Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde sert açı kalıbı yoğunlukları oldukça düşük. Uyumlu açıların baskın olduğu görünümler devrede olacak. Bu sebeple dolunay etkisi ile özellikle haftanın ilk yarısında Merkür retrosuna rağmen erteleyemeyeceğimiz işleri yoluna koymak ve sorunlara çözüm bulmak adına güçlü tesirler altındayız.

21 Mart 2019 04:42’de Terazi Burcunda dolunay meydana gelecek. Bu dolunay ilkbahar ekinoksu ile aynı günde, üstelik 0 derecede. Astrolojik açıdan yeni dönem aslında ilkbahar ekinoksunda yani Güneş ilk burç Koç’a giriş yapınca başlar. Bu bağlamda bu dolunay da ilk derecede olduğundan enerjisi son derece yüksek etkiler altında olacağız. Dolunay anında Ay-Kiron karşıtı ve Güneş-Kiron kavuşumu da etkin olduğundan şifa teması da ön planda. Ancak bu şifalanmayı eylemsizce bekleyerek değil; değişmek, iyileşmek ve ilerlemek adına inisiyatif alarak gerçekleşebilir. Bu etkileşim tabii ki ayrıca hassasiyet de yaratıyor, normalden daha kolay alınma ve sinirlenme görülebilir. Abartılı duygulara yenik düşmemek lazım.

Dolunay enerjisi Terazi-Koç aksında tezahür ettiğinden ilişkiler alanında oldukça etkili olacaktır. Merkür retrosunun da etkisi ile sallantıda olan tüm ilişkilerde önemli yüzleşmeler ve dönüm noktaları gündeme gelebilir. Geçmiş odaklı bir dönemden geçtiğimizden geçmişten gelen konular birikip patlama eğilimde olabilir, bundan dolayı işlerin çığrından çıkmasını istemiyorsak Terazi burcunun diplomatik ve orta yolu bulan enerjisine ayak uydurmamız gerekir. Ancak altını çizmeliyim “Aman ağzımızın tadı bozulmasın” diyerek sürekli susmak eninde sonunda Koç noktası ile temasta olan bu dolunayda büyük bir patlama getirir, ondan ne susmak ne de son perdede susmadan konuşmak gerekli. Doğru olan ikisinin tam ortasında bir yerde.

21 Mart 2019’da Güneş Koç burcuna geçiş yapacak. Tüm Koçların doğum günü kutlu olsun! Ve ilkbahar ekinoksunuz da kutlu olsun. İlkbahar başlıyor, hem doğaya hem ruhumuza yeni bir nefes geliyor. :)

Hafta boyunca 18 Mart 2019’da Merkür-Mars altmışlığı, 20 Mart 2019 Mars-Plüton üçgeni ve Merkür-Satürn altmışlığı, 21 Mart 2019 Venüs-Jüpiter altmışlığı gibi önemli ve olumlu açılar etkin olacak. Bu etkileşimler özellikle kariyer, finansal ve önemli materyal dünya konularını Retro döneminde çözmek adına destekleyici. Diğer yandan Venüs-Jüpiter altmışlığı iyi etki alan haritalarda Retro dönemde bir tamir durumu getirebilir, ancak aynı gün 21 Mart 2019’da Venüs-Mars karesi de kesinleşiyor. Bu da dolunayın etkisi ile ilişkilerde hassas zeminde olduğumuz ve hiç şakaya yer olmadığını gösterir nitelikte. Bundan dolayı sırf Venüs-Jüpiter altmışlığına da ilişkiler adına bel bağlamamak gerek diye düşünüyorum.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.03.2019: İyi haftalar! Ay Aslan burcunda, yeni güne enerjik ve motivasyonu yüksek başlıyoruz. Öyle değilseniz de silkinip enerjimizi yükseltme zamanı. 05:23’te Mars-Satürn altmışlığı da kesinleşiyor. Bugün Merkür Retro olmasına karşın iş görüşmesi, toplantı ve önemli işleri gerçekleştirmek adına harika etkiler evrede olacak. Ayrıca bir konuda plan yapmak, en iyi şekilde harekete geçmek adına tüm adımları düşünüp eksikleri kapatmak adına da şahane destekler söz konusu. Saat 11:26’da Ay-Venüs karesi ve 14:05’te Ay-Mars karesi kesinleştiğinden öğlen saatlerinde duygusal meseleleri çok zorlamamakta fayda var. Kolay alınganlık ve sinirlenme görülebilir. Meselelerin çok üzerine düşüp büyütmemek lazım. Özellikle de sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Ve Ay saat 17:19’da Jüpiter ile üçgen açı yaparak günün enerjisini tekrar yükseltiyor. Günün geri kalanı son derece keyifli, iyimser ve eğlenceli bir haline sahip. Dostlarla buluşmak, birlikte bol bol muhabbet etmek, kahkahalarla ruhunuzu aydınlatmak adına harika bir etki. Ay bu açıdan sonra boşluğa gireceğinden özellikle önemli işlerimizi öğleden önce tamamlamamızda fayda var. Günün güzel enerjilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Salı – 19.03.2019: Haftanın en sakin günlerinden birindeyiz. Ay Aslan burcunda 04:41’e kadar boşlukta kalıp akabinde Başak burcunda geçiş yapacak. Sabah 05:39’da Ay-Uranüs üçgeni de kesinleştiği için güne huzurlu ve dinamik bir şekilde başlıyoruz. Bugün hamaratlığımız tutabilir, kah kariyer kah evle ilgili işlerde arı gibi çalışıp her şeyi en güzel ve kusursuz hale getirebiliriz. Üşendiğiniz konular varsa bugün halledin derim. :) Ayrıca gün boyunca sorun olarak karşımıza çıkan konulara en yaratıcı ve pratik çözümleri bulmamız mümkün. Tek bir uyarı, gerektiğinde yardım istemeyi unutmayın; tüm yükleri sırtlamak zorunda değilsiniz bunu yapmayın. Günün pozitif etkisinden özellikle su ve toprak grubu burçları su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Çarşamba – 20.03.2019: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. 07:12’de Neptün ve 11:34’te Merkür ile Ay karşıt açı yapacağından günün ilk yarısı her türlü dalgınlık ve dikkatsizliğe açık. Her şeyinizi kontrol edin, eşyaları bir yerlerde unutmamak adına tetikte olun ve hiçbir işi son ana bırakmayın. Günün ilk yarısında çok önemli atılımlar, büyük kararlar ve söylemleri önermiyorum. Özellikle de değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar için. Neyse ki 14:41’de Mars-Plüton üçgeni kesinleşiyor ve günün havası bir anda değişiyor. Bu harikulade etkileşim öğleden sonrayı haftanın en verimli ve dinamik zamanlarından biri haline getirmekte. 17:26’da ayrıca Merkür-Satürn altmışlığı da devreye giriyor. Daha ne olsun! Öğleden sonra bu haftanın en verimli, en şanslı ve olumlu etkilere sahip evresi. Bir adım atın, gerisi gelir. :) Bu güzel etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Saat 18:21’de Ay-Jüpiter karesi kesinleştiğinden dolunay öncesi davranışlarda abartılı görülebilir, bir de aşırı iştah konusu var. Akşam kaçamaklarına dikkat.  Bu açıdan sonra Ay tüm gün boşlukta. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.03.2019: Gün başladıktan kısa bir süre sonra 00:58’de Güneş Koç burcuna geçiyor ve ilkbahar ekinoksuna giriş yapıyoruz. Baharın ve hayatın başlangıcı, astrolojik açıdan da “yeni yıl” olan bu güzel etki hepimize güzellikler getirsin. Ve tüm Koç burçlarının doğum günü kutlu olsun, bahar gibi bir yeni yaş dilerim! :) Ay saat 04:27’de boşluktan çıkarak Terazi burcuna giriş yapıyor. Dolunay anına hazırlanıyoruz. Saat 04:42’de Ay-Güneş karşıtı yani dolunay kesinleşiyor. Bu dolunay 0 derecede gerçekleşiyor. Farkındaysanız bu yıl 0 derece, ilk dereceleri bol bol duyuyoruz büyük bir yenilik enerjisi var gökyüzünde. Dolunay gününde 07:16’da Ay-Kiron karşıtı etkin. Üzerine 11:07’de Venüs-Mars karesi ve sonrasında da iki iyicilin uyumlu açısı 17:16’da Venüs-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Bugün biraz borsa gibi iniş çıkışlı bir gün. Açıkçası dolunay etkisi ve Venüs-Mars karesi sebebiyle ilişkilerde dalgalanma ve fırtınalara açık tesirler var. Bundan dolayı sallantıda konuları zorlamamak lazım. Aynı durum finansal konular için de geçerli. Bugünün enerjisini doğru kullanmak öfke veya hüzne yenilmeden, net ve sakin bir şekilde düşünce ve isteklerimizi dile getirmekten, doğru yerde gaza doğru yerde frene basmaktan geçiyor. Bugünün iyicil etkisinden özellikle İkizler, Yay, Başak ve Balıklar faydalanabilir. Diğer burçlar biraz dikkat.

Cuma – 22.03.2019: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor, 11:38’de Ay-Satürn karesi kesinleşmekte. Üzerine de 17:29’da Ay-Plüton karesi etkinleşiyor. Bugün akşamüstüne kadar haftanın en cayır cayır etkileri devrede olacak. Bundan dolayı gün boyunca özellikle iş ortamı, günlük rutinle alakalı konularda çekişme, mücadele ve özellikle de yaşça büyük/kıdemi yüksek kişilerle çatışma görülebilir. Bu zaman dilimlerinde birine derdinizi anlatamıyorsanız çok da zorlamamak lazım. Ayrıca karşı tarafın iyi niyetli olsa da kendisini yanlış ifade edebileceğini unutmayın. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Neyse ki saat 18:58 itibariyle hava yumuşuyor, Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Üzerine de 21:10’da Ay-Venüs üçgeni de devreye girerek akşam saatleri itibariyle gökyüzünde harika uyumlu ve romantik bir atmosfer oluşturuyor. Duygusal açıdan şanslı ve ayrıca keyifli tesirlerin olduğu bu zamanlar özellikle de İkizler, Kova, Aslan ve Yaylar için etkili. Bu açıdan sonra Ay tüm gün boşlukta kalacak.

Cumartesi – 23.03.2019: Haftanın bir diğer sakin gününe geldik. Ay saat 05:17’de boşluktan çıkıp Akrep burcuna giriş yapıyor. Sabahın ilk saatlerinde 06:37’de Ay-Uranüs karesi yataktan zınk diye kalkmanızı sağlayabilir. :) Biraz heyecanlı, beklenmedik ve sürprizli etkilere açığız. Sabah dırdırları ve ani tepkileri bir kenara bırakın, harika bir cumartesi kahvaltısı, isterseniz dışarı çıkıp baharı karşılayarak isterseniz evde keyif yaparak tadını çıkartın. Gün boyunca Ay Akrep burcunda etkili olduğundan hissiyatımız güçlü, karşı tarafı anlama ve çözümleme gücümüz yüksek. Bugün bir şeyleri araştırmak, saklı konuları açığa çıkarmak adına da çok uygundur. Günün olumlu etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir.

Pazar – 24.03.2019: Haftanın en iyi ve ruhsal enerjisi yüksek günündeyiz. Herkese iyi pazarlar! :) Ay Akrep burcunda 09:49’da Neptün ve 10:09’da Merkür ile üçgen açı yapacak. Yani Merkür-Neptün kavuşumunu çalıştıracak. Üzerine 14:25’te Satürn ile olumlu açısı var. Ve bitmedi gece 20:27’de Merkür-Neptün de tam olarak kavuşum yapıyor. Bitmedi 20:30’da Plüton ile olumlu açısı var, hala bitmedi 22:15’te Ay düğümleri ile olumlu açı yaparak günü sonlandırıyor. Tek kelimeyle harikulade bir yolculuk! Ay gün boyunca ışığını gezegenden gezegene taşıyacak ve hepsi ahenkli bir şekilde. Gün boyunca uyum, huzur, paylaşma, bütünleşme ve maneviyat etkisi altında olacağız. Bugün barışmalar, kavuşmalar, af dileme, affetme, helalleşme gibi konular adına çok anlamlı. Her türlü ruhsal çalışmanızı esasen günün herhangi bir vakti yapabilirsiniz, ancak ideali 20:27 Merkür-Neptün kavuşumu olacaktır. Tek uyarım bugün adeta sis içinde yürüme duygusu olabileceğinden her şeyi toz pembe görme veya her söze güvenme eğilimi olabilir. Sisler içinde kaybolmadan ayakları yere basarak ilerlemeyi unutmayın. Bu güzel tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ