Merve Çubuktepe

Sert açı kalıplarının baskın olacağı zorlu bir haftaya giriyoruz. Bundan ötürü açıların kesinleşeceği günleri ve etkilerini bilip öyle harekete geçmemizde ciddi fayda var diye düşünüyorum. İlk olarak en önemli gündemimiz tabii ki Merkür’ün *23 Mart-15 Nisan 2018 aralığında Koç burcunda gerileyecek olması. Merkür bu gerileme sırasında belalı ikili Satürn ve Mars ile de sert irtibatlarda bulunacak. Yani tabiatı zorlu bir retro dönemi bizleri bekliyor. İletişim problemleri, diyaloglarda gerilim, yanlış anlaşılmalar, mülakat ve imza süreçlerinde gecikmeler, verilerin kaybolması, sistemlerin çökmesi gibi bir çok sorun gerileme esnasında görülebilir. Çok ama boş ve yanlış konuşan insanlara tahammül etmek zorunda kalabiliriz. Hafta içerisinde burç bazında bu etkinin detaylarını paylaşacağım.

20 Mart 2018’de Güneş Koç burcuna geçiş yapacak, ilkbahar da böylece resmi olarak başlıyor. İlkbahar ekinoksunuzu ve Koç burçlarının doğum günlerini şimdiden kutluyorum. :)

Yine aynı gün 20 Mart 2018’de Merkür-Venüs kavuşumu aktif olacak. Duygusal açıdan coşku ve gözüpekliği canlandıran bir etkidir. Aşkta çılgınlıklar ve riskler görülebilir. Aynı zamanda haritada iyi bir etki veriyorsa iletişim açısından etkileyicilik ve başarı da getirebilir.

24 Mart 2018’de Venüs ve Plüton arasındaki kare gerilimli açı kesinleşiyor. Başta duygusal konular olmak üzere tüm ikili ilişkilerde ocak altı harlı yanmaya başlayacak. Aşırı sahiplenme, kıskançlık, baskı kurma gibi durumlar açının ilk etkileri. Bu dönemde sıkıntılı ilişkiler açısından bir de Merkür retrosu sebebiyle çatırmalar görülebilir. Gereksiz kin ve intikam duygularına karşı tetikte olmak lazım kesinlikle. Aynı zamanda gündemde taciz ve cinsel suçlarla ilgili haberler maalesef daha fazla yer alabilir.

Yine 24 Mart 2018’de Güneş ve Mars arasındaki kare açı kesinleşiyor. Bu da tam bir çatışma ve gerilim açısı. Öfke kontrolünün yapılması önemli. Streslere karşı daha hassas olabilirsiniz. Aynı zamanda Mars da işin içerisinde olduğu için bir anlık patlamalar, deli cesareti ve cinnet durumu görülür. Etkisi iki gün önceden başlayacak ve iki gün sonra sona erecektir. Yani ilgili günler olan 22-26 Mart 2018’de sizi zorlayan ve rahatsız eden insanlardan mümkün mertebe uzak durun. Bu iki açı için de özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar özellikle dikkat!

Bu haftanın zorlu etkilerinden uzak kazasız belasız mutlu bir hafta diliyorum.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 19.03.2018: Yeni haftaya yeniayın güzel etkisi ve Ay Koç burcundayken başlıyoruz. Güne çok enerjik ve canlı başlayabilirsiniz. En çok da hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Kova, İkizler ve Terazi bu etkiden faydalanabilecekler. Öğlene geldiğimizde Ay-Plüton kare gerilimli açısı kesinleşiyor ve hava biraz sertleşiyor. Güç savaşları ve çatışmalara açık etkiler devrede, aşırı istekler ve takıntı hissi görülebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Akşam Ay, Uranüs ile kavuşum yapıyor, tekrar enerji yükseliyor. Beklenmeyeni bekleyebilirsiniz, sürpriz ve heyecanlara açık etkiler devrede. Bu açıdan sonra Ay saat 22:57 itibariyle boşluğa girerek günün kalanında bu şekilde kalacak.

Salı 20.03.2018: Ay saat 04:03’e kadar boşlukta akabinde Boğa burcuna geçiş yapıyor. Kararlı, net ve verimli güzel bir gün bizi bekliyor. İlk olarak Ay, Mars ile olumlu açı yaparak gereken cesaret ve kararlılığı yükseltiyor. Zorlu işlere girişmek için ideal bir etki. Akabinde Ay, bu sefer Satürn ile olumlu açı yapmaya başlayacak. Yani sağlamlık ve netlik artıyor. Bu günü mülakatlar ve önemli görüşmeler için çok iyi bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Ay’ın açılarından özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Aynı zamanda Merkür-Venüs kavuşumu da kesinleşiyor; tüm konuşma ve görüşmelerde canlılık ve akıcılık söz konusu. Doğru adımlar atılırsa finansal açıdan da fayda sağlanabilir, ancak büyük risklere dikkat. Bu etkileşimden de en çok hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Kova, İkizler ve Teraziler yararlanabilecek. Ve son olarak Güneş Koç burcuna geçiş yapıyor, bahar başlıyor. Tüm Koç burçlarının doğum günleri ve ilkbahar ekinoksunuz kutlu olsun. :)

Çarşamba 21.03.2018: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor, olumlu açı kalıplarının baskın olduğu bir gün bizleri beklemekte. İlk olarak Ay-Neptün arasındaki altmışlık olumlu açı kesinleşiyor. Huzurlu, empati ve şefkat dolu etkiler devrede. Birbirini anlamak ve yardımlaşmak için çok uygun bir gün. Akabinde de Ay, Plüton ile olumlu üçgen açı yapmaya başlayacak. Bu sefer de insanlar üzerinde etki bırakmak ve dikkat çekmek açısından güçlü etkiler devrede olacak. Bu iki açıdan özellikle toprak ve su grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balıklar faydalanabilir. Ay son açısını Jüpiter ile karşıt gergin bir şekilde gerçekleştirecek. Aşırı abartı, inatçılık ve iddialaşma görülebilir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler dikkat. Ay saat 20:20 itibariyle boşluğa girerek tüm gün bu şekilde kalacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe 22.03.2018: Ay saat 08:28’e kadar boşlukta kalacak akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. İletişim trafiği yüksek, dinamik ve konuşmaların bitmek bilmeyeceği bir gün bizleri beklemekte. Ve tabii ki dedikodulara da. :) Öğlen Ay, Güneş ile olumlu altmışlık açı yaparak bu güzel etkiyi yükseltiyor. Bu açının en önemli etkisi tabii ki ikili ilişkiler. Duygusal konular ve ilişkilerle alakalı destekleyici etkiler altında olacaksınız, yeni başlangıçlara uygun etkiler devrede. Tabii bir de bunun aynı zamanda kariyer boyutu var, iş görüşmeleri ve mülakatlar için de şanslı bir gündeyiz. Bu etkileşimden en çok hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Kova, İkizler ve Teraziler faydalanacak.

Cuma 23.03.2018: Merkür retrosu başlıyor! Merkür bugün itibariyle gerilemeye başlayacak ve bu geri hareket 15 Nisan 2018’e kadar sürecek. Sözcükleri dikkatli seçme, iletişimde dikkatli olma vakti. Şimdiden şifreleri yenileme ve telefondaki kişisel verileri yedeklemeye başlamak en iyisi. Ay İkizler burcunda ilk açısı Neptün ile gerilimli kare irtibatta olacak. Sabah saatleri yanlış anlaşılmalar, dikkat dağınıkları ve aldanmalara açık. Özellikle de değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yaylar dikkat. Öğlen bu zorlu etki dağılıyor ve Ay, Merkür ile olumlu altmışlık açı yapıyor. Burada iletişim ve ticari girişimler açısından güzel etkiler var, işlerinizde hızlı ilerleyebilir ve retroya yakalanmadan sıkıntılarınızı çözebilirsiniz. Günün son açısı Ay-Venüs arasında olumlu altmışlık, duygusal açıdan canlı ve romantik bir atmosfer oluşturuyor. Tüm bu açılardan özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Yay, Aslan, Kova, İkizler ve Teraziler faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cumartesi 24.03.2018: Haftanın en zorlu gününe geldik! Ay saat 06:52-11:51 arasında boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Duyargalarımızın açık ve hassasiyetimizin maksimumda olacağı bir gündeyiz, Ay bir yandan da Güneş ve Mars ile gerilimli irtibata geçecek. Venüs-Plüton arasındaki gerilimli kare açı kesinleşiyor; aşırı kıskançlık, sahiplenme, baskı, ilişkilerde benim dediğim olur modu devrede. Bu açı aynı zamanda aşırı şüphecilik ve sevgilinin her şeyini araştırma hissi de yaratabilir. Stalkerlar göreve. :) Buna ek olarak Güneş-Mars arasındaki gerilimli kare açı da kesinleşiyor, tansiyon yüksek, sinirler gergin. Her türlü çatışma ve kavgaya açık bir etki söz konusu, bundan ötürü stres yönetimini iyi yapmakta fayda var. Kazalara açıklık ve dikkatsizlik görülebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar çok çok dikkat!

Pazar 25.03.2018: Ay Yengeç burcunda yolcuğuna devam ediyor. Ay’ın ilk açısı Satürn ile karşıt gerilimli açı olacak. Duygusal açıdan hissiyatınızın yüksek olacağı bir günde, Satürn engelleyici ve zorlayıcı enerjisi ile devrede olacak. Bundan ötürü önemli işleriniz için öğlene kadar beklemekte fayda var. Öğlen itibariyle Ay-Neptün arasındaki üçgen olumlu açı kesinleşiyor; romantik ve hissiyatı yüksek etkiler tekrar devrede. Su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için bu güzel açı değerlendirilebilir. Son olarak akşam itibariyle Ay, Merkür ve Plüton ile gerilimli açı yapacağı için tekrar frene basmak ve iletişim tarzına dikkat etmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.