Merve Çubuktepe

bu hafta tansiyon biraz daha yüksek görünüyor. merkür uranüs karesi ve venüs jüpiter karesi haftanın en dikkat çeken göksel olayları. merkür gerilemesi devam ediyor yani merkür retro ile ilgili yazdığımız konularda dikkat etmeye lütfen devam. özellikle de merkür’ün uranüs ile gergin açısının kesinleşeceği 20 ocaktan sonra bu hafta sözlerimize çok dikkat etmeliyiz. ani patlamalar, bir anlık gaza gelme sonucunda edilen kırıcı sözler ciddi zararlar verebilir çevremize. merkür doğum haritanızda hangi evden transit geçiş yapıyorsa özellikle bu temalarda çok temkinli hareket etmek mühim. bir diğer yandan da venüs’ün jüpiter ile gergin açısı stres altındayken çılgınca harcama, yeme ve içme isteği oluşturabilir. özellikle her şeye zam gelirken kredi kartlarına çok yüklenmeyip harcama konusunda dengeli gitmeye bu hafta daha fazla özen göstermeliyiz.

haftanın önemli astrolojik olayları:

18 ocak 2016 - ay boğa burcunda / mars neptün üçgen açısı
haftaya dengeli ve sakin bir atmosferle başlıyoruz. pazartesi günü ay bir çok gezegenle uyumlu açılarda ilerliyor. merkür, plüton ve jüpiter ile gerçekleşen üçgen açılar gün içinde akışkan, özellikle maddi konular; sağlamlaştırmamız gereken işler ve atılan temellerin güçlendirilmesi adına uygun bir ortam yaratıyor. mars neptün üçgen açısı özellikle sezgilerimizle hareket edip etkili sonuçlar almamızı sağlayabilir. su ve toprak burçları bu etkilerden ekstra fayda sağlayabilir.

19 ocak 2016 - ay ikizler burcunda
salı günü öğlene kadar ay boşlukta ilerleyecek yani önemli bir işiniz ya da görüşmeniz varsa bu saatlerde gerçekleştirmemek faydalı olur. gündüz vakti tamamlanmamış işleri bitirip çok da etliye sütlüye karışmamayı tercih etmeliyiz. öğleden sonra ay’ın ikizler burcuna geçişi ile iletişim trafiği artabilir ancak ay neptün ve satürn ile gergin açılar yapıyor. yani aşırı ya da emin olmadan konuşmak bizi istenmeyen durumlara düşürebilir, etkileyici olalım derken gol yiyebiliriz. bundan ötürü soru sormak, doğru bilgiyi toplamak çok önemli.

20 ocak 2016 - merkür uranüs kare açısı / güneş kova burcunda
haftanın en zorlayıcı açılarından biri çarşamba günü kesinleşiyor. merkür gerileyerek koç burcundaki uranüs’e kare açı yapıyor. yazının başında belirttiğim gibi sinirlerinizi gerebilecek, tansiyonu artabilecek ortamlara hazırlıklı olmalısınız. fevri hareketlerden, bir anlık sinirle edilecek laflara dikkat! özellikle de öncü burçlar koç, yengeç, terazi ve oğlak burçları ekstra dikkatli olmalı. merkür’ün plüton’a yaklaşması da özellikle sivri dilli biriyseniz çok sert sözlerin havada uçuşabileceğini gösteriyor. güneş kova burcuna geçerek gündeme ay boyunca bilgi, teknoloji, internet, sınır ötesi bilimler ile ilgili temaların vurgulanacağını işaret ediyor. merkür gerilemesi ve uranüs ile etkisinden ötürü bu konuda manşetlerde polemikli konular görebiliriz.
21 ocak 2016 - ay yengeç burcunda
perşembe günü ay öğleden sonraya kadar boşlukta ilerliyor. saat 15:00 itibariyle ise yengeç burcuna geçiyor. çarşamba gününün gergin açılarının etkisi hala devam ediyor. ancak ay yöneticisi olduğu yengeç burcunda ortamı biraz yumuşatıyor. daha evimiz, ailemiz ve değerlerimiz ile ilgili konulara odaklanabilir biraz daha kendi iç dünyamıza çekilebiliriz. ay’ın mars ile olumlu kontağı bu duyguları arttırabilir. ancak bir yandan da venüs ve jüpiter ile kare açısı yapmasından ötürü ev için çılgınca alışveriş yapmak, bir anda evde her şeyin eksik olduğunu fark etme sanrısına girmek görülebilir. frene basalım bu konularda. :)

22 ocak 2016 - merkür plüton kavuşum açısı
cuma günü ay yengeç burcunda mars ve jüpiter ile uyumlu açı yapıyor. ancak bir yandan da merkür uranüs ile kare açısını gerçekleştirirken plüton ile kavuşuyor. yani saplantılar, takıntılı davranışlar, özellikle geçmişten gelen ve aile ilgili konularda zihnimiz bulanabilir. subjektif yorumlar yaparak hatalı sözler söylemeye meyilli olabiliriz. bu konuda aşırı ısrar edip inatçı bir çocuk gibi davranıp zor durumda kalabiliriz, dikkat! özellikle öncü burçlar bu anlamda daha da dikkatli olmalı. (yazarın notu, bu aralar öncü burçlar ne çekti ne zorlandı ben yazarken sıkılıyorum; imza bir yengeç.)

23 ocak 2016 - ay aslanda / venüs oğlak burcunda
haftasonuna başlarken ay jüpiter ile olumlu açı gerçekleştiriyor ancak akabinde yengeç burcunda boşluğa giriyor. bir işlere girişmek yerine güzel bir ruhsal aktiviteye katılmak, kendi iç sesimizi dinlemek, soğuk havada evde güzel bir gün geçirmek için ideal bir gün. bir yandan da jüpiter kuzey ay düğümü ile kavuşum halinde son derece olumlu ve ruhani bir enerji yaratıyor. gece ay aslan burcuna, venüs ile oğlak burcuna geçiyor. yani bu süreçte ilişkilerin ciddi ve gerçekçi yüzü gündeme gelebilir, sevgi sabır ve emek midir yoksa alınan 100 tane gül ve bir paket çikolata mıdır gibi sorular hayatımızı daha fazla meşgul edebilir ilerleyen günlerde. :)

24 ocak 2016 - aslan burcunda dolunay
oldukça dinamik bir gün bizi bekliyor. sabaha karşı gerçekleşecek dolunay ile özellikle ay burcunuz ateş grubu bir burçtaysa kendinize güveniniz artabilir, çevrenize çekicilik ve gösteriş saçabilirsiniz. flörtleşmeler artabilir. ancak bir yandan egomuz da aynı oranda büyüyebilir. :) ay’ın mars ile gergin açıları özellikle reddedilme ya da beklenen ilgiyi görmeme gibi durumlarda aşırı tepki verebileceğimizi gösteriyor. bu anlamda dikkat! dolunay’ın etkilerini ayrıca başka bir yazımda anlatacağım.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…