Merve Çubuktepe

Bu hafta 19 Şubat 2019 saat 18:53’te 0° Başak burcunda bir dolunay meydana gelecek. Her gökyüzü olayının oluştuğu derece önemlidir ve bu dolunayın da başlangıcı temsil eden 0 derecede olması adeta bir oyunda “bölüm atlamaya” benziyor. Yani bir süredir iş arayışınız vardır, mülakatlara girersiniz, heyecanla cevabı beklerken sonunda mutlu haberi alırsınız. Ve kariyerinizde yeni bir dönem başlar. :) İşte Başak burcundaki bu güzel dolunay da emek verilen, zaman harcanan ve iyi niyetle tüm çabanın gösterildiği konularda adeta boyut atlayıcı etkiye sahip.

Dolunayı incelediğimde Güneş, Spica ile Ay ise Regulus isimli yıldızla kavuşumda. Şans noktası da Fomalhaut ile kavuşumda. Bunlar hep iddialı ve güçlü yıldızlar, hatta ikisi kraliyet yıldızı. Bu da ödevini doğru yapanlar için kalıcı başarı, verim, şükran duygusu ve bereketin paylaşılması anlamına geliyor. Diğer yandan bu yıldızlar dost yardımları ve referanslarla da alakalıdır. Ancak özellikle kraliyet yıldızları sınavlı yapılardır. Yani gücü kötüye kullanan, şımaran ya da tam koşması gerektiği yerde gevşeyenin pek gözünün yaşına bakmazlar. Ay-Regulus ve Şans Noktası-Fomalhaut etkisi sebebiyle en dikkat edilmesi gereken zaaf kibir, “Ben oldum” tavrı ve intikam duygusudur. Bir şeyleri başarınca gereksiz yükselmek yerine bu mutlu olayın keyfini çıkarmak ve şükretmek en doğrusu olacaktır.

Dolunayın Mars ve Uranüsle harika irtibatları bu güzel etkiye hareket enerjisi, aynı zamanda dinamizm katıyor. Ayrıca Merkür-Neptün kavuşumunun da bu esnada etkin olması hissiyatı çok çok yüksek tesirlere işaret etmekte… Sezgiler, rüyalar tavan yapabilir. Ruhsal çalışmalar ve içe dönüş adına harika bir zamandır. Ancak kaçış psikolojisi ile içe tamamen çekilmek, dış dünyayı unutmak veya hayal dünyasında kaybolmak kaçınmamız gereken hareketler.

Hafta içerisindeki önemli açı kalıplarını incelersek eğer, ilk olarak 18 Şubat 2019’da Güneş-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu açı son derece hevesli, dinamik ve yaratıcılığı açan, özellikle de ekip çalışmalarını güçlendiren türde. Aynı gün Kiron Koç burcuna geçiş yapıyor. Kiron, “Yaralı Şifacı” anlamına gelen doğrudan şifalanma ile alakalı bir yapı. Koç burcuna geçişi sebebiyle iyileşme, şifa ve tekamül adına sadece istemek ve niyetlenmek değil (Balık) artık harekete geçmek ve bu uğurda somut bir şeyler yapmak önem kazanıyor. (Koç) Ve aynı gün Venüs-Satürn kavuşumu da kesinleşecek. Tabiri caizse tam olarak bu açı “Ciddi düşünüyoruz” etkisidir. Ancak özellikle duygusal meseleler normalden daha ağır ve resmi ilerleyebilir.

19 Şubat 2019’da Güneş Balık burcunda geçiş yapıyor. Bir ay boyunca bu burçta kalacak. Tüm Balık burçlarının doğum günü kutlu olsun! Sağlıklı, mutlu ve rengarenk bir yıl dilerim. 

20 Şubat 2019’da Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Ciddi işler ortaya koymak, mülakatlar ve önemli görüşmeler adına pozitiftir. Ancak 22 Şubat 2019’da Merkür-Jüpiter karesi kesinleştiğinden artık frene basmak gerekiyor. Zira bu açı kalıbı her türlü düşünce ve eylemli etkileyebilecek abartılı bir niteliğe sahip.

Ve bu hafta son olarak 23 Şubat 2019’da Venüs-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu ikili yan yana geldiğinde aşk ve tutku adına çok büyük bir kimya oluştururlar. Ancak diğer yandan ikisi de olabilecek en “cool” formlardan biri olan Oğlak burcunda. Bundan dolayı da daha çok saray entrikalarını andıran nitelikte aşk adına yapılacak planlar, çılgınlıklar ve sürekli kontrolde kalma arzusu görülebilir. Duygusal açıdan çok yoğun bir enerji olmakla birlikte nötr açıdır, biraz da saplantı oluşturabilir.  Doğru kullanıldığı takdirde kalıcı ve ortak bir amaca hizmet eden ortaklıklar gündeme gelebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.02.2019: Herkese iyi haftalar  Ay Aslan burcunda aheste bir şekilde gün boyunca yolculuğuna devam edecek. Bugün matrak, iddialı ve flörtöz hissedebilirsiniz. Rengarenk giyinmek için harika bir gün. Aynı zamanda bugün Güneş-Uranüs arasında olumlu altmışlık açı 10:54’te kesinleşecek. Bu dinamik açı kalıbı da günün enerjisini iyice yükseltiyor. Yaratıcılık, fikir alışverişleri, harika zaman geçirmek, bol bol konuşmak, okumak, araştırmak eh biraz da dizginleri kırmak için harika etkiler. Bu güzel açı kalıbından özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Diğer yandan bugün 12:07’de Kiron Koç burcuna geçiyor. Kiron’un bu burca geçişi yaralarımızı sarmak ve şifalanmak adına birinci elden çaba sarf etmemiz ve hayatımızda inisiyatifi alarak somut değişiklikleri hayata geçirmemiz gerektiğine işaret etmekte. Ve son olarak da Venüs-Satürn kavuşumu 13:51’de kesinleşiyor. Bu açı tam bir “ciddi düşünüyoruz” açısıdır. İlişkilerde laylaylom değil, ciddiyet, netlik ve elle tutulabilir şeyler ister. Zorlayıcı yönü aniden soğuma, tüm duyguları hiçe sayma, Esra Erol programındaki gibi “ev var mı, araba var mı, ssk var mı?” moduna sokmasıdır. :) Tabii ki materyal gerçeklikler göz ardı edilemez ama her şey kararında güzel.

Salı – 19.02.2019: Dolunay günü! Ve haftanın en iyi günü… Daha ne olsun. Öncelikle saat 02:03’te Güneş Balık burcuna geçiş yapıyor. Tüm Balık burçlarının doğum günleri kutlu olsun. Sezgisi güçlü ruhları derin Balıkların o derin ve güzel ruhlarına yakışır bir yeni yaş dilerim. :) Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde 02:59’da Jüpiter ile harika bir üçgen açı yaparak günün pozitifliğini yükseltiyor. Ve Merkür-Neptün saat 09:36’da kavuşuma geçiyorlar. Neredeyse ereceğiz, atmosfer dışına uçacağız. O kadar ruhsal açıdan yoğun, bir şeye başlama ve niyet etmek adına uygun bir gün. Ay saat 16:52’de Uranüs ile son olumlu açısını yaparak boşluğa giriş yapıyor. Bu vakte kadar özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar bu tesirlerden faydalanbilir. Saat 16:52-17:48 arasında boşlukta kalan Ay akabinde burç değiştirerek Başak burcuna geçiyor. Ve 18:53’te 0 derece Başak burcunda şahane bir dolunay oluşuyor. Bu harika etkilere sahip dolunay emeklerin karşılığını almak adına son derece destekleyici bir yapıya sahip. Gece saatlerinde de 23:30’da dolunaydan kısa bir süre sonra Ay-Mars üçgeninin de etkin olması dolunay enerjisi ile aldığımız kararlarla ilgili harekete geçebilme gücü vermekte. Bol bereket ve şans getirsin diyelim. :) Bu güçlü tesirlerden de özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 20.02.2019: Sabaha karşı 05:39’da Merkür-Satürn olumlu açısı kesinleşerek özellikle günün ilk yarısında her türlü iş başvurusu, mülakat, önemli karar ve görüşme adına destekleyici bir atmosfer oluşturuyor. Ay Başak burcunda olduğundan bugün daha titiz, detay odaklı hatta biraz fazla detay odaklı hissedebilirsiniz. :) Mükemmeliyetçilik güzeldir, ancak dozu aşarsa zaman kaybettirmeye başlar. Merkür’ün yaratıcı Satürn’ün de kararlı beraberliği özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici. Öğleden sonra 18:22’de Ay-Neptün karşıtı kesinleşiyor. Bundan dolayı özellikle bir saat önce ve sonrasında dalgınlığa dikkat. Eşyalarınızı bir yerde unutmamak adına kontrol edin, şüpheli hiçbir maddi işlem yapmayın ve her söyleneni de kendi süzgecinizden geçirmeden kabullenmeyin derim. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 20:32’de Ay-Satürn olumlu açısı havayı bir miktar dengelese de 22:10’da Ay-Merkür karşıtı da kesinleşeceğinden akşam saatleri önemli bir meseleyi konuşmak ve yüzleşme gibi konular adına pas geçilmesi gereken bir zaman dilimi.

Perşembe – 21.02.2019: Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve gece yarısından çok kısa bir süre sonra 00:44’te Venüs ile güzel bir üçgen açı yapacak. Ama 02:40’ta Ay-Jüpiter karesi de kesinleşiyor. Sonra üzerine de 04:51’de Ay-Plüton arası üçgen devrede. (Resmen yemek tarifi gibi oldu :) ) Bu tarifin meali de esasen şu: Duygusal açıdan pırpır ve oldukça yoğun hissedebilirsiniz, hatta bu duygu biraz abartılı ve normal hissettiğinizden de fazla olabilir. Plüton’un sözünden çıkmayıp çok uçmadan daha dolaylı ve sakin bir iletişim tarzını benimseyen kazanır. :) Özellikle de 09:02’de Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçeceğinden bugün gerek iş gerek sosyal çevrenizde iyi intiba bırakmak, karşınızdakini etkilemek adına oldukça destekleyici. En çok da Yengeç, Akrep, Boğa ve Oğlaklar için. Ay bugün saat 04:52-17:17 arasında oldukça uzun bir süre boşlukta kalacak. Bundan dolayı bugün bir şeylerin alt yapısını yapmak adına güzel, ancak nihai adımları atmak, son imzalar vb gibi konular adına çok da elverişli değil. En azından bu tür önemli konuların boşluk evresinin bitişi sonrasına kalmasında fayda var. Saat 17:18’de Ay boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapıyor, gece yarısına doğru da Juno ile olumlu açısı var. Yani akşam saatleri aile ile zaman geçirme, duygusal ve huzurlu bir ortam yakalamak adına elverişli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 22.02.2019: Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor. Akşama kadar esasen sular çok dalgalı değil hatta 14:45’te Vulcan-Mars olumlu açısı da bir işin peşinde koşturan ve sonuç almak isteyenler adına destekleyici. Ancak akşama doğru gökyüzü sanki bulutsuz sakin sakin dururken birden ortalığın kararması gibi değişiyor. Saat 21:19’da Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Ve bu hafta hiç ismini olumsuz şekilde zikretmediğim öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar için dikkat zamanı başlıyor. Akşam saatleri itibariyle gereksiz küslük, inatlaşma, soğukluk veya iletişim kopukluğu yaşanabilir. Koşulları çok zorlamamakta fayda var. Hatta sessiz kalan, zoraki konuşan birini zorlarsanız tam ters beklenmedik bir tepki alabilirsiniz. Diğer yandan 23:39’da Merkür-Jüpiter karesi de kesinleştiğinden her türlü abartılı davranış, düşünce ve olayları olduğundan çok daha büyük görme veya hissetmeye açığınız. Tam anlamıyla sağı solu belli olmayan etkiler. Bu konularda da değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar çok dikkat. Özetle bugün akşam saatleri itibariyle klasik sözümüzü dile getirmeden edemeyeceğim: “Herkes sığınaklara” Çok sevdiğiniz insanlarla sakin ve güzel sohbetler etmek, bir şeyler okuyup araştırmak hiç olmadı televizyon önünde keyif yapmak bu koşullara en uygun hareketler olarak görülüyor.

Cumartesi – 23.02.2019: Haftanın en zorlu etkilerine sahip gününe geldik. Ay Terazi burcunda ve ağzımıza bir parmak bal çalmak için 03:55’te Jüpiter ile olumlu açı yapıyor. Ancak sonrasında fırtına gibi bir şekilde 05:46’da Venüs ile kare açı, 05:51’de Plüton ile kare açı, 06:19’da Vulcan ile kavuşum yapacak. Bitmedi saat 10:00’da ayrıca transit Ay düğümlerine kare açıya geçecek. “Ay, lütfen artık bitsin şu açıların” derken 18:10’da da Uranüs ile karşıt yaparak sonunda boşluğa giriyor. Yani gördüğünüz gibi bu akşam saatlerine kadar gökyüzü resmen elektrikler içerisinde. Bir de bu atmosferde 06:52’de Venüs-Plüton kavuşumu da kesinleşecek. Bugün evet, hiç beklenmedik şekilde çok büyük duygular açığa çıkabilir, tutkular konuşabilir. Ama ufacık bir olaydan işler hiç beklenmedik yere giderek ilişkilerde kopuş da yaşanabilir. Gerilimli açı sayısı çok yüksek olduğundan olumlu şekilde yönetmek adına çaba sarf edilmesi gereken bir gün… Bundan dolayı lütfen bugün ilişkilerde hiçbir şeyi zorlamayın, aşırı ısrar etmeyin, gereksiz küslüklerden kaçının. Karşınızdaki insan bu şekilde davranıyorsa ona uymayın. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat. Neyse ki 18:57 itibariyle fırtına dinmeye başlıyor, Ay Akrep burcuna geçecek. Akabinde de 20:17’de Ay-Plüton olumlu açısı hepimizi tekrar sakinlik, aklı selimlik ve olumlu etki altına sokmakta. Yapıcı çabaların karşılığının alınabileceği bu etkileşim özellikle Akrep, Balık, Boğa ve Başaklar için destekleyici.

Pazar – 24.02.2019: Mutlu pazarlar! Bir önceki günün yoğun ve yorucu enerjisini geride bırakıyoruz. Ay Akrep burcunda, saat 03:43’te Güneş ile harika bir üçgen açı yapacak. Sabah saatlerinde 06:12’de Ay-Mars karşıtı ilk başta biraz solunuzdan kalkmanızı sağlayabilir ama çok takılmayın. Zira Ay-Güneş’in su grubundaki ahenkli üçgeni duygusal, belki biraz nostaljik ancak keyifli etkiler sunmakta. Bugün özlem duygusu yoğun hissedilebilir, zaman zaman hayal kurarken bulabilirsiniz kendinizi. Yaratıcı yetenekleriniz varsa onları ortaya koymak için harika bir fırsat. Özellikle de akşam saatlerinde doğru gerek sezgisel gerek duygusal açıdan çok daha yoğun ve pozitif bir akış mevcut. Saat 22:28’de Ay-Neptün üçgeni de kesinleşecek. Akşam saatleri hatta gece yarısına kadar duygusal konuşmalar, yazışmalar, barışmalar ve ruhsal çalışmalar yapmak için çok çok uygun. Bu konularda özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ