Merve Çubuktepe

Retrolar dönemine girdik ve yeni haftada olumlu açı kalıpları çok daha baskın durumda. Ayrıca 22 Mayıs 2020’de İkizler burcunda bir yeniay gerçekleşecek. Bu hafta gökyüzünde yoğun bir İkizler kümelenmesi oluşacağından sürekli iletişim, yeni haberler, bir anda gelen bilgiler, hatta dedikodu ve skandallara sahne olabilecek son derece hareketli günler bizleri bekliyor. Ayrıca Retrolar dönemini iyi değerlendirmek adına merak ettiğimiz konuları araştırmak ve öğrenmek adına da iyicil destekler söz konusu.

Malumunuz Venüs retrosu devam ediyor. Bu hafta deneyimleyeceğimiz yeniay anında Merkür-Venüs İkizler burcunda tam kavuşumda olacak. Bu durum duygusal konularla ilgili (Venüs) geçmişten (Retro) haber almak (Merkür) diye yorumlanabilir. Yani sessizlik veya kopmaların olduğu ilişkilerde bu hafta diyaloglar, yeniden deneme ve hatta barışma çabası görülebilir. Burada daha önce söylediğim gibi anda kalmak, hemen gelecek beklentisi içine girmemek ve hatta retro enerjisine uygun olarak biraz kendini geri çekmek faydalı olacaktır. Zira bu dinamizmin Venüs retro döneminde sınırlı kalma ve uçucu olma ihtimali var. Bir de bu konuda en riskli açılardan biri olan 21 Mayıs 2020 Venüs-Neptün karesi de bu hafta devrede olacak. Kalıcı bir şeyler için bu mantıklı tavrı tutulmalar dönemine yani özellikle Haziran 2020’ye kadar korumak, sürekli gözlemlemek tarihin tekerrür etmemesi için önemli. Diğer konu da saç, imaj, estetik ve güzellik konular. Rutin uygulamalar dışında aceleci olmamanızı öneririm.

İkizler-Yay aksı medya, haberleşme, öğrenimle de doğrudan alakalıdır. İkizler yeniayı ile tetiklenen bu süreç karantinadan beri değişen iletişim alışkanlıklarımıza yenilikler de getirebilir. Mesela Instagram canlı yayınları artık kullanıcıya kaydettiriyor ve sonradan youtube videosu gibi yüklenerek kalıcı içerik oluşturuyor. Çünkü karantina döneminde canlı yayınlar hayatımızın yeni bir parçası oldu ve sistem de kendini buna adapte ediyor. Birbirimizi görmesek de kah görüntülü kah sesle görüşerek irtibatı koparmıyoruz, canlı yayından konserler izliyoruz. İşte bunların hepsi hem Satürn Kova döneminde iyice arttı ve İkizler sembolizminin yükselmesi ile daha da hız kazanacak.

Venüs İkizler Retro başta olmak üzere Mars Balık etkisini de düşününce virüsün yayılması adına riskli bir tablo var. Eğer Temmuz 2020 normalleşme dönemine düzgün bir şekilde girmek istiyorsak aksi zorunlu olmadıkça evde kalmak, sosyal mesafeyi korumak, kalabalık yerlerden uzak durmak çok önemli. Zira bunu yapmazsak eğer şu an transiti devam eden Mars Balık gibi yapılar hastalığın yayılımını arttıran türdendir.

19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi resmen başlattığı günle birlikte milletimizin kaderi değişmiş. Bu uğurda hayatını veren tüm kahramanların mekânları cennet olsun. Aynı gün çok anlamlı bir şekilde Kadir Gecesi de olacak. Mübarek ve hayırlı olsun. Ruhsal yönümüze dönmek, ibadet ve dualar için en güzel zaman.

20 Mayıs 2020’de Güneş İkizler burcuna geçiş yapacak. Tüm İkizler burcu okurlarımın doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.05.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Koç burcunda, yeni haftaya enerjisi yüksek, hevesli, bir miktar da sabırsız başlayabiliriz. Saat 04:49’da Ay-Juno karşıtlığı olduğundan bu saatlerden hiçbir gönül meselesine girmemekte fayda var, yatıp uyumak en güzeli. Zaten saat 09:13’te Ay-Chiron kavuşumu da duygusal yaralanmalara açık olduğumuzu gösteriyor. Özellikle de kontrolü kaybeden, öfkesini tutamayan fevri kişiler için. Diğer yandan bu etkileşim ruhsal çalışmalar yapmak adına da uygundur. Ve saat 20:16’da Ay-Merkür altmışlığı kesinleşirken asıl burada günün olumlu enerjisi doğru noktaya geliyor. Bu açı kalıbı her türlü görüşme, imza, önemli konuşma, iş başvurusu, mülakat gibi konular için uygun. Ders çalışmak, sunum veya tez hazırlamak için de değerlendirilebilir. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 19.05.2020: 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor bayramımız kutlu olsun. Mustafa Kemal Atatürk’ün milli mücadeleyi resmen başlattığı günle birlikte milletimizin kaderi değişmiş. Bu uğurda hayatını veren tüm kahramanların mekânları cennet olsun. Aynı gün çok anlamlı bir şekilde Kadir Gecesi de olacak. Mübarek ve hayırlı olsun. Ruhsal yönümüze dönmek, ibadet ve dualar için en güzel zaman. Ay Koç burcunda 11:16’da Venüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Özellikle öğlen saatlerine kadar duygusal etkiler açısından olumlu bir destek var; bir meseleyi tatlıya bağlamak ve uzlaşmak adına +-2 saat değerlendirilebilir. Ancak öğleden sonra hava değişmeye başlıyor. Saat 18:50’de Plüton, 23:32’de Jüpiter ile kare açı yapan Ay günün kalan süresini de boşlukta geçirecek. Bu etkileşimler finansal büyük riskler, boş vermişlik hissi (Jüpiter) veya aşırı inat, kontrol takıntısı ve çekişme getirebilir. (Plüton) Bu sebeple de tüm önemli işleri öğleden önce tamamlayıp günün geri kalanında rutin konularla illgilenmekte fayda var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba – 20.05.2020: Ay saat 05:10’a kadar boşlukta kalacak. Boşluk evresi geç saatlere denk geldiğinde uykuya dalmakta zorluk ve gergin rüyalar görülebiliyor. Özellikle yatmadan önce aşırı şiddet, gerilim, aksiyon, gürültü içeren yapımları izlememekte fayda var. Saat 05:11’de Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor. İştahımız açılabilir, diyet yapanların daha fazla irade kullanması gerekebilir. Ay Boğa yüzünden yedim demek yerine Ay Boğa’ya inat yemiyorum diye düşünebiliriz mesela. :) Saat 08:57’de Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Sabah saatleri özellikle yaşça büyük kişiler, patronlar ve ebeveynlerle gerilime açık. Piyasada dalgalanmalar görülebilir.Bu kişilere şeyi kabul ettirmeniz zor olabilir. Önemli bir konu varsa öğleden sonra değinmeniz daha verimli olacaktır. Nitekim saat 15:09’da Ay-Mars altmışlığı kesinleşirken şimdi inisiyatif alabileceğimiz, hareket alanı yaratan bir zamana giriyoruz. Özellikle +-2 saatlik dönem bu açıdan en verimli bölge. Üşendiğiniz işleri tamamlayabilir, spor yapabilirsiniz. 20 Mayıs 2020 saat 16:49’da Güneş İkizler burcuna geçiş yapacak. Tüm İkizler burcu okurlarımın doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız sağlık ve mutluluk getirsin. Ve son olarak 20:06’da Ay-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Akşam saatlerinde beklenmek olaylar, tatlı ve acı sürprizler, şok haberler gündeme gelebilir. Bu bir kavuşum açısı ve kavuşum nötrdür, olumlu veya olumsuz etkisi kişinin haritasının aldığı etkiye bağlıdır. Gün boyunca sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.05.2020: Haftanın en önemli açılarından biri olan Venüs-Neptün karesi 02:02’de kesinleşecek. Aldatma ve aldatılma açıları içerisinde en meşhurlarından biridir. Pembe bulutlardan aşağı inip gerçekçi olma zamanıdır. Hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir, pembe, beyaz her renk yalan hava uçuşabilir. Ama unutmayın ki sizin de olayları yanlış anlama ihtimaliniz var. Duyguların sesini kısıp tamamen mantıkla olaylara yaklaşılması gereken bir açı. Üstelik Venüs bu açıyı Retro konumda yapıyor. Yani özellikle eskiden gelen, çok pişmanım diyen vb kişiler bu konuda göründükleri kadar dürüst olmayabilir. Zor bir açı kalıbı ve çok dikkatli olmak, hiçbir konuda aşırı yükselmemek gerekiyor. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ay Boğa burcunda gün boyunca sakin seyrine devam edecek. İştah açılma, sofralar donatma arzusu sürebilir. Diyet kararı için Ay Boğa pek uygun bir zaman değildir. Saat 22:18’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşirken ruhsal enerji de artacak. Bu saatler ibadet, ruhsal çalışmalar, dua ve meditasyon için çok uygundur.

Cuma – 22.05.2020: Ay Boğa burcunda 06:28’de Plüton, 11:02’de Jüpiter ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Yani boşluk öncesindeki zaman kariyer ve finans konuları başta olmak üzere oldukça verimli durumda. Nüfuzlu kimselerden destek almanız da mümkün olabilir veya böyle bir talebi dile getirmek için uygun bir zamandır. 11:41’de Merkür-Venüs kavuşumu kesinleşiyor. Yeniaya hazırlanıyoruz. Söylediklerimiz bu an itibariyle çok çok önemli olacak, doğru kelimeler bir çok şeyi değiştirebilir, yanlış olanlar ise bir çuval inciri berbat edebilir. Saat 15:01’de haftanın bir diğer güzel açısı Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Sabahki ay açılarına daha güçlü bir destek geldiğinden Ay da tam yeniaya doğru kapanırken önemli işleri bitirip son haline getirebilirsiniz. Sunmak için hilal fazını bekleyin derim. Bugün hayatınızda köklü ve değiştirici kararlar almak, bir şeyleri geride bırakmak da mümkün olabilir. Ay saat 11:02-16:36’ya kadar boşlukta kalacak. 16:36 itibariyle Ay İkizler burcunda ve yeniaya çok az kalmış durumda. Esasen balzamik faz ruhsal çalışmalar için de çok idealdir. Yani 16:36-20:37 arasını da kullanabilirsiniz. 18:42’de Merkür-Neptün karesi de bir önceki günkü Venüs-Neptün karesini tetikleyerek duygusal konulara karşı tekrar uyarıyor. Spekülasyon, laf ebeliği, dolandırıcılık veya kıvırma gibi durumlar getirebilir bu açılar; dikkat. Saat 20:11’de Ay-Satürn üçgeni güçlü ve güzel bir şekilde kesinleşirken 20:38’de İkizler burcunda yeniay gerçekleşiyor. İnsanlar gerçek yüzlerini gösterebilir veya maskeleri düşebilir, ikili oynuyorlarsa saflarını belli eder ya da hata yapabilirler. Aslında bu iyi bir şey çünkü Venüs retrosu içinde olsak da kimin ne olduğunu görmek adına aslında elimize bir fırsat geçecek. Diğer yandan bu etkileşim tatlı dille, kurnazlıkla kandırılma getirebilir, dolandırıcılıklara karşı da dikkatli olunmalı. Tüm konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Koç, Aslan, Terazi ve Kovalar iyicil açıdan daha fazla faydalanabilir.

Cumartesi – 23.05.2020: Herkese iyi hafta sonları! Yeniaydan sonra Ay ışığını büyütmeye başlarken İkizler burcunda ilerliyor. 03:58’de Ay-Juno üçgeni güne daha yumuşak bir dokunuş atmakta. Ayrıca ilişkileri salt duygu değil mantıkla da değerlendirme fırsatı sunuyor. Saat 05:43’te Ay-Mars karesi devrede, yani sabahın erken saatlerinde agresyon, gereksiz konulardan kavga çıkarmaya açık bir atmosfer söz konusu. Vücudu çok zorlamamalı, aşırı acele hareket edilmemeli. Sonradan pişman olacağımız sözleri nasılsa bir şey olmaz diye dile getirmemeli ve köprüleri yakmamalıyız. (Eğer tekrar o köprüyü görmek istiyorsak) Neyse ki 08:56’da Ay-Chiron altmışlığı güne ruhsal bir etkileşim de veriyor. Egolar ve korkulardan arınıp ruhsal yönümüze odaklanmamız bizi avantajlı kılacaktır. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 24.05.2020: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde 06:14’te Venüs ile bir kavuşum açısı yapıyor. Ama sonra 08:33’te Neptün ile kare açısı var, zira Ay bu vesile ile haftanın zorlayıcı duygusal açısı Venüs-Neptün karesini tetiklemekte. Çok fazla laf taşınabilir, yanlış varsayımlar meydana gelebilir, herkesi bu süreçte nötr ne kötü ne iyi beklentide değerlendirmekte fayda var. Ayrıca dolandırıcılık gibi konulara açıklık olabilir dijital dünyaya ait şifreleri yedeklemek, büyüklerimizi bu tür işleri yapan kişilere karşı uyarmak da yapılması gerekebilecek şeyler. Saat 14:09’da Ay-Merkür kavuşumu kesinleşirken zihinsel aktivite, öğrenme, öğretme ve iç dökme isteği de artacaktır. Ancak çok özel konuları çok yakınlarınız dışında anlatmamanızı öneririm, Neptün kareli Venüs retro ve Merkür İkizler dönemi sırların pek kapalı kalmadığı ve değiştirilerek başkalarına anlatılabildiği dönemlerdir. Ay saat 14:10 itibariyle gün boyunca boşlukta kalacağından önceden başlanmış, rutin, bizi çok zorlamayan işlere odaklanmak veya dinlemek en iyi aktiviteler olacaktır. Saydığım konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe