Merve Çubuktepe

Gökyüzündeki Koç burcu baskınlığı el değiştiriyor ve Boğa baskın bir gökyüzüne geçiş yapmaya başlıyoruz. Terazi dolunayı, Koç yeniayı derken ortalık iyice bir çalkanlandı, altı üstüne geldi. Bu durum da tabii bir sürü yeni gelişme, yeni bilgiler ve kararları beraberinde getirdi. Bu hafta itibariyle Boğa baskın gökyüzüne geçerken daha dingin, kararlı, mantık ve stabilite odaklı bir sürece geçeceğiz. Güvenlik duygumuz artarken, somut şeylere odaklanacak ve her konuda uzun vadeli düşünmeye başlayacağız.

Risk konumuz ise konfor alanına sıkışmak olacak. Boğa dönemleri bir şeyleri sağlamlaştırmak, güçlendirmek ve bereketlendirmek adına harika zamanlardır. Ancak kendi yarattığımız eserin büyüsüne de kapılabiliriz. İyi bir şeyi bırakmak elbette güzel bir fikir değil ancak Boğa etkisi zaman zaman sırf üşenme veya düzen değişimi korkusu sebebiyle pek de verimli olmayan yapılara saplanmamızı da neden olabilir. Bu durum da elimizdekine aşırı odaklanmaktan diğer fırsatları görmemizi engelleyebilir. Bir aylık süreç boyunca en dikkat etmemiz gereken konu bu olacak. Bunun dışında Koç döneminde ektiğimiz tohumların ilk kez çatlayışını, yeşilin ve bereketin gelişini izlemek, emeklerin somut karşılığını gözlemlemek adına çok güzel bir dönem.

Venüs Boğa burcuna geçiş yapmıştı bu hafta kendisini Güneş ve Merkür izleyecek. Güneş 19 Nisan 2021’de Boğa burcuna geçiş yapıyor. Tüm Boğaların doğum günleri kutlu olsun, mutlu ve sağlıklı bir Güneş dönüşü, harika bir yeni yaş dilerim. :) Güneş 20 Mayıs 2021’e kadar bu bu burçta kalacak.

Aynı gün 19 Nisan 2021’de Merkür de Boğa burcuna geçiş yapıyor. Düşünce sistematiğimiz Merkür Koç burcundayken daha spontane, hızlı, keskin ve fevriydi. Şimdi ince eleyip sık dokuyacağız. Adımları daha sağlam atmak, her şeyin somut karşılığını bekleme temasını baskın olacak. Bir şeyleri ilmek ilmek dokuyup güçlendirmek adına ideal bir zamandır. Sadece sabit fikirlilik, inatçılık ve farklı önerileri duymama eğiliminden kaçınmak gerekir. Merkür 4 Mayıs 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Bu geçişlerden kısa bir süre önce 19 Nisan 2021’de Güneş-Merkür kavuşumu gerçekleşecek. Hem de çok ilginç bir konumda 29 derece Koç burcunda. Her burcun son derecesi bitişle de doğrudan alakalıdır. Kafamızda bir şeyleri tamamlamak, bir düşünceyi geride bırakmak veya bir sürece en son şeklini vermek adına çok güçlü bir etki. Tabii 29 derece bir burcun en yoğun ve zor özelliklerini de çalıştırır. Bu sebeple özellikle +-3 gün boyunca oldukça sert demeçler, gündemi sarsan sözler, skandallar ve agresyon haberleri de görebiliriz. Bir şeyleri ifade ederken üslup her zamankinden önemli olacaktır.

Belirttiğim gibi gökyüzü bu hafta oldukça hareketli. Mars 23 Nisan 2021’de Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Gökyüzünde toprak ve su elementi ön plana çıkmaya başlıyor tekrar. Mars bu burçta zorlanmaya açıktır. Duygusal kararlar ve tepkiler vermeye daha açık oluruz. Her şeyi kişisel almak veya sürekli savunma pozisyonunda olmaktan da kaçınmamız önemli. Mars Yengeç, Boğa etkisi ile birleşince rehaveti arttırabilir. Oysa bu durumla başa çıkmak adına bedensel hareket, spor, en azından yürüyüş gibi aktiviteleri arttırmakta fayda var. Milli değerler, aile, koruma içgüdüsü gibi konularda daha hassas hale gelebiliriz. Mars 11 Haziran 2021’e kadar bu burçta kalacak.

24 Nisan 2021’de Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşecek. Şok edici haberler (olumlu ve olumsuz) duyabiliriz, bireysel ve toplumsal gündem son derece hareketli olabilir. Aynı zamanda piyasalarda da dalgalanmalar, ani iniş ve çıkışlar, spekülatif faaliyetler söz konusu olabilir. Ezber bozan, isyanlar ve uç noktada demeçlerle karşılaşabiliriz. Uçuk ama etkileyici fikirler bulmak adına destekleyici bir açı kalıbıdır. +-3 gün etkili olacak.

25 Nisan 2021’de Merkür-Satürn karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı fikir ayrılıkları ve dirençle ilişkilidir. Düşüncelerimizi kolayca kabul ettiremeyebilir ve itirazlarla karşılaşabiliriz. Özellikle bu direnç bizden yaşça, kıdemce büyük kişilerden daha çok gelebilir. Kendimizi ifade etmek daha zorlu hale gelebileceğinden bu konuda daha kararlı ve net olmakta fayda var. İç dünyamızı aşırı baskılama eğiliminde olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Venüs de aynı Merkür gibi bu hafta Uranüs ve Satürn ile irtibatta olacak. 23 Nisan 2021’de Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı beklenmedik beraberlik, evlilik, ayrılık, nişan atma gibi etkileri beraberinde getirebiliyor. Kavuşum açısı nötr bir açı olduğundan nasıl etki edeceği bireyin haritasında bağlıdır. Ani aşk itirafları da gündeme gelebilir. Ayrıca Venüs finansal bir gösterge olduğu için Merkür açılarıyla birlikte bu tesir de piyasalarda ani dalgalanmalar, riskli yatırım hamlelerinden gelebilecek sıkıntılara işaret etmekte. Bir de aşırı harcama, borçlanma ve israf konusuna da dikkat etmek önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

25 Nisan 2021’de Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. Duygusal açıdan zorlayıcı bir açı kalıbı. Eğer bir ilişkide olumsuz faktörleri görmezden geldiysek bu konular önümüze kaçınılmaz olarak gelebilir. Partner/eş/ortakla duygusal bağ kurmakta zorlanabiliriz, daha soğuk bir hava oluşabilir. Venüs-Uranüs kavuşumuyla birlikte eğer hayatımızda hatalı insanlar varsa onların gerçek yüzünü görmemiz de mümkün olabilir bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Bu hafta 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını temsilen önce Hakimiyet-i Milliye Bayramı olarak kutlanan bu güzel gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Kutlu olsun, ulusal egemenliğimizde payı olan herkesin ruhu şad, mekanı cennet olsun.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız, size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.04.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya iki burç değişimi ile başlıyoruz. Öncesinde saat 03:49’da Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşecek. Hem de oldukça ilginç bir konumda 29 derece Koç burcunda. Her burcun son derecesi bitişle de doğrudan alakalıdır. Kafamızda bir şeyleri tamamlamak, bir düşünceyi geride bırakmak veya bir sürece en son şeklini vermek adına çok güçlü bir etki. Tabii 29 derece bir burcun en yoğun ve zor özelliklerini de çalıştırır. Bu sebeple özellikle +-3 gün boyunca oldukça sert demeçler, gündemi sarsan sözler, skandallar ve agresyon haberleri de görebiliriz. Bir şeyleri ifade ederken üslup her zamankinden önemli olacaktır. Ruhsal çalışmalar için de özellikle +-2 saati değerlendirebilirsiniz. Kavuşumdan sonra saat 12:29’da Merkür Boğa burcuna geçiş yapacak. Düşünce sistematiğimiz Merkür Koç burcundayken daha spontane, hızlı, keskin ve fevriydi. Şimdi ince eleyip sık dokuyacağız. Adımları daha sağlam atmak, her şeyin somut karşılığını bekleme temasını baskın olacak. Bir şeyleri ilmek ilmek dokuyup güçlendirmek adına ideal bir zamandır. Sadece sabit fikirlilik, inatçılık ve farklı önerileri duymama eğiliminden kaçınmak gerekir. Merkür 4 Mayıs 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay Yengeç burcuna saat 16:55’te Neptün ile güzel bir üçgen açı yaparken günün ruhsal enerjisini iyice yükseltiyor. Yine +-2 saat ruhsal çalışmalar ve yaratıcılık odaklı faaliyetler için çok uygun. Ve saat 22:33’te Güneş Boğa burcuna geçiş yapıyor. Tüm Boğaların doğum günleri kutlu olsun, mutlu ve sağlıklı bir Güneş dönüşü, harika bir yeni yaş dilerim. :) Güneş 20 Mayıs 2021’e kadar bu bu burçta kalacak. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 20.04.2021: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun som evresinde 02:03’te Plüton ile karşıt açı yaparak boşluğa girecek. Ani uykudan uyanma ve gergin rüyalar görülebilir. Uyku hazırlığı ve rahatlatıcı çalışmalar yapmak faydalı olacaktır. Ay saat 02:03-08:10 arasında boşlukta kalacak. Akabinde saat 08:11’de Aslan burcuna geçiş yapıyor. Bugün Ay’ın açıları oldukça gergin, bu yüzden kolayca sinirlenme, küsme ve aşırı gurur hali görülebilir. Zira saat 08:58’de Ay-Güneş karesi kesinleşirken İlk Dördün fazına geçiyoruz ve kendimizi ispatlama arzumuz da artacak. Egomuz daha hassas olabilir, hırslarımızı iyi kontrol edelim. Saat 12:08’de Ay-Merkür karesi de sivri dilli yaklaşımlar ve iletişimde çatışmalar konusunda vurgu yapmakta. Günün ilk yarısı önemli görüşme, kariyer ve finansal hareketler için uygun değil açıkçası. Kişisel bakım işlemleri için özellikle saat 14:02-16:58 arası uygun görünüyor. Saat 22:20’de Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Bu saatler duygusal konular için daha hassas ve kırgınlıklara açık, sınırları zorlamamak önemli. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 21.04.2021: Ay Aslan burcunda saat 03:10’da Uranüs ile kare sert açı yapacak, ancak saat 05:43’te transit Ay Düğümleri ile olumlu pozisyona geçecek. Sabaha karşı +-2 saatlik dönem her türlü ibadet ve ruhsal çalışma için çok uygun. Bugün sezgilerimiz ve iç sesimize güvenmenin zamanı. Saat 07:55’te Ay-Satürn karşıtlığı devrede olduğu için güne biraz gecikmeli, çözülmesi gereken sorunlar ve yavaş bir akışla başlayabiliriz ancak öğlen saatleri itibariyle bu etki devreden çıkıyor. Saat 09:55’e kadar kimseyle takışmamaya özen göstermeliyiz. Akabinde özellikle 10:13 itibariyle kendimizi göstermek, liderliğimizi ön plana çıkarmak ve dikkat toplamak adına güçlü destekler altında olacağız. Ayrıca kişisel bakım işlemleri için özellikle öğlen saatleri itibariyle günün ikinci yarısını değerlendirebiliriz. (Özellikle 11:44-16:01 arası oldukça uygun) Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız, size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 22.04.2021: Huzurlu ve uyumlu tesirlerin olduğu bir gün bizleri bekliyor. Ay Aslan burcunda saat 09:54’te Jüpiter ile karşıt açı yaparak günün tek gerilimli açısını tamamlayacak. Günün ilk yarısında özellikle tutamayacağımız sözler vermemeye, hiçbir konuyu abartmamaya özen göstermeliyiz. Buna harcamalar ve riskli yatırımlar da dahil. Ay saat 14:04’te Mars ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa giriyor. Önemli işlerimiz ve girişimlerimiz için 12:04-14:04 arası ideal bir zaman dilimi. Egzersiz ve efor gerektiren işler için de çok uygun bir açıdır. Ay saat 14:05-15:08 arasında kısa bir süre boşlukta kalacağından hiçbir önemli konuyu bu zaman aralığına denk getirmememizde fayda var. Ay saat 15:09 itibariyle Başak burcuna geçiş yapacak. Tekrar denge ve odak bulurken, titizlik ve azmimiz de artıyor. Çetrefilli işleri tamamlamak, ev temizliği, masa ve dolap düzenleme gibi konular için çok uygun bir tesir. Günün en güzel açısı ise saat 20:05’te Ay-Güneş üçgeni ile devreye giriyor. Akşam saatleri itibariyle akış oldukça pozitif, uyum ve denge yerinde. Her türlü önemli konuşma, duygusal konular, uzlaşma ve barışma gibi adımlar için ideal bir açı kalıbı. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 23.04.2021: Bugün 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışını temsilen önce Hakimiyet-i Milliye Bayramı olarak kutlanan bu güzel gün Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk tarafından tüm dünya çocuklarına armağan edilmiştir. Kutlu olsun, ulusal egemenliğimizde payı olan herkesin ruhu şad, mekanı cennet olsun. Saat 03:01’de Venüs-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı beklenmedik beraberlik, evlilik, ayrılık, nişan atma gibi etkileri beraberinde getirebiliyor. Ani aşk itirafları da gündeme gelebilir. Bu tesir ayrıca piyasalarda ani dalgalanmalar, riskli yatırım hamlelerinden gelebilecek sıkıntılara işaret etmekte. Aşırı harcama, borçlanma ve israf konusuna da dikkat etmek önemli. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Başak burcuna gün boyunca rahat bir pozisyonda sırasıyla saat 04:47’de Merkür, 08:57’de Uranüs ve 09:29’da Venüs ile olumlu açı yapacak. Özellikle günün ilk yarısı her türlü önemli konuşma, girişim, başvuru, mülakat gibi konular için değerlendirilebilir. Doğru adımları atmak bu süreçte beklediğimizden hızlı çözümleri beraberinde getirebilir. Saat 13:48’de Mars Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta zorlanmaya açıktır. Duygusal kararlar ve tepkiler vermeye daha açık oluruz. Her şeyi kişisel almak veya sürekli savunma pozisyonunda olmaktan da kaçınmamız önemli. Mars Yengeç, Boğa etkisi ile birleşince rehaveti arttırabilir. Oysa bu durumla başa çıkmak adına bedensel hareket, spor, en azından yürüyüş gibi aktiviteleri arttırmakta fayda var. Milli değerler, aile, koruma içgüdüsü gibi konularda daha hassas hale gelebiliriz. Mars 11 Haziran 2021’e kadar bu burçta kalacak. Son olarak 23:44’te Ay-Güneş 135’lik açısı kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçiş yapıyoruz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 24.04.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Başak burcundaki yolculuğunun son evresinde saat 05:09’da Neptün ile karşıt açı yapacak. Sabahın erken saatlerinde dalgınlık, uyanmakta zorluk ve unutkanlık görülebilir. Saat 08:41’de haftanın önemli açılarından Merkür-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Şok edici haberler (olumlu ve olumsuz) duyabiliriz, bireysel ve toplumsal gündem son derece hareketli olabilir. Aynı zamanda piyasalarda da dalgalanmalar, ani iniş ve çıkışlar, spekülatif faaliyetler söz konusu olabilir. Ezber bozan, isyanlar ve uç noktada demeçlerle karşılaşabiliriz. Uçuk ama etkileyici fikirler bulmak adına destekleyici bir açı kalıbıdır. +-3 gün etkili olacak. Ay saat 12:50’de Plüton ile üçgen açı yaparak boşluğa girecek. Günün ilk yarısı oldukça dinamik ve üretkenliğe açık. Özellikle bir konuda eğitim almak veya bilgilerimizi tazelemek adına harika zamanlar. Ay saat 12:51-18:06 arasında boşlukta olacağından bu saatlerde daha rölantide olabilir, dinlenmek ve huzur verici aktivitelerle zaman geçirebiliriz. Ay saat 18:07’de boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapacak. Saat 19:19’da ilk açısı da Mars ile kare sert açı. Bu sebeple özellikle +-2 saat boyunca çatışmalı ortamlar ve diyaloglardan uzak durmamızda fayda var. Basit bir konu gereksiz uzayabilir ve büyüyebilir. Egzersiz ve hızlı hareketler konusunda da dikkat önemli, görünmez kazalara açıklık görülebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 25.04.2021: Haftanın son gününde hava e geldiğimizde saat 07:21’de Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. Duygusal açıdan zorlayıcı bir açı kalıbı. Eğer bir ilişkide olumsuz faktörleri görmezden geldiysek bu konular önümüze kaçınılmaz olarak gelebilir. Partner/eş/ortakla duygusal bağ kurmakta zorlanabiliriz, daha soğuk bir hava oluşabilir. Venüs-Uranüs kavuşumuyla birlikte eğer hayatımızda hatalı insanlar varsa onların gerçek yüzünü görmemiz de mümkün olabilir bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay, transit Ay Düğümleriyle 13:19’da olumlu irtibata geçerek +-2 saat havayı yumuşatmakta. Bu zamanlar ibadet ve ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Saat 14:57’de bir diğer zorlayıcı açı olan Merkür-Satürn karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı fikir ayrılıkları ve dirençle ilişkilidir. Düşüncelerimizi kolayca kabul ettiremeyebilir ve itirazlarla karşılaşabiliriz. Özellikle bu direnç bizden yaşça, kıdemce büyük kişilerden daha çok gelebilir. Kendimizi ifade etmek daha zorlu hale gelebileceğinden bu konuda daha kararlı ve net olmakta fayda var. İç dünyamızı aşırı baskılama eğiliminde olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Neyse ki saat 16:02 itibariyle Ay-Satürn üçgeni olumlu tesiri ile havayı yumuşatmaya başlıyor. Özellikle akşam saatlerinde daha dingin, sakin ve yapıcı bir atmosfer oluşturabiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız, size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe