Merve Çubuktepe

Zamanlaması anlamlı bir şekilde bayram tatili sona ererken bu hafta 21 Ağustos 2019’da Venüs, 23 Ağustos 2019’da Güneş Başak burcuna geçiş yapacak. Gökyüzündeki Aslan ve ateş enerjisi yerini toprağın bereketine bırakıyor. Yani süslü giysiler, şezlong keyifleri, rehaveti artık geride bırakarak işimize gücümüze bakma zamanı geldi. Tabii #tbt ile tatil fotoğraf yayınları bir süre devam eder, ama o dönemde asılı kalmamak önemli. İnsan ara verince bir süre sonra ivmesi düştüğünden tekrar bir şeylere başlarken zorlanabiliyor. Bundan dolayı da Başak yerleşimlerinin gücünü arkamıza alarak ufak ufak başlayıp giderek hızlanabilir, bir işi güzelce başarabilir veya bir yükten kurtulabilirsiniz. Detaylar, dakiklik, her şeyi iyi planlama kavramları önemli; son anda yapılan spontane veya karmaşık işlerin pek fayda getirmeyeceği bir hafta. Yani artık karınca olma vaktimiz geldi, saz çalan Ağustos böceği geride kalır.

24 Ağustos 2019’da Venüs-Mars kavuşumu gerçekleşecek. Venüs Başak burcunda düşük konumda yani her yerinden aşk, romantizm ve mutlu sonlar fışkıran bir durumda değil. Ancak yine de Mars ile kavuşumu bir konuda gayret bulup sonuç almak, günlük hayatta dağılmış veya karışık bir şeyleri toparlamak için olumludur. İlişkiler düzeyinde var olan sorunları çözmek daha kolay olabilir, ancak detaylara da çok girerseniz işin içinden çıkamayabilirsiniz; dozu iyi ayarlamak lazım. Fırtınalı yanar dönerli hikayelerden ziyade mantıklı ve ayakları yere basan beğeni durumu gündeme gelebilir. Ve bu evrede iyi gün/kötü gün dostu ayrımı, partnerin zorlu bir durumda ne kadar dirayetli olduğu ve emek verdiği gibi konular da oldukça net görülür.

Bayram sonrası pek iyi gelebilecek açılardan biri de 21 Ağustos 2019 Merkür-Jüpiter üçgeni. Bu açı kalıbı iş görüşmeleri açısından gerçekten güzel bir tesire sahip. Aynı zamanda iş başvuruları adına da değerlendirilebilir. İşinizi büyütme, çevrenize duyurma, blog/websitesi/instagram sayfası açmak adına on numara bir açı. Size fayda getirecek işlere imza atabilirsiniz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.08.2019: Herkese iyi haftalar! Tüm tatiller biterken yeni haftaya zıpkın gibi Ay Koç burcunda başlıyoruz. Ay Koç burcunda hemen işlerime odaklanayım yılın çalışanı olayım dedirtecek bir enerjiye sahip olmamakla birlikte motive ve keyifli bir şekilde haftaya başlamanızı sağlayabilir. (Ta ki o mendebur suratlı yönetici sizden bir şey isteyene kadar… :) Bir sürü olumlu duygu depoladınız sakin olun ve hiç alevlenmeyin. ) On yıla yakın kurumsalda çalıştım Pazartesi 08.00’e toplantı koyan insanları asla anlayamayacağım. Zaten 18:41’de Ay-Merkür arasında güzel bir üçgen de kesinleşecek. Yani günün doğası oldukça olumlu. Gerek güzel sohbetler etmek, gerek önemli konuşmalar adına ziyadesiyle pozitif bir etkileşim. Önemli bir şey yazmak, sunum hazırlamak vb gibi konular için de bu zamanı değerlendirebilirsiniz. Günün olumlu etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 20.08.2019: Ay Koç burcunda ve 00:55’te Satürn, 13:53’te ise Plüton ile kare sert açı yapacak. Açıkçası bu saatlere kadar gökyüzündeki etkileşimler biraz kekremsi tat bırakıyor ağızda. Çok önemli bir iş veya konuşmanız varsa bu zamanların sonrasına almanızı öneririm. Öğleden sonraya kadar abuk sabuk konulardan gerilim, zeytinyağı gibi su üzerine çıkma durumları görülebilir. Kazanamayacağınızı bildiğiniz savaşa girmenizi önermem. Ancak diyorsunuz ki ben bu konuyu soğukkanlılıkla ele alır ve istediğimi alırım o zaman sorun yok. Yine de bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Günün kalan kısmında hava sakinleşiyor, tekrar canlı ve enerjik bir atmosfer devrede.

Çarşamba – 21.08.2019: Haftanın en güzel gününe hoşgeldiniz! Nereden başlasam, nasıl anlatsam… :) Ay Koç burcunda 03:00’de Güneş, 07:06’da Venüs ile harika üçgen açılar yaparak boşluğa girecek. 07:07-07:38 çok kısa bir süre boşlukta kalıp yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapıyor. Günün ilk yarısı özellikle özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için pozitif; ama ikinci yarıda da akış gayet iyi. Her türlü insan ilişkisi, görünürlük ve duygusal konulara dair destekleyici tesirler devrede. 07:39’da Ay Boğa burcuna geçerken 11:32’de ilk olarak Mars ile olumlu açı yapacak. Burada tam anlamıyla işleyen demir ışıldar etkisi söz konusu. Gayret ederseniz bir şeyin devamı kesin gelir! Mesela Ay Boğa çok yedirir deriz ama Mars Başak sayesinde bu duyguyu kontrol edip diyeti devam ettirme veya başlatma mümkün. 12:06’da Venüs Başak burcuna geçiş yapacak. Gökyüzündeki ateş enerjisi yerini toprak enerjisine bırakmaya başlıyor. Venüs Başak burcunda süslü sözler, şovlar ve vaatlerle ilgilenmez. Somut, net ve gerçektir. Kişinin verdiği emek ve yaptıkları önemli olacağından balonların sönebileceği bir döneme giriyoruz. Tam da Çarşamba gününde sekiz ayın çarşambası tek bir güne gelmiş gibi ayrıca 13:04’te Merkür-Jüpiter üçgeni de kesinleşecek. Tüm önemli transitler neredeyse bugüne toplanmış. Bu açı kalıbı iş görüşmeleri açısından gerçekten güzel bir tesire sahip. Aynı zamanda iş başvuruları adına da değerlendirilebilir. İşinizi büyütme, çevrenize duyurma, blog/websitesi/instagram sayfası açmak adına on numara bir açı. Size fayda getirecek işlere imza atabilirsiniz. Ve 20:33’de Ay-Uranüs kavuşumu devrede olacak. Günün ikinci yarısı su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici, sadece sürprizlere hazırlıklı olun tek bir konuda diretmeyin, her konunun farklı çözümleri olabilir.

Perşembe – 22.08.2019: Bir önceki günün aşırı hareketliliğinden sonra daha sade etkilerle karşı karşıyayız. Ay Boğa burcunda, 11:57’de Satürn ile güzel bir üçgen açı yapacak ve 16:11’de Ay düğümleri ile olumlu konumda geçecek. Özellikle bu saatlere kadar işlerinizi toparlama, iş görüşmesi, başvuru ve ciddi işleri insanlara sunmak adına pozitif etkiler devrede. Sadece 16:22’de Ay-Merkür karesi +-2 saat boyunca iletişim tarzına dikkat edilmesi gerektiğine işaret ediyor, gaflar veya aşırı iddialı laflara dikkat. Bu konuda en tetikte olması gerekenler sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar. Bu kısa vadeli etkiden sonra 18:22’de Ay-Neptün altmışlığı devrede olacak. Gevşemek, günün yorgunluğunu geride bırakmak, güzel bir yemek veya banyo yapmak, meditasyon, güzel bir kitap veya film… Seçim sizin. Kendinize zaman ayırmak için harika bir an. Günün olumlu etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 23.08.2019: Ay Boğa burcunda 00:32-17:33 arasında günün büyük bir bölümünü boşlukta geçirecek. Ancak bir yandan da Güneş 13:01’de Başak burcuna geçiyor. Tüm Başak burçlarının doğum günleri kutlu olsun mutlu ve sağlıklı bir yeni yaş dilerim. :) Güneş Başak enerjisi ile Ay boşlukta olsa dahi yarım kalan işleri tamamlamak, bir türlü elinizin gitmediği bir işi bitirmek, bir dolabı açıp tekrar düzenlemek gibi işler yapabilirsiniz. Saat 17:33’te Ay İkizler burcuna geçtikten sonra trafik karışmaya başlıyor, saat 17:55’te Güneş ve 23:17’da Venüs ile kare açıları olacağından bugün ilişkiler konusunda bir şeyleri konuşmak ve çözmek adına hiç elverişli durmuyor. Bilakis meseleler daha da alevlenebilir, sen şunu yapmıştın da o bu demişti sarmalına dönebilir. Bugünü daha çok hafif ve keyifli sohbetlerle tamamlamakta fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Cumartesi – 24.08.2019: İyi haftasonları! Ay İkizler burcunda 00:18’de Mars ile kare açısı var. Gece gece birilerine çatmayın, mesaj yağmuruna tutmayın ve nereye bastığınıza dikkat edin derim. :) 03:03’te Ay-Kiron altmışlığı güzel, huzur veren ve zihinsel çözümlemeler oluşturacak rüyalar getirebilir. Ve 20:04’te Venüs-Mars kavuşumu kesinleşecek. Etkisi 5 gün devam edecek bu açı kalıbında Venüs Başak burcunda düşük konumda yani her yerinden aşk, romantizm ve mutlu sonlar fışkıran bir durumda değil. Ancak yine de Mars ile kavuşumu bir konuda gayret bulup sonuç almak, günlük hayatta dağılmış veya karışık bir şeyleri toparlamak için olumludur. İlişkiler düzeyinde var olan sorunları çözmek daha kolay olabilir, ancak detaylara da çok girerseniz işin içinden çıkamayabilirsiniz; dozu iyi ayarlamak lazım. Ve bu evrede iyi gün/kötü gün dostu ayrımı, partnerin zorlu bir durumda ne kadar dirayetli olduğu ve emek verdiği gibi konular da oldukça net görülür. Ve 20:53’te Ay-Jüpiter karşıtı da kesinleştiğinden bir konu, inanç veya kırmızı çizginizle alakalı çatışmalı atmosfer oluşabilir. Karşınızdaki insan ikna olmuyorsa zorlamayın ters tepebilir, aynı şekilde sizin de üzerinize bu şekilde geliniyorsa uzaklaşmakta fayda var. Gün içerisindeki konularla alakalı değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 25.08.2019: Ay İkizler burcunda saat 02:17’de Neptün ile kare sert açısı etkin. Uykuya dalma veya zorlayıcı rüyalar oluşturabilir. Uykudan önce rahatlamakta fayda var. Spor, meditasyon, yoga, güzel bir banyo veya bitki çayı işe yarayabilir. Ve saat 09:58’de Ay-Merkür ile altmışlık olumlu açı yaparak günün kalan kısmını boşlukta geçirecek. Bugün yayılmak, bol bol konuşmak, hatta gıybet için ideal. :) Çok önemli bir işiniz varsa boşluktan önce halletmenizde fayda var tabii. Günün kalan kısmında eğlendiğiniz, kafa dengi insanlarla sosyalleşmek ve eve kapanmamak en güzeli. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için güzel tesirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe