Begüm Minkis

18 Haziran 2023’de İstanbul’a göre 07:37’de 26° İkizler burcunda Neptünyen yeniay gerçekleşiyor. Sırların ortaya çıkabileceği, skandallar ve yol ayrımlarının görülebileceği bir zamana girmekteyiz. Kör noktamızda bulunan konular ortaya çıktıkça kendimizi meraklı gözlerle neden? nasıl ? şeklinde sorguladığımız durumlar içerisinde bulabiliriz. Ancak daha da önemlisi yeniayla beraber değiştirilmesi mümkün olmayan, sonu bilinmez iyi veya kötü hepimiz için yazılmış kadersel olaylardan bahsedebiliriz. Önümüze ne gelirse gelsin hiçbir şeyin tesadüf olmadığını, asla kesin yargılarla hareket etmememiz gerektiğini bilmemizi öğütleyen bir yeniay dönemi geçirmemiz de mümkün. Neptünyen etki iyimserliği, duyarlılığı, akışta kalma isteğini, yanılgı ve hayal kırıklıklarını ortaya çıkarabilir. Bu yeniayı bir diğer önemli kılan nokta Satürn’ün 7° Balık burcunda yeniay’ın gerçekleştiği anda geri hareketini başlatmak üzere durağan konumda bulunuyor olması. Otorite figürleri, yaşlılar, statü ve mevki konuları, idari düzen ve iş piyasalarıyla ilişkili yapısal değişimler beklenebilir. İz bırakan, kalıcı ve güçlü değişimler gelebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniaylar niyet etmek, ekmek, üretmeye başlamak ve yeni bir konuya geçmekle doğrudan alakalıdır. Sıradaki yeniay 26° İkizler’de Saiph sabit yıldızı üzerinde meydana geliyor. Bu yıldızı daha detaylı incelersek eğer Orion takım yıldızında Orionun sol dizinin arkasında bulunmaktadır. Anlaşılmaz ve araştırılması gereken garip durumları, maskesi olan hilekar ve düzenbaz insanları, şiddete maruz bırakan veya maruz kalan insanları, duygudan yoksun gaddar bireyleri temsil ediyor. Ayrıca tuhaf cinsel ritüeller, ayinler, fanteziler, sapkınlık, taciz, tecavüz, sado-mazoşizm, hayvanlarla ilişkili sorunlar ve hayvanlardan gelecek bulaşıcı hastalıkları ifade ediyor. Bu konuları önümüzdeki dört hafta içerisinde çokça duyabilir veya şahit olabiliriz.

Astrolojik perspektifte İkizler burcu; söz sanatları, her türlü bilgi, teklifler, kararlar, imzalar, sözler, müzakereler, kısa eğitimler, sunumlar, sınavlar, öğretmenler, gazeteciler, tercümanlar, yazarlar, kültür gezileri, ulaşım ve haberleşme kanalları, teknolojik araçlar, web siteleri, tanışmalar, kutlamalar, küçük veya orta boy işletmelerle ilişkilidir. Tüm bu alanlar önümüzdeki günlerde önem kazanmaya başlayabilir ancak yeniay 12.evde gerçekleştiği için daha çok hazırlık içeren konuları, hırsızlıkları, ahlaksızlıkları, etik olmayan yolları veya daha önceden yapılmış ancak gizlenilmiş durumların ortaya çıkmasına gösterebilir.

İkizler burcunun yücelim yöneticisi Kuzey Ay Düğümü yeniay anında shalen Jüpiterle kavuşum etkisinde olmaya devam edecek. Merakla öğrenmek, deneyimlemek istediğimiz işlerin peşinden gidebiliriz. Venüs Aslan burcundaki Mars ve Lilith’e doğru kavuşuma gidiyor olması ilişkilere müdahil olan üçüncü kişilere, huysuz, nefret dolu ve intikamcı insanlara dikkat edilmesi gerektiğini gösteriyor.

Diğer yandan Juno asteroitinin yeniay’da Güneş ve Ay ile kavuşuyor olması kadın erkek ilişkilerinin çok hareketli olacağını gösteriyor. Kadın haklarını, evlilik kurumunu, anne-çocuk ilişkisi önem kazanabilir. İş ortaklıkları, evlilik kararları ve dava açma mümkün. Yeniay anında Yengeç burcu yükseliyor. Aile hayatı, yuva, soy ve ebeveyn ilişkileri önem arz edebilir. İçimize sinen, besleyici, koruyucu ve şefkatli insanlarla görüşmek isteyebiliriz. Duygusal, dürtüsel tepkiler verir, alınganlık yaparsak önemsediğimiz kişiler sıkılabilir.

Parayı, ilişkileri, sevgi alışverişlerini, özdeğeri temsil eden Venüs’ün yeniay anında Arcturus sabit yıldızı üzerinde bulunması Altında, imtiyalarda değerlenme ve ürünlerde fahiş zamlara neden olabilir. Seyahatler yoluyla elde edilen olanaklara, aniden şansın dönmesine, sürprizlere ve bazı kişiler için hızlı çıkışlar yapmayı sağlayabilir.

Yeniay’ın sabian sembolü: Ormandan çıkan genç bir çingene uzak şehirlere bakıyor. Sembol bize ait kültür ve yaşam tarzını farklı çevrelere taşımayı, vizyonun genişlemesine, yeni fikirlere açık olmayı, mevcut imkanlardan sıkılmayı, geleneksel alışkanlıklardan uzaklaşmaya, göçebe ve hareketli bir yaşamın başlamasına neden olabilir. Bu yeniayla başlatılan işler bu sembol etkisiyle hem bizi kültürel yönden geliştirebilir hem de hızlı yayılma imkanı bulabilir.

Türkiye haritasını incelediğimizde 12.evde Ay’ın üzerinde gerçekleşecek. Halkı, toplumu, kadınları ve çocukları ilgilendiren yeni başlangıçlar yapılabilir. Göz önündeki insanların arkasından pek çok söylentiler ortaya çıkabilir. Hastaneler, doktorlar, klinikler, kozmetik sektörü, eczanelerle ilişkili yapılandırma ve düzenlemeler olabilir. Satürn Balık’ta 9.evdeki Güney Ay Düğümü üzerinde durağan konumda olması sinema-tv sektöründen ünlü yaşlı bir kadın figürünün hastalığına, vefatına ve skandallarına neden olabilir.

Yeniayla beraber mental sağlığa da dikkat etmek gerekebilir. Takıntıların, bağımlılıkların, sinir sistemimizin bizi yönetmesi mümkün gözüküyor. Uyku ve beslenme düzeninin kurulması sağlık açısından destekleyici olacaktır. Güzel olumlamalar yapılabilir, meditasyon ve terapilerden fayda görülebilir. Eller-kollar-omuzlar, akciğer, mide, soluk borusu, dil, bademcikler bu yeniayla hassaslaşabilir.

İkizler yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Ticari hayatınıza dair önemli kararlar alabilirsiniz. Daha fazla reklam vermeniz, isteklerinizi ifade etmeniz gerekebilir. Araç gereçlerinize de masraf yapmak isteyebilirsiniz. Taşınma, kargo süreçleri, lojistik ve nakliye vb. işler esnasında kayıp, hırsızlık gibi aksiliklere dikkat etmeniz iyi olabilir. Dedikodular, bilgi sızdırılması ve iftira vb. konular içerisinde kalırsanız eğer hakkınızı savunmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Parasal konulara ilişkili geçmişte verilmiş hatalı kararlara dair sorunlarla ilgilenmeniz gerekebilir. Kayıp, hırsızlık ve dolandırıcılıklardan zarar görmemek için temkinli olmalısınız. Siz birinin arkasından iş çevirdiyseniz bunlar ortaya dökülebilir. Bir kısmınız seyahatlere, sağlık konularına ve yaratıcı işlere daha çok gider yapması gerekebilir. Ticari hayatınızı medya reklam alanlarıyla bütünleştirmeye karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Dış görüntünüz, sağlığınız ve imajınıza dair yeni başlangıç yapabilirsiniz. Başlatacağınız işler masraf ve kayıp getirebileceğinden planlamanızı iyi yapmalısınız. Yakın çevrenizle ve özellikle çocuğunuzla dürüst açık konuşmalar içerisine girebilirsiniz. Estetik yaptırmayı düşünebilirsiniz. Uzak bir bölgeye kafa dinlemek amacıyla seyahate çıkmanız da olası. Yurt dışıyla ticari bağlantı kurabilirsiniz. Hiç tanımadığınız yabancı insanların içine girmeniz de olası gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yakın çevrenizle iletişiminizi tekrardan düzenlemeniz, karar alırken çok dikkatli davranmanız gerekebilir. Kontrol dışı olaylarla, arkanızdaki söylentilerle, yanlış anlaşılmalarla ilgilenmeniz gerekebilir. Gizli düşmanlıklarınız veya hastalıklarınız varsa eğer ortaya çıkabilir. Eşinizin kardeşi, kardeşinizin eşi, uzak akrabalar ve arkadaşlar, uzaklarda icra ettiğiniz akademik kariyer veya rehberlerinizle önemli mevzular üzerine görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Evlilik, ortaklık, ekip çalışmalarına dair geleceğe dair istek ve planlarınızı tekrardan gözden geçirmeniz gerekebilir. Yeni insanlarla tanışabilir ve çevrelere girebilirsiniz. Alışkın olmadığınız çevrelerde zaman geçirirken konuşma üslubunuza, verdiğiniz bilgilere ve özel hayatınızın gizliliğine dikkat etmeniz gerekebilir. Aksi takdirde bazı kayıplarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyer planlarınızı gözden geçirebilir, etrafınızda güvendiğiniz kişilerle fikir alışverişi yapabilirsiniz. Otorite figürleriyle sorun yaşayabilirsiniz, manevi yönden sizin için önemli bir konuda sorumlulukları taşımaya karar verebilirsiniz. Çocuk yapmaya karar verebilir veya çocuğunuzun üzerinizdeki sorumlulukları artabilir. Kimileriniz iş hayatınıza ara vermeniz, sektör veya şirket değişimi yapmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Uzak ve yakın akrabalarınızla daha sık haberleşerek plan program içerisine gireceğiniz bir dönem başlıyor. Kardeş, kuzen ve komşularınızla ilişkili gizli kalmış bir şeyi öğrenebilirsiniz. Öğrendiğiniz bilgilerle bakış açınızı değişebilir. Önyargılarınızı geride bırakabilirsiniz. Manevi inançlarınız yoğunlaşabilir. Uzak bir bölgeye seyahat edebilir veya taşınabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Maddi ve manevi paylaşımlarınızı, ortak kaynaklarınızı ilgilendiren konulara dair yeni atılımlarda bulunabilirsiniz. Bir borcu ve krizli meseleyi kapatabilirsiniz. Beklediğiniz paralar varsa temin edebilirsiniz. Toksik ilişkileriniz varsa bitebilir. Sağlık ve dış görüntünüzde beğenmediğiniz bir şeyi dönüştürmek isteyebilirsiniz. Terapi almak, estetik müdahaleler, diş operasyonları ve bölgesel incelme vb. konular odağınıza girebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İyi giden beraberlikler evlilik ve ortaklıkla taçlanabilir. Hiç beklemediğiniz insanlardan destek alabileceğiniz bir zaman. Devam eden boşanma davanız varsa sonuçlanabilir. Kimileriniz arkadaşlarıyla ortak eve veya seyahate çıkmaya karar verebilir. Organizasyonlarda bulunmak isteyebilirsiniz. Özgürlüğünüzü tekrardan kazanabilirsiniz. Araç alımı/satımı, danışmanlık almak veya hukuki süreçler başlatmak için bu süreci değerlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Çalışma ortamınızda adınızdan söz ettirebilirsiniz ve hak arayışlarınız olabilir. Kendinizi yeterince geliştirdiyseniz eğer uygun fırsatların önünüze serilmesiyle iş değiştirebilir, terfi ve zam alabilirsiniz. İş nedenli seyahate çıkmak, eğitimlere katılmak ve medya işleriyle ilgilenmeniz mümkün. Kimileriniz alanında uzman olduğunuz konulara dair kitap, tez ve sunum hazırlamaya koyulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aşık olabilir veya aşık olduğunuz kişiyle keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Gizli bir hayranınız varsa ortaya çıkabilir. Evlilik teklifi alabilir, söz/nişan hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Şans getirecek teklif ve davetler almanız mümkün. Her konuda cesur başlangıçlar yapabilirsiniz. Yetenekleriniz, sizi diğer kişilerden ayıran özellikler ve zekanız etrafınızdaki kişilerin dikkatini çekebilir. Pek çok geri bildirim alabilir, sosyal çevrenizi genişletebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile üyelerinizle neşeli ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Güvendiğiniz birine yardım edebilir veya yardım görebilirsiniz. Evlilik kararı almak, ev almak, taşınmak veya çocuk yapmak gibi sorumlulukları üstlenebilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken nokta ise aileyle ticari işlere girerken verdiğiniz sözlere dikkat etmek, emin olmadığınız özel bilgileri başka insanlarla paylaşmamak olabilir. Aksi takdirde problemler sizin başınıza patlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis