Merve Çubuktepe

Yaz mevsimini resmi olarak geride bırakıyor ve 23 Eylül 2022’de Sonbahar Ekinoksuna adım atıyoruz. Bunun bir diğer anlamı da Güneş’in Terazi burcuna geçmesi. Güneş öncü burçlardan geçerken mevsimleri başlatır ve bu yüzden Koç (İlkbahar), Yengeç (Yaz), Terazi (Sonbahar) ve Oğlak (Kış) burçları “öncü” burçlar olarak nitelendirilirler.

Yeni bir mevsim, yeni bir dönem. Gece ve gündüzün eşitlendiği an birçok kültürde saygı duyulan bir denge sembolü olmuştur. Güneş’in Terazi burcuna geçişi temel burç sembolizminde “ben” aksından “biz” aksına geçiştir. Yani bireyselden çıkıp kolektife geçeriz. Soru sormak, öğrenmek, diplomatik olmak ve denge kurmak önem kazanır. Pek tabii burada önemli olan dengeyi kurmaya çalışırken dış dünyaya tamamen tabi olmamak ve bireysel alanı da korumaktır. Zira bir burcun özelliklerini çok abartırsak eğer bir süre sonra zıt burcunun gölge tarafına geçecektir. Bu örnekte de Terazi başta faydalı olan diplomatik, uzlaşmacı ve dengeli tavrını bir süre sonra her şeye evet diyen, kendi fikirlerini baskılayan hale dönüştürürse önce pasif agresyon oluşturacaktır. Bu pasif agresyon da kaçınılmaz olarak güçlü bir tetiklenmeye maruz kaldığında hiddetli bir patlama ile dışa çıkacaktır. İşte bu an da Terazi burcunun zıt burcu olan Koç burcunun gölge formuna dönüşüdür: Hiddetli ve kontrolsüz.

Bu sebeple bazen dengeyi korumak adına bir tüyün ağırlığı bile -en ufak detaylar dahi- önemli olabilir. Bu süreçte Merkür retrosunu da deneyimlemeye devam edeceğimiz için haliyle iletişimle alakalı krizler, cevapsızlıklar ve gecikmeler olacaktır. Ancak diplomatik üslubu ön plana çıkarıp bireysel alanımızı da koruduğumuz takdirde hem Terazi hem de Koç burcunun iki yapıcı özelliğini birleştirerek avantaj kazanabiliriz. Zira unutmamalı ki her burç semboliği zıt burcun özelliklerinden de beslenir. Bunu hatırlayarak hareket ettiğimizde de hayata dair kazançlarımız artabilir. Son olarak tüm Terazi burçlarının doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ekim 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Bu hafta Merkür retrosu devam ediyor ve Merkür geriye giderken burç değiştirerek Başak burcuna geçiş yapıyor. Takvimi hatırlayalım:
Merkür Retro Dönemi: 23 Eylül 2022 15:05 – 1 Ekim 2022 12:07 (29-24 derece Başak)
Merkür Durağan Konumda: 1 Ekim 2022 12:08 – 3 Ekim 2022 12:07 (24 derece Başak)
Merkür İleri Harekette: 3 Ekim 12:08 11:01 (24 Derece Başak)

Böylece retronun ikinci fazına adım atıyoruz. İmzalar, finansal işlemler gibi konularda özellikle de 23 Eylül-3 Ekim 2022 aralığı yani Merkür Başak retrosu döneminde ekstra dikkatli olunmasında fayda var, ufak bir detay çok önemli olabilir. Tabii her detayı saplantı haline getirmeden belirli bir ölçüyü tutturarak. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir.

Diğer yandan çoklu kere olmasına karşın her daim “mucize” olarak sunulan, törenlerle kutlanan bir diğer Güneş-Merkür kavuşumu 23 Eylül 2022’de kesinleşecek. Bu durum genel olarak eski astrologlar tarafından olumlu kabul edilmiştir. Elbette kendi inancınıza göre ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz ancak bu anların çok özel mucizevi kapılar olarak sunulması ve ticaretinin yapılması fast food bir inanç ticaretinden fazlası değildir. Her an, her saniye bir birey için kıymetli olabilir. En önemlisi hepimizin doğum haritası kendine özgü olduğu için hesaplandığında da “avantajlı” zamanlarımız farklı çıkacaktır. Yoksa her kavuşumda dünyada bu konuda bilen herkesin bir anda çok zengin, çok mutlu, çok ünlü (ne hayal edildiyse) olduğuna dair bir patlama görürdük, oysa böyle bir şey tabii ki yok. Mucizevi çözümler ve beklentiler yerine böyle güzel kavuşum zamanlarını bir konuyu planlamak, inisiyatif almak için değerlendirebiliriz. Merkür retroda kavuşum yaptığı için de önceden başladığımız ve özellikle yarım bıraktığımız bir konuda harekete geçersek güzel sonuçlar almak mümkün.

İlişkiler hattında ise sarsıntılar devam ediyor. Önce Balık dolunayı, geçtiğimiz hafta Güneş-Neptün karşıtı derken bu hafta bir zorlu açıyla daha karşı karşıyayız. 24 Eylül 2022’de Venüs-Neptün karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Önemle söylemeliyim ki bu hafta idealize ettiğimiz şeylerin tam tersine tanık olabiliriz, inkâr etmek veya kaçmak yerine yüzleşmek en doğrusu. Ayrıca aşırı abartılı sevgi ifadeleri, “love bombing” (aşk bombardımanı) gibi teknikler, büyük sözler ve eylemlere de şüpheyle yaklaşmak en azından retro dönemi bitene kadar hemen bu tür şeylere balıklama atlayıp karar almamakta ciddi fayda var. Aynı durum finansal konular, özellikle dolandırıcılık için de geçerli. Zira Venüs sadece aşk, duygular değil finansın da sembolüdür.

Haftanın son anlarında yeniaya çok yaklaşmış olacağız. 26 Eylül 2022 saat 20:54’te Terazi burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu durum bir sonraki haftanın konusu ancak yeniaydan önceki gün, özellikle de bugün bir şeylere nokta koymak, sınır çizmek ve netlik adına değerlendirilebilir; gördüklerimiz ve duyduklarımızı inkar etmek yerine yüzleşmek faydalı olacaktır.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.09.2022: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya iki önemli açı kalıbı ile başlıyoruz. Saat 01:33’te Merkür-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Akabinde bu açıya dengeleyici faktör olarak saat 06:57’de Güneş-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu güçlü açı kalıbı çatışmalardan muzaffer ayrılmak, ikna gücü, aradığımız destekleri bulmak ve karizmatik bir imaj adına destekleyicidir. Kendimizi daha güçlü, kararlı ve kontrollü hissedebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Bu biraz da seçim etkisi. Kontrollü olmak mı yoksa kontrolü bırakıp savrulmak mı? Astroloji irademize göre işlediğine göre seçim de sonucu belirleme gücü de bizde. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor gün boyunca hisli ve nostaljik hissiyat oluşabilir. Akşam saatleri günün en verimli zamanları ve Ay saat 23:52’de Venüs, ile altmışlık olumlu açı yapacak. Önemli konular, uzlaşmalar ve üretkenlik adına özellikle 21:52 ve sonrasını değerlendirebiliriz. Ay Fazı: Son Dördün.

Salı – 20.09.2022: Ay Yengeç burcunda 00:42’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Gece geç saatler üretken, cin fikirli ve son derece yaratıcı olabilir. Bugün en önemlisi haftanın en iyicil açılarından Venüs-Uranüs üçgeni saat 07:44’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcı. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına güzel bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ancak hemen bayrakları asmayalım zira bu hafta 24 Eylül 2022’de Venüs-Neptün karşıtı devreye girecek. Bu yüzden de güzel şeylere sevinelim, tadını çıkaralım ancak yine de temkinli ruh halini bırakmayalım ve uç kararlar almayalım derim. (Merkür retro sebebiyle de) Bugün haftanın en iyicil etkilerine sahip günü olduğu için önemli her türlü konseptte işimizi özellikle bugüne denk getirebiliriz. Ay Yengeç burcunda saat 11:24’te Neptün ile üçgen olumlu açı yapacak. 09:24-13:24 arası her türlü ruhsal ve sanatsal faaliyet adına çok uygun. Daha da önemlisi saat 18:56’da Ay-Güneş altmışlık olumlu açısı kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Bu bağlamda özellikle kariyer, finans, ikili ilişkiler adına günün en iyicil zamanları 16:56-18:55 arası diyebiliriz. Ay saat 18:56-23:37 arasında boşlukta kalacağı için önemli konular adına bu zaman dilimini pas geçebiliriz. Ay saat 23:38 itibariyle boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçecek, bireysellik ve kişisel arzularımız daha ön planda olmaya başlayacak. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 21.09.2022: Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor. Gece geç saatlerde saat 04:51’de Merkür ile altmışlık olumlu açı yapacak. Uyanık olanlar için son derece üretken, öğrenme ve çözüm bulmaya açık bir etki. Uykuda olanlar ise rüyalarını yazabilir veya anlamını bulmaya çalışabilir. (Bu rüyaları haber veren kehanetvari şeyler gibi düşünmek yerine mesela “Neden bu rüyayı gördüm” diye sorarsak eğer bilinçaltımızdaki asıl istek ve düşünceleri gözlemleyebiliriz, özellikle de geçmiş, çocukluk gibi döneme dair rüya ve anılar bu çözümlemeler adına çok kıymetli olabilir) Saat 08:31’de Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapacak. Sabah erken saatleri özellikle de 10:31’e kadar oldukça verimli. Her türlü kariyer, finans, hukuk, eğitim, seyahat ve esasen resmiyetle alakalı tüm işlemler bu zaman dilimine denk getirilebilir. Günün geri kalanı olaysız devam edecek. Malumunuz Ay Aslan dönemleri kişisel bakım gibi konular için idealdir ve Merkür retroları da kişisel bakımı engelleyici bir faktör değildir. Bu yüzden de saç da kestirilebilir, başka işlemler de yapılabilir. En fazla sıra bekleyebilirsiniz, kalabalık bir yer ise randevu alın derim. :) Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 22.09.2022: Bugün gergin tesirler devrede olacak. Ay Aslan burcunda ve 03:33’te Güneş ile 45’lik açı yapıyor ve Balzamik Ay fazına geçiyoruz. Hem retro, yaklaşan Terazi yeniayı ve diğer faktörler derken bu Balzamik Ay birçok kangren olmuş konuyla vedalaşma halini ve kopuşları sembolize edebilir. Sizi yıprattığını düşündüğünüz bir şey sizden ayrışıyorsa veya soğukluk hissi oluştuysa tekrar yapıştırmak yerine bu ayrışmaya izin vermek en hayırlısı olabilir. Saat 05:12’de Ay-Chiron üçgeni kesinleşecek, saat 02:12-06:12 ruhsal çalışmalar adına ziyadesiyle uygun bir zaman. Saat 08:59’da Ay-Mars altmışlığı da saat 09:59’a kadar önemli işimizi gücümüzü halletmek adına elverişli bir zaman dilimi sunmakta. Ancak bu açıdan sonra gökyüzü bulutlanmaya başlıyor. Ay saat 12:35’te Uranüs ile kare, 14:06’da Satürn ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 14:07 itibariyle günün geri kalanında boşlukta olacak. Bu sebeple de bugün beklenmedik engel, aksilik veya blokajlara açık bir gün. Koşulları çok zorlamamak, rölantide kalmak faydalı olabilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cuma – 23.09.2022: Ve bir mevsimi daha geride bırakıyoruz. Saat 04:03’te Güneş Terazi burcuna geçiş yapıyor ve Sonbahar ekinoksuna adım atıyoruz. Yeni bir mevsim, yeni bir dönem. Gece ve gündüzün eşitlendiği an birçok kültürde saygı duyulan bir denge sembolü olmuştur. Bu sebeple bazen dengeyi korumak adına en ufak detaylar dahi önemli olabilir. Bu süreçte Merkür retrosu da deneyimlemeye devam edeceğimiz için haliyle iletişimle alakalı krizler, cevapsızlıklar ve gecikmeler olacaktır. Ancak diplomatik üslubu ön plana çıkarıp bireysel alanımızı da koruduğumuz takdirde avantaj kazanabiliriz. Son olarak tüm Terazi burçlarının doğum günü kutlu olsun ve yeni yaşınız güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ekim 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Saat 09:49’da Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Bu durum genel olarak eski astrologlar tarafından olumlu kabul edilmiştir. Elbette kendi inancınıza göre ruhsal çalışmalar yapabilirsiniz ancak bu anların çok özel mucizevi kapılar olarak gösterilmesi fast food bir inanç ticaretinden fazlası değildir. Her an, her saniye bir birey için kıymetli olabilir. En önemlisi hepimizin doğum haritası kendine özgü olduğu için hesaplandığında da “avantajlı” zamanlarımız farklı çıkacaktır. Yoksa her kavuşumda dünyada bu konuda bilen herkesin bir anda çok zengin, çok mutlu, çok ünlü (ne hayal edildiyse) olduğuna dair bir patlama görürdük, oysa böyle bir şey tabii ki yok. Mucizevi çözümler ve beklentiler yerine böyle güzel kavuşum zamanlarını bir konuyu planlamak, inisiyatif almak için değerlendirebiliriz. Merkür retroda kavuşum yaptığı için de önceden başladığımız ve özellikle yarım bıraktığımız bir konuda harekete geçersek güzel sonuçlar almak mümkün. Ve Ay saat 09:53’te boşluktan çıkarak Başak burcuna adım atıyor tüm gün bu burçta olaysız seyredecek. Saat 14:04’te Merkür retro konumda Başak burcuna geçiş yapacak. Böylece retronun ikinci fazına adım atıyoruz. İmzalar, finansal işlemler gibi konularda özellikle de 23 Eylül-3 Ekim 2022 aralığı yani Merkür Başak retrosu döneminde ekstra dikkatli olunmasında fayda var, ufak bir detay çok önemli olabilir. Tabii her detayı saplantı haline getirmeden belirli bir ölçüyü tutturarak. Her şeye yetişmeye zorunda olmadığımızı, süper kahraman olmadığımızı hatırlayarak gerektiğinde mola vermeyi bilmemiz ruhsal enerjimizi güçlendirecektir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Cumartesi – 24.09.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Haftanın en zorlayıcı açılarından biri olan Venüs-Neptün karşıtı saat 11:50’de kesinleşecek. . Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Önemle söylemeliyim ki bu hafta idealize ettiğimiz şeylerin tam tersine tanık olabiliriz, inkâr etmek veya kaçmak yerine yüzleşmek en doğrusu. Ayrıca aşırı abartılı sevgi ifadeleri, “love bombing” (aşk bombardımanı) gibi teknikler, büyük sözler ve eylemlere de şüpheyle yaklaşmak en azından retro dönemi bitene kadar hemen bu tür şeylere balıklama atlayıp karar almamakta ciddi fayda var. Aynı durum finansal konular, özellikle dolandırıcılık için de geçerli. Zira Venüs sadece aşk, duygular değil aynı zamanda finansla da alakalı bir gezegendir. Ay saat 13:55’te Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçerken saat 11:55-15:55 arası bu puslu günün en iyicil saatleri diyebiliriz. Özellikle yardım istemekten ve kolektif hareket etmekten çekinmemeliyiz. Saat 20:50’de Ay-Mars karesi agresyona açık bir atmosfer yaratsa da saat 22:16’da Ay-Uranüs üçgeni kesinleşecek. Yani içimizdeki gerilim veya varsa öfkeyi daha yaratıcı ve üretken bir şeye dönüştürerek kendimizi motive edebilir ve beklentilerimizden daha iyi işler çıkarabiliriz. Duyguları dönüştürme şansımız her zaman vardır, yeter ki onlarla bütünleşip boğulmayı seçmeyelim. Doğadaki her şey gibi duygular da başka bir eylem formu ile daha yararlı bir şeye dönüşebilir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 25.09.2022: Ay Başak burcundaki yolculuğunun son bölümünde saat 08:10’da Neptün ile kare, 10:23’te Venüs ile kavuşum açısı yapacak. Yani bir önceki gün kesinleşen zorlayıcı Venüs-Neptün karesini tetikleyecek. Açı kalıbının tesirleri devam etmekte ve duygusal düş kırıklıklarına açık bir gündeyiz. Bir şeylere gerçekçi olmayan yüksek beklentiler yüklediysek beklediğimizi bulamayabiliriz. Bu duruma bahaneler bulmak yerine yüzleşme ve kabullenme süreci retro bittikten sonra çok işimize yarayabilir ve yeni istikametlere yelken açabiliriz. Günün özellikle ilk yarısında yapmacık ifadeler ve sahte sevimlilik gösterileri, özürlere karşı da tetikte olmakta fayda var. Ay saat 12:34’te Plüton ile üçgen saat 15:49’da Merkür ile kavuşum yaparak boşluğa girecek. Bu zorlayıcı günün yine de önemli bir konu olursa şayet denk getirmek adına en verimli saatleri 10:34-15:48 arası. Ay saat 15:49-18:42 arasında boşlukta kalacağı için bu evrede dalgınlık, unutkanlık ve dikkatsizliklere özellikle dikkat. Ay 18:43’te Terazi burcuna geçecek ve yeniaya hazırlanmaya başlayacağız. Haftanın son dakikalarına geldiğimizde yeniaya çok yaklaşmış olacağız. 26 Eylül 2022 saat 00:54’te Terazi burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu durum bir sonraki haftanın konusu ancak yeniaydan önceki gün, özellikle de bugün bir şeylere nokta koymak, sınır çizmek ve netlik adına değerlendirilebilir; gördüklerimiz ve duyduklarımızı inkâr etmek yerine yüzleşmek faydalı olacaktır. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe