Begüm Minkis

Yılın ilk dolunayı 27 derece Yengeç burcunda 18 Ocak 02:48’de gerçekleşecek. Uzun zamandır bu denli kuvvetli bir dolunay anı ile karşı karşıya kalmamıştık. Yer altı gezegeni Plüton, dolunayda etkin rol oynayarak tüm gizli saklı ve kirli işleri masaya yatıracak. Büyük bir dönüşüm sürecinden geçebiliriz ve yeni düzene ayak uydurmamız gerekebilir. Gelecek günlerimizi güneşin doğumundan önceki Şafak vaktiymiş gibi düşünebiliriz. Zira zorluklar olsa da artık son demlerindeyiz. Çabalarımız karşısında ferah bir yaşam bizleri bekliyor olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür ve Venüs gezegenlerinin Ocak sonuna kadar geri harekette olduğunu da unutmamak gerek! Geleceği planlamaktan ziyade ilk önce durup düşünerek ayak bağı olan toksik unsurlardan kendimizi köklü biçimde arındırmamız gerekebilir.

Yengeç burcunda gerçekleşen dolunaylar oldukça önemsenecek duygusal etkiler yaratabilir. Ay Yengeç burcunda oldukça güçlüdür. Ruhsal ihtiyaçlarımız kat be kat artarken geçmişteki kötü anıları sürekli hatırlayabilir ve hatırladıkça da kendimizi kaos içerisinde bulabiliriz. Merhamet, şefkat, anaçlık, evcimen tabiatımızın daha görünür olması mümkün. Elimizdeki koşulları korumaya çalışabiliriz. Venüs Oğlak burcunda dolunay anında geri harekette. Venüs’ün dispozitörü Satürn ise Kova burcunda diğer geri harekette olan Kova burcundaki Merkür ile kavuşuyor.

Neden ve nasıl soruları bizleri hep geçmişe götürebilir. Tecrübelerimizin ışığında eğer almamız gereken dersi o anda alabildiysek büyük potansiyeller yaratabiliriz. Dolunay anında Akrep burcu yükseliyor. Modern astrolojiye göre yöneticisi Plüton’un yaşam enerjimizi temsil eden Güneş ile kavuşumda olması ilişkilerde egoyu, nemrutluğu, katılığı ve acımasız davranışları öldürmediğimiz takdirde büyük kayıplar yaşayabileceğimizi gösteriyor. Her zaman ketum bir tavır takınmak yeterince güvenirlik sağlamayabilir. Israrcı olmadan kartları açık oynamak, tüm duyguları ortaya sermek ve sorunların merkezine inmek gerekebilir.

An haritasında Güney Ay Düğümü birinci evde konumlanırken Kuzey Ay Düğümünü yedinci evde bulunuyor. Dolunay gerçekleştikten hemen sonra Ay düğümleri net olarak Boğa ve Akrep aksına yerleşeceğinden bazı kişilerin yaşamında yepyeni sayfa açmasına vesile olabilecek adımları ifade edebilir. Sürpriz ilişki başlangıçları, ilişkilerdeki skandalların ortaya çıkması, evlilik dışı ilişkiler, zengin kızın fakir oğlana gönlünü kaptırması, sevdiği için ailesini terk edenler, sırf çocuk sahibi olmak için yapılan evlilikler, evlenip işini gücünü bırakan insanlar gibi dramatik hikayeler duyabiliriz.

Başımıza her ne geliyorsa bilmeliyiz ki geçmiş ile çok yakından ilgili. Bir anda alınan kararlar, yenilikler, ani fırsatlardan ziyade zaten üstünde çaba sarf ettiğimiz konular olabilir. Doğru istikamette ilerlemiş, vizyonu kendisini geleceğe taşıyabilecek ve enerjisini gereksiz yere harcamamış kişiler ektiği tohumların meyvelerini toplayabilecek. Klasik düşünen, Geleneksel eski kafa yöntemlere çok odaklanmış, fanatik düşüncelerle at gözlüğü takan, aşırılıklara kaçan, inat ederek değer elde etmeye çalışan kişilerin de artık kumdan kaleleri yıkılabilir.

Yengeç burcundaki dolunay bizlere doğru hedefleri nasıl belirlememiz gerektiğini ve vizyonumuzu nasıl geliştirmemiz gerektiği yönünde büyük dersler de verebilir. Bir ideale takıntılı mısın? Yoksa yürekten mi istiyorsun? Bu ikisi arasında büyük farklılıklar olabilir. Takıntılar yeni ve daha cazip olasılıklar karşısında yön değiştirebilirken yürekten adanmışların istikameti başarıya ulaştırabilir.

Sağlık açısından genital bölgeler, böbrek ağrıları, yumurtalık kistleri, rahim ve göğüs kanserleri, kadın hastalıkları, düşük ve kürtajların yoğun olduğu dönemler olabilir. Merkür Satürn kavuşumu işitme ve hafıza sorunları, yaşlılarda alzheimer belirtileri ve kemik ağrıları getirebilir.

Yanlış yönetim sebebiyle bazı şirketlerin zararları açığa çıkabilir. Birlik duygusu daha fazla öne çıkarken devletlere olan isyan duygusu körüklenebilir. Aile miraslarına dair önemli gelişmeler yaşanabilir. Taşınmazlarla ilgili vergilerde artış da görmemiz mümkün. Yengeç burcu restaurant ve kafeleri, marketleri, organik gıda merkezlerini gösterdiğinden bu temalara dair gündemleri konuşabiliriz. Gayrimenkul, arazi ve dükkan fiyatlarında kiralarda artış dikkat çekebilir.

Yengeç dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile hayatınızı yakından ilgilendiren kritik gündemler ile ilgilenmeniz gerekebilir. İş ve statü konusunda takıntılı davranıyorsanız bazı kayıplarla karşılaşmanız olası. Otorite ve patronlarla anlaşmakta zorlanacağınız daha istemediğiniz durumlara karşı daha saldırgan davranışlar sergileyebileceğiniz bir zaman olabilir. Yönünüzü daha çok ev hayatına çevirebilirsiniz. Çocuk sahibi olmak ve evlilik süreçlerine dair hazırlıklarınız dikkat çekebilir. Mülk yatırımlarından fayda sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İletişim yoluyla size yakın olan insanları daha net şekilde görebilirsiniz. Büyük potansiyel oluşturacak fikirlerinize dair son hazırlıkları tamamlayabilirsiniz. Gerçekten sesinizi duyacak insanlarla bağlarınız ise daha da güçlenebilir. Kardeş, kuzen ve akraba ilişkilerinize yönelmeniz birlikte duygusal vakit geçirmeniz mümkün. Tüm aradığınız cevapları fazla uzağa gitmeden bulmanız olası. Sosyal medya, internet, ticaret, araç gereçler konusunda büyük güç elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kendinize ve sahip olduklarınıza yönelik güven duygunuz daha güçlü bir forma ulaşabilir. İşinizde terfi veya zam alabilirsiniz. Kaynaklarınızı büyütebilir, bağımlı olduğunuz unsurlardan uzaklaşma kararı alabilirsiniz. İlişkilerinize olan bakış açınızın değişmesi ise yeni bir çevreye girme isteğini tetikleyebilir. İş kurabilir veya çocuğunuzla yakından ilgilenebilirsiniz. Eğer arzu ediyorsanız çocuk sahibi olarak statü değişimi yaşama olasılığınız da yüksek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sizi doğrudan etkileyecek ve dönüştürecek duygusal tesirler altında olacaksınız. Görünürlüğünüz ve tanınırlığınız artması mümkün. Rakiplerinizi alt edebilirsiniz. Göz önünde olmak sizi güvende hissettirebilir. Ya hep ya hiç diyerek ilişkilerde geri dönüşü olmayan yollara girebilirsiniz. Gelişiminizi durduran kontrolcü kişilere karşı toleransınız daha düşük seviyelerde seyredebilir. Sağlığınıza ve dış görüntünüze ilgi artışınız olabileceği için kişisel ihtiyaçlarınıza harcamalar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Elde olmayan koşullarla mücadele verebileceğiniz bir süreçten geçebilirsiniz. İnzivaya çekilerek insanların ağzına dedikodu vermekten kaçınabilirsiniz. Ketum davranabilir. Ev ve ailenizle birlikte kafa dinleyebilirsiniz. Mesleğinizde sizi zorlayan çalışma arkadaşlarının manipülasyonları nedeniyle işten ayrılma, kendi işinizde çalışıyorsanız çalışanlarınızı değiştirme kararı almanız mümkün. Sağlığınızda kronik bir sorun var ise daha yakından ilgilenmenizi gerektirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Geleceğinizi değiştirebilecek güçte ve mevkide kişiler hayatınıza girebilir. Sosyal çevrenizde aile gibi gördüğünüz, aynı evi veya hedefleri paylaştığınız arkadaşlarınızla daha güçlü değişikler için kolları sıvayabilirsiniz. Çevrenizdeki insan kalabalığının, sizi alkışlayan ve idol olarak görenlerin sayısı artabilir. Yaratıcı ancak bireysel çalışmalardan ziyade sosyal projelerin, grup çalışmalarının içinde bulunmak kariyer yolunuza iyi gelebilir. Aşk hayatınızda ve çocuklarla ilgili konularda radikal kararlar alınabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Kariyeriniz ve hedeflerinize daha bağlı olduğunuz bir süreç başlayabilir. Terfi edebilir, kendi işinizi kurabilirsiniz. Özel yaşam koşulları, aile baskısı ve duygusal türbülanslarınızı daha çok fark ederek sorunları ele alabilir ve güçlü bir inisiyatif sergileyebilirsiniz. Taşınma, yeni ve statünüzü yükseltecek yeni bir çevreye girme, fayda getirmeyen malı mülkü bırakmaya dair kararlarınız dikkat çekebilir. Yürümeyen çatışmalı ilişkilerin içerisindeyseniz ayrılık kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kariyerinize katkı sağlayacak biçimde kendinizi geliştirmiş ve sağlıklı vizyon edinmiş olabilirsiniz. Hayata bakış açınız daha umut dolu olabilir ve kendi yeteneklerinize güvenerek karamsarlığı kenara bırakmaya başlayabilirsiniz. Yakın çevrenizde manipülatif kişiler var ise aranıza saygı çerçevesinde mesafe koymanız da mümkün. Ağzınıza gelen her kelimeyi pervasızca savurmadan kelimeleri seçerek ve düşünerek konuşmanızı gerektiren önemli kişiler karşınıza gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi ve manevi anlamda kazanç kapısını işbirlikleri ve ortaklıklarda bulmaya başlayacağınız bir süreç başlıyor. Eşinizin finansal durumunda güçlenme görülebilir. Psikolojik olarak yenilenmeniz ve kendi değerinizi belirlemeden önce başkalarının potansiyellerini iyi analiz ederek daha doğru bir sonuca varmanız söz konusu olabilecek. İnsanlara karşı önyargılı davranmadan onları derinlemesine tanımaya yönelik samimi davranışlar sergileyebilirsiniz. Miraslar ve yatırımlar vesilesi ile kaynaklarınızı büyütebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay kendinizle yüzleşmenizi ve mevcut koşullarınızı daha net bir şekilde görmenizi sağlayabilecek. İlişki, ortaklık veya evlilik kararlarına çok açık olabileceğiniz bir sürece adım atıyorsunuz. İş hayatınızdaki rekabetleri daha çok fark ederek tutumlarınızda değişikliğe gidebilirsiniz. Dış görüntünüz ve sağlığınız açısından hassas bakış açınız değişiklik ihtiyacını da çoğaltabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş hayatınızdaki çabaların görüldüğü, hizmet kalitenizi arttırdığınız ve karşılığında alkış toplayacağınız bir süreç başlıyor. Çalışma arkadaşlarınızdan yardım görebilir, verim getiren işler ve müşteriler ile ilgilenebilirsiniz. Öte yandan bedeninizin ihtiyaçlarını daha çok duyumsamaya başlayabilirsiniz. Ölçülü, sağlıklı ve hareketli bir yaşam felsefesi benimseyebilirsiniz. Ruhen arınırken önünüzü kesmeye çalışan gizli düşmanlarınızı fark ederek kurtulmanız söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yaratıcılığınız, zekanız ve üretkenliğiniz göz doldurabilir. Aşk hayatınızda sizi şifalandıracak gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Spekülatif yatırımlar ve riskli parasal imkanlar açısından da bolluk yaşamanız mümkün. Lüks ve sizi mutlu eden konulara para harcama eğiliminiz artabilir. Öz değeriniz ve inancınız geleceğinizi inşa etmenize engel olan kişilerin temizlenmesi ile tekrardan tazelenebilir. Şayet arzu ediyorsanız hamile kalabilirsiniz ve çocuklarınızla daha eğlenceli vakitler geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis