Merve Çubuktepe

İsminden cisminden dahi çekindiğimiz Satürn 18 Nisan 2018 itibariyle retro hareketine başlayacak. 6 Eylül 2018’de son bulacak bu etki pek tabii ki oldukça önemli. Satürn bu gerileme evresinde temas ettiği noktayı tekrar ele alıp bir düzene sokmamız konusunda bizlere yardımcı olacak. Tabii ki işin içerisinde Satürn sembolizmi olduğundan bu iş öyle oturduğumuz yerden rahat rahat gerçekleşmeyecek. (Burç bazında datayları yazımızın devamında bulabilirsiniz)

Oğlak burcunda konumlanan Satürn’ü kuralcı bir Alman mürebbiye gibi hayal edebilirsiniz. Etki alanı olan konuyla ilgili sizden tam disiplin, emek, çalışkanlık ve soğukkanlılık bekler. Bunu yapmazsanız da sizi illa bir şekilde harekete geçmeniz için koşulları oluşturur ve bazen bu koşullar pek de tatlı olmaz. Bu süreçte olaylara duygusal değil mantıksal yaklaşmak lazımdır; aynı zamanda unutmamalıyız ki Satürn retro etkisi olayları “yavaşlatır”. İlgili alanımıza dair olaylarda sabır sınavı da olacaktır; süreçler istediğimiz hızda gerçekleşmeyebilir. Bu durumda da çok sabırsızlanıp gereksiz bir şeyler yaparsak olayların akışı hiç de istemediğimiz bir yöne ilerleyebilir. Bundan ötürü imkansız şartları çok zorlamamak önemli görünüyor.

İyicil etkilerine geçersek eğer bir konuda gerçekten muhasebesini yapan, tüm hataları görüp düzelten, emek veren, bozuk bir yapıyı tekrar düzenleyip bir forma sokan kişiler bunun meyvesini toplayacaktır. Uzun süredir uğraşıp didinip de yol alamadığınız konularda bu retro vesilesi ile somut sonuçlar elde edebilirsiniz. İlk başta daha fazla umutsuzluk ve depresif his yaşayabilir, sorunları çözemeyeceğinizi düşünebilirsiniz. Oysa bu etki geçicidir ve Satürn Oğlak bizden bir konuya oturup karalar bağlamamızı değil, odağımızı değiştirip yolumuza devam etmemizi bekler.

Retro esnasında insanlar geçmişe dönüp hatalarını görebilir ve bunları telafi etmek adına harekete geçebilir. Aynı şey pek tabii sizin için de geçerli. Ve tabii ki Satürn retrosunda yeni işlere başlamak, sıfırdan bir ev almak, yepyeni bir düzen kurmak konusu çok tavsiye edilmez. Esasen önceden başlamış süreçlere odaklanmak ve geliştirmek maksimum fayda getirecektir. Geçmiş deneyimleriniz en büyük rehberiniz olacaktır.

Satürn Oğlak retrosunun burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kariyer konusunda ne yapacağınızı bilemiyor, sokakta limon satayım da bu iş yerinden kurtulayım diyorsanız; retro çözüm bulmanızı sağlayacak. Bu dönemde iyice düşünüp taşınıp çok net bir plan oluşturup kendinize yeni bir rol çizebilirsiniz. Hep isteyip de yapamadığınız işleri gerçekleştirmek için uygun bir zaman. Diğer yandan tabii ki iş temponuz artacak, almanız gereken sorumluluk artacak. Kaytarmak ya da boş viteste gitmek kariyerinize zarar verebilir, dikkat. Hayatınızı düzene sokarak fazlalıklardan kurtulmanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayatınızı, inançlarınızı ve hayallerinizi sorgulayacağınız bir sürece giriyorsunuz. Bazı inandığınız ve değer verdiğiniz şeyler hakkında fikriniz değişebilir, bu durum ilk başta biraz düşkırıklığı yaratabilir ancak uzun vadede hayrınıza olacaktır. Duygularınıza yenilmemeli ve her şeyi objektif değerlendirmelisiniz. İşinizle alakalı ve size faydası olacak bir eğitim alarak kendinizi geliştirmenin tam zamanı. Hukuki konularda gecikmeler yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi açıdan kemerleri sıkmanız retro süresince çok önemli olacak. Zorunda kalmadıkça borca girmeyin, borç vermeyin ve kredi çekmeyin. Ödemeler ve para döngüsü konusunda aksaklıklar görülebilir, bundan ötürü tutumluluk şart. Eş ya da ortağın maddiyatı konusunda da zorlanmalar olabilir ve destek vermeniz gerekebilir. Borçlarınızı yeniden yapılandırabilirsiniz. Ruhsal açıdan önemli çözümlemeler yaşayabilir ve ferahlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İlişkiler konusunda oturup her şeyi en baştan sorgulama vakti. Uzun bir ilişki ya da evlilik içerisinde olan Yengeçler; biz neden evlendik, nereden geldik ve nereye gidiyoruz gibi sorular içerisinde olacaklar. Altyapısı zayıf ya da size mutsuzluk veren beraberlikler bu süreçte sonlanabilir. Diğer yandan iki taraf da istekli ise geçmişe dönüp sorunları kalıcı olarak çözmek mümkün olabilir. Partnerinizin sorunları hayatınızda daha fazla yer edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekli. Retroda vücudunuz daha hassas olabilir ve eski rahatsızlıklarınız nüksedebilir. Bundan ötürü en baştan şüphelendiğiniz konularda gerekli kontrolleri yaptırmak; aynı zamanda en sağlıklısından bir beslenme ve egzersiz düzeni oluşturmak sizin için faydalı olacaktır. Birlikte çalıştığınız kişiler ile bağlarınızı tekrar düşünüp, gerekirse size sorun yaratan kişilere kalıcı bir mesafe koyabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Duygusal açıdan çok daha seçici olacaksınız. Özellikle geçmişte sorunlu ilişkiler yaşadıysanız şayet tekrar yaşamamak adına her şeyi çok yavaştan alabilir ve karşınızdaki kişiye kolay kolay güvenmeyebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak açısından biraz zorlayıcı bir dönemdir, retro sonrası daha idealdir. Retro süresince sizden yaşça oldukça büyük ya da çok derinlikli hayat deneyimi olan olgun kişiler size çok daha çekici gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aileniz ve hane içerisinde eski defterler açılıyor. İlk başta hem siz hem de aile fertleri açısından süreç biraz can sıkıcı olabilir ancak herkesin selameti için yüzleşmek, oturup sorunları konuşmak ve çözmek çok önemli. Bundan ötürü böyle bir durum içerisindeyseniz kaçmayın, cesaretle sorunların üzerine gidin. Konut alma, tadilat ve dekorasyon için çok uygun bir dönem değildir, ancak kaçan mülk alım fırsatları için retro çok uygundur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İletişim konusunda kara kutu olacaksınız. Ağzınızdan insanların laf alması çok zor olabilir. Ancak konuşmama istediğiniz dışarıdan kibirlilik ya da ukalalık gibi algılanabilir, dikkat. Kardeşleriniz ile arada kopukluk varsa tekrar bir araya gelebilirsiniz. Yakınsanız ikinizi de gıcık eden bir sorunu çözebilirsiniz. Size geçmişi hatırlatan ve mutlu eden her türlü kitap, film vb görsel materyal ilginizi çekebilir; nostalji hissi ile mutlu olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi açıdan işler daha yavaş gidebilir; ödemeler ve maaşlarda gecikmeler görülebilir. Bu dönemde aşırı bonkörlük pek mantıklı olmaz, bundan ötürü herhangi bir soruna karşı B planı olarak her daim köşenizde birikiminiz bulunsun. Transitin etkisi ile ilk başta kendinizi değersiz ya da depresif hissedebilirsiniz, bu tamamen geçici bir etkidir; oysa ki bu dönemde kendinizi en yalın halinize anlayıp, kabullenip kendinizle gurur duyma zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Satürn hayatınızı adeta amansız bir fitness hocası gibi forma sokmaya hazırlanıyor. Gerek beslenme gerek de yaşam düzeninizle çakı gibi olmanız için retro tüm desteklerini sunuyor. Bu disiplin süreci size hem sağlık hem de enerji artışı getirecektir. Karamsar düşünceler çok artabilir, eksikliğini hissettiğiniz konularda umutsuz hissedebilirsiniz. Oysa ki doğrudan burcunuz etkilendiği için bir şeye emek verirseniz meyvesini en çok siz alacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Adeta bir psikolog gibi Satürn bilinçaltınıza inmenizi; sorun ve korkularınızla yüzleşmenizi sağlayacak. Zorlayıcı olabilir, ancak kendinizi özgürleştirmek adına bu gerekli bir durum. Sorunlarınızı aşamıyorsanız şayet yardım almanın tam zamanıdır. Hayatınız çok tempolu ise iletişim temposunu biraz düşürmek, biraz iç sesinizi dinlemek size çok iyi gelecektir. Geçmişle yüzleşip onu tamamen geride bırakma ve ileriye bakma zamanıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Arkadaş listenizin çıktısını alıp bir masaya yayıp tek tek kimin değerli kimin değersiz olduğunu tespit edeceksiniz. Süreç boyunca zaten kırılmak üzere olan arkadaşlık ilişkilerini tamamen sonlandırabilir, diğer yandan küsüp pişman olduğunuz kişilerle barışabilirsiniz. Sosyalliğiniz biraz azalabilir ve bazı çevrelerle pek görüşmediğiniz için trip yiyebilirsiniz. Diğer yandan uzun süredir koptuğunuz bir dost birden hayatınızda önemli yer bulabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ