Merve Çubuktepe

Bu hafta oldukça dinamik ve rekabetçi açı kalıpları devrede olacak. Güneş ve Merkür Aslan burcuna geçerken, Uranüs ile Kuzey Ay Düğümü kavuşum açısı yapacak. Mars’ın ise tutulma derecelerini tetikleyeceği gerçeği de söz konusu. Bu etkileşim gerilim yaratmakla birlikte aynı zamanda ciddi bir hareket enerjisini de açığa çıkarıyor. Bu enerjiyi doğru yönettiğimiz takdirde ciddi bir atılım ve açılma yakalamamız mümkün. Ancak dizginlenmesi pek kolay değil kabul etmek lazım, bu sebeple de ölçülü ve dikkatli olmak son derece mühim hafta boyunca.

30 Nisan 2022 ve 16 Mayıs 2022’de iki tutulma gerçekleşti. İşte tam da bu dönemlerde başlayan olaylar zincirlerinin artık bir şekle şemale geldiği döneme adım atıyoruz. Zarlar aslında Mayıs ayında çoktan atılmıştı ve artık oyunun sonucunu bu dönemde net bir şekilde göreceğiz. Kim kazanıyor, kim kaybediyor? Yoksa berabere mi bitecek. En önemlisi bir kazanan var mı… Hepsini yaşayarak göreceğiz.

Ancak unutmayalım ki kibri iki katına çıkarırsak düşüş de iki kat fazla olacaktır. Bu sebeple ego krizlerine girmeden, “ben nasılsa kazanırım” demeden karşımızda kim varsa küçümsememiz çok önemli. 18 Temmuz 2022’de kesinleşecek olan Güneş-Plüton karşıtı da bu durumu çok keskin bir şekilde vurgulamakta. Bunu bir 100 metre koşusu gibi düşünürseniz eğer son ana kadar kimin önde geleceği belli olmayacaktır.

Makro düzlemde bu etkiler gerilim işaretidir. Ülkelerarası siyasette tansiyon daha da yükselebilir. Ancak en önemlisi daha önce yıllık analiz ve Boğa burcunda Güneş tutulması yazılarımda da belirttiğim gibi gıda ve kıtlık temaları. Gıda fiyatlarında süregelen artışlar bu evrede daha da yükselebilir. Bu konu salt bölgesel değil tüm dünyayı etkiliyor, ancak ülkemizin gerek bulunduğu mevcut durum gerek aldığı sert tutulma etkileriyle bu sorun her geçen gün gündemde daha da büyüyecek gibi görünmekte.

Tüm bu hareketlilik içerisinde son derece güzel bir transit de bizleri bekliyor. *Venüs 18 Temmuz 2022 itibariyle Yengeç burcuna geçiş yapacak. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 11 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Merkür 19 Temmuz 2022 itibariyle Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 4 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

Güneş 22 Temmuz 2022 itibariyle Aslan burcuna geçiş yapacak. Güneş yönettiği yerde, yazın tüm sıcaklığı ve gücünü vurguluyor. Tüm Aslanların doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız size sağlık, mutluluk ve bereket getirsin. Güneş 23 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 18.07.2022: Herkese iyi haftalar! Haftanın en iyi günündeyiz ve yeni haftaya güzel bir açı kalıbı ile başlıyoruz. Saat 01:55’te Güneş-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Ruhani enerjinin en yüksek seviyede olduğu açı kalıplarından biri. Ruhsal çalışmalar için verimli, yoğun ve aydınlatıcı bir tesir oluşturur. Ayrıca ilham, yaratıcılık, sezgilerin güçlenmesi gibi konularda destekleyicidir. İçgüdülerimiz, sezgilerimiz ve hatta rüyalarımız bu süreçte bize yol gösterebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bunun üzerine saat 04:32’de Venüs Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flörtöz enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var. Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Sağlıklı ilişkilerde aile kurma, evlenme veya çocuk sahibi olma arzusu yükselir. Venüs 11 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek. Ay saat 06:06’da Neptün ile kavuşup 09:39’da Merkür ile üçgen, 09:42’de Plüton ile altmışlık yapıp boşluğa girecek. Yani 06:06-09:42 arası günün en verimli zamanlarından biri, her işiniz için değerlendirebilirsiniz. Ay saat 09:43-14:17 arasında boşlukta kalıp Koç burcuna geçiş yapacak. Bu evre arasında tam saat 10:00’da Merkür-Plüton karşıtı da devreye girecek. Açı kalıbı olumsuz manipülasyon, baskıcı düşünce tarzı ve despotizmi tetikleyebilir. Aniden patlayan düşünceler sert ve yıkıcı ifadelere dönüşebilir. Aşırı baskı altında kalan kişiler aniden çok fevri tepkiler gösterebilirler. Her duyduğumuza hemen ikna olmamak, sorgulamakta fayda var. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün geri kalanında Ay Koç burcunda yolculuğuna devam edecek. Sadece 13:14-17:14 arası etkin olacak Ay-Venüs karesine dikkat, finansal ve duygusal konularda sınırları zorlamamak önemli. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 19.07.2022: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 05:34’te Jüpiter ile kavuşum yapacak. Sabah saatleri oldukça keyifli ve bereketli tesirlere sahip. Özellikle önemli bir işiniz varsa, bir şeyleri başlatmak istiyorsanız günün ilk yarısını değerlendirebilirsiniz. Saat 15:34’te Merkür Aslan burcuna geçiş yapacak. Merkür burada daha cüretkâr, iddialıdır. Düşünce ve istekler daha doğrudan, baskın ve gururla dile getirilir. Kibirli demeçler ortaya çıkabilir, bazen ölçü kaçabilir. Ancak diğer yandan Merkür Aslan iyi bir hatip sembolüdür, insanları coşturmak, liderlik etmek ve bir amaç için birleşmek adına da kuvvetli bir tesirdir. Gösterişli sevgi sözcükleri, taahhütler gündeme gelebilir. Merkür 4 Ağustos 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Saat 19:56’da Ay-Chiron kavuşumu gerçekleşiyor. Özellikle 18:56-20:56 arası günün ruhsallık adına en güçlü zamanları, her türlü spiritüel çalışma için değerlendirilebilir. Günün geri kalanında Ay olaysız yoluna devam edecek. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 20.07.2022: Haftanın en gerilimli günündeyiz. Saat 04:38’de Güneş-Plüton karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı sarsıcı, manipülatif ve hatta biraz fazla dominant bir yapıda. Kendimiz kullanıyorsak da gücün sınırlarınızı belirlemeliyiz. Diğer yandan aşırı taviz vermek de bizi aciz duruma düşürebilir. Güç dengeleri ve sınırlar çok iyi ayarlanmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Koç burcunda yolculuğunun son evresinde saat 17:18’de Güneş ile kare açı yapacak ve Son Dördün fazına giriş yapacağız. Bugün tüm açılar iddialaşma, kafa tutma, kendini ispat ve ego savaşları üzerine. Hırs ve kibre kendini çok kaptıran bu duygular içerisinde boğulabilir, kazanacağınızı sanarken tepetaklak olabilir. Ay bu açıdan sonra saat 17:19-21:22 arasında boşlukta. Bu evreye önemli bir işimizi denk getirmemekte fayda var, ayrıca bu evrede çözümsüz veya çözümü zor konuları çok eşelememek de önemli zira ne yaparsak yapalım sonuç alamayabiliriz. Ay saat 21:23’te boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapacak. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 21.07.2022: Ay Boğa burcunda ve 03:18’de Merkür ile kare, 04:16’da Venüs ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Bu saatlerde uyanık olanlar için odaklanma açısından zor, ancak huzur ve keyif altında uygun etkiler devrede. Bir şeyleri bitiremediyseniz veya odaklanmakta zorlanıyorsanız çok üstelememekte fayda var. Haftanın en olaysız ve sakin günlerinden birindeyiz açıkçası ve Ay Boğa dönemini özellikle kendimize bakmak, bitki ve toprakla ilgilenmek, beş duyunun tadını çıkarmak gibi faaliyetler için değerlendirebiliriz. Ay saat 19:06’da Mars ile kavuşum açısı yapacağı için sadece 17:06-21:06 arasına dikkat. Bu saatlerde daha kolay sinirlenme, aşırı inatçılık ve çatışmacı ruh hali görülebilir. Bir şeye hayır demeden önce iki kere düşünmekte fayda var. Ay günün geri kalanında sakin yolculuğuna devam edecek. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 22.07.2022: Haftanın ruhsal enerjisi en yüksek ve berrak günündeyiz. Bugünü mümkün mertebe dünyevi karmaşadan sıyrılıp ruhsal yönlerimize odaklanarak geçirmekte fayda var. Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor ve 09:13’te Uranüs ile kavuşum yapacak. Güne hızlı adeta zıpkın gibi başlayabiliriz, aniden uyanma da görülebilir. Sadece aşırı acelecilik ve sakarlıklara dikkat. Saat 12:20’de Ay iyicil Kuzey Ay düğümü ile kavuşum yapıyor. Çok güzel bir tesir, özellikle ruhsal çalışmalara çok uygun. Ayrıca hayır işleri yapmak, sadaka vermek, yardım etmek gibi konular için de tam doğru zaman. Açı kalıbı özellikle 10:20-14:20 arasında etkili olacak. Buna ek olarak saat 22:44’te Ay-Neptün altmışlığı da kesinleştiği için ruhsal tesirler daha da güçleniyor. 21:44-00:44 arası da her türlü ruhsal ve sanatsal pratik için değerlendirilebilir. Ve saat 23:06’da Güneş Aslan burcuna geçiş yapıyor. Güneş yönettiği yerde, yazın tüm sıcaklığı ve gücünü vurguluyor. Tüm Aslanların doğum günleri kutlu olsun, yeni yaşınız size sağlık, mutluluk ve bereket getirsin. Güneş 23 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 23.07.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Boğa burcunda ve saat 02:44’te Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 02:45-08:10 arasında boşlukta olacağı için uykuya dalmakta güçlük, uykudan uyanma ve garip rüyalar görülebilir, ancak geçici bir tesirdir. Ay saat 08:11’de İkizler burcuna geçiş yapıyor ve 08:57’de Güneş ile güzel bir altmışlık açı yapacak. Özellikle 06:57-10:57 arası günün en verimli zamanlarından biri. Her türlü ikili ilişki, üstlerle yazışma, önemli gündemleri bu zaman aralığına denk getirebilirsiniz. Bugün Ay İkizler etkisi ile oldukça hızlı, canlı ve bol muhabbetli geçebilir. Bir eğitime başlamak için de güzel bir zaman. Ve günün sonuna gelirken saat 20:52’de haftanın iyicil açılarından Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 24.07.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 01:38’de Jüpiter, 02:35’te Merkür ile altmışlık olumlu açılar yapacak. Uyanık olanlar için her türlü yazı, öğrenme, sunum, finansal işlemler gibi konular adına destekleyici tesirler mevcut. Ay günün ilk yarısında sakin bir şekilde ilerleyecek ve saat 17:18’de Chiron ile altmışlık olumlu açı yapacak. 16:18-18:18 arası günün ruhsal enerjisi en güçlü zamanları ve bu aralıkları her türlü spiritüel pratik için değerlendirebilirsiniz. Ve buna ek olarak saat 17:52’de Ay-Güneş 45’lik açısı da kesinleşiyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Bu faz tüm Ay fazları içerisinde ruhsal enerjisi en yüksek olandır ve kapanma, sonlanma anlamına gelir. Bir şeylere nokta koymak ve arınmak adına çok doğru bir evredir. Bugünün de ruhsal enerjisini düşünürsek bu konulara dair neredeyse tüm günü değerlendirmek mümkün aslında. Balzamik Ay faz geçişinin gerçekleştiği 17:52-19:52 arası da yine çok güçlü bir zaman dilimi. Gitmesi gerekenlere izin verip, yeni olana yer açma vakti… Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe