Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı 23 Kasım 2018 saat 08:39’da gerçekleşecek İkizler burcundaki dolunay olacak. Merkür retrosunun da sahneye çıktığı bu hafta dolunayın en önemli mesajlarından biri odak kaybetmeden, pes etmeden ve kararsızlığa düşmeden yarım kalan işlerimizi nihayete erdirmek. Dolunayın detaylı ve burç bazlı etkilerine hafta içerisinde değineceğim.

Bazı dönemler vardır bir işe başlamak en zorudur gerisi su gibi gelir. Bazen de başlasak da bir türlü tamamlamak için elimizin gitmediği, sürekli başka şeylerle meşgul olup ertelediğimiz dönemler vardır. Bu durumu en çok bir öğrencinin yarın sabah gireceği finali için çalışmamak adına bulduğu bahanelere benzetiyorum. Notların bir kısmı okunmuştur ancak asıl kısmı bitirmeyi geciktirmek adına yıllardır aynı şekilde duran kütüphaneyi baştan düzenlemek, ansızın çok ilginç bir yemek tarifi denemek, televizyonda daha önce beş kere izlediğimiz bir filmi tekrar izlemek gibi çok “önemli” aktivitelere girişilir. :) Oysa final konuları arkadan el sallıyor ve harcanan her saat sizi işinizi bitirmekten, başarılı sonuçtan alıkoyuyor. (Final yerine sunum, önemli bir ev işi, kritik bir konuşma gibi her şeyi koyabilirsiniz)

Mars Balık burcunda zaten aheste bir enerji yaratıyor ki bu hafta yapacağı kare açılarla bu konuda da pek iddialı. İşte dolunayın ve Merkür retrosunun bu haftaki asıl konusu bu. Üşenmeyip işlerimize odaklanmak ve onları nihayete erdirmek. Dolunay anında etkin olan Güneş-Jüpiter kavuşumu da azmedip ilerleyen, yerinde saymayanları ödüllendiren, görünür kılan bir tesire sahip. Pek tabii önemli bir işi geciktirmenin aynı zamanda işleri daha da arapsaçına çevireceğini unutmamak lazım.

Bu hafta 20 Kasım 2018’de Mars-Jüpiter karesi de kesinleşiyor. Her türlü abartılı davranışa açık bu etki Merkür Yay burcundaki retro ile birleştiğinde aşırı alınganlık, ufak bir olaya büyük teatral tepkiler, küskünlükler getirebilir. Tepkileri biraz dizginlemek lazım bu hafta, çünkü kimsenin toleransı olmayabilir. Bu tür etkilerin olduğu dönemler bir insanı ısrarla elli kere aramak, istemediği bir konuda ikna etmeye çalışmak, ufak bir sorundan gelen büyük alınganlık ve tepkileri (sonra hata yaptım denilse bile) tüm şiddetiyle göstermek için hiç uygun değil, tam tersi çok ters tepebilir.

Diğer dikkat edilmesi gereken konu da eylemsizlik. Nasılsa hallolur düşüncesi ile her şeyi “fazla” akışa bırakmak, dikkat dağınıklığı, her şeyi mantıksız bir şekilde olumlamaya çalışmak gibi kaçış psikolojisi odaklı davranışlar da pek önerilmez. Dikkat, mantık ve sağduyu yanınızda olmalı bu hafta. Zira bu üçlünün müttefikliğini değerlendirirseniz Mars Balık ve Jüpiter Yay’dan gelen ilham veren yaratıcı enerjiyi kullanabilirsiniz.

22 Kasım 2018’de Güneş Yay burcuna geçiş yapıyor. Tüm Yayların doğum günü kutlu olsun, Jüpiter burcunuzda umarım bol şans ve mutluluk getirir. :)

25 Kasım 2018’de Neptün retrosu bitiyor. Bir jenerasyon gezegeni olan Neptün’ün bireysel etkisi sadece sınırlı harita üzerinde hissedilecektir. Ancak bu retronun bitişi en azından yüzleşme ve kabullenme süreçlerinde artık daha kalıcı durumlara işaret ediyor.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.11.2018: Yeni haftaya Ay Koç burcundayken biraz pazartesi sendromu ile başlıyoruz. 07:30’da Ay-Satürn karesi tabiri caizse biraz bayık bir enerji oluşturuyor. :) Günün ilk yarısı bir tarafınız ne işim var benim bu ofiste derken diğer tarafınız hafta sonuna geri dönmek isteyebilir. Öğleden sonraya kadar mümkün mertebe hiçbir müdür, direktör, ceo ne varsa laf dalaşına girmemeye çalışın. Ebeveynler, yaşça büyüklerle de anlaşmak biraz zor olabilir. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar çok dikkat. Akşam saatleri itibariyle neyse ki atmosfer yumuşayacak, 19:26’da güzel bir Ay-Merkür üçgeni etkin. Yarım kalmış işleri bitirmek, üşenmeden bir işi yapıp kurtulmak ve eski bir meseleyi konuşup çözmek adına destekleyici etkiler mevcut. Bu yapıcı etkiden özellikle ateş ve hava burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 20.11.2018: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, enerjik bir etki devrede. Hatta biraz fazla “enerjik”. :) 07:21’de Ay-Plüton karesi de kesinleştiğinden herkes içindeki Koç enerjisini keşfedebilir bugün. Fazla gözü kara, spontan ve agresif hissedebilirsiniz. Güç ve cesaret isteyen konular için iyidir, ancak enerji biraz kontrolsüz ne sosyal medyada ne de sokakta kimseyle gereksiz didişmeler, laf sokmalara hiç gerek yok. Bugün sürekli bir şeyler buyuran, gereksiz ego yapan tipler çok çok itici gelebilir. Kışkırtarak ilgi çekmek isteyen insanların dolduruşuna gelmeyin. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Zaten Mars-Jüpiter karesi de bugün kesinleşiyor… Her türlü abartılı ve hesaplanmamış davranışa açıklık var. Merkür retrosu da varken aşırı ısrarcılık, bir kişinin istemediği bir şeyi dayatmaya çalışmak fena patlayabilir söyleyeyim. Bu dönemde gereksiz olumlama, sorumluluk almaktan çekinme sebebiyle her şeyi akışa bıraktım deyip hiçbir şey yapmamak, aşırı üşengeçlik ve mantığı dinlememek pek iyi gelmez. Gerçekçi olmak, sınırları bilmek ve sorumluluk almak lazım. Bu konularda da özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar özen göstermeli. Ve 18:44’te de Ay-Venüs karşıtlığı kesinleşiyor, saydığım konularda hatalı hareketler her türlü ilişki kazasına sebep olabilir. “Bir an kendimi tutamadım”, “Çok pişmanım” vb gibi demeçler de pek kurtarıcı görünmüyor, ondan ötürü en baştan dikkatli olmak önemli. Haftanın en zorlu günü bugün, net.

Çarşamba – 21.11.2018: Bu Çarşamba gününe bir haller oldu, maşallah bu hafta da pamuk gibi. :) Ay saat 01:46-02:42 arasında boşlukta kalacak akabinde Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor. Yani diyete başlamak isteyenler artık önümüzdeki haftayı beklemeli. Ay Boğadayken diyet hiç önerilmez, tam tersi iştah açılır ve diyet kazası çok olur. Sabah 08:35’te çok güzel bir Ay-Mars altmışlığı ile güne başlıyoruz. İyimserlik desen var, kararlılık desen var, e hadi o zaman bugün motive bir şekilde sorumluluklarımıza odaklanma zamanı. Ayrıca bugün Tai-Chi gibi sporlara, meditasyon ve yoga gibi çalışmalara başlamak için de çok uygun. 14:54’te Ay-Satürn olumlu açısı da bu güzel atmosferi daha da güçlü kılıyor. Bugün Merkür retro olsa da tabii ki hayat durmuyor, önemli bir iş mülakatı, zam isteme ve başvuru adına en iyi değerlendirilecek gün. Gece yarısına doğru Ay-Neptün olumlu açısı da devreye giriyor, günün ruhsal enerjisi de maksimumda. Özür dilemek ve bağışlamak için uygun zamanlar. Tüm güzel bu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Perşembe – 22.11.2018: Güneş Yay burcuna giriş yapıyor. Tüm Yayların doğum günlerini kutluyorum, Jüpiter yeni dönemde sizin burcunuzda bol şans ve mutluluk getirsin. :) Ay Boğa burcunda sakin bir şekilde yoluna devam ediyor. Önemli bir işiniz varsa Ay-Plüton üçgeninin kesinleştiği 12:58’e kadar halledin derim, çünkü bu an itibariyle Ay boşluğa girecek ve tüm gün boşlukta kalacak. Öğlene kadar mümkünse iş görüşmesi, başvurular, finansal girişimler gibi konuları tamamlamaya çalışın. Aynı durum bir sunum yapmak, insanları etkilemek ya da ikna etmek istiyorsanız da geçerli. Öğleden sonra boşlukta aheste bir şekilde ilerleyen Ay Boğa ne yapar? Tabii ki yemek yedirir, hem de bol bol. Özellikle de tatlı. Diyetlerimize sahip çıkalım. :) Günün olumlu etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar destek görebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 23.11.2018: Dolunay gününe geldik. Saat 07:10’da boşluktan çıkan Ay İkizler burcunda geçiyor ve 08:39’da İkizler burcunda dolunay gerçekleşiyor. Unutmayın her dolunay bir Ay-Güneş karşıtlığıdır, gökyüzündeki “Işıklar” diye adlandırdığımız bu ikili zıt burçlarda ve aynı derecelerde karşı karşıya gelirler. Bundan ötürü de zıtlıklardan gelen tamamlanma, bir şeyleri nihayete erdirme ve ilerleme (gerekiyorsa geride bırakma) enerjisi taşırlar. Bu dolunayda esas konumuz yarım kalan işleri bitirmek. Merkür retrosu etkisiyle oluşacak bu dolunayda üşenmeden, ertelemeden, bahane bulmadan önümüzde duran ve hali hazırda başlanan şeyleri nihayete vardırıp geride bırakacağız. Bu sıkıcı bir iş, önemli bir kişisel mesele de olabilir. Dolunayda Güneş-Jüpiter kavuşum halinde olduğundan odağı kaybolmayan, dağılmayan, gereksiz pespembe gözlüklerle gezmeyen ve İkizler burcunun sembolü olan pratik zekasını kullanan kazanır. Önümüzde on gün var. Yönetmesi pek kolay bir enerji değil kabul ediyorum. Zira 12:47’de Ay-Jüpiter karşıtlığı kesinleşirken, 15:11’de de Ay-Mars karesi etkin olacak. Gece yarısına doğru da Ay-Merkür karşıtı var. Yani ortalık dolunaydan sonra tam anlamıyla bir çarşamba pazarına dönüyor. Çarpışan otomobiller pistinde olmak gibi diyebiliriz bu durum için. Yani dolunayın ilk günü oldukça gerilimli, bir şeylere patlamamak, gaf yapmamak vb oldukça zor. En iyisi dolunayın talep ettiği yarım işleri bitirme, kişisel meseleleri çözme konusunu bir sonraki gün itibariyle hayata geçirin. Bugün tam bir “haydi sığınaklara” günü. Özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar için.

Cumartesi – 24.11.2018: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bir önceki gün dolunaydan sonra gelen açı fırtınasından sonra bugün çok daha sakin ve olumlu bir gün bizleri bekliyor. Dünkü gerilimli etkilerin ardından bugün düşünmek, notlar almak, sorunlara akılcı çözümler bulmak adına destekleyici. Özellikle de güvendiğiniz insanlar, dostlarınızla konuşmak; karşılıklı fikir alışverişi yapıp aynı zamanda gülüp eğlenebilirsiniz. Bugün hayatı çok ciddiye almak yerine biraz odak değiştirmek faydalı olabilir. Gece saatlerinde Ay-Venüs üçgenin olumlu tesiri de hissedilmeye başlanacak. Bundan ötürü de yeni bir aşk, güzel bir tanışma ve duygusal meseleleri masaya yatırmak adına gece olumlu etkiler taşıyor. Tipten çok zeka ve entelektüel kapasite daha çekici gelebilir. Bu hoş etkileşim özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için güçlü durumda.

Pazar – 25.11.2018: Ay İkizler burcunda yolculuğunun son demlerinde 08:31’de Uranüs ile olumlu açı yapacak. Yani Pazar sabahına gayet aerobikçi gibi dinamik, motive ve kıpır kıpır girebilirsiniz. :) Bu canlandırıcı tesir özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için etkili. Ay saat 08:32-09:37 arasında boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiş yapacak. Günün kalan saatlerinin dokusu hafta sonunu evde geçirmek, aileyle güzel bir kahvaltı ve huzur odaklı. Bugün biraz daha ev kuşu hissedebilir, evinizi derleyip toparlamak ya da biraz tembellik yapmak isteyebilirsiniz. Akşam 19:46’da Ay-Mars olumlu açısı biraz daha hareket etkisi getirse de Mars malum Balık burcunda, yine o sakin ve huzurlu etki devam eder. Sezgisel ve ruhsal potansiyel adına kuvvetli bir gün onun da altını çizmek lazım. Bu tesirden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Gece saatlerinde ise frene basma vakti, Ay-Satürn karşıtı kesinleşiyor. Yeni hafta öncesi soğuk, memnuniyetsiz ve kısıtlayıcı kimseyle muhattap olmamaya çalışın derim. Bir şeyi ön plana çıkarmak ve ikna adına pek elverişli saatler değil. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ