Merve Çubuktepe

Yılın son haftasına girerken gökyüzünün gündemi de bir o kadar yoğun ve üzücü. Bu sefer de Kayseri’de bir çok can yandı, şehitler verdik. Vefat edenlere rahmet, yaralılara şifa diliyor; ve bu korkunç olayların bitmesini tüm kalbimizle temenni ediyoruz.

19 Aralık pazartesi itibariyle Merkür retrosu başlıyor. Bir önceki yazımda etkilerine detaylı değinmiştim ancak tekrar bir uyarı yapmak gerekirse bu dönemde iletişim konusunda aksaklıklar, özellikle yönetim kademelerinde problemler ve işten çıkarılmalar gibi durumlar söz konusu olabilir. Temkinli ve politik ilerlemek, özellikle yeni işlere başlama ve hukuki konularda mümkünse Merkür retrosunun bitişini beklemek önemli.

Bunun dışında aynı gün harekete geçmeyi, savunma sistemimizi ve mücadele tarzımızı belirleyen Mars da Balık burcuna geçecek. Bu da ayağımızdaki zeminin daha kaygan olmasını sağlayan bir etki. Yani bir yandan dünya son derece maddi ve katı kavramlarla şekillenirken Mars bizi daha duygusal davranmaya, kimi zaman kontrolü kaybetmeye ya da küsüp kaçmaya zorluyor. Bu anlamda duygulara yenik düşmeyip Mars Balık geçişinin yaratıcılık ve hayal gücünü başarıyla yansıtma özelliklerini kullanmamızın daha faydalı olacağına inanıyorum.

Öte yandan bu hareketli ve belirsiz ortama su serpen aşk ve güzelliğin gezegeni Venüs’ün Uranüs, Jüpiter ve Satürn ile olumlu açıları olacak. Bu gergin havayı biraz yumuşatıp bizi daha güçlü ve cesur hale getirebilir bu etkiler. Yine de önümüzdeki haftanın en önemli olayı Jüpiter-Uranüs karşıtlığına hazırlanırken özellikle finansal konularda çok temkinli olmak ve ani krizlere hazırlıklı olup çok da riskli işlere girişmemek de büyük önem taşıyor.

Gelelim haftanın önemli astrolojik etkilerine:

Pazartesi 19.12.2016: Gün boyunca Ay Başak burcunda yolculuğunu sürdürecek ve gündüz Neptün ile gergin açıda olacak. Yani dikkat dağınıkları, aldanmalar ve hatalara açıklık görülebilir. Aynı gün Merkür gerilemek üzere durağanlaşıyor ve Mars da balık burcuna geçiş yapıyor. Merkür retrosunun etkilerine bir önceki yazıda değinmiştim, Mars balık burcu için de ayrıca detaylı bir yazı yazacağım. 28 Ocak 2017’ye kadar Balık, Başak, Yay ve İkizler burçları duygusal kontrol konusunda ekstra dikkatli olmalı ve fevri davranmamalı.

Salı 20.12.2016: Gün boyunca Ay değişik zaman dilimlerinde; Neptün, Satürn, Kiron ve Güneş ile gergin açılarda bulunacak. Farkındaysanız neredeyse tüm güneş sisteminin yarısını saydım. Sadece öğlen saatlerine kadar Ay’ın Plüton ile olumlu bir etkisi mevcut. Yani önemli bir işiniz varsa öğlene kadar halletmek en iyisi. Özetle bugün işler yavaşlayabilir, aksilik ve gerginlikler bizi bulabilir. Eğer sınırları çok zorlarsak kendimizi yaralanmış bir halde bulabiliriz. Bu gün için değişken burçlar Balık, Yay, Başak ve İkizler grubuna sığınaklara çağrısı yaparken “Geldikleri gibi giderler” sözünü akıllarında tutmalarını öneriyoruz.

Çarşamba 21.12.2016: Öncelikle Güneş Oğlak burcuna geçiyor. Şimdiden tüm Oğlakların doğum günü kutlu olsun diyorum. :) Ay ise Terazi burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın Merkür ile gergin açıları olacak; özellikle öncü grup burçları Yengeç, Oğlak, Koç ve Teraziler bugün dilinizi tutsanız iyi edersiniz. Hemen sinirlenip karşı tarafı yok etmeyin, diplomatik yollara başvurun. Hala çözemiyorsanız da uğraşmak yerine ilgiliyi kişiyi özellikle iş hayatı söz konusuysa bir üst otoriteye şikayet edip geçebilirsiniz.

Perşembe 22.12.2016: Günün ilk yarısında Ay’ın gergin açıları devam edecek. Ay ve Merkür karesinin yanında bir de Plüton karesi ekleniyor. Yani önemli yazışma, görüşme gibi konularınız varsa bugün ertelemenizi öneririm. En azından öğleden sonraya almaya çalışın. Ayrıca iletişim gündemi çok karışabilir, dedikodu ve suçlamalar çevrenizde artabilir; bu bağlamda akıntıya kapılmamak önemli. Özensiz söylenen bir söz büyük etkiler yaratabilir bugün. Neyse ki öğleden sonra Ay Satürn ve Venüs ile olumlu açılar gerçekleştirerek havayı yumuşatacak. Ayrıca yanında çiçek gibi bir Ay-Jüpiter kavuşumumuz da var. Hava ve ateş grubu burçları bu etkiden ekstra olumlu faydalanabilir.

Cuma 23.12.2016: Saat 16.33’e kadar Ay boşlukta. Yani bugün çok etliye sütlüye karışmamakta fayda var, yeni bir atılım düşünüyorsak. Sonrasında Ay akrep burcuna geçecek. Öte yandan Venüs’ün Jüpiter, Satürn ve Uranüs ile yapacağı olumlu açılar yaklaşıyor. Akşam saatleri olumlu, canlandırıcı ve üretken bir etki vaat ediyor Ay’ın Güneş ve Mars ile olumlu açılarının da etkisi ile. Bugün özellikle su ve toprak grubu burçlarının tutkuları artabilir, duygusal anlamda yeni tanışmalar, çekimler yaşayabilirler.

Cumartesi 24.12.2016: Eğer iletişim ve sanatsal konularla ilgiliyseniz bugün değerlendirmek için çok uygun. Ay’ın Neptün ve Merkür ile olumlu açıları özellikle şiirsel ve sanatsal ifadede olumlu etki yaratıyor. Tabii Neptün biraz kafayı da bulandırıp insanı duygulardan duygulara sürükler, Ay da Akrepteyken saplantılı haldedir. Yani özellikle ilişkiler konusunda ne kadar etkileyici olursa olsun bir şeyler yazacak ya da konuşacaksanız tekrar tekrar okuyun. (Özellikle Akrep, Boğa, Kova ve Aslanlar)

Pazar 25.12.2016: Öncelikle Satürn’ün Uranüs ile üçgen açısı kesinleşiyor. Yani iyi planlanan devrimsel ve fark yaratan girişimlerin ödüllendirileceği ve güçleneceği bir etkiden bahsediyorum. Öte yandan Uranüs radikalleşme ile de alakalıdır, yani aşırı uçlarda bazı hareketlerin de fazla ön plana çıkışını izleyebiliriz. Satürn’ün en önemli derslerinden biri bu noktada unutulmamalı: Her şey kararında güzel! Öte yandan gün içinde Venüs Jüpiter, Uranüs ve Satürn ile olumlu açılar yapacak ve özellikle ilişkiler konusunda şans getirecek. Yeni ani ilişkiler başlayabilir, varolanlar sağlamlaşabilir, içimizde güçlü ve olumlu bir itici güç oluşabilir. Yine de babalar grubundan Uranüs ve Jüpiter’in de karşıtlığı kesinleşmek üzere. Yani tekrar etmek gerekirse, hiçbir konuda aşırıya kaçmadan, uçmadan güzel duyguların tadını çıkarmak yeterli. Hava ve ateş grupları bu etkiden maksimum faydalanabilirler.

Güncel açıların kişisel doğum haritanızda sizi nasıl etkileyeceğini öğrenmek için
buraya tıklayın

Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…