Begüm Minkis

Aşk, para ve sevgi gezegeni Venüs 18 Temmuz 04:32’de Yengeç burcuna merhaba diyor. 11 Ağustos’a kadar burada hareket ederken kendimizi aşkın kollarına güvenli biçimde bırakmak, saf duygularla bağlandığımız gerçek aşkı deneyimlemek isteyebiliriz. Bağlılık ve duygudan uzak şekilde mecburi sürdürülen beraberliklerde ise ayrılık çanları çalıyor. Güven ve huzur veren sağlıklı ilişkilere ise sahip çıkabilir ve evlilik yolunda adımlar atmak isteyebiliriz. Sıcak bir yuvaya, şefkate ve empatiye olan ihtiyacımızın artmasıyla husumetli ilişkilerde ego savaşları son bulabilir. Venüs Yengeç dönemi İç huzuru vererek berrak bir sayfa açmamıza yardımcı olmak için geliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs Yengeç burcunda rahat ettiği bir pozisyondadır. Venüs geceye ait bir gezegendir. Yengeç burcu ve yöneticisi Ay da geceye aittir. Gece pek çok kültürde dişil enerjiyle ilişkilidir. İçerisinde duygu, adanmışlık, maneviyat ve gizem barındırır. Dolayısıyla saldırgan, dürtüsel ve yıkıcı davranışlardan ziyade herkesin kendi kabuğuna çekildiği, hızlı değişen çevresel koşulları anlamaya çalışanın gelişip yararlanacağı bir süreçten söz ediyoruz.

Venüs Yengeç burcundayken tüm dünyada ve özellikle Türkiye sınırları içerisinde kadınları ilgilendiren konular önem kazanabilir. Hayırlı haberler ve başarılar konuşulabilir. Gıda, tarım, turizm ve emlak sektöründe değerlenme, hareketlenme ve fiyatlarda yükselme gözlemlenebilir.

İlişkilerde birbirini aile gibi gören çiftlerin ve arkadaşlıkların arasındaki bağ kuvvetlenebilir. Büyük bir aşkla dünya evine giren pek çok çift duyabiliriz. Bekar kalmaktan memnun olmayan pek çok kişi eşi olacak kişiyle karşılaşabilir. Günlük hevesleri tatmin eden kısa ömürlü ilişkilerin zamanı değil. Çoğunlukla evlilikle sonuçlanması yüksek ilişkiler başlayabilir. Aile veya akrabalar arasında miras davalarının sonuçlanması, aile şirketlerinde hisse paylarının belirlenmesi de mümkün olabilir.

Venüs Yengeç burcu transitinin neredeyse tamamında Kara Ay Lilith, Sappho (80) ve Lilith asteroitiyle (1181) kavuşumda ilerlerken Kiron asteroitiyle de maalesef kare yapıyor olacak. Bu konfigürasyonlar yaralayıcı ilişkiler, kıskançlıklar, kadınlardan gelen zarar ve ara bozucu durumlara işaret etmektedir. Diğer yandan yıllar sonra ortaya çıkan kardeşler, ailevi skandallar, üçüncü kadınlar, saklanan gayrimeşru veya üvey çocukların sahneye çıkarak hak aramalarına işaret edebilir.

Her ne yaşanırsa yaşansın kadersel planımızda olduğunu unutmadan hareket etmemiz iyi olacaktır. Adalet ve hak ediş gibi kavramları bencilce değil evrensel bakış açısıyla değerlendirmeliyiz. Zira epey kişiye emek verdiği alanlarda ciddi bir şifalanma gelecektir.

Venüs’ün Yengeç burcuna geçtiği giriş anı haritasında da yine Yengeç burcunun yükselmesi, Yengeç burcunda Güneş ve Merkür kavuşumunun varlığı haritalarımızda Yengeç burcunun temsil ettiği yerlerle ilgili önemli karar, yenilik ve başarıları tekrardan vurgulamaktadır.

Transit sürecinde gerçekleşecek önemli birkaç açıyla ilgili detayları incelersek; 1-10 Ağustos arasını çok vurgulu ve dönüştürücü görmekteyim. 2-3 Ağustos günlerinde Yengeçteki Venüs, Boğa’da kavuşumda ilerleyen Uranüs, Mars ve Kuzey Ay Düğümüyle uyumlu görünüm kurarken 7 Ağustos’ta Neptün’le gerçekleştireceği üçgen açıda ilerliyor olacak. Bu konfigürasyonlar büyük aşk getirecek karşılaşmalar, evlilik, emeklerin ödüllerini almak, bebek haberleri, çocuklarla duyulan gurur, mülk sahibi olmayı ve terfi gibi yenilikleri getirebilir.

Son olarak 9 Ağustos’ta Venüs’ün burç değiştirmeden son açısı olan Plüton’la karşıt açı olarak gözükmektedir. Transitin sonuna geldiğimizde temeli sağlam olmayan çürük ilişkilerde bitişler kaçınılmaz olacaktır. Yeni başlangıçlar nedeniyle eski düzenin sonlanması, duygusal seçimler yaparak temiz berrak sayfa açmayı göstermektedir.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Aile üyelerinizle karşılıklı olarak koruyucu, empatik ve şefkatli hissedeceğiniz bir süreç. Evinizde sevdiklerinize davet düzenleyebilir, güzel sofranızda ağırlayabilirsiniz. Kimileriniz hayalindeki eve taşınabilir, evini dekore edebilir veya evlilik hazırlıklarına başlayabilir gözüküyor. Duygusal olarak yakın gördüğünüz insanlar tarafından korunduğunuzu ve sahip çıkıldığınızı hissetmeniz olası. İç dünyanızda sizi rahatsız eden hatıralar ve travmaları çözerek ruhsal olarak iyileşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Sevindirici haberler alabilir siz de etrafınıza müjdeli haberler verebilirsiniz. Motive eden kısa seyahat planlarınız gündeme gelebilir. Kardeş ve kuzenlerle aile buluşmalarında eğlenceli dakikalar geçirebilirsiniz. Satış pazarlama, yatırım ve taşınma süreçleriniz varsa başarılı ilerleyebilir. Keyif alacağınız konulara zihninizi odaklayabilir ve barışçıl düşünceler içerisine girebilirsiniz. Araç muayenesi, teknolojik cihazlar, sosyal medya ve eğitim için verimli etkiler altında olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kazançlarınızı ilgilendiren hayırlı karar ve başlangıçlar gündeme gelebilir. Bütçenizi iyi planlayabilirsiniz. Özgüveniniz ve iç şefkatiniz yükselebilir. Ev sahibi olmak, kiralamak gibi planlarınız varsa veya aileden maddi destek bekliyorsanız arzularınıza ulaşabilirsiniz. Kendinizi dinleyebilir ve kişisel ihtiyaçlarınızı fark ederek ilgilenmeniz için verimli bir zaman olarak gözükmektedir. Kimileriniz uzak bir bölgeye seyahat edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda ilerleyecek Venüs başarılarınızla göz doldurmanız, beğenilmeniz, öne çıkmanız için size destek verecektir. İlişki ve ortaklıklarda talepleriniz karşılanabilir. Aile imajınızı daha iyi seviyeye taşıyabilirsiniz. Etrafınızdaki kişilere karşı paylaşımcı, barışçıl ve şefkatli davranışlar sergileyebilirsiniz. Empati seviyeniz de en üst düzeye ulaşacağı için bu dönemde iyi niyetinizin suistimal edilmemesine de önem vermeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Uzun süreli inzivaya çekilmek isteyebileceğiniz bir süreç. Mecburi taşınma, yer değişiklikleriniz varsa arzu ettiğiniz gibi gerçekleştirmeniz için destekler gelebilir. Kimileriniz uluslararası iş fırsatları yakalayabilir. Masraflar, hesaplanmadan yapılan borçlar ve miras gibi konular nedeniyle zarar görmemeye dikkat etmelisiniz. Somut ve uzun vadeli yeni başlangıçlardan ziyade bunun bir geçiş evresi olduğunu unutmadan hareket etmelisiniz. Aşk ve ilişkilerde gizli durumlar kafanızı bulandırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Arkadaş çevreniz, iş ortamınızdaki ekibiniz ve ait olduğunuz gruplar içerisinde size faydası dokunabilecek yeni bir düzen içine girmeniz muhtemel. Kalabalık gruplara dahil olabilir yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Kutlama, organizasyonlar veya sosyal medya üzerinden aşk hayatınızı ilgilendiren önemli gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Ciddi ilişkiden ziyade arkadaşça ilerletebildiğiniz, gelecek amaçlarınızın aynı potada buluştuğu insanlar size daha çok hayır getirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hem kariyer hem aile arasındaki dengeyi iyi kurabildiyseniz emeklerinizin karşılığını büyük oranda alabilirsiniz. Terfi haberi veya maaş zammı alabilirsiniz. Kimileriniz anne ve baba olmanın veya aile bireylerinin başarısını paylaşmanın gururunu yaşayabilir. Yakınlarınızın mesafeli olmak yerine sizi arka plandan desteklerini fark etmeniz mümkün. Ev toprak sahibi olabilirsiniz. Miras ve tapu işleriniz yolunda ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aileyle birlikte tatile çıkabilirsiniz. Uzak yolculuklarda hem aşk hem aile ilişkileriniz verimli olabilir. Hayatınızı özgürce yaşamak inançlarınızı ifade etmek isteyebilirsiniz. Bakış açınız değişirken şimdi büyük hedefler peşinden koşma kararı alabilirsiniz. Resmi kurum/kuruluş, basın yayın, medya ve yurt dışına dair odağınıza giren işleriniz varsa eğer yolunda gitmesi muhtemel gözüküyor. Elinizin altında olan ama kullanmadığınız eşyaları gözden çıkararak satabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Psikolojik olarak takıntı ve bağımlılıklarınız varsa artık kurtularak iyileşme zamanı. Başkalarıyla paylaşımda olduğunuz maddi kaynaklardan ve yatırımlarınızdan fayda sağlayabilirsiniz. Aileniz ve yakınlarınız size duygusal destek verebilir. Kimileriniz ev yatırımı düşünebilir veya evinde detaylı tadilata başvurabilir. Aşk hayatınızda gizli durumlar varsa gün yüzüne çıkabilir ve krizleri yönetmeniz gerekebilir. Seksüel amaçlı gelişen birlikteliklere eğiliminiz artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Karşıt burcunuzda ilerleyecek Venüs sayesinde aile gibi hissedeceğiniz yeni dostluklar kurabileceksiniz. Kimileriniz evlilikle sonuçlanma potansiyeli yüksek bir ilişkiyi başlatabilir veya mevcut ilişkisini ailesiyle tanıştırabilir. Yuva kurmak için doğru bir zaman. Ortaklık ve danışmanlıklardan verim alabilirsiniz. Dava süreçlerinde, ilişkilerde hak karşı taraftan yana olabileceğinden bencil istekleriniz varsa diretmemeniz, adilce orta nokta bulmanız iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Mesleki çabalarınızın karşılığını görebilir, yeni iş fırsatlarıyla karşılaşabilirsiniz. İş hayatınızda karışıklık ve manipülatif durumlar varsa bitebilir. Duygusal ihtiyaçlarınızı evcil hayvanınızla daha sık vakit geçirerek kapatabilirsiniz. Diyet ve sportif faaliyetler için şartlar uygun. Bilhassa zararlı besinleri hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Genel olarak dinç hissedeceğiniz bir hayat düzeni kurabilirsiniz. Sağlık sorunlarınız olursa aile bireyleriniz sizinle yakından ilgilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sevineceğiniz epey gündem hayatınıza dahil olabilir. Aşk hayatınızda huzur ve güven veren romantik dakikalar yaşanabilir. Riskli işlem ve faaliyetlerde şans sizin yanınızda olabilir. Aileniz veya çok yakın arkadaşlarınızla beraber tatil planları yapabilir, kutlamalara katılabilirsiniz. Cazibenizin artacağı fiziksel olarak beğenileceğiniz bu dönemde hayranlarınız artabilir. Yaratıcı çalışma içeren projelerden katkı sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis