Merve Çubuktepe

Uyumlu açı kalıplarının baskın olduğu; huzur, mutluluk ve aidiyet hissinin yoğunlaşacağı duygu dolu bir hafta bizleri bekliyor. Önemli başlıklara bakarsak eğer, 21 Haziran 2017’de Güneş Yengeç burcuna geçiyor. Şimdiden tüm Yengeçlerin doğum günlerini kutluyorum. :) Aynı gün Merkür de Yengeç burcuna geçiyor. Ve üstüne zaten bu haftanın en önemli olaylarından biri de 24 Haziran 2017’deki Yengeç yeniayı; yani bu hafta Yengeç burcu sembolizmiyle dolu; pek duygusal, aynı zamanda iyicil açıların etkisiyle her türlü barışma, kavuşma, ilişki başlangıcı gibi romantik etki de aktif. Venüs ve Plüton arasındaki olumlu açı da yine bu konuları iyice güçlendiriyor.

Yengeç yeniayına çarşamba günü burç bazında analizle özel olarak değineceğim. Diğer yandan ailemiz, milli değerlerimiz ve güvenlik duygumuz da yükselecektir. Bu süreçte mevcut sahip olduklarımızı korumak, kafamızı şişirmeden mutluluk ve rahatlığımızı korumak adına hareket etmeyi tercih edebiliriz. Bir tek yer gök yengeç ve su sembolizmi dolu olduğu için bu dönemde “Anılar, şimdi gözümde canlandılar” arka planda çalarken sık sık geçmişi anma ve hislenme yaşamak da mümkün.

Olumlu etkiler bu hafta sadece duygusal konularla alakalı değil, unutmamak lazım ki Güneş ve Merkür’ün bu hafta Uranüsle olumlu açılar yapacak. Yani özellikle harita destekliyorsa kariyer ve maddi konularda da yeni girişimler, olumlu sonuçlanacak görüşmeler yapmak, fikirlerimizi yayarak destek bulmak açısından da destekleyici etkiler bizi bekliyor.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 19.06.2017: Yeni haftaya Ay Koç burcundayken başlıyoruz. Sabah saatlerinde Ay-Plüton gergin açısı aktif olduğu için pazartesi sendromunu sakin sakin geçirmek en iyisi. Zaten öğle itibariyle hava yumuşamaya başlayacak; Ay önce Satürn akabinde Merkür ile olumlu açıda. Yani bugün özellikle kariyer ve maddiyatla ilgili konularda girişim ve görüşmeleriniz varsa öğleden sonraya almakta fayda var. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Terazi, İkizler ve Kovalar bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir. Gece saatlerine doğru Ay, Uranüs ile kavuşuma giriyor. Her türlü sürpriz ve beklenmedik olaylara açık bir etki. Aynı zamanda yaratıcılığı da tetikleyebilir. Ay, 22:43 itibariyle boşluğa girecek.

Salı 20.06.2017: Haftanın en güzel etkilere sahip günlerinden biri. Ay Boğa burcunda geçiş yapıyor, Venüs ile Neptün arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Sevdiklerimize bağımızın daha da artacağı, aynı zamanda her türlü romantik etkileşime açık etkiler bizi bekliyor. Bu etki ile küslerin barışması, ilişkilerin sağlamlaşması; aynı zamanda hayalgücü ve ilhamda artış mümkün. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu güzel etkiyi en iyi şekilde deneyimleyebilir. Aynı zamanda Merkür ve Uranüs ile olumlu açı da kesinleşiyor; yaratıcılığı kullanmak, fikirler üretmek ve bilgi aktarımıyla zenginleşmek açısından da Ay-Mars arasındaki olumlu açı vesilesi ile her türlü destek cabası. Bu yapıdan da en çok hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Terazi, İkizler ve Kovalar yararlanabilir.

Çarşamba 21.06.2017: Güneş ve Merkür Yengeç burcuna geçiyor. Tüm Yengeçlerin doğum günlerini tekrar kutluyorum, yeni yaşınız mutluluklar getirsin. (Bu satırları yazan da bir Yengeç :) ) Aile, vatan, bütünlük ve güven duygusunun önem kazanacağı bir dönem bizi bekliyor. Gece boyunca Ay Boğa burcunda ilerlerken bir yandan Venüs ile kavuşuma gidiyor, önce Neptün sonra da Plüton ile olumlu açı yapıyor. Bu bağlamda hem duygusal açıdan yoğun, hem de hayalgücünün baskın olduğu güçlü duygular ve sözlerin etkin olacağı bir gündeyiz. Ancak Ay, saat 07:26 itibariyle tüm gün boşlukta. Yani bugün sevdiklerimizle keyifli zaman geçirmek, iyi hissetmek ve paylaşmak yapılacak en güzel şeyler olarak görünüyor.

Perşembe 22.06.2017: Ay, saat 01:45 itibariyle boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiş yapıyor. Haber ve iletişim trafiği yüksek bir gün. Öğleden sonra Ay, Jüpiter ile olumlu irtibata geçecek. Yani her türlü ticari girişim ve iletişim faaliyetleri açısından şanslı bir etki mevcut. Destek görebilir, aynı zamanda karşılıklı uyum ve paylaşım ile mutlu hissedebiliriz. Diğer yandan arabuluculuk ve sorunların çözülmesi açısından da ideal bir yapı söz konusu. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Terazi, İkizler ve Kovalar bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirebilir. Gece saatlerine doğru Ay, Neptün ile gerilimli açıya geçiyor; bu süreçte aldanma, yanılgı ya da yanlış bilgilendirmelere açık olabiliriz, dikkat.

Cuma 23.06.2017: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor, Satürn ile karşıt açı yapacak. Bugün özellikle akşama kadar fikir çatışmaları ve gerilimlere açık durumdayız. Özellikle fikirlerimizi savunurken ve ikili diyaloglarda karşı tarafı da anlamak ve empati kurmak önemli görünüyor. Değişken burçlar Yay, İkizler, Balık ve Başaklar dikkat. Aynı zamanda hukuk, basın ve medya konularıyla ilgili gündem yoğunlaşabilir. Neyse ki akşam saatleri itibariyle Ay ve Uranüs arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Yeni fikirler, yaratıcılık ve farklı seslerin duyulması, diyalog kurulması da açısından olumlu etki güçleniyor. Ay, 21:45 itibariyle boşluğa girecek.

Cumartesi 24.06.2017: Öncelikle bayramınız kutlu olsun, iyi tatiller diliyorum. :) 01:07 itibariyle Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçecek; sabaha karşı da Yengeç yeniayı gerçekleşecek. Oldukça güzel bir yeniay bizi bekliyor. Bayrama yeni başlangıçlara açık, hayatımızı güzelleştirebileceğimiz, aynı zamanda anlayış ve empati duygusunu hissedebileceğimiz bir etki bu. Detaylarına çarşamba günü ayrıca değineceğim. Yeniay sonrasında Ay, önce Merkür sonra Mars ile kavuşumda olacak. Bu bağlamda milli duygular, ailevi hisler ve bağlılık hissi yoğunlaşacaktır. Ayrıca Venüs ve Plüton arasındaki olumlu açı da kesinleşiyor. Tüm bu iyicil etkiler vesilesiyle kırgınlıkların bitmesi, gerekiyorsa ilk adımı atarak uyum ve mutluluk yaşamak mümkün. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkiyi en iyi şekilde kullanabilir.

Pazar 25.06.2017: Haftanın son gününde Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, Plüton ile karşıt açıda sonrasında Uranüs ile gerilimli açı yapacak. Aynı zamanda Mars ve Jüpiter arasındaki kare açı da kesinleşiyor. Abartılı davranışlar, alınganlık ve her şeyi büyütmeye açık bir etki söz konusu. Özellikle öncü burçlar Oğlak, Koç, Terazi ve Yengeçler dikkat. Genel anlamda bakarsak da özellikle ülke gündeminin harareti artabilir, kavga ve çatışmalara açık bir durum var. Bu süreçte sakinliği korumak ve mümkün mertebe olaylara objektif bakmak önem kazanıyor. Neyse ki Ay, aynı zamanda Venüs ile olumlu açı yapacağı için bu gerilimli açılarla başa çıkma şansı herkes için artıyor. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese iyi bayramlar ve güzel bir hafta dilerim.
Merve Dirağ