Merve Çubuktepe

Gündem ve gökyüzü bu kadar karışıkken Merkür retrosunu da duyunca insan ister istemez “Bir sen eksiktin” diyor. Ama yapacak bir şey yok, sevgili Merkür bu çok zorlu yılı bitirirken son kez geri hareketini gerçekleştirecek. Bize de bu süreci en iyi nasıl geçireceğimizi anlamak düşüyor.

İletişim, haberleşme, seyahatler, elektronik aletler, banka hesapları… Hepsi Merkür ile doğrudan bağlantılıdır. Ve artık hepimizin bildiği gibi Merkür gerileme sürecine girdiğinde bu konularla ilgili aksaklıklar, yanlış anlaşılmalar artar; beklenmedik aksilikler gecikmelere hazırlıklı olmak gerekir. Yazıda verdiğim tarihler 19 Aralık-9 Ocak olsa da aslında Merkür bu aralığın öncesi ve sonrasında da yavaş hareket eder. Yani “bu etkiler beni retrodan önce veya sonra da etkiliyor nasıl oluyor bu” diye soranlar şaşırmasın, aslında üç fazlı bir süreçten bahsediyoruz. Özetle Merkür’ün ilk gerileme gölge süreci 1 Aralık 2016’da başladı. 19 Aralıktaki gerileme 9 Ocakta bitecek. Ama 12 Ocak sonrası doğru hareketi başlayacak ve asıl hızına 20 Ocak 2017’de kavuşacak. Özetle aslında birazdan yazacağım konularda 20 Ocak 2017’ye kadar dikkat etmekte fayda var.

İlk dikkat etmemiz gereken konu iletişim. Merkür 19 Aralık itibariyle Plüton’a çok yaklaşarak geri hareketine başlayacak. Yani çok büyük skandal haberler duyabiliriz, hem gündemde hem de iş çevrenizde büyük karışıklıklar çıkabilir. Özetle temkinli olmak ve bu krizlerde kontrolü kaybetmemek önemli. Bu dönemde Oğlak teması da baskın olduğu için çevrenizde önemli kişilerin beklenmeyen istifalarını, işten çıkarmaları ve hatta yönetimsel değişimleri görebilirsiniz.

Bir yandan Plüton görünmeyeni temsil ettiği için bu süreçte büyük sırlar ifşa olabilir, dost düşman kim açıkça görünebilir. Yine de iletişim trafiği çok karışabileceğinden hangi bilgi doğru hangisi yanlış mutlaka teyit almak ve ona göre ilerlemek lazım.

Duygusal konulara gelirsek, eski aşklar hortlayabilir. Geçmişe özlemler, atılan mesajlar, beklenmedik aramalar. Bu dönemde hepsi olabilir. Yine de balıklama bu tür olaylara atlamayıp Merkür’ün ileri hareketini beklemenizi öneririm. Çünkü öncesinde size güzel gelen bu duygular sonradan düş kırıklığına uğratan ya da sizi tatmin etmeyen şeylere dönüşebilir. Bir ayağınız mutlaka frende olsun aşk meşk konularında. :)

Son olarak yeni bir işe başlamak, iş kurmak, dava açmak vb gibi konulara girişmeyi düşünüyorsanız en erken 10 Ocak 2017’yi beklemelisiniz. Retro sürecinde yaptığınız işleri bir kaç kere kontrol etmek, hatalara ve teknik aksaklıklara karşı dikkatli olmak önemli. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak en fazla etkilenecek burçlar olacak. Kişisel haritanızda Oğlak burcu nereye düşüyorsa özellikle o evin temasıyla ilgili aksilik ve problemlere karşı ekstra dikkatli olmalısınız.

Burçlara göre Merkür retrosunun etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç: İş yerinde patronlarla problemler çıkabilir. Özellikle Merkür’ünüz de Koç ise sizi kızdıracak olaylar artabilir. Sakin kalmaya, sinirlenip hata yapmamaya çalışmalısınız. Çünkü bu süreç iyi yönetilmediğinde ileri zamanda kariyerinizi kötü etkileyebilir.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Boğa: Özellikle yurtdışı ile ilgili seyahatler, yüksek öğrenim ve hukuki konularla ilgili gecikme ve aksiliklere dikkat. Mutlaka biletlerinizi, çalışmalarınızı ve tüm evraklarınızı bir kaç kere kontrol edin. Çok fazla uçup büyük sözler ya da iddialı demeçler vermemelisiniz.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

İkizler: Miras bekliyorsanız gecikmeler olabilir, kredi almayı düşünüyorsanız aksilikler çıkabilir. Bu bağlamda maddi konularla ilgili atılımlar ya da borç almayı düşünüyorsanız büyük bir sıkıntınız yoksa retro sonrasını beklemenizi öneririm.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Yengeç: Eşiniz, ilişkiniz, ortağınızla ilgili konularda özellikle maddi konular sebebiyle anlaşmazlıklar çıkabilir. Dünyayı çok katı ve duygusuz bulabilir ve bu yüzden kimsenin duygularınızı anlamadığını hissedebilirsiniz. Yanlış anlaşılmalara dikkat, pire için yorgan yakmanın kimseye faydası yok.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Aslan: Sağlık problemlerine dikkat. Egzersiz yapıyorsanız kendinize aşırı yüklenmemeye dikkat etmelisiniz. Ayrıca iş ortamınızda gerginlikler yaşanabilir. Uğraşmanız gereken günlük rutin konularla ilgili aksaklıklar çıkabilir. Stres sonucu hatalara ve yanlış anlaşılmalara dikkat.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Başak: Eski defterler tekrar açılabilir, bitmiş ilişkiler tekrar gündeme gelebilir. Bu açıdan dikkat şart. Ya da ani büyük bir aşk duygusu sarabilir başakları, gözlerinizi açık tutun, yine de karar vermek için retro sonrasını bekleyin derim. Çocuklarla ilgili uğraşılması gereken angarya işler karşınıza çıkabilir.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Terazi: Bu dönemde tadilat ve taşınma konularıyla ilgili değişiklikler düşünüyorsanız ertelemenizi öneririm. Ev içinde eşyalar bozulabilir, arsa/tapu vb konularında alım fırsatlarını yine retro sonrasına bırakmakta fayda var. Aile büyükleriyle yanlış anlaşılma ve gerginliklere dikkat.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Akrep: İletişim trafiğiniz çok karışabilir, dedikodular yanlış haberler sizi hatalı yollara sevk edebilir. Bir anda patlamamalı ve olayları en ince detayına kadar araştırmalısınız. Kısa mesafeli yolculuklarda aksilik ve gecikmeler olabilir. Bankacılık, internet vb gibi konularda bilgilerinize dikkat etmelisiniz.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Yay: Maddi konularda riskli hareketlerden kaçınmalısınız. Bu dönemde para konularıyla ilgili gecikmeler, tahsilat konularında problemler olabilir. Yeni kararlar alırken ve değerlerinizi sorgularken anlık duygularla hareket etmemelisiniz.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Oğlak: Bu dönemde hayatınızın gidişatı ile ilgili kafanızda pek çok yol belirebilir ama karar almakta zorlanabilirsiniz. Ani kararlar almak yerine ölçüp biçip bekleme modunda olmak çok daha faydalı. Beklenmedik şeyleri öğrenebilir ve bu dönemde biraz karamsar hissedebilirsiniz.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Kova: Dost görünen düşmanların foyası ortaya çıkabilir. Bu dönemde sırlarınızı çok çok güvendiğiniz kişiler haricinde paylaşmamaya dikkat etmelisiniz. Bunun haricinde dostla düşmanın rengi iyice belli olabilir. Rüyalarınız karmaşıklaşabilir, uykularınızda problemler oluşabilir.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın

Balık: Arkadaşlarınızla ilgili iletişim problemleri, anlaşmazlıklar gündeme gelebilir. Hemen köprüleri yakmamalısınız. Bu dönem izole olma isteğiniz artabilir, eğer sosyal çevreler sizi bunaltıyorsa biraz daha kendinizle kalmak faydalı olabilir.
Kişisel haritanız üzerinden yorum almak için buraya tıklayın