Merve Çubuktepe

Yılın en zorlu haftalarından birine adım atıyoruz. Uranüs’ün sahnede olduğu yeni haftada çok sayıda gergin açı kalıbına tanık olacağız. Bu sebeple de bizi oldukça kaotik, her şeyin her an değişebileceği elektrikli bir hafta beklemekte.

Bu hafta önemli konuları hayata geçirmek, problemleri çözmek, büyük riskler almak gibi konular adına riskli. Özellikle de 18 Ocak 2020’de Jüpiter-Uranüs karesi kesinleşeceğinden ötürü bu hafta finansal konularda çok dikkatli adımlar atılması gerekli. Ekonomik anlamda zorlayıcı bir açıdan bahsediyoruz. Bu açı kalıbı piyasalarda büyük beklenmedik dalgalanmalar, kurlarda ve diğer yatırım bileşenlerinde ani oynamalar ve ciddi ekonomik sıkıntı oluşturabilir. Aşırı harcama, israf ve çarçurdan uzak durmak çok önemli. Riskli ve düşüncesiz yatırım kararları büyük zararlar getirebilir. Maddi krizlerden doğan tepkiler ve protestolar görebiliriz.

Buna ek olarak 23 Ocak 2020’de Mars-Jüpiter karesi de kesinleşiyor. İki açı birbirinin tamamlayıcısı. Açı kalıbı sebebiyle hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı ay sonuna kadar.

Ve uzun süredir konuşulan çok önemli bir açı: 20 Ocak 2021 Mars-Uranüs kavuşumu

Öncelikle geçen hafta da yazdığım gibi bu açı zorlu bir kalıptır. Buna hiçbir itirazım yok. Sismik aktiviteler, doğal afetlerle doğrudan bağlantılıdır çünkü bu ikili Boğa burcunda kavuşuyor ve Boğa burcu toprağı simgeler. Ancak bu açının global olarak etkili olduğunu da unutmamalıyız.

Deprem getirebilir, ancak ülkemiz üzerindeki izdüşümleri çok güçlü değil. Bu iyi bir işaret. Bu sebeple de orta ölçekte olma ihtimali var, felaket tellallarının etkisinde kalmamakta fayda var. Tekrarlamak gerekirse orta ölçekte sismik aktivite riski adına Marmara Denizi’nde Erdek Yarım Adası – Tekirdağ arasındaki bölge, Ege’de Girit’in kuzeyi, doğuda ise Diyarbakır- Elazığ ve Samsun’un güneyi risk alanında. Yalova-Bursa-İzmit ise daha düşük düzeyde bir hareketliliğe sahne olabilir.

Açının global etkisini belirtmiştim. Asıl sismik hareketlilik riski taşıyan ülkeler: İran, Irak, Hindistan, Nepal, Kazakistan, Brezilya ve Rusya. Amerika Birleşik devletlerine de bir parantez açalım. Özellikle de doğusu Washington DC hatları hareketli. Demek ki başkanlık devir teslim süreci o gün belki sakin geçse de sular kolay kolay durulmayacak, ABD içindeki iç karışıklık devam edecek gibi görünüyor. Yemin günü önlemler iyi alınsa da beklenmedik protesto ve eylemler de görebiliriz.

Toparlarsak eğer, bu açı başta olmak üzere bu hafta Mars-Uranüs-Jüpiter sert konfigürasyonu etkin. Ülke haritasında da sert tesirleri bulunuyor. Bu bağlamda yangın, patlama, şiddet olayları, protesto ve iflas gibi konular merkezde olacaktır. Bardağı taşıran ve çok tepki çeken davranışlara tanık olabiliriz. Mars-Uranüs enerji ile de alakalı olduğundan elektrik kesintileri, siber saldırı, bilgi sızdırılması gibi konular da gündeme gelebilir. Verilerimizi dikkatle yedeklemeli, enerji kaynaklarımızı iyi yönetmeliyiz.

Gerçekten zor bir hafta ve makro ölçekte etkisi çok yüksek. Kazasız belasız, dikkatle bu haftayı atlatmaya çalışmalıyız. Yazıda daha çok makro etkilere yer verdim, ancak bu kadar yoğun etkiler pek tabii ki günlük hayatımızı da etkileyebilecektir. Bu sebeple de her konuda ölçülü olmak, gereksiz risklerden kaçınmak, şiddet eğilimli maganda tiplerle muhatap olmamak, ilişkilerde sınırları çok zorlamamak bize avantaj sağlayacaktır.

Ve 19 Ocak 2021’de Güneş Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu sene Kova burcu vurgusu çok yüksek. Doğum gününüz şimdiden kutlu olsun burcunuzdaki Jüpiter ve Satürn size şans ve mutluluk getirsin.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.01.2021: Herkese iyi haftalar! Haftanın en önemli ve zorlu açılarından Jüpiter-Uranüs karesi kesinleşiyor. Ekonomik anlamda zorlayıcı bir açıdan bahsediyoruz. Bu açı kalıbı piyasalarda büyük beklenmedik dalgalanmalar, kurlarda ani oynamalar ve ciddi ekonomik sıkıntı oluşturabilir. Aşırı harcama, israf ve çarçurdan uzak durmak çok önemli. Riskli ve düşüncesiz yatırım kararları büyük zararlar getirebilir. Açı kalıbı diğer gökyüzü etmenleriyle ay sonuna doğru doğal afetler adına da bir gerginlik oluşturmakta. Ay Balık burcunda ve saat 06:44’te Güneş ile altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 06:45-09:08 arasında boşlukta olacağından yeni günün ilk saatlerinde odaklanmakta zorlanabiliriz, dalgınlık ve unutkanlık görülebilir. Saat 10:09 itibariyle Ay Koç burcuna geçiyor ve enerji kazanmaya başlıyoruz. Daha hevesli ve üretken, ancak bir miktar da sinirli olabiliriz. Neyse ki Ay saat 17:19’da Satürn, 23:44’te ise Jüpiter ile olumlu açıda olacak. Hafta zorlu olsa da özellikle 15:19-19:19 ve 21:44:23:59 aralığını bugün önemli işlerimiz, finansal girişim, görüşme ve iletişim faaliyetlerimiz için değerlendirebiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 19.01.2021: Ay Koç burcunda ve saat 12:42’de Venüs ile kare sert açı gerçekleştiriyor. Günün ilk yarısı özellikle duygusal ve finansal konularda problemlere açık durumda. Anlamadan, dinlemeden ve soru sormadan kesin kararlar vermemeli, aşırı savurganlıktan kaçınmalıyız. Saat 20:53’te ise Ay-Merkür altmışlığı kesinleşiyor, günün en iyi saatlerine geliyoruz. Özellikle 18:53-22:53 arası her türlü önemli konuşma, yazışma, toplantı ve başvuru için ideal durumda. Öğrenme ve bilgi toplamak için de ideal zamanlar. Ve saat 23:39’da Güneş burç değiştiriyor, Kova burcuna geçiş yapıyor. Bu sene Kova burcu vurgusu çok yüksek. Doğum gününüz şimdiden kutlu olsun burcunuzdaki Jüpiter ve Satürn size şans ve mutluluk getirsin. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 20.01.2021: Haftanın en zorlu gününe geldik. Ay Koç burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 11:28’de Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 11:29-21:56 arasında neredeyse günün çoğunda boşlukta seyredecek. Kontrolsüz ve tepkisel tesirler devrede. Bugün duygu ve dürtülerimize kapılıp hata yapmaya çok açığız, dikkatli olmalıyız. Üstelik boşluk uzun süreceğinden ötürü de ne yaparsak yapalım, zorlasak da sonuç almamız mümkün olmayabilir. Bu yüzden sakin ve akışta olmak önemli. Ay saat 21:57’de boşluktan çıkıp Boğa burcuna giriyor. Ve saat 23:37’de haftanın önemli açılarından Mars-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Ayın en önemli açılarından biri. Mars ve Uranüs’ün beraberliği yan yana çok güçlü ve kontrol edilmesi zor bir tesir oluşturuyor. Kavuşumun derecesi sebebiyle ülke haritasını da etkilemekte. Bu sebeple doğal afet, terör olayları, patlama gibi konularda açıklık söz konusu. Ayın sonuna kadar öfke kontrolüne dikkat etmek çok önemli olacak. Maalesef cinayet ve cinnet gibi olaylarda artış olabilir. Detaylar için haftalık yazının tamamını inceleyebilirsiniz. Gerilimli tesirler tüm gün devrede. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.01.2021: Ay Boğa burcunda saat 00:01’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün fazına geçiyoruz. Ay Boğa burcunda ve saat 06:00’te Satürn ile sert kare açı yapacak. Üzerine de saat 11:36’da Uranüs, saat 12:08’de Mars ile kavuşarak Mars-Uranüs kavuşumunu tetikleyecek. Ve finalde saat 13:14’de Ay-Jüpiter karesi var. Bu da hafta başında kesinleşen Uranüs-Jüpiter karesini tetikliyor. Bir önceki günün gerilimli etkisi aynen devam etmekte. Toplumsal olaylara, protesto, çatışma ve fanatik eğilimlere açık bir gün. Hiçbir konuda uçlara savrulmamak önemli. Radikal düşünce ve tarzdaki kişileri muhatap almamalı. Ancak bugün basit bir hareketin beklenmedik sonuçlar getirebileceğini de unutmamalıyız. Bu sebeple attığımız her adımı düşünüp hesap edip öyle ilerlemekte fayda var. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 22.01.2021: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve önceki günlere göre bir tık daha sakin bir gün bizi bekliyor. Ay saat 08:28’te Venüs ve 12:26’da Neptün ile olumlu açı yapacak. Bu zorlu haftada özellikle önemli konularda günün ilk yarısını kullanabiliriz. Bu haftanın en iyicil zaman alanlarından biri bu bölgede oluşuyor. Duygusal ve ruhsal konularda pozitif etki sağlayabiliriz. Her türlü kariyer ve finansal atılım için de bu zamanlar kullanılabilir. Saat 16:58’de Ay-Merkür karesi devrede ve hava gerilmeye başlıyor. Özellikle 14:58-18:58 aralığında iletişim tarzımıza ve attığımız adımlara dikkat etmeliyiz, yanlış anlaşılmalara açıklık olabilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 23.01.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay saat 00:27’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Huzur bulmak, kendimize vakit ayırmak ve dengelenmek adına gece saatleri elverişli durumda. Ay saat 00:28-10:43 arasında boşlukta olduğu için uyku süresine denk gelen boşluk saatleri uykuya dalmakta zorluk veya gergin rüyalar yaratabilir. Bu sebeple yatmadan önce uyku için hazırlıklarımızı yapmamızda fayda var. Telefondan uzaklaşma, duş, bitkisel yağlar kullanmak, meditasyon faydalı olabilir. Ay saat 10:44’te boşluktan çıkıyor ve İkizler burcuna geçiyor. Merak, anlama ve anlatma isteğimizin yüksek olacağı bir gün. Saat 10:48’de haftanın zorlu açıları Açı kalıbı sebebiyle finansal anlamda da hatalı kararlar vermeye açığız. Diğer yandan aşırı yargılayıcı, ayrıştırıcı ve sürekli yargı dağıtan bir ruh haline girmek de mümkün. Bu tür insanlara daha fazla maruz kalabiliriz. Fevri her türlü hareketten kaçınmalı bu ay. Neyse ki Ay’ın olumlu açılarıyla atmosfer değişmeye başlıyor. Ay saat 19:19’da Güneş ve 19:19’da Satürn ile olumlu üçgen açı yapacak. Akabinde de 22:49’da Venüs-Neptün altmışlığı kesinleşecek. Yani bu zorlu haftanın en iyi zaman dilimlerinden biri de bugün akşam saatleri itibariyle başlıyor. Duygusal, bireysel her türlü konuda bir şeyleri ele almak, karar vermek, konuşmak ve adım atmak adına ideal tesirler devrede olacak. Venüs-Neptün altmışlığının romantik etkisi yüksektir flört sürecini daha yoğun hale getirebilir, hali hazırda süregelen ilişkileri daha canlı ve bağlı hale getirebilir. Barışmaya da uygun bir açıdır. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 24.01.2021: Ay İkizler burcunda ve Jüpiter ile olumlu üçgen açı yapacak. Haftanın en pozitif günlerinden birindeyiz. Keyifli ve motive bir şekilde uyanabiliriz. Saat 06:10’de haftanın önemli açılarından Güneş-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyicidir. Ancak sınırları, ciddiyeti ve kuralları pas geçmemiz gerekir. Aşırı gereksiz samimiyet, resmiyeti bozmak gibi konular ters tepebillir. Bu yüzden ölçülü, soğukkanlı ve net bir duruş lehimize olacaktır. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe