Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü oldukça hareketli. Önümüzdeki süreçte Güneş ve Venüs burç değiştirirken 24 Temmuz 2021’de ise Kova burcunda dolunay meydana gelecek. Geçtiğimiz haftalarda gökyüzü çarpışan araba pisti gibiydi. Bir sürü gezegenin birbirine eş zamanlı sert açıları gerek duygusal, gerek gündelik hayatla alakalı taşları yerinden oynattı. Ezberlerimiz bozulmuş, kafamız karışmış veya hiç farkında olmadığımız şeyleri görmüş olabiliriz. Bu hafta ezberler bozulmaya devam ederken sert açıların ilk şokunu atlatmaya başlıyor ve önümüzü daha net görmeye başlıyoruz.

24 Temmuz 2021’de saat 05:36’da 1 derece Kova burcunda dolunay meydana gelecek. Dolunay dış dünya ile toksik bağlarımızdan özgürleşme ve bireysellik teması içermekte. Ancak bunu yaparken kolektif düşünmek, dengeli olmak ve her konuda benim dediğim olacak dememek önemli. Diğer yandan bir konuya sıkışmış insanlara yardım etmemiz mümkün. Ancak bunu yaparken aşırı yumuşak olup ah vah etmek yerine daha kararlı ve sistematik ilerlememiz önemli olacak. Finansal konularda da vurguları olan bu dolunay bizi aşırı harcama, yiyip içmek, riskli yatırım özetle her abartıya karşı uyarıyor. Mütevazilik ve tutumluluk az olanı çok daha fazlaya çevirmek adına ilerleyen dönemde bize destekleyici olacaktır. Ve yaratıcılık adına da olumlu tesirler devrede, uyuyan ilham perileri, hayal gücü ve yaşam enerjisi tekrar canlanabilir.

Dolunay anında Ay ile Icarus isimli asteroit kavuşumda olacak. Icarus, Yunan Mitolojisi’nin bilinen figürlerinden birisidir. Icarus mucit babası ile birlikte Girit adasında hapse kapatılmıştır. Icarus’un babası bu hapisten ancak uçarak kaçabileceklerine kanaat getirir. Bunun üzerine babası, İkarusun da yardımıyla ahşap, balmumu ve kuş tüylerini kullanarak uçmalarını sağlayacak kanatlar yapar. Öte yandan babası İkarus’a çok önemli bir uyarı yapar. Eğer çok alçak uçarsa denize düşebileceğini, çok yüksek uçarsa eğer Güneş’in alevlerinin kanatları tutan balmumunu eritebileceğini söyler. Icarus başta bunu kabullense de kanatlarını takıp uçmaya başlayınca bu uyarı aklından silinir. Anın büyüsüne kapılır ve en önemlisi daha fazlasını isteme dürtüsüne yenik düşer. Giderek daha fazla Güneş’e yaklaşır ve en sonunda Güneş’in sıcaklığı kanatlarını tutan balmumunu eritir. Güneş ile yanar ve çakıldığı denizde boğulur.

Bu hazin öykü dolunayla ilgili önemli bir uyarı veriyor bizlere. Özgürlük ve kendi bildiğini yapma duygusu çok keyiflidir, ancak bunun da bir limiti vardır. Eğer uyarıları dinlemez, aşırı derecede kendi başımıza buyruk hareket eder ve en önemlisi büyük riskler içeren tutkularımıza yenik düşersek sonumuz Icarus gibi olabilir. Güneş, egoyu simgeler ve bu öyküde Güneş’e uçmak da egonun parlaklığı içinde kaybolmak anlamına gelir. Bazı şeyleri özünde kendimizi tatmin için yaparız ancak unutmayalım ki bu öyküde olduğu gibi bazen bedeli çok ağır olabilir. Her şeyin bir dengesinin olması çok önemli.

Venüs 22 Temmuz 2021’de Başak burcuna geçecek. Venüs Başak burcunda en mütevazi formundadır. Aslan burcundaki konumunun aksine gösteriş, hediyeler, iddialı davranışlar önemli olmaz. Burada emek, somut gerçeklik ve sadelik ön plandadır. Venüs Başak döneminin zorlu kısmı aşırı detaylara odaklanmak, bir çürük ağaç için tüm ormanı yakmaktır. Sevgi emektir prensibinin daha fark edilebilir olmasından ötürü bu süreçte ilişkilerde alma-verme dengesini daha iyi gözlemleyebilir, problemli yapılara son verebilir veya bu süreci bir düzene koyabiliriz. Venüs Başak azdan çok yaratabilmenin sembolüdür ve eskileri dönüştürme, elle üretme ve bereket oluşturma konusunda çok güçlü destekleyici bir tesir içerir. Venüs 16 Ağustos 2021’e kadar bu burçta kalacak.

Güneş 22 Temmuz 2021’de Aslan burcuna geçecek. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ağustos 2021’e kadar Başak burcunda kalacak.

Bu hafta bu geçişler dışında Merkür’ün açıları oldukça dikkat çekici durumda. 20 Temmuz 2021’de Merkür-Uranüs altmışlığı, 24 Temmuz 2021 Merkür-Neptün üçgeni ve 25 Temmuz 2021 Merkür-Plüton karşıtlığı devrede olacak. Hafta içi özellikle de 19-23 Temmuz 2021 arası her türlü kariyer ve finans konusu, alım satım işlemleri, önemli görüşme, imzalar ve seyahatler için olumlu durumda.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 19.07.2021: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Akrep burcunda başlıyoruz. Günün ilk yarısı oldukça aktif ve ilham veren tesirler içermekte. Özellikle saat 12:33’te Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken ilham ve ruhsallığı bir arada buluyoruz. Bu tesir +-2 saat boyunca ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Ay saat 16:40’ta Plüton ile altmışlık olumlu açı yapacak. Bu bağlamda saat 14:40-18:40 aralığında önemli kariyer, finans ve insanlara güçlü intiba bırakma odaklı konuları bu aralığa denk getirebiliriz. Müttefik arıyorsak da bu saat dilimleri avantajlı olacaktır. Ay saat 19:30 itibariyle Güneş ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa giriyor ve günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Boşluk sebebiyle daha sakin, odaklanması zor bir etki oluşabilir ancak bu saatleri ilgi duyduğumuz konulara ayırabilir ve daha önce öğrenmediğimiz şeyleri keşfedebiliriz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Salı – 20.07.2021: Ay saat 00:08’de boşluktan çıkıyor ve yeni güne Ay Yay burcunda başlıyoruz. Ay saat 01:31’de Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Bu bağlamda gece yarısı itibariyle duygusal dalgalanmalar, yeme atakları ve para harcama hissi görülebilir. Hiçbir konuyu abartmamaya dikkat etmeliyiz. Diğer yandan sabah saatleri itibariyle haftanın en verimli günlerinden birine adım atıyoruz. Saat 12:37’de Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Yaratıcılığı körükleyerek zihinsel aktiviteyi arttıran bu açı kalıbı her türlü iş başvurusu, iş kurma, mülakat, önemli sunum ve toplantılar için ideal. Yeni bir eğitime başlamak adına da harika bir etkileşim. Sorunlara hızla ve yaratıcı bir şekilde çözüm bulunabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açının iyicil etkisini tüm gün ilgili konularda değerlendirebilirsiniz. Buna ek olarak saat 18:31’de Ay-Satürn altmışlığı da bu iyicil tesiri daha güçlendirmekte. Tüm önemli işleri ele almak adına 16:31-20:31 aralığı günün en verimli zamanları diyebilirim. Saat 22:05’te Ay-Güneş 135’lik açısı kesinleşiyor ve Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Bu ay fazı bilinçli olmayı temsil eder. Daha fazla araştırmak, gelişmek ve bir şeyleri mükemmel forma sokmak adına Büyüyen Ay fazı ideal bir evredir. Bir amaç bulmak ve odaklanmanın tam zamanıdır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Çarşamba – 21.07.2021: Bugün hava biraz puslu görünüyor. Ay Yay burcunda ve sabah saatlerinde olumlu pozisyonda. Saat 07:04’te Jüpiter ile Quintile, 09:52’de Uranüs ve 13:56’da Güneş ile BiQuintile olumlu açılar yaptığı için günün ilk yarısı oldukça iyi durumda. Bu sebeple kariyer, finans veya duygusal tüm önemli işlerinizi günün ilk yarısında ele almanızda fayda var. Zira saat 14:08’de Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle öğleden sonra itibariyle bizi dalgınlıklara ve unutkanlıklara açık hale getiriyor. Odaklanmakta zorlanabilir veya bir şeylere daha kolay kanabiliriz. Her şeyi dikkatle sorgulamakta fayda var. Saat 17:05 itibariyle kesinleşen Ay-Mars üçgeni bu etkiyi bir miktar dengeliyor. Özellikle akşam saatlerine doğru spor yapmak, hareketlenmek ve eforlu işlerle uğraşmak enerjimizi yükseltecektir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Perşembe – 22.07.2021: Haftanın en yoğun ve dolu dolu etkilere sahip günündeyiz. Ay saat 01:26’da Venüs’e üçgen açı yapıp boşluğa girecek ve çok kısa bir süre sonra 01:36’da boşluktan çıkıp Oğlak burcuna geçiş yapacak. Ciddi, kararlı ve sınırlarımızın net olduğu bir gündeyiz. Ay Oğlak zamanları önemli kariyer, hayat yolu ve finans kararları ile uğraşmak adına ideal zamanlardır. Saat 03:36’da Venüs Başak burcuna geçecek. Venüs’ün bu konumunda emek, somut gerçeklik ve sadelik ön plandadır. Venüs Başak döneminin zorlu kısmı aşırı detaylara odaklanmak, bir çürük ağaç için tüm ormanı yakmaktır. Sevgi emektir prensibinin daha fark edilebilir olmasından ötürü bu süreçte ilişkilerde alma-verme dengesini daha iyi gözlemleyebilir ve problemli yapılara son verebilir veya bu süreci bir düzene koyabiliriz. Venüs 16 Ağustos 2021’e kadar bu burçta kalacak. Saat 15:44’te haftanın önemli açılarından Venüs-Jüpiter karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Bu açı bazen arkadaşça duyguları dahi büyük bir duygu gibi yorumlamamıza sebep olabilir, işaretleri iyi okumalıyız. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ve saat 17:26’da Güneş Aslan burcuna geçiyor. Tüm Aslanların doğum günü kutlu olsun, yeni yaşınız size güzellikler getirsin. :) Güneş 23 Ağustos 2021’e kadar Başak burcunda kalacak. Son olarak 22:50’de kesinleşen Ay-Chiron karesi +-1 saat boyunca daha hassas ve alıngan olabileceğimizi hatırlatıyor bize, aşırı duygusal tepkilerden kaçınmakta fayda var. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 23.07.2021: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 01:25’te Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapmakta. Gece kuşları için harika saatler, üretkenliğiniz tavan yapabilir. Sabah saatlerinde 08:16’da Venüs-Plüton Quintile olumlu açısı da özellikle günün ilk yarısında bir işin tutkuyla peşinden gidersek başarı vaat etmekte. Duygusal anlamda da hoş ve etkileyici sürprizler gündeme gelebilir. Saat 10:53’te Ay-Merkür karşıtlığı devreye girdiği için insanlarla iletişim kurmakta zorlanabilir veya kabuğumuza çekilebiliriz. Karşımızdaki insan da iletişim kurmak istemiyorsa zorlamamakta fayda var. Saat 15:32’de Ay-Neptün altmışlığı devreye girerken +-2 saat boyunca ruhsal açıdan günün en güçlü bölümüne adım atıyoruz. Her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için bu zaman dilimi değerlendirilebilir. Ay son olarak 19:35’te Plüton ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor ve tüm gün bu şekilde kalacak. Bu bağlamda bazı konularda daha dolmuş ve ani tepkiler vermek istiyor olabiliriz, ancak gerilimi arttırmak ve koşulları zorlamak boşluk evresinde bizi bir yerlere götürmeyebilir veya işler daha karmaşık hale gelebilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 24.07.2021: Herkese iyi hafta sonları! Dolunay gününe geldik. Ay saat 03:12’de boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapıyor ve saat 05:36’da Ay-Güneş karşıtlığı kesinleşirken 1 derece Kova burcunda dolunay meydana geliyor. Dolunay dış dünya ile toksik bağlarımızdan özgürleşme ve bireysellik teması içermekte. Ancak bunu yaparken kolektif düşünmek, her konuda benim dediğim olacak dememek önemli. Diğer yandan bir konuya sıkışmış insanlara yardım etmemiz mümkün. Ancak bunu yaparken aşırı yumuşak olup ah vah etmek yerine daha kararlı ve sistematik ilerlememiz önemli olacak. Finansal konularda da vurguları olan bu dolunay bizi aşırı harcama, yiyip içmek, riskli yatırım özetle her abartıya karşı uyarıyor. Mütevazilik ve tutumluluk ilerleyen dönemde bize az olanı çok daha fazlaya çevirmek adına destekleyici olacaktır. Ve yaratıcılık adına da olumlu tesirler devrede, uyuyan ilham perileri, hayal gücü ve yaşam enerjisi tekrar canlanabilir. Dolunay etkisi +-7 gün boyunca sürecek. Dolunaydan sonra akşam saatlerinde haftanın en olumlu tesirlerinden Merkür-Neptün üçgeni saat 19:34’te kesinleşiyor. Yaratıcı çalışmalar, sanatsal ve ruhani faaliyetler için destekleyici. Çevremizle adeta telepati kurduğumuzu hissedebilir, insanların dertlerine merhem olabiliriz. Aynı durum bizim için de geçerli, umutsuz hissederken birden omzumuzda bir el hissedebiliriz bu vesileyle. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay.

Pazar – 25.07.2021: Haftanın son gününde dolunaydan sonraki ilk gün Ay Kova burcunda saat 00:56’da Chiron ile altmışlık olumlu açı yapacak. Bir önceki gün itibariyle 22:56’dan saat 02:56’ya kadar her türlü ruhsal çalışma için ideal bir atmosfer söz konusu. Saat 03:42’de Ay-Uranüs karesi kesinleşirken uykuda aniden uyanma, gergin rüyalar görülebilir çok da odaklanmamak ve uyku hazırlığınızı iyi yapmakta fayda var. Bu saatlerde uyanıksanız ani yazışma ve konuşmalardan kaçınmanızı da öneririm. Zira gün içerisinde 14:24’te Mars-Neptün Septile açısı da devreye girecek. Bugün çok kararlı ve net olmayabilir, sıkça karar değiştirebilir veya bir karar alıp sonradan pişman olabiliriz. Olumlu veya olumsuz atacağımız adımları bugün uygulamak yerine tüm olasılıkları değerlendirip yeni haftaya bırakmakta fayda var. Zira bunun üzerine günün sonuna doğru 23:14’te haftanın sert açılarından Merkür-Plüton karşıtı da devreye girecek. Ketum ve gizemli bir iletişim dili karşımızdaki kişide korku, kaygı ve endişeleri ortaya çıkarabilir. Bir anda patlamamız ve tüm biriktirdiklerimizi sertçe dile getirmemiz mümkün, ancak haklıyken haksız duruma düşme riski var. Bu sebeple kontrollü olmak önemli görünüyor. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe