Merve Çubuktepe

Resmi olarak yaz başlıyor! Yazın canlılığına uygun şekilde çeşitli açılarla dolu ve son derece hareketli bir hafta bizleri bekliyor. Gerçeklikle hayal gücü arasında denge kurma ve hedeflere odaklanma zamanı. 19 Haziran 2023’te kesinleşecek Güneş-Neptün karesi belirsizliklere ve gerçeklikten kaçma isteğine dikkat çekiyor. Aynı gün, yazın en önemli açılarından Jüpiter-Satürn altmışlığı disiplin ve bereketle hedeflere odaklanma fırsatı sunuyor. 21 Haziran’da Yaz Gün Dönümü ile yaz mevsimi resmen başlarken yeni başlangıçlar ve büyüme enerjisi hepimizi çevreleyecek. Bu hafta, gerçekçi bir şekilde hedeflere odaklanarak yaratıcı potansiyeli kullanmak için birçok destek alacağız. Hafta boyunca Chiron’un uyumlu görünümleri de ruhsal ve bedensel iyileşme adına destekleyici durumda.

Haftanın önemli açılarını detaylı bir şekilde inceleyelim:
19 Haziran 2023’te Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

19 Haziran 2023’te Jüpiter-Satürn Altmışlığı kesinleşiyor. Bu önemli açı kalıbı uzun vadeli bir etkidir. Yılın ilk yarısındaki sert tesirlerden sonra iki büyük gezegenin uyumlu beraberliği dengeleme etkisini de beraberinde getiriyor. Nerede ne yapmamız gerektiğine karar vererek süreçleri kontrol altına alabiliriz. Ya hep ya hiç yaklaşımlarından çıkıp daha tarafsız ve orta bir noktaya varmak mümkündür. Transit biraz çaba gösterildiği ve o konuda bir sistem kurulduğu takdirde beklediğimizden de fazla verim ve olumlu gelişmeler vaat eder. Bu yerleşim doğru hesaplanmış yatırım süreçleri konusunda da avantaj getirir.

Makro açıdan ele alırsak eğer, bu açı toplumun sosyal dokusunda değişikliklerin meydana gelebileceğini gösterir. Toplumda daha fazla dayanışma, eşitlik ve adalet arayışı gözlemlenebilir. Toplumun daha geniş kesimlerine fayda sağlamak için yardım kuruluşları ve sosyal projeler öne çıkabilir. İnsanlar, toplumun refahını artırmak için kolektif çabalar içerisine girebilirler. Jüpiter-Satürn altmışlığı toplumsal dönüşüm süreçlerinde istikrarlı ve uzun vadeli sonuçlar elde etmek için stratejik düşünmeyi vurgular. Açı kalıbı +-20 gün etkili.

21 Haziran 2023 Merkür-Mars Altmışlığı kesinleşiyor. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

21 Haziran 2023’a Güneş Yengeç Burcuna geçiş yapıyor. Yaz gün dönümüne adım atıyoruz, en uzun gündüzü yaşayacağız. Döngü yenilikler ve umut getirsin, tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun; yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle!

Güneş Yengeç burcundayken duygusal hassasiyetimiz artar. Kendimiz ve başkalarının duygularına daha fazla odaklanabilir ve daha fazla empati kurabilir. Ancak bazen odaklanmayı çok arttırırsak aşırı alınganlık, duygusal dalgalanma ve hassasiyet görülebilir; dikkat.

Yengeç burcu aile ve yuva kavramını temsil eder. Aile ve köklerle bağlantı kurma, ev düzenlemeleri yapma veya güvenli bir yuvaya sahip olma ihtiyacı artar; bu konulara eğilmek için uygun zamandır.

Yengeç burcu, geçmişle derin bir bağlantıya sahiptir. Güneş Yengeç burcundayken, geçmişe daha fazla odaklanarak ve geçmişteki deneyimlerini yeniden değerlendirebiliriz. Bu dönem, hepimizin içsel büyüme ve iyileşme için geçmişleriyle yüzleşmelerine yardımcı olabilir.

Ve tabii Yengeç burcu en retro ve nostaljik burçtur. Geçmişteki anılar daha belirgin hale gelebilir; hafızamızdan yıllardır unuttuğumuz şeyleri çağırabilir; eski tanıdıklarımızla daha fazla bağ kurarken güzel geçmiş anıları hatırlatan kişilerle daha fazla zaman geçirebiliriz. Güneş 23 Temmuz 2023’e kadar bu burçta kalacak.

22 Haziran 2023’te Merkür-Chiron Altmışlığı kesinleşiyor. Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

23 Haziran 2023’te Mars-Chiron Üçgeni kesinleşiyor. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19 Haziran 2023: Herkese iyi haftalar! Oldukça dolu dolu bir günle karşı karşıyayız. Ay Yengeç burcunda ve günün ilk saatlerinde 03:45’te Jüpiter ve 03:59’da Satürn ile olumlu açı yapıyor. Gece saatlerinde aktif olanlar için odaklanma, toparlanma ve bir şeyleri dengeye getirmeye dair tesirler söz konusu. Ancak saat 06:53’te haftanın önemli ve zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dalgınlık, kandırılma, kendi kendini kandırma gibi etkileri beraberinde getirebilir. Bir konuya konsantre olmakta zorlanabilir, hayal aleminde kaybolabiliriz. Su kazalarına dikkat. Dolandırıcılık konularına karşın tetikte olunmalı. Duygusal olarak belirsizlik veya karmaşa hissedebilirsiniz, bu nedenle sabırlı ve dikkatli olmanız önemlidir. Bu dönem ilhamı içeride aramak, kendimizi renkler, kokular ve sanatla dengelememiz ruhumuzu yeşertecektir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 18:52’de haftanın hatta yazın en önemli açı kalıplarından biri olan Jüpiter-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Bu önemli açı kalıbı uzun vadeli bir etkidir. Yılın ilk yarısındaki sert tesirlerden sonra iki büyük gezegenin uyumlu beraberliği dengeleme etkisini de beraberinde getiriyor. Nerede ne yapmamız gerektiğine karar vererek süreçleri kontrol altına alabiliriz. Ya hep ya hiç yaklaşımlarından çıkıp daha tarafsız ve orta bir noktaya varmak mümkündür. Transit biraz çaba gösterildiği ve o konuda bir sistem kurulduğu takdirde beklediğimizden de fazla verim ve olumlu gelişmeler vaat eder. Bu yerleşim doğru hesaplanmış yatırım süreçleri konusunda da avantaj getirir. Açı kalıbı +-20 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Alaycı kuş ilkbahar şarkısını söylüyor.” Bu sembol yeni bir cevher keşfetmek ve işlemeye başlamakla ilgilidir. Geçmişte kaybedilen fırsatları tekrar kazanma şansı söz konusudur. Kişisel hayalleri harekete geçmek için ilk adımı atma zamanıdır. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 20 Haziran 2023: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 04:08’de Ay-Chiron karesi kesinleşecek. Bu açı, duygusal zorluklar ile doğrudan alakalıdır. Bugün, derin duygusal yaralar veya geçmiş travmalarla yüzleşme ihtimali söz konusu olabilir. Ancak, bu kare açı, derin içsel iyileşme ve şifa için bir fırsat da sunar. Kendinize zaman ayırarak ve duygusal desteğe odaklanarak bu süreci yönetebilirsiniz. Saat 07:33’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor, yeni güne dinamik bir etkiyle başlıyoruz. Sabah saatleri itibariyle enerjiniz artabilir; daha bağımsız, özgür ruhlu ve maceracı hissedebilirsiniz. Beklenmedik olaylar veya farklı deneyimler sizi heyecanlandırabilir. Duygusal anlamda yeni bir perspektif kazanmak ve rutinlerden çıkıp değişimlere açık olmak önemlidir, kısır döngü ve kalıplara sıkışmamakta fayda var. Son olarak saat 18:23-22:23 arasında Ay-Neptün üçgeni etkin olacak. Bu açı, duygusal hassasiyet, hayal gücü ve yaratıcılıkla ilgili bir etki getirebilir. Bugün, içsel olarak daha duygusal olarak hissedebilirsiniz. Empati yeteneğiniz artabilir ve en önemlisi kendinize daha anlayışlı yaklaşabilirsiniz. Hayal gücünüzün ve yaratıcılığınızın artarken sanatsal faaliyetlere veya ruhsal çalışmalara yönelmek sizi tatmin edebilir. Günün Sabian sembolü “Güzellerin büyük bir plaj kalabalığı önündeki geçiş töreni.” Bu sembol bir konuda üstünlük sahibi olmanın insanı gereksiz bir kibre götürebileceğine dair bizi uyarır. Sadece fiziksel özelliklere dayalı avantaj ve kazançlar geçicidir. Entelektüel birikim ve bilgeliği küçümsemenin getireceği olumsuz sonuçlar söz konusu olabilir. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 21 Haziran 2023: Saat 00:43’te Ay Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 00:44-01:05 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp Aslan burcuna geçiş yapacak. Saat 14:14-18:14 arasında Ay-Jüpiter karesi etkin. Bugün, duygusal olarak dengeyi sağlamak ve aşırıya kaçmamak önemlidir. Duygusal büyüme ve genişleme için bir fırsatlar olmakla birlikte aşırı iyimserlik veya abartılı beklentilerden kaçınmak önemlidir. Dengeli bir yaklaşım benimsemek ve gerçekçi olmak daha tatmin edici sonuçlar sağlayacaklar. Kritik finans ve kariyer odaklı kararları bu zaman dilimi dışında almanızı öneririm. Saat 17:57’de Güneş Yengeç burcuna geçiş yapıyor ve en uzun gündüzü yaşamak üzere yola çıkıyoruz. Yeni döngü yenilikler ve umut getirsin, tüm Yengeçlerin doğum günü kutlu olsun; yeni yaşınız ve Güneş dönüşünüzün güzelliklerle geçmesi dileğiyle. Güneş Yengeç burcundayken duygusal yönlerimizi, köklerimizi ve iç dünyamızı daha iyi keşfedebilir; daha evcimen hissedebilir ve içsel güvenliğimizi arttırabiliriz. Tabii zaman zaman duygusal dalgalanmalar da görülebilir. Güneş 23 Temmuz 2023’e kadar bu burçta kalacak. Saat 18:22’de Merkür-Mars altmışığı kesinleşiyor. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Tek yapmamız gereken biraz çaba göstermek. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Eskinin yerine yeni bir bayrak asmaya hazır bir denizci.” Bu sembol zorlayıcı ancak çok önemli bir kararın eşiğinde olduğumuzu bize hatırlatır. Eski alışkanlıklardan sıyrılıp yeni bir düzen kurma cesaretini bulanlar hediyelerini alacaktır. Unutmayalım yaz gün dönümüne girerken kartlar tam anlamıyla yeniden dağıtılıyor. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 22 Haziran 2023: Yeni güne çok güzel bir açı kalıbıyla başlıyoruz. Saat 04:41’de Merkür-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Sözcüklerin gücüyle iyileşme sağlamak mümkündür. Ruhu arındıran konuşmalar yapılabilir, sorunlara çözüm bulunup uzlaşma sağlanabilir. Bu açı kalıbı bize çözümün susmanın veya sineye çekmenin değil düşünerek ve konuşarak bulunacağını gösterir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 06:07’de Venüs ile kavuşum yaparak güne güzel bir enerji getirecek saat 08:22’de Ay, Hilal fazına geçiş yapıyor. Saat 13:41-18:25 arasında Ay-Mars kavuşumu ve Ay-Chiron üçgeni etkin. İçsel motivasyonunuz yüksek olabilir ve harekete geçmek için güçlü bir arzu duyabilirsiniz. Ancak, bu enerjiyi kontrol altında tutmak ve çatışmalara yol açabilecek ani tepkilere dikkat etmek önemlidir. Hedeflerinize odaklanmak ve enerjinizi verimli bir şekilde kullanmak için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda ruhsal çalışmalar ve güçlenmek adına da destekleyici tesirler söz konusu. Günün en verimli zamanları özellikle 18:50-20:50 arası zira Ay-Merkür altmışlığı devrede. Zihinsel olarak daha aktif ve net olabilirsiniz. İletişim becerileriniz güçlenebilir ve düşüncelerinizi etkili bir şekilde ifade edebilirsiniz. Verimli bir şekilde düşünebilir ve bilgi alışverişinde bulunabilirsiniz. Önemli işler, imzalar ve çalışmalar için bu fırsatı değerlendirebilirsiniz. Ay saat 20:00 itibariyle Uranüs ile kare açı yaptıktan sonra gün boyunca boşlukta kalacak. Duygusal dalgalanmalar, ani değişiklikler gündeme gelebilir. Bu yüzden bu saatler itibariyle önemli kararlar almamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Sihirli bir halının üzerindeki adam uçsuz bucaksız manzaraları seyrediyor.” Bu sembol hayat perspektifimizi genişletmekle ilgilidir, dürtü ve ani tepkileri kontrol ederek zekamızı kullandığımız takdirde zafer gelecektir. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 23 Haziran 2023: Bakalım doğum günümde açılar nasılmış? :) Saat 06:52’de Mars-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Hareket enerjisini kullanarak kendimizi iyileştirebiliriz. Spora başlamak, ilk seferde olumlu sonuçlanmamış bir cerrahi müdahaleyi tekrar etmek gibi durumlar adına açı kalıbı değerlendirilebilir. Ruhsal yaralarımızı ancak cesaret ve eylemle iyileştirebiliriz. Açı kalıbı +-3 gün etkili. (Demek ki bu yıl bol bol spor yapacağım :) ) Ay saat 13:34’e kadar boşlukta kaldıktan sonra Başak burcuna geçiş yapacak. Mükemmeliyetçi, odaklı ve verim yaratma arzusu içinde olacağız. Ay Başak evreleri sağlıklı yaşam rutinlerine geçmek için idealdir. Saat 17:24’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken, Hilal fazının en verimli fazına geçiyoruz. Kendinize güveniniz artabilir ve duygusal olarak daha istikrarlı bir durumda olabilirsiniz. İçsel gücünüzü fark edebilir ve kendinizi ifade etmek için güvenli bir şekilde hareket edebilirsiniz. Kişisel hedeflerinize odaklanmak ve duygusal ihtiyaçlarınızı karşılamak için avantajlı bir tesirdir. Saat 17:55-19:55 arası Ay, Ay Düğümleri ile olumlu pozisyona geçtiği için geçmiş deneyimlerinizden ders çıkarmak ve ruhsal olarak büyümek için fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Karmik ilişkiler veya olaylar size rehberlik edebilir ve hayat amacınızı anlama yolunda ilham verebilir. (İşte tam olarak istediğim şey bu) Bu yılın Güneş dönüşünü sevdim. :) Yıllardır astrolojik analizlerle birlikteyiz, inşallah hep beraber nice güzel yıllara. Günün Sabian sembolü “Bir kutup kâşifi bir ren geyiğini buzlu kanyondan geçiriyor.” Bu sembol öncü ve iz bırakan bir ruh olmanın sorumluluğu ile ilgilidir. Kişi sadece kendini değil insanları korumaya odaklanmalı ve kolektif hareket etmelidir. Bakir ve özgür doğada yenilenme ve huzuru bulma zamanıdır. Ay Fazı: Hilal

Cumartesi – 24 Haziran 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcunda ve saat 04:07’de Satürn ile karşıt açı yapıyor. Bu açı, duygusal gerilim, sorumluluklarla başa çıkma ve sınırlarla ilgili bir etki getirebilir. Sorumluluklarınızın ağırlığı fazla gelebilir ve sınırlanma hissi oluşabilir. Böyle hissederseniz kendinize nazikçe yaklaşın ve destek alabileceğiniz kişilerle iletişim kurun derim. Neyse ki hemen akabinde 05:52’de Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Kişisel büyüme için zorlukları fırsata dönüştürmek dilersek mümkün olabilir Bu enerjiyi, yeni deneyimlere açılmak, öğrenmek ve büyümek için kullanabilirsiniz. Hatalar ve bırakılanlardan ders çıkarmak yeni yollar açabilir. Finansal kararlar ve ticari girişimler adına sabah saatleri olumlu durumda. Saat 18:47-20:47 arasında Ay-Güneş Quintile olumlu açısı etkin yaratıcılık, ilham ve özgünlük ile ilgili bir etki getirebilir. Günün en verimli saatlerindeyiz. İçsel olarak ilham bulabilir ve kendinizi özgün bir şekilde ifade etmek isteyebilirsiniz. Yaratıcı projelere odaklanmak, sanatsal aktivitelerde bulunmak veya yeni fikirlerin peşinden gitmek için bu açı kalıbı çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Aç bir kedi yemeden önce fareyle tartışıyor.” Bu sembol dürtülerimizi kontrol etmekle doğrudan ilgilidir. Ancak bazen aşırı kontrol ve faydalı olsa da risk almaya dair korku bariz ve kolay fırsatları kaçırmamızı sağlayabilir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 25.06.2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Başak burcunda ve saat 08:52’de Uranüs ile olumlu üçgen açı yapıyor. Bugün, duygusal olarak esneklik ve adaptasyon yeteneğiniz yüksek olabilir. Rutinlerden sıyrılıp yeni deneyimlere açılabilirsiniz. İçsel olarak özgür bir ruh hali hissedebilir ve değişime açık olabilirsiniz. Bu enerjiyi, yeniliklere cesurca adım atmak ve farklı perspektiflerle ilgilenmek için kullanmanın tam zamanı. Akşam saatlerine kadar etkiler güzel ama akşam itibariyle frene basmaya başlıyoruz. Saat 20:24’te Ay-Merkür karesi, saat 21:20’de Ay-Neptün karşıtlığı kesinleşiyor. İçsel düşüncelerinizle mantığınız arasında bir denge sağlamak zor olabilir. İletişimde bazı zorluklar yaşanabilir ve duygusal açıdan net ifade etmek zor olabilir. Bu süreçte, kendinizi anlamak ve başkalarıyla duygusal olarak anlaşılabilir bir şekilde iletişim kurmak için sabırlı olmak önemlidir. Duygusal sınırlarınızı korumak ve gerçekçi bir perspektifte kalabilmek için özen göstermek önemlidir. İçsel yaratımla ilgilenmek; yazı yazmak, resim yapmak, şarkı söylemek veya müzik dinlemek; biraz daha inzivada kendi iç dünyamızda odaklanmak ruhu arındıracaktır. Günün Sabian sembolü “Hızlı bir trenle düşüncesizce yarışan yarışçı hayatını kaybediyor.” Bu sembol pervasız ve yıkıcı düşüncenin olumsuz sonuçlarına dair bizleri uyarır. Boşluktan kaçış psikolojisine girip hata yapmak mümkün olabilir. Aşırı iddialaşmalar kayıplar getirebilir, kişisel sınırları bilmekte fayda vardır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe