Begüm Minkis

Hareketli bir haftaya giriş yapıyoruz. Retrolarla birlikte sert açıların da buhran yarattığı bu dönemlerde içimize bir nebze su serpecek olan Venüs’ün açıları haftanın en önemli konularından olacak. Venüs gezegeni adeta köprü görevi görerek sırasıyla Jüpiter, Plüton ve Satürn ile üçgen açılarını gerçekleştirecek. Bizler de daha iyimser bir ruh haline girerek şartlar ne olursa olsun yalnızca eksikleri değil bardağın dolu taraflarını da görmeye eğilim göstereceğiz. Bununla birlikte maddi şanslar, teklifler ve fırsatlar da her an kapımızı çalabilir. Güneş ise 23 Ekim’de artık Akrep burcuna geçiyor. Doğanın ölmeye başlayarak kendi içine çekileceği günler de böylece yaklaşıyor. Sonbaharı daha derinden hissetmeye başlayabiliriz. Son olarak 25 Ekim,haftanın son gününde Güneş ve Merkür kavuşumu meydana gelerek önemli haberler ve kararları hayatımıza sokabilecek.

Haftayı 19 Ekim’de Mars ve Jüpiter Karesi ile açıyoruz. Bireysel ve global çapta taşkınlıklar bekleyebiliriz. Öfkeyle gelişebilecek eylemlerde abartıya kaçmamak gerekmektedir. Acele ve sabırsızlık yüzünden başımıza gelebilecek görünmez kazalara dikkat etmemiz gerekli. Güç savaşları çığ gibi büyüyebilir. Askeri hareketlilik olumsuz yönde devam edebilir. Bu tarz dönemlerde soğukkanlı duruş önem kazanır. Bu açı kalıbı 4 Ağustos’ta da gerçekleşmişti. Mars retrosu sebebiyle tekrar gerçekleşen açı ile o dönemde attığımız adımların sonuçları ile karşı karşıya kalacağız.

19 Ekim’de Venüs ve Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. İki finans gezegeninin uyumlu açısı ve üstelik toprak elementinde konumlanmaları mali tablomuzu olumlu yönde etkileyebilecek gelişmelere işaret etmektedir. İş başlangıçları, uzun zamandır istenilen eşya/malın sahibi olmak, yatırımların kar getirmesi, ortak/eş ile anlaşmalı ayrılıklar görülebilir. Duygusal konularda da güven ve sadakatı arttıran bir etkileşimdir. Sevebilir ve sevildiğimizi hissedebiliriz.

20 Ekim’de Merkür ve Uranüs karşıtlığı kesinleşiyor. Şok sözler, ani itiraflar, bir konuya çok farklı bir cepheden bakmaya başlamak, fikir değişiklikleri, hızlı maddi kayıplar ve sırların ortaya dökülmesi gibi gelişmeler bu açı ile ortaya çıkabilir. 7 Ekim’de de bu açı gerçekleşmişti. Merkür retro olduğundan aynı açı bir daha karşımıza çıkıyor ve o dönemde atılan adımların sonuçları ile karşı karşıya kalıyoruz.

22 Ekim’de Venüs ve Plüton üçgeni kesinleşiyor. Aşk ve para gezegeni, güç ve dönüşüm gezegeni ile ahenkli bir şekilde ilerliyor. İlişki, ortaklık ve evliliklerin pozitif yönde form değiştirmesini ve bizlere güç vermesini bekleyebiliriz. Maddi açıdan daha büyük hedefler belirleyerek o yönde adımlar atabiliriz. Başlayan ilişkiler daha derin amaçları içerisinde barındıran türden olabilir. İnsanları etkilemek, bir mevzuya karizma katmak için de iyi bir açı kalıbıdır. Mülakat ve iş görüşmelerinde yeteneklerinizle insanları etkileyebilirsiniz.

23 Ekim’de Güneş Akrep burcuna geçiş yapıyor. Zodyağın derin, araştırmacı ve duygusal burçları Akrepler; sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim. Doğum gününüz kutlu olsun! Akrep burcunun dönüşüm etkisi kendini daha fazla hissettirecektir bu süreçte.

24 Ekim’de Venüs ve Satürn üçgeni kesinleşiyor. Eşeğimizi sağlam kazığa bağlamak isteyeceğimiz bir açı etkisindeyiz. Uzun vadeli ve sağlam adımlar atmak isteyebiliriz. İlişkilerde ileriye dönük yapılanmaya dair kararlar ortaya çıkabilir. Başlayan birliktelikler, ortaklık ve işbirliklerinde ciddiyet ve olgunluk görülebilir.

25 Ekim’de Güneş ve Merkür kavuşumu kesinleşecek. Haftayı kapatırken önemli konuşmalar, haberler ve kararlar dikkat çekebilir. Değişik fikirleri sunmak, önemli araştırmalar yapmak ve derin sırlar öne çıkabilir. Merkür’ün bu kavuşumu gerçekleştirirken Retro olması ise atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor. Zira yavaş ilerlemeye sebebiyet verebilir. Eski meseleler, ilişkiler veya alınmış kararların da tekrar üzerinden geçileceği manasını taşımaktadır.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.10.2020: Herkese iyi haftalar! Hafta ve güne Ay Akrep burcunda ve boşlukta başlıyoruz. Gece saatlerinde yorgun, takıntılı ve karamsar düşünceler içerisinde gidip gelebiliriz. 07:42’de Ay iyimser Yay burcuna geçiş yaparak boşluktan çıkıyor. Günün devamına yayılan bir enerji ve iyimserlik söz konusu. Yeni fikirler üretebilir, seyahat, eğitim planlayabilir ve spor yapabiliriz. 08:37’de Mars ve Jüpiter karesi kesinleşiyor. Açı tüm hafta boyunca etkili olacaktır. Bireysel ve global çapta taşkınlıklar bekleyebiliriz. Öfke ile gelişen eylemlerde abartıya kaçmamak gerekmektedir. Acele ve sabırsızlık yüzünden görünmez kazalara ortam açık olacak. Güç savaşları çığ gibi büyüyebilir. Askeri hareketlilik olumsuz yönde devam edebilir. Soğukkanlı bir duruş sergilemek önemli olacaktır. Bu açı kalıbı 4 Ağustos’ta da gerçekleşmişti. Mars retrosu sebebiyle tekrar gerçekleşen açı ile o dönemde attığımız adımların sonuçları ile karşı karşıya kalacağız. 10:35’de ise Venüs ve Jüpiter üçgeni meydana gelecek. İki finans gezegeninin uyumlu açısı ve üstelik toprak elementinde gerçekleşmesi öncelikle mali tablomuzu olumlu yönde etkileyecek bazı gelişmelere işaret etmektedir. İş başlangıçları, uzun zamandır istenilen eşya/malın sahibi olmak, yatırımların kar getirmesi, ortak/eş ile anlaşmalı ayrılıklar görülebilir. Duygusal konularda da güven ve sadakatı arttıran bir etkileşimdir. Sevebilir ve sevildiğimizi hissedebiliriz. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 20.10.2020: Ay tüm gün Yay burcunda seyrine devam edecek. Hareketli ve karmaşık bir gün içerisindeyiz. 05:53’de Merkür ve Uranüs karşıt açısı ile gün başlayacak. Açı gelecek 5 gün etkili olmaya devam edecektir. 14:18’de Ay-Neptün karesi kandırılmalar, yanlış anlaşılmalar ve bazı hayal kırıklıklarını tetikleyebilir. Gözümüzde büyüttüğümüz konular beklenen performansı sunmayabilir. 15:08’de Ay-Mars üçgeni ise günün devamının hareketli ve enerjik geçmesini sağlayacak. Öğlen saatlerinde aniden enerji artışı ile yeni planlar hızlı şekilde gelişebilir. Beden gücünü gerektiren işlerde kendimizi iyi sergileyebiliriz. 18:27’de Ay-Venüs karesi seçim yapmakta zorlanacağımız, yapsak da tatmin olmakta zorlanacağımız gelişmelere işaret etmektedir. Beklentiler lakin elde ettiklerimiz arasında uyumsuzluk olabilir. 18:53’de Ay-Güney Ay Düğümü kavuşumu zarar veren şartları bırakmak ve sonlandırmak için önümüze fırsat verebilir. Geçmişten gelen karşılaşmaların çok olacağı bir gün olabilir. 23:55’te Venüs-Ay düğümleri karesi meydana geliyor. Gece saatlerinde ilişkilerle ilgili görülmesi gereken bir gerçeği artık inkar edemeyebiliriz. Alma verme konularını tekrar gözden geçirmekte ve bir şeyi isteyip istemediğimize dair bir farkındalık yaşayabiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 21.10.2020: Güne Ay Yay burcunda başlıyoruz. 06:38’de Ay-Güneş altmışlığı kesinleşiyor ve Hilal fazının daha merkezine doğru iniyoruz. 06:38 ve 09:43 saatleri arasında ay boşlukta olacağından önemli işleri bu saatler dışında ayarlamanız daha iyi olabilir. Gün içerisinde geçtiğimiz yeniayın etkileri daha görünür olmaya başlayacaktır. Başlattığımız işlerden otorite, patron veya aileden önemli destekler alabiliriz. Görüşmeler karşılıklı anlayış içerisinde geçebilir. 09:43 Ay boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiyor. İş, sorumluluk ve ciddi şekilde ele almamız gereken temalar öne çıkacaktır. Devlet kurumları ve resmi işlemlerle ilgilenebiliriz. Global çapta da önemli gelişmeler devletler arasında olabilir. 22:49’da Ay-Merkür altmışlığı akşam saatleri işlerimizi toparlamak, sunum hazırlamak, kitap okumak veya film izlemek gibi aktiviteler için tercih edilebilir. Yaptıklarımıza zihinsel olarak daha çok odaklanabilir ve anlamlı mesajlar çıkarabiliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 22.10.2020: Ay Oğlak burcunda ilerlemeye devam edeceğinden sorumluluklarımıza odaklanacağımız bir gün daha bizlerle beraber. Güne başladığımız gibi 00:41’de Venüs ve Plüton üçgeni kesinleşiyor. Aşk ve para gezegeni güç ve dönüşüm gezegeni ile ahenkli bir şekilde ilerliyor. İlişki, ortaklık ve evliliklerin pozitif yönde form değiştirmesini ve bizlere güç vermesini bekleyebiliriz. Maddi açıdan daha büyük hedefler belirleyerek o yönde adımlar atabiliriz. Başlayan ilişkiler daha derin amaçları içerisinde barındıran türden olabilir. İnsanları etkilemek, bir mevzuya karizma katmak için de iyi bir açı kalıbıdır. Mülakat ve iş görüşmelerinde yeteneklerinizle insanları etkileyebilirsiniz. 01:32’de Ay-Uranüs üçgeni gece uykuya dalmakta güçlük çekebiliriz. Ani fırsatlar, planlar ve ilhamlar ertesi günü iple çekmemizi sağlayabilir. 18:15’te Ay-Mars karesi, 18:22’de Ay-Neptün altmışlığı ile akşam saatleri bir tarafımız gergin hissederken yalnız kafa dinlemeye eğilim gösterebiliriz. Spor, meditasyon, koşu ve çeşitli hobilerimiz ile ilgilenerek stres atmak için ideal zamanlar olacaktır. 20:43’te Ay-Jüpiter kavuşumu ile kafamıza taktığımız konularda hızlı bir yardımlaşma ve çözüm görülebilir. Yatırım ve bütçe planlamaları için de uygun bir süreç olacaktır. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 23.10.2020: Bugünün sabah ve akşamın havası çok farklı doğada geçebilir. Ay Oğlak burcunda güne başlıyoruz. 01:39’da Ay-Plüton kavuşumu derin, anlamlı ve biraz da karanlık rüyalar görmemize sebep olabilir. 01:59’da Güneş de artık Akrep burcuna geçiş yapıyor. Şüphelendiğimiz, sorguladığımız konularda bir gerçeklik payı mümkün. Doğa ölmeye başlarken sonbaharı daha yoğun bir şekilde hissetmeye başlayacağız. Zodyağın derin, araştırmacı ve duygusal burçları Akrepler; sağlıklı ve başarılı bir yıl dilerim. Doğum gününüz kutlu olsun! 04:09’da Ay-Venüs üçgeni ile gece saatlerinde kreatif çalışmalar yapıyorsak elde edeceğimiz verim daha çok artabilir. Sabah sevdiklerimize sevgi dolu mesajlar atabiliriz. Yalnız 07:34’te Ay-Satürn kavuşumu gerçekleşerek ay boşluğa girecek. Kendimizi kontrol altında tutma isteğimize işaret eder. Duyguları, parayı ve kendimizi savurmaktan kaçınabiliriz. Ruhsal bir baskı, mesafe ve ciddiyet olabilir üzerimizde. 07:34 ve 15:16 arası Ay boşlukta olacağından önemli işlerinizi Akşamüstüne bırakmak daha uygun olabilir. 15:16’da Ay Kova burcuna geçiyor ve içimizdeki çılgın uyanıyor. Günün geri kalanı daha sosyal ve özgür hissedebiliriz. Arkadaşlarımızla vakit geçirebiliriz. 16:22’de Ay-Güneş karesi ile de İlkdördün fazına giriş yaparken yenilikler yoğun ve mücadeleci bir formda görünür olabilir. İlişkilerde bazı sürtüşmeler, asi ve dik başlı tutumlar görülebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 24.10.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay tüm Kova burcunda olacağı için sosyal etkinlikler, gruplar, dernekler, insan hakları ve toplumsal meselelerle daha yakından ilgileniyor olabiliriz. Ne kadar özgürüz ve bireyselliğimizi koruyabiliyoruz? Çeşitli farkındalıklar yaşayabiliriz. 00:38’de Ay-Merkür karesi gece saatlerinde odaklanamama, takıntı ve anlaşılmama kaygısı getirebilir. Asıl konudan uzaklaşarak duygusal açıdan farklı ve yanlış çıkarımlarda bulunabiliriz. Bu sebeple gece saatlerinde iletişimden kaçınmamız gerektiğine işaret eder. 08:02’de Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Sabah saatleri daha etkili olmakla beraber gün içerisinde planlar aksayabilir. Alışılmışın dışında gelişen konularla konforumuzun dışına çıkmak zorunda kalabiliriz. 18:40’da Venüs ve Satürn üçgen açısı kesinleşiyor. Açı gelecek 5 gün etkili olacaktır. Eşeğimizi sağlam kazığa bağlamak isteyeceğimiz bir açı etkisindeyiz. Uzun vadeli ve sağlam kaynaklar bulabiliriz, alışverişler yapabiliriz. İlişkilerde ileriye dönük yapılanmaya dair kararlar ortaya çıkabilir. Başlayan birliktelikler, ortaklık ve işbirliklerinde ciddiyet ve olgunluk görülebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 25.10.2020: Ay tüm gün Kova burcunda seyrini sürdürmeye devam edecek. Gezmeli tozmalı, insanlarla ortak hareket etmeyi hedeflediğimiz bir haftasonu geçirebiliriz. 00:53’te Ay-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Arkadaşlarınızla, sevgiliniz ve eşinizle gece saatlerine kadar bol bol sohbet edebilirsiniz. 07:27’de Ay-Kuzey Ay Düğümü üçgeni duyguları ve mantığı tek bir noktada toplayarak geleceğimiz için en hayırlı seçimleri yapmamıza destek verebilir. Sabah saatlerinde bir arkadaşınız arıyor veya davete çağırılıyorsanız gitmeniz avantajlı olabilir. Karşınıza ilerisi adına önemli olacak insanlar çıkabilir. 21:22’de Güneş-Merkür kavuşumu da bunu özetliyor. Gün içerisinde meydana gelen konuşmalar asla öylesine olmayabilir. Bilinçaltımızda önemli uyanışlar yaşatabilir. Gelecek hedeflerimize hizmet edecek sürüncemede kalmış cevaplar artık kesinleşmeye başlayabilir. Değişik fikirler, önemli araştırmalar ve derin sırlar öne çıkabilir. Merkür’ün bu kavuşumu gerçekleştirirken Retro olması ise atacağımız adımları iki kere düşünmemiz gerektiğine işaret ediyor. Eski meseleler, ilişkiler veya alınmış kararların da tekrar üzerinden geçileceği manasını taşımaktadır. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis