Merve Çubuktepe

Kış gündönümünü yaşayacağımız bu hafta gökyüzü oldukça hareketli. Her şeyin giderek hızlandığını hatta bazen kontrolümüzün dışına çıktığını düşünebiliriz. Bu hafta 20 Aralık 2022 itibariyle Jüpiter’in Koç burcuna geçişi ile hem hareket enerjimiz hem de cesaretimiz artacak. Özellikle haritasında ateş elementi vurgusu olanlar için şanslı bir dönem geliyor diyebiliriz. Ayrıca 22 Aralık 2022’de Güneş Oğlak burcuna geçerek en uzun geceyi yaşayacağız. Şimdiden tüm Oğlakların doğum günü kutlu olsun yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Son olarak 23 Aralık 2022’de Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Öncü burçlardaki yoğunluk bizi yeni başlangıçlara, bazen bilinmeyenlere ama en önemlisi yeniliğe götürüyor. Merkür retrosundan önceki son hafta içerisinde olduğumuz için bu hafta işlerimiz için ilk adımı atmak veya uygun olanları tamamlamak adına önemli günler bizleri beklemekte.

Bu haftanın hatta yılın son dönemecinin en önemli konusu olan Jüpiter transitiyle başlayalım. Jüpiter 20 Aralık 2022 itibariyle Koç burcuna geçiş yapıyor. Bu evrede inisiyatif almak, sıfırdan başlamak isteyenlerin ve özellikle girişimcilerin gücünü arttırıyor. Kendi işini, sistemini ve düzenini kurmak isteyenler için müthiş bir destek. Ve çok hızlı ve büyüyen bir tesir. Transitin başlangıcı yeniayla birleştiği için adeta bir videoyu x2 hızla izleme hissi uyandırabilir, olaylar çok hızlı ve çarpıcı bir şekilde gelişebilir bu süreçte.

Bireysel ve makro düzlemde bireysellik vurgusu daha da artarken insanlardaki bencillik ve kişisel isteklerinin ön plana çıkışı daha da artabilir. Kişisel hırs ve çıkarların olumlu veya olumsuz insanın gerçek yüzünü gösterdiğini unutmamalıyız. Ancak genel toplamda son derece canlandırıcı ve iyicil bir tesir bizleri beklemekte. Özellikle Koç, Aslan ve Yay burçlarında baskın yerleşimlerine olanlar bu iyileştirici tesirden azami şekilde faydalanabilecektir. Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak.

22 Aralık 2022’de Güneş Oğlak burcuna geçiş yapacak. Fiziksel olarak tam hissedemesek de kış mevsimine resmen geçiş yapıyoruz. Sonrasında günler kısalmaya, ışık yükselmeye başlayacak. Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş’in Oğlak burcuna geçişi genel olarak bizi daha kararlı, mantık ve sistem odaklı ve dayanıklı hale getirir. Özellikle kariyer ve kişisel hedeflere yönelme konusunda destekleyici bir tesirdir, duygular yerine mantık daha ön plana çıkar. Güneş 20 Ocak 2023’e kadar bu burçta kalacak.

23 Aralık 2022 saat 13:16’da 1 derece Oğlak burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yılın son yeniayında Jüpiter sert açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına ekstradan çaba göstermemiz ve disipline olmamız gerekecektir. Zira hızlı odak ve heves kaybı yaşayabilir, duygularımızı uçlarda yaşayabiliriz. Özellikle de yeme içme ve finansal konularda dengede kalmak önemli olacak.

Güneş-Ay’ın Oğlak burcundaki vurgusu sebebiyle planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Mars-Chiron üçgenin etkin olması da en ağır görünen yaraların dahi çaba gösterirsek eğer iyileşeceğine dair vurgu yapmakta. Öncu burçların etkisinin baskın olduğu bu yeniaydan kısa süre sonra Merkür retrosu da başlayacak. Bu sebeple ani hevesler, bir konuya aniden gaza gelip sonra sıkılma hali görülebilir. Bu yüzden bir eğitime başlamak, tam ikna olmadan diyete başlamak veya spor salonuna yazılmak, tam da içimize sinmeden bir şeyleri çok para verip almak gibi davranışlar görülebilir. Zihnimizi ve nefsimizi sakin tutmamızda fayda var.

Yeniay özellikle kişisel girişimler, hayat planları, kariyer hedefleri adına etkin bir itici güç içeriyor. Yeniaydan hemen sonra Merkür retrosu başlayacağı için aslında bu yeniay en çok başlayıp yarım bıraktığımız veya ilk adımı atsak da sonrasında bir türlü elimizin gidemediği işlere odaklanmak adına destekleyici. Yeniay +-7 gün etkili olacak.

Haftanın ilk yarısında duygusal konularda Venüs-Chiron karesi etkin olduğu için hatlar biraz karışık ve gergin olabilir. Ancak haftanın ikinci yarısına geldiğimizde özellikle Oğlak burcunda yeniaydan sonra 22 Aralık 2022’de Venüs-Uranüs üçgeni devreye girerek daha ılımlı ve keyifli tesirler ortaya koyacak. Aynı gün Güneş-Jüpiter karesi de kesinleştiği için mutlu olmak güzel ancak sapıtmamak gerek. :)

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.12.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda ve saat 01:02’de Güneş ile olumlu altmışlık açı yapıyor. Son Dördün fazının en bereketli zamanlarındayız. Bir şeyleri tamamlamak ve ortaya koymak adına güzel destekler mevcut durumda. Ay saat 01:35’te Plüton ile kare açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 01:36-06:30 arasında boşlukta kalıp Akrep burcuna geçiş yapacak. Ay boşluk saatleri uyku saatlerine denk gelince garip rüyalar ve uykuya dalma güçlüğü görülebiliyor, ancak rüyalarınızı kafaya lütfen takmayın. Akşama doğru haftanın zorlayıcı açılarından Venüs-Chiron karesi kesinleşiyor. Kalp kırıklıklarına işaret eden bu açı yüksek beklentileri sorgulamamıza sebebiyet vermekte. Duygusal konularda çok hızlı kararlar almak veya bir şeylerin hızla sonuca varmasını beklemek, bu konularda çok ısrarcı olmak sıkıntılı sonuçlar getirebilir. İkili ilişkilerde aşırı alınganlık, kıskançlık ve talepkârlıktan kaçınmalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Zaten Merkür retrosu başlamak üzere bu dönem özellikle yeni tanıştığımız kişiler veya önceden sorun yaşayıp barıştığımız kişilerle alakalı beklentileri çok uçurmamak, anda kalmak önemli. Günün Sabian sembolü “Unutulmuş insanların becerilerine şahit antik bir köprü” Bu sembol insanlar göçüp gitse de eserlerinin baki kalacağının altını çizer. Eğer bir şeyler iyi yapıldıysa yaşam ve zamandan bağımsız o iyilik ve güzellikler hep yankılanacak, en önemlisi unutulmayacaktır. Sembol aynı zamanda iş birliğinin önemi ve verimine de vurgu yapar. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 20.12.2022: Günün ilk saatleriyle birlikte haftanın en iyicil açılarından Mars-Chiron altmışlığı saat 01:37’de kesinleşiyor. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. (Mars da retro olduğu için, tabii doğum haritanız da iyi açılar alıyorsa) Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı kanepeye sök salmak, hareketsizlik, aşırı yeme gibi durumlar yerine çok hevesli olmasak da kendimizi spor ve harekete yönlendirirsek bunun getireceği enerji artışına da işaret ediyor. Bugün aşk meşk konularında hareketlilik görülebilir. Zira Ay Akrep burcunda saat 04:21’de Venüs ile olumlu açı yapacak, akabinde Ay saat 04:34’te Güney Ay Düğümü ile kavuşacak; 05:40’ta Balzamik Faza geçecek ve akabinde Venüs saat 06:47’de Ay Düğümleriyle olumlu açıda. Özellikle günün ilk yarısında duyguların dile gelmesi, itiraflar, güzel konuşmalar, barışmalar gündeme gelebilir. Ay saat 14:57’de Merkür ile olumlu açıda. Her türlü imza, önemli işlem ve başvurular için 12:57-16:57 arası günün en iyicil zamanları. Saat 17:32’de Jüpiter Koç burcuna geçiş yapıyor. Bu evrede inisiyatif almak, sıfırdan başlamak isteyenlerin ve özellikle girişimcilerin gücünü arttırıyor. Kendi işini, sistemini ve düzenini kurmak isteyenler için müthiş bir destek. Bireysel ve makro düzlemde bireysellik vurgusu daha da artarken insanlardaki bencillik ve kişisel isteklerinin ön plana çıkışı daha da artabilir. Kişisel hırs ve çıkarların olumlu veya olumsuz insanın gerçek yüzünü gösterdiğini unutmamalıyız. Özellikle Koç, Aslan ve Yay burçlarında baskın yerleşimlerine olanlar bu iyileştirici tesirden azami şekilde faydalanabilecektir. Jüpiter 16 Mayıs 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 22:00’de Neptün ile üçgen açıda, saat 20:00-00:00 arası ruhsal çalışmalar için çok uygun. Günün Sabian sembolü “Tombul bir çocuk çimleri biçiyor” Bu sembol Jüpiter Koç temasına uygun olarak hareket enerjisinin önemine vurgu yapar. İş yapmak, bedeni hızlandırmak enerji verecektir. Kararlılık ve hedefe odaklanmak doğru zamanda harika sonuçlar getirir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 21.12.2022: Ay Akrep burcunda saat 05:44’te Plüton ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 05:45-10:12 arasında boşlukta olacak. Boşluk evresi sebebiyle günün erken saatlerinde odaklanmada zorluk ve dalgınlık görülebilir. Ancak Ay’ın saat 10:13 itibariyle Yay burcuna geçmesiyle kendimizi zinde, motive ve kararlı hissedebiliriz. Diyet ve egzersize başlamak adına da çok uygun bir gün. Geçişten hemen sonra saat 10:18’de Ay-Jüpiter üçgeninin harika etkisi devrede olacak. Özellikle günün ilk yarısı her türlü finansal işlem, eğitim faaliyetleri, seyahat ve yabancılarla alakalı konuları ele almak adına ideal durumda. Önemli işlerinizi özellikle 10:18-12:18 arasına denk getirebilirsiniz. Günün Sabian sembolü “Papa tüm inananları bir salonda topluyor” Bu sembol bir ruhani önder etrafında birleşmeye vurgu yapar. İnanç bazen en büyük güç olabilir, en imkânsız şeyin bile somut hale gelmesini sağlayabilir. Maneviyat olmadan her şey kuru ve anlamsız kalır. Güvendiğimiz, tecrübe olarak bizden ileride ve ruhsal gücü yüksek kişilerden rehberlik isteyebiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 22.12.2022: Saat 00:48’de Güneş Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Fiziksel olarak tam hissedemesek de kış mevsimine resmen geçiş yapıyoruz. Sonrasında günler kısalmaya, ışık yükselmeye başlayacak. Tüm Oğlakların doğum günleri şimdiden kutlu olsun. Yeni yaşınız sağlık, mutluluk ve huzur getirsin. :) Güneş’in Oğlak burcuna geçişi genel olarak bizi daha kararlı, mantık ve sistem odaklı ve dayanıklı hale getirir. Özellikle kariyer ve kişisel hedeflere yönelme konusunda destekleyici bir tesirdir, duygular yerine mantık daha ön plana çıkar. Güneş 20 Ocak 2023’e kadar bu burçta kalacak. Saat 03:05’te Güneş-Jüpiter Karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 05:49’da Chiron ile üçgen olumlu açıda. Uyanık olanlar için 03:49-07:49 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun. Güneş-Jüpiter karesine kontrast olarak haftanın en iyicil açılarından Venüs-Uranüs üçgeni de 12:47’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Burada önemli olan Jüpiter’in sert açısı sebebiyle sapıtmamak, duyguların ve aklın kontrolünü kaybetmemek; zira davranışlarımız yaklaşan yeniay sebebiyle de uçlara savrulmaya çok meyilli durumda. Ay gece saat 23:15 itibariyle Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle akşam saatleri sonrasında rölantide kalmak, önemli kararlar almamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Kızılderili şefi kabilesinden daha çok güç istiyor” Bu sembol aşırı özgüven ve hırsın risklerine vurgu yapar. Güçlü olmak güzeldir, ancak edinilen her güç bir imtihan getirir. Sembol doğru zamanda çevremizden destek alarak beklenmedik bir güce ulaşabileceğimize de işaret eder. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 23.12.2022: Yeniay gününe geldik. Ay saat 10:49’da boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Saat 11:13’te Ay-Jüpiter karesi kesinleştiği için yeniay öncesinde ani abartılı davranışlara açık olabiliriz. Bu evre Balzamik Ay’ın en güçlü zamanıdır, bu yüzden kimseye blöf yapmayın, kaldıramayacaksanız da birinden kesinlikle ayrılmayın derim. Saat 13:16’da Oğlak burcunda yeniay gerçekleşecek. Yılın son yeniayında Jüpiter sert açılarıyla sahnede. Bu bağlamda yeni yılda alınan kararları uygulamak ve değişim planlarına adım atmak adına ekstradan çaba göstermemiz ve disipline olmamız gerekecektir. Zira hızlı odak ve heves kaybı yaşayabilir, duygularımızı uçlarda yaşayabiliriz. Özellikle de yeme içme ve finansal konularda dengede kalmak önemli olacak. Güneş-Ay’ın Oğlak burcundaki vurgusu sebebiyle planlı ve disiplinli olan, yol haritasını ilk günden bozmayan bu süreçte kazanacaktır. Mars-Chiron üçgenin etkin olması da en ağır görünen yaraların dahi çaba gösterirsek eğer iyileşeceğine dair vurgu yapmakta. Öncü burçların etkisinin baskın olduğu bu yeniaydan kısa süre sonra Merkür retrosu da başlayacak. Bu sebeple ani hevesler, bir konuya aniden gaza gelip sonra sıkılma hali görülebilir. Bu yüzden bir eğitime başlamak, tam ikna olmadan diyete başlamak veya spor salonuna yazılmak, tam da içimize sinmeden bir şeyleri çok para verip almak gibi davranışlar görülebilir. Zihnimizi ve nefsimizi sakin tutmamızda fayda var. Yeniay özellikle kişisel girişimler, hayat planları, kariyer hedefleri adına etkin bir itici güç içeriyor. Yeniaydan hemen sonra Merkür retrosu başlayacağı için aslında bu yeniay en çok başlayıp yarım bıraktığımız veya ilk adımı atsak da sonrasında bir türlü elimizin gidemediği işlere odaklanmak adına destekleyici. Yeniay +-7 gün etkili olacak. Günün Sabian sembolü “Savaşta zarar görmüş bir katedralin gül vitraylı pencereleri” Bu sembol her türlü yıkım veya zorbalığa rağmen güzel, zarif ve gerçek olanın ayakta kalacağına vurgu yapar. Kaba güç asla kalıcı bir çözüm değildir. Kötülük hiçbir zaman kalıcı olarak kazanamaz. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 24.12.2022: Herkese iyi hafta sonları! Yeniaydan sonra haftanın en sakin ve güzel astrolojik etkilere sahip gününe geldik. Ay saat 15:15’te Venüs ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Bu yüzden özellikle saat 13:15-15:15 arası günün en keyifli ve uyumlu saatleri. Özellikle bu zaman dilimine önemli duygusal konuşmalar, teklifler denk getirilebilir. Sorunları mantıklı bir şekilde çözmek adına destekler de devrede. Saat 22:32’de ise Ay-Merkür kavuşumu ve saat 22:47’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı da özellikle akşam saatlerinde diyalogların önemine vurgu yapmakta. Önemli konuşmalar, başvurular ve işlemler adına 20:32-00:32 arası değerlendirilebilir. Ayrıca bu açı kalıbı susmak yerine içimizi döküp rahatlamanın daha iyi gelebileceğine dair vurgu yapar. Ruhsal çalışmalar için de 20:47-00.47 arası çok uygun. Günün Sabian sembolü “Deneyim kazanmaya hazır ve farkındalık sahibi bir ruh”. Bu sembol kişinin aydınlanmaya hazır olduğuna ve tek yapması gerekenin de bu konuda bir adım atması olduğuna vurgu yapar. İç enerjimize güvenmeli ve kendimizi motive edecek gücü bulmalıyız. Özgür irademizi kimsenin kısıtlamasına izin vermemeli ve önyargısız olmalıyız. Bugün gece saatlerinde kısa da olsa bir ruhsal çalışma yapmak faydalı olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Pazar – 25.12.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde haftanın en iyicil etkilerinden Merkür-Neptün altmışlığı saat 04:16’da kesinleşiyor. Bu açı kalıbı yaratıcılık ve ilham getiren bir etkidir. Zihnin sınırları genişlerken kişinin üretme ve hayal etme kapasitesi artar. Yazmak, ruhsal çalışmalar gibi konular için ideal bir etkidir. Açı kalıbı +- 3 gün etkili. Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 06:10’da Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek ve saat 06:11-10:13 arasında boşlukta. Boşluk evresine önemli bir işimizi denk getirmemekte fayda var. Ay saat 10:14’te Kova burcuna geçecek ve saat 10:56’da ilk açısını Jüpiter ile olumlu altmışlık pozisyonda gerçekleştirecek. 10:56-12:56 arası başta finans ve kariyer için günün en şanslı zamanları. Öğleden sonra Ay sakin ve olaysız bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Haftanın en iyicil ve sakin günlerinden birindeyiz. Günün Sabian sembolü “Işıklı bir göl üzerinde büyük bir kanoya binen bir grup insan” Bu sembol duygulara kapılıp akılsızca hareketler yapmanın riskine işaret eder. En ışıklı ve görkemli görünen şeyler en aldatıcı olabilir. Maddi manevi hiçbir sömürüye izin verilmemeli. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe