almak mümkün. Mars Akrep etkisi her şeyi akılcı bir şekilde gözden geçirip “Risk budur” demek adına önemli bir cesaretlendirici etki olarak karşımıza çıkıyor. Üstüne Güneş tutulması da yaklaşıyor. Mars Akrep asla fevri değildir, gözlemler ve harekete geçmek adına doğru anı bekler. En çok dikkat edilmesi gereken konu budur. Bu transit esnasında tutku ve tensel uyum da ilişkiler konusunda odak noktasına yerleşir.

22 Kasım 2019’da Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter’in yönettiği zodyağın seyyah, filozof ve iyimser üyelerinin doğum günlerini kutluyorum. Yeni yaşınız güzellikler getirsin!

Haftanın zorlayıcı tek etkisi 24 Kasım 2019 Mars-Uranüs karşıtlığı olacak. Bu açı kalıbı öngörülmesi zor, riskli olaylara işaret eder. Fevri ve beklenmedik tavırlara açıktır. Duygusal kontrol zor olabilir. Yangınlar, kazalar, doğal afetler çerçevesindeki riskler bir tık daha yükselebilir. Bireysel anlamda gerek güvenlik gerek kişisel ilişkilerde agresyon tuzaklarına düşmemek, özellikle de kışkırtıcı insanlara karşı soğukkanlı olmak önemli olacaktır. İşler beklediğimiz gibi gitmediği takdirde karalar bağlamak veya pes etmek yerine hızlıca bir B Planı oluşturmaya odaklanmak transiti çok daha rahat geçirmenizi sağlayabilecektir.

En güzel haberi sona sakladım astrolojideki en şanslı açı kalıplarından biri bu hafta meydana gelecek. 24 Kasım 2019’da Venüs-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Benefik gezegenler, Büyük ve Küçük İyicil diye adlandırılan Venüs ve Jüpiter’in ortaklığı bu hafta özellikle haritanızda tesir ettiği alanda iyileşme, şans ve güzellikler getirebilir. Bu kavuşum 28 derece Yay burcunda olacak. Özellikle +-3 derecede yerleşimleri olanlar bu kavuşumdan daha fazla etkilenebilir. Bu güzel açı kalıbı ile Mars-Uranüs karşıtlığı farklı konseptte açılar olsa da aynı gün meydana gelecekler. Bu bağlamda çok çok şanslı olsak da, tüm işaretler bizden yana olsa da şansımızı çok aşırı zorlamaktan kaçınmak, elimizdeki güzelliklere şükretmek çok daha hayırlı olacaktır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.11.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcunda 03:58’de Kiron ile olumlu açı yapıyor. Ateş elementinde gerçekleşen bu kavuşum anlamlı rüyalar görmek, erken kalkanlar için de ruhsal çalışmalar yapmak adına çok uygundur. Saat 07:35’te Ay-Uranüs karesi sabah sabah özellikle uyku mahmurluğu ile yapılabilecek dikkatsizlikler, trajikomik olaylar zincirine dikkat çekmekte. Eşyaları kontrol edelim, yolda sağımıza solumuza iyi bakalım; en iyisi kahve veya çayımızı içip iyice bir kendimize gelelim. Saat 09:48’de Ay-Juno altmışlığı ise güne hafif duygusal bir dokunuş getiriyor. Günün yarısında günaydın mesajları, tarafların birbirini yoklaması gibi durumlar görülebilir. Saat 21:53’te Ay-Merkür karesi kesinleştiğinden akşam saatleri itibariyle sivri dil, laf dalaşları, aşırı tutturma ve dedikodudan kaçınmakta fayda var. Hala Merkür retrosu etkisinde olduğumuzdan yanlış anlaşılmalar görülebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 19.11.2019: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor. Haftanın en sade ve pozitif günlerinden birindeyiz. Bugün özellikle motivasyonunuz yüksek olabilir, hevesli, keyifli ve hatta biraz da çocuksu hissedebilirsiniz. Varsa eğer çocuğunuzla daha yakın ve keyifli iletişim kurmak da mümkün olabilir. Sunum veya önemli konuşmalar yapacaklar için ise harika bir gün. Saat 10:40’ta Mars Akrep burcuna geçiyor. Mars zararlı konumda olduğu Terazi burcundan çıkıp yönettiği Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu etkileşim de hareket kabiliyetimizi oldukça yükseltiyor. Doğru strateji ve gözlem ile bir türlü ilerlemeyen, havada kalan, çözümsüz gibi görünen, kopuk kopuk ilerleyen konularda hız kazanmak ve en önemlisi sonuç almak mümkün. Saat 15:04’te Ay-Venüs üçgeni de kesinleşerek günü daha da parlak bir hale getiriyor. Özellikle öğleden sonra bu keyifli atmosfere duygusal tesirler de giriş yapmakta. Bu vakitler duygusal konuşmalar, flört ve barışmalar adına değerlendirilebilir. Bir kişinin size olan ilgisini de fark edebilirsiniz mesela. Gün boyunca aynı zamanda retro döneminde olmamıza karşın finansal konularla alakalı işleri çözümlemek adına iyicil etkiler de devrede olacak. Akşam saatlerinde evde puzzle, monopoly,tabu, bilgisayar oyunları vb gibi seçeneklerle ayrıca eğlenebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Saat 22:12’de Merkür Durağan konuma geçiyor ve 21 Kasım 2019, saat 22:12’ye kadar bu şekilde kalacak. Durağan konum Merkür retrosundan daha dikkatli olunması gereken zamandır, bundan ötürü çok önemli konularla alakalı karar ve eylemleri mümkünse dişinizi sıkıp durağan konum sonrasında hayata geçirmenizde fayda var.

Çarşamba – 20.11.2019: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde 00:06’da Jüpiter ile üçgen açı yapıyor. Ancak saat 00:12’de Ay, Güneş ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Yani şu anda son dördün fazındayız, yeniaya doğru hazırlanacağız. Saat 04:55 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiyor. Boşluk evresi uyku saatine denk geldiğinden uykuya dalmakta zorluk veya tuhaf rüyalar görülebilir. Uyku öncesi güzel bir banyo yaparak veya bitki çayı içerek kendinizi rahatlatabilirsiniz. 05:47’de Ay-Mars olumlu açısı kesinleşerek güne zinde ve dinamik başlamamızı sağlıyor. Devamında gelen açılar da hep olumlu olduğundan bugün birçok işi bitirebilir ve çok rahatlayabilirsiniz. Heves ve girişkenlik yüksek olacaktır, kendinizi göstermek adına da iyi bir fırsat. Sabah saatlerinde spor yapmaya üşenmeyenler için de harika bir etki. Saat 11:11’de Ay-Uranüs üçgeni bu güzel enerjiyi iyice yükseltiyor. Haftanın en pozitif günlerinden birindeyiz kesinlikle. Saat 22:33’te Ay, transit Ay düğümlerine olumlu açı yaparak günün enerjik havasına ruhsal açıdan da yoğunluk ekleyecek. Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet adına bu saatler değerlendirilebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Çok önemli konular için, bugün halen Merkür durağan konumda olduğundan ilk adımları mümkünse 21 Kasım 2019, saat 22:13’den sonraya almak faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.11.2019: Ay Başak burcunda, tam anlamıyla “İşleyen demir ışıldar” günündeyiz. Bugün pire gibi çalışabilir, elimizi attığımız işi bitirip çok verimli bir gün geçirebilir. 00:32’de Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor. Merkür durağan evrenin son bölümünde. Bugün kafanızı kurcalayan ya da bir türlü çözüm bulamadığınız veya anlamlandıramadığınız bir konuda aniden aydınlanma yaşayabilirsiniz. Notlar almak, taslaklar oluşturmak ve eylem planı yazmak adına çok uygun etki. Saat 07:50’de Ay-Neptün karşıtlığı kesinleştiğinden bu açı kalıbı Merkür retrosu bitmeden son dakika gollerine karşı bizleri uyarıyor. Büyük beklentiler, aşırı istekler veya sinyalleri yanlış anlamak düş kırıklığı oluşturabilir. Dikkatsizlik ve odaklanma sorunu oluşabileceğinden evden çıkmadan mutlaka telefon, cüzdan, anahtar vb önemli eşyalarınızı kontrol edin derim. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar. Saat 09:43’te Ay-Satürn, saat 16:41’de Ay-Plüton üçgeni güne ciddi ve net bir hava veriyor. Bugün az konuşma, çok iş düsturu fayda sağlayabilir. Direkt hareket başlamadan son yarım kalan işleri toparlamak, elde biriken işleri bitirmek adına bu yapı oldukça olumludur. Saat 22:13’te Merkür durağan hareketini de tamamlayarak ileri hareketine başlıyor. Özetle Merkür retrosu bitti herkese geçmiş olsun. :) Saat 22:39’da Ay-Venüs karesi etkin olduğundan sözlere dikkat etmeli, kırıcı açıklamalardan kaçınmalıyız.

Cuma – 22.11.2019: Ay Başak burcunda yolculuğunun son evresinde 03:24’te Jüpiter ile kare sert açı yapıyor. Uyuyanlar için çok önemli bir durum değil, ancak ayakta olanlar için olayları aşırı abartılı algılama ve ufak bir meseleyi çok büyütme görülebilir. Saat 06:31’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşerek Ay boşluğa giriyor ancak boşluk süresi çok kısa ve 07:20’de Terazi burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca diplomatik olmak, çatışma yerine uzlaşmacı tavır benimsemek ve huzuru koruma odağında davranmak fayda getirebilecektir. Saat 10:02’de Ay-Kiron karşıtlığı da kesinleşeceğinden aşırı fevri, bencil veya empati yoksunu davranan kişiler beklemedikleri olumsuz ve ders niteliğinde tepkiler alabilirler. Saat 17:58’de Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter’in yönettiği zodyağın seyyah, filozof ve iyimser üyelerinin doğum günlerini kutluyorum. Yeni yaşınız güzellikler getirsin! Ve saat 18:07’de Ay-Juno kavuşumu kesinleşerek güne romantik bir atmosfer getiriyor. Merkür retrosunun resmen sona erdiği ilk günümüzde özellikle akşam saatleri itibariyle duygusal konulara dair de olumlu bir akış yakalamak mümkün olabilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Cumartesi – 23.11.2019: Haftanın en zorlu ve sert etkilere sahip günündeyiz. Ay Terazi burcunda, saat 00:24’te önce transit Ay Düğümleri ile sert açıya giriş yapacak. Biraz daha tedirgin ve şüpheci bir ruh hali görülebilir. Sürekli hata yapma veya kaybetme korkusunun sizi yönlendirmesine izin vermemelisiniz. Saat 11:52’de Ay-Satürn; saat 18:31’de Ay-Plüton karesi kesinleşiyor. Bugün hava oldukça gerilimli ve her türlü çatırtı patırtıya açık. Bir konuda engellenme, beklenen yanıtı alamama gibi durumlar görülebilir. Ya da aşırı abartılı, egolu ve baskıcı tipte insanlarla uğraşabilirsiniz. Gün boyunca açıkçası bir şeyler güzellikle olmuyorsa zorlamanın pek de bir alemi yok. Soğuk veya kendini çeken insanların üzerine gitmek oldukça ters tepebilir. Gün boyunca tüm saydığım bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 24.11.2019: Ay Terazi burcunda saat 04:59’da Venüs, saat 05:49’da Jüpiterle olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Yani Ay burada ışığı Venüs’ten Jüpiter’e –iki iyicil gezegen arasında- taşıyacak. Günün ilerleyen saatlerinde kesinleşecek şanslı Venüs-Jüpiter kavuşumuna hazırlanıyoruz; harika bir etki. Saat 07:54’te Ay-Kiron üçgeni de kesinleşeceğinden günün şifa enerjisi de çok yüksek. Her türlü meditasyon, ibadet, spor, sanat; özetle zihninizi ne ferahlatıyorsa o konuya odaklanmanızı öneririm. Saat 08:59’da Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Gözlem yeteneğimiz de oldukça yüksek olacak, aynı şekilde biz de bir o kadar görünür olacağız. Saat 14:36’da Ay-Mars kavuşumu ve 14:51’de Ay-Uranüs karşıtı kısa süre sonra kesinleşecek olan Mars-Uranüs karşıtını tetiklemekte. Bu açı saat 19:50’de tam olarak kesinleşiyor ve Mars-Uranüs karşıtı oluşuyor. Bu açı kalıbı öngörülmesi zor, riskli olaylara işaret eder. Fevri ve beklenmedik tavırlara açıktır. Duygusal kontrol zor olabilir. Yangınlar, kazalar, doğal afetler adına risk şiddetini bir tık daha yükseltebilir. Bireysel anlamda gerek güvenlik gerek kişisel ilişkilerde agresyon tuzaklarına düşmemek, özellikle de kışkırtıcı insanlara karşı soğukkanlı olmak önemli olacaktır. Ve bir yandan da saat 16:33’te Venüs-Jüpiter kavuşumu yani astrolojideki en şanslı açılardan biri kesinleşecek. Benefik gezegenler, Büyük ve Küçük İyicil diye adlandırılan Venüs ve Jüpiter’in ortaklığı bu hafta özellikle haritanızda tesir ettiği alanda iyileşme, şans ve güzellikler getirebilir. Bu kavuşum 28 derece Yay burcunda olacak. Özellikle +-3 derecede yerleşimleri olanlar bu kavuşumdan daha fazla etkilenebilir. Bu güzel açı kalıbı ile Mars-Uranüs karşıtlığı farklı konseptte açılar olsa da aynı gün meydana gelecekler. Bu bağlamda çok çok şanslı olsak da, tüm işaretler bizden yana olsa da şansımızı çok aşırı zorlamaktan kaçınmak, elimizdeki güzelliklere şükretmek çok daha hayırlı olacaktır. Haftanın son gününde iki tane çok güçlü ve önemli kalıp devrede olacak, etkisini bir sonraki haftaya da taşıyacaklar. Tabii hangi açının ne kadar etki edeceği bireysel harita yapısına bağlı. Sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar saydığım konularda dikkat etmeli, ancak günün geneli çok olumlu olduğundan her burca bir yerden olumlu bir etki geliyor diyebiliriz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dilerim,
Merve Çubuktepe