Begüm Minkis

19 Ağustos 2020’de İstanbul saatine göre 05:41’de ihtişamlı Aslan burcunda güçlü bir yeniay meydana geliyor. Ateş elementinin baskın olduğu ve Merkür’ün de etkin rol oynadığı yeniay ile bedensel ve zihinsel enerjimiz büyük oranda yükseliyor. Yapmak istediklerimizi daha cesur, iletişim odaklı, motivasyonu yüksek ve hızlı bir şekilde ele almak isteyeceğimiz bir döneme giriyoruz. İçeride kalan, bir şekilde dışarı vurulamamış öz benliği dışarı yansıtarak; şaşırtıcı, gösterişli veya abartılı hareketlerle öne çıkabiliriz. Cömertliğin, eğlenme isteğinin, yaratıcılığın zirve yapması ve romantik aşkların ortaya çıkması bu dönemin diğer vurgulu etkilerinden gözüküyor. Zodyak tahtının sahibi Aslan burcunda gerçekleşecek yeniay takibinde güçlü değişimler ve başlangıçları hayatımıza katacağız. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Yeniay zamanları mantık ve duygu tek bir noktada toplanmış, gerekli muhasebeler yapılmıştır. Yeni girişimler için kollar sıvanır ve tohumlar atılır. Yeniay sonrası ayın ışığı büyüdükçe başladığımız işler de o denli görünür olmaya başlar. Bu yeniayda güçlü bir Aslan vurgusu bulunuyor. Yükselen de 18 derecede Aslan burcu. Bu nedenle haritalarımızın Aslan burcunun bulunduğu bölgelerde ve dokunduğu alanlarda kendimizi, yeteneklerimizi göstermek isteyebiliriz.

Bu dönemde sahnede olma hissi hakim olabilir. Yeteneklerinizle göz kamaştırmak, projesini hazırladığınız işi piyasaya sürmek, uzun zamandır beğendiğiniz birine kendinizi açmak veya yapmanız gereken radikal konuşmalar için hamle yapabilirsiniz.

Aslan burcu; sanat camiası, çocuklar ve gençler, altın piyasası, eğlence mekanları, tatiller, moda sektörü, aşk ve flörtler, liderler ve yönetimde söz sahibi kişileri temsil eder. Keyif verici ve heyecanlandırıcı gelişmeler ansızın önümüze gelebilir. Dikkat edilmesi gereken nokta ise Satürn ve Plüton kavuşumunun yeniay anı haritasında altıncı evden Güneş ve Ay kavuşumuna 150’lik açı yapıyor olması. Yenilikler olsa da içerisinde birtakım şaşırtıcı, önceden farkedilemeyen ayrıntılar, ağır sorumluluklar da barındırıyor olabilir. Fakat bizler aşırı özgüvenli bir ruh halinde her şeyin yapılabilir hissiyatıyla sorunları göz ardı edebiliriz.

Ancak bu etkinin tam anlamıyla yüzümüzü buruşturacak bir açı kombinasyonu olduğunu söyleyemeyiz. Bilakis Koç burcunda kendisini güçlü bir şekilde sergileyen Mars’ın yine güçlü yerleşimde olan Aslan burcundaki Güneş ve Ay ile üçgen açı içerisinde olması; gereken başlatma arzusunun kolay kolay kırılamayacağına, girişim hızlı olsa dahi zaten uzun vadeli planlı bir şekilde hayata geçmiş olacağını, pek çok engelin hesaplanmış olacağının da sinyallerini veriyor. Aslan burcunun oyuncu, risk isteyen ve dramatik taraflarını da kullanarak dikkatleri üzerimize toplayabiliriz.

Ateş elementinin yeniay anında yükselmesi, Mars-Satürn, Mars-Plüton karelerinin de etkin olması ego savaşları, şiddet, cinayet ve tecavüz haberleri, terörizm ve saldırılar, silahlı çatışma etkisini aktif edebilir. Kontrolsüz bir özgüveni açığa çıkartabilir. Her açı ve burcun gölge yanları mevcuttur. Maalesef ki bu tür bir ateş baskın bir ortamda kibir, ego ve bencillik nedeniyle gerçekleşebilecek sıkıntıları global çapta ortaya çıkarabilir.

Sevginin gezegeni Venüs Yengeç burcunda yeniay anında Jüpiter ile oluşturduğu karşıt açı aile sevgisi, ev konforu veyahut yardım amaçlı yapılacak abartılı gösterişli harcamaları da işaret ediyor. Duygusal istekler sebebiyle lüks tüketim ve keyfi harcamaların artacağı zamanlar olabilir. Öte yandan şanslı, mutlu hissedilen ve eğlenilen birliktelikler kurulabilir. Venüs Yengeç burcunda koruyucu ve şefkatli aşk verdiğinden gel geç ilişkilerden ziyade vicdanın ve duyguların coştuğu ilişkiler öne çıkabilir.

Venüs-Uranüs altmışlığı ise rutini kıran, heyecan katan ve değişime iten bir diğer açı konfigürasyonu olarak dikkat çekiyor. Yani pek çok ilişkinin bu yeniay vesilesiyle boyut atlamasını ve daha güvenli bir hale gelmesini bekleyebiliriz.

Bu süreçte sağlık bakımından kalp, tansiyon, sırt ve baş bölgesi hassas olabilir. Fiziksel olarak kendinize yeni bir farklılık katmak isterseniz saç boyamak, farklı kesimler denemek, sırt masajı yaptırmak, kıyafet stilinizle oynamak için ideal etkiler mevcut. Hobilerinize yönelmek, hobiyi mesleğe dönüştürmek ve yeteneklerinizi geliştirmek için adım atmak için harika zamanlar olabilir. Aslan, Kova, Boğa ve Akrep burçlarının baskınlıkta bulunduğu haritalar yeniaydan daha güçlü, önemli ve sürtüşmeli etkiler alabilir.

Aslan yeniayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Yaşam temponuzun artacağı hareketli bir döneme giriyorsunuz. Sorumluluklarınız gündemde olsa da hobiler ve keyiflerinize de bir nebze yönelebileceksiniz. Bir tatil organize ederek tazelenebilirsiniz. Aşkta kıpır kıpır bir dönem olabilir. Risk almaya meyillisiniz lakin kariyerinizi ilgilendirecek konularda frene basmak ve mantıklı düşünmek gerekebilir. Hayatınızda ciddi bir ilişki var ise evlilik planları dikkat çekebilir. Borsa ve spekülatif yatırımlardan ani kazançlar elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Taşınma, satış ve ev ortamına ofis yaratmak gibi yaşam alanınızı ilgilendirecek yeni gelişmeleriniz dikkat çekebilir. Aile içerisinde keyifli, eğlenceli organizasyonlar da öne çıkabilir. Evlilikler ve doğumlar mümkün. Bilhassa kardeş ve kuzen gibi size yakın olan genç yakın çevrenizle ilgili sevindirici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Araba ve teknolojik aletler satın almak açısından verimli zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sosyal açıdan daha cesur ve hareketli bir sürece giriyorsunuz. İnternet üzerinden iş yapıyorsanız projelerinize yenilikler eklemek isteyebilirsiniz. Daha yaratıcı fikirler ile çevreye ışık saçabilirsiniz. Maddi konularda memnun edici haberler alabilirsiniz. Mal alımı/satımı gündeminizde olabilir. Arabanızın muayesini yaptırabilirsiniz veya seyahat planlayabilirsiniz. Ancak dış kaynaklar, borç ve miras işlerinde hesaba katamayacağınız konular da ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayat tarzınızda büyük değişimler gerçekleştirdiğiniz ve kararlar aldığınız bir süreçtesiniz. Yaptıklarınızla övgü toplayabilirsiniz ve statünüz yükselebilir. Fiziksel bir değişikliğe gitmek size iyi gelebilir bu süreçte. Finansal konularınızı ilgilendirecek bir kararlar almanız mümkün. Kendiniz için değer katacak bir alışveriş yapabilirsiniz. Ancak ciddi ilişkiler ve ortaklık konularında hesaba katamadığınız ani gelişmeler ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Görünürlüğünüzün her zamankinden arttığı bir zaman giriyorsunuz. Şahsi olarak sizi ilgilendiren pek çok konuyu masaya yatırarak kararlar alabilirsiniz ve içinizde başlatma dürtüsü artabilir. İlişki, iş veya ortaklıklara eğilim göstermeniz mümkün. Yurt dışında yaşam veya seyahat gündeminize gelebilir. Sağlık şikayetleriniz var ise tam teşekküllü bir hastane de kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. İmaj değişimleri, estetik vb. konular için adım atabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Sezgilerinizin ve ilhamınızın daha da artış göstereceği bir sürece giriyorsunuz. Mesajcı rüyalar görebilirsiniz. İçsel bir zenginleşme huzur hissine girmeniz de mümkün. Kafanızı dinlemek adına bir seyahate çıkabilirsiniz. Arkadaşlarınız ve sevdiğiniz topluluklardan önceden bilmediğiniz haberler alabilirsiniz. Kontrolünüz dışında gelişecek olaylar karşısında daha akışta kalmanız gerekecektir. Çocuklar ve aşk yaşantınızı ilgilendiren konularda daha önce farketmediğiniz detayları görebilir ve farkındalık yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Birlikte iyi bir ekip oluşturduğunuz, ortak hareket edebildiğiniz insanlarla daha fazla vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Sizinle geleceğe yürüyecek yeni insanlarla tanışabilirsiniz. Kariyerinizde yaptıklarınızın karşılığını daha çok almanız mümkün bu dönemde. Serbest meslek sahibiyseniz toplu paralarla ilgilenebilirsiniz. Ancak aile hayatı, yerleşim ve akrabalarla ilgili öngörmekte zorlandığınız bir takım şaşırtıcı olaylar da önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Toplum önündeki itibarınız ve kariyerinizi ilgilendiren konularda yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Çalıştığınız yerde idari yönetimde veya patronlarda değişim olabilir. Evlenebilir veya anne/baba gibi unvanlar kazanabilirsiniz. İş nedeniyle yurt dışını da kapsayan seyahat, ticari eylemler, taşınma vb. konularla ilgili beklentileriniz var ise işleriniz yolunda gidebilir. Ancak eğitim, seyahat, kardeş ve iletişim konularında öngöremediğiniz birtakım gelişmeler ile de karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Hayata dair daha büyük düşüneceğiniz, fikirler üreterek yeni deneyim sahaları kazanacağınız bir dönem geçirebilirsiniz. Dünya görüşünüzü değiştirecek farklı türden gelişmeler de önünüze gelebilir. Eğitime yazılmak, yurt dışı seyahatleri, ticaret ve medyayı ilgilendiren konularda kendinizi daha etkin bir biçimde gösterebilirsiniz. Fakat maddi açıdan fazla güvene kapılarak mevcut şartları göz ardı etme veya öngörememe gibi konular karşısında dikkati olmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Parasal konularda yeni kararlar ve adımlarınız dikkat çekebilir. Bireysel düşünmektense birlikte hareket etmek isteyebilirsiniz. Ortaklık kaynaklı gelirleriniz artış gösterebilir. Miras, banka borçları, tazminat ve yatırımlarla ilgili kararlar alabilirsiniz. Sizi zorlayan psikolojik bir konu ile ilgili hızlıca, aileden de destek alarak şifalanabilirsiniz. Finansal konularda yaratıcı düşünme, çözümleme beceriniz artacaktır. Sağlam bir ilişkiniz var ise evliliğe taşınabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İkili ilişkiler ve ortaklı işlerin öne çıkacağı bir sürece giriyorsunuz. Eşiniz veya sevgiliniz ile birlikte daha çok zaman geçirebilirsiniz. Dengelemeniz ve adaleti sağlamanız gereken koşullar öne çıkabilir. Ancak gizli bir düşmanın, bir olayın ve sırrın artık kendisini belli ederek ortaya çıkması da mümkündür. Kardeş, kuzen ve komşu ilişkileriniz ile samimiyetin artacağı zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İş koşulları ve gündelik yaşam rutinlerinizde değişimler olabilir. Yeni bir iş arkadaşı, müşterinin aranıza katılması mümkün. Sağlık kontrolleri yaptırabilirsiniz. Diyet, spor, uyku ve beslenme alışkanlıklarınızla ilgilenebilirsiniz. İş hayatınızda yaratıcı yeteneklerinizi daha çok sergileyeceğiniz ve popüleritenizin artacağı bir döneme girebilirsiniz. Sosyal çevre ilişkileri, yakın bir arkadaşınız veya büyük hayallerinizle bağlantılı hesapta olmayan bir yenilik de sizleri şaşırtabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis