Begüm Minkis

19 Aralık İstanbul’a göre 07:35’te 27 derece İkizler burcunda Jüpiteryen bir dolunay meydana gelecek. Son iki yıldır İkizler ve Yay ekseninde tutulmalardan sonra ilk defa İkizler burcunda salt bir dolunay formu deneyimleyeceğiz. Venüs’ün de aynı gün geri hareketine başlaması dolayısıyla geçmişte yaptıklarımız ve şu an içerisinde bulunduğumuz koşulların detaylı bir hesap dökümü ile karşı karşıya kalabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Güzel haber şu ki Jüpiter’in varlığını güçlü biçimde hissettirecek dolunay hepimize verdiği ödüllerle dikili bir ağaç sunacak. Öte yandan mental anlamda neşeli ve pozitif düşünceler içerisine girmemize yardımcı olurken doğru fikir ve vizyon ile ilerlememizi sağlayacak. Dolunay ile kaygı doğuran bulanık koşulların artık berrak bir forma ulaştığına şahitlik edebiliriz.

İkizler hava elementine mensup değişken nitelikte bir burçtur. Ruhsal olarak çok inişli çıkışlı olabiliriz. Havanın çok kolay değişeceği bir mutlu bir mutsuz hissedebileceğimiz ani gelişmeler cereyan edebilir. İnsan ilişkilerinin, haberleşme ve tartışma ortamlarının çok yoğun olacağı günler bizleri bekliyor. Dolunay anında İstanbul saatine göre 15 derece Yay burcu yükseliyor. Yarar içermeyen gelişime ket vuran inançlar, fanatik tutumlar ve önyargıların artık kesin biçimde etkisini yitirmesi söz konusu olabilir. Majör açılardan Satürn ve Uranüs karesi halen etkin ve dolunay anında da vurgulanıyor. Dayanıklı, sağlam bilinen düşünce biçimleri ve yaşam tarzlarının eski önemini yitirmesi söz konusu olabilecek.

Geçmiş ve geleceği güzel harmanlamak gereken bir zaman. Bağnaz düşünceler anlamlarını yitirebilir. Geçmişini tamamen unutanlar yolunu şaşırabilir. Dolunay anında Ay ile Betelgeuse ve Polaris sabit yıldızlarının etkileşimde olduğunu görüyoruz. İlahi yardımlar görme, korunma ve içsel zenginleşme zamanları. Bazı dileklerin kalıcı içimde yerine gelmesi söz konusu olabilecek. Polaris yıldızı gündelik yaşamda herkesin bildiği kutup yıldızıdır aynı zamanda. Doğru istikameti bulabilmenin bazen geçtiğin yolları unutmamak ve geçmişin izlerini takip etmek ile doğrudan alakalı olduğunu fark edebiliriz. Bu zamanlarda doğru istikamet üzerinde uzlaşmak ve ortak nokralarda buluşmak daha fazla söz konusu olabilecek.

Bakış açımızı değiştiren olaylar ve insanlarla karşılaşabiliriz. Meraklı gözler ve davranışlarla insanları soru yağmuruna tutabiliriz. Eğitime yazılmak, internet, bilişim faaliyetleri ile ilgilenmek için çok verimli zamanlar. Bir güzel söz işiterek ruh halimize şifa olabilir. Sözün büyü olacağı zamanlardan geçebiliriz. Dolunay zamanları tamamlanma, sonuçlanma ve gerçeği görme zamanlarıdır. Oğlak burcunda Durağan Venüs ve Plüton dolunay anında kavuşum yapıyor. Kimileri ilişkilerinde kimileri de maddi kaynaklarına ilişkin çok radikal, uzun vadeli kararları artık alabilir.

Yeni yıla girmeden önce tercihlerimiz, maddi koşullarımız ve ilişkilerimizde karşı taraftan aldığımız ve verdiğimiz değerlerin çok net biçimde ortada olabileceğini söylemek mümkün. İkilemde bırakan koşullar, evet mi hayır mı endişeleri artık bitiyor. İçerisinde elbette birtakım hayal kırıklıklarını da doğuran bir değişim evresinden bahsediyoruz. Neptün dolunay derecesi ile kare açıda olduğundan yanlış tarafa eğilim gösterenler içerisinde bulunduğu koşulların hüsranla sonuçlandığını fark edebilirler. Hayal unsurlarıyla süslenmiş küçük çaplı prodüksiyon şirketimizi kurmaktan ziyade akla mantığa sığan ve gündelik yaşamı kolaylaştıran mantıklı seçimlerden yana olmalıyız.

Jüpiter dolunay an haritasında Ay ile üçgen açıda bulunuyor. Maddi anlamda doyurucu fırsatlar, iç dünyada zenginleşme, cömert davranışlar ile karşılaşabiliriz. Geçmişte hak edilen adalet yerli yerini bulabilir. Jüpiter Kova burcunda olduğu için bilhassa kripto paralarda son ve en önemli yükselişi yaşayabiliriz. Genel olarak piyasadaki ürünlerin değerlenmesi, zamlanması da çok mümkün olacağından aşırı iyimserliğin gölge yönlerini deneyimlemek üzere kendi bütçemizle ilgili temkinli adımlar atmalıyız.

İkizler dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Ticari ilişkilerinizin çok iyi ilerleyeceği bir zamandan geçebilirsiniz. Kişisel elektronik eşyalarınızı yenilemek adına verimli bir dönem. Geçmişte sağlıklı kararlar verdiyseniz şimdi fikirlerinizin ekmeğini yiyeceğiniz bir süreç olabilir. Yakın çevrenizden müjdeler alabilirsiniz. Sesinizin daha çok duyulduğunu hissedebilirsiniz. Kardeşler, kuzenler, akrabalık ilişkileriniz güçlenirken kimileri için ise çocukluk arkadaşları ile sıkı iletişim veya seyahatler öne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi açıdan şanslı bir evreye giriyorsunuz. Cebinizin bereketi artabilir. Büyük çapta bir para temin edebilirsiniz. Uzun zamandır gözünüzü diktiğiniz eşya veya malın artık sahibi olabilirsiniz. İş sebebiyle kısa seyahatler gündeme gelebilir. İnternet alışverişleri için gerçekleştirdiğiniz harcamalarda artış olabilir. Öte yandan hataları harcamalar ve dolandırıcılıklara karşı dikkatli olmanız gereken bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay hayata bakışınızı değiştirebilir. Kendi değerinizi fark edebilirsiniz. Özgüveniniz güçlenirken fikirlerinizi daha açık bir şekilde dile getirebilirsiniz. Yürümeyen ilişki ve ortaklıklar ise mazi olabilir. Kimileriniz uzak bölgelere seyahat planlaması yapabilirsiniz. Yabancı firmalar ve kişilerle geleceğinize dair umut aşılayıcı konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Sağlık konuları ise hassasiyet kazanabilir. Dış görüntünüzde ufak değişiklikler havanızı olumlu değiştirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Arkanızda gerçekleşen gizli saklı olayları keşfedebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. İçinizde tuttuklarınızı dışarıya yansıtırken kapalı kapılar ardında hesap kitap ile uğraşabilirsiniz. Yüklü meblağda yatırım planlaması zihninizde dolaşabilir. Rutinlerinizin de değişebileceği bir süreç. Sağlığınız, sporunuz, diyetiniz önem kazanabilir. Zararlı alışkanlıklarınız varsa uzaklaşmak adına iyi bir dönem. Bununla birlikte tehdit oluşturan bir sağlık sorunundan kurtulabilirsiniz. Bu dönemde çoğunlukla kendi fikirlerinizin peşinden gitmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Arkadaşlıklar, yakın dostluklar ve ortaklık konuları gündeminize oturuyor. Çeşitli organizasyonlarda yer alabilirsiniz. Size fayda sağlayan insanlarla bir araya gelebilir, aynı zamanda yeni kişilerle de tanışabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız müşteri portföyünüzü genişletmek adına verimli bir dönem. Öte yandan size zıt giden kişilerin de kendilerini gösterebileceği bir süreç. Yatırım planlaması yaparken aşırıya kaçmadan gerçekçi davranmalısınız. Kesenin ağzını açarak çok büyük harcamalar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyerinizi ve toplum önündeki statünüzü ilgilendiren önemli gündemler içerisine giriyorsunuz. Emekleriniz ve bireysel çabalarınız vesilesiyle beklediğiniz terfi veya unvanın artık sahibi olabilirsiniz. Bu süreçte önemli olan detay her şeyi bileğinizin gücüyle gerçekleştirmeniz gerekliliği olacaktır. Keza karşılıksız destekler anlamında kaliteli bir süreçten söz etmek çok mümkün olmayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

**TERAZİ: **Hayata ve çevreye daha pozitif yaklaşımlarda bulunabilirsiniz. Mesleki açıdan büyük açılımlarınız devreye girebilir. Çocuğunuz veya partnerinizle beraber keyifli bir seyahat planlamak adına ideal bir dönem. Uzak yollara birlikte çok eğlendiğiniz insanlarla gidebilirsiniz. Yalnızsanız internet veya eğitim yoluyla aşkı bulmak adına şans sizden yana. Medya unsurlarını kaliteli bir şekilde kullanarak profesyonel hayatınıza fayda sağlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sağlam kanallara yatırım yaptıysanız finansal büyüme adına desteklendiğiniz bir dönemdesiniz. Danışmanlıklardan daha çok kazanabilirsiniz. Aile içi yardımlaşmaların da artabileceği bir sürece giriyorsunuz. Sizi ruhsal açıdan dönüştüren olaylar, karşılaşmalar yaşayabilirsiniz. Ev veya arsa gibi miras hak edişleriniz olabilir. Ortaklı iş yapmak adına da uygun bir dönem. Eşinizin veya ortağınızın gelirlerinde artış olabilir. Sezgileriniz güçlenirken okült ve ezoterik konulara ilginiz artabilir. Akademik araştırmalarınız da aynı şekilde çok verimli ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sizi destekleyen insanlar karşınıza çıkabilir bu dönemde. Aynı şekilde varsa ortağınız ve eşinizden destek görebilirsiniz. Sağlıklı giden ilişkilerde evlilik kararı alınabileceği gibi sorunlu birlikteliklerde ise ayrılık kararı verilebilir. Taşınma için çok ideal bir dönem değil. Ev koşullarınızda sizi zorlayan ve tadilat gereken durumlar gün yüzüne çıkabilir. Aynı şekilde beklenmedik misafirler kapınızı çalabilir. Sağlığınız, özellikle sinir sisteminiz bu süreçte hassaslaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Çalışma koşullarınızda iyileşme yaşanabilir. Zam alabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız gelir potansiyelinizi arttıracak sağlam müşteriler bulabilirsiniz ve ürünlerinize yeni etiket fiyatlandırması yapmanız da mümkün. Fikirlerinizi paylaşırken çok fazla önyargı yapmamalı ve düşünceleriniz için yanılma payı da koymalısınız. Bu süreçte sağlığınız daha iyi olabilir ve dinç hissedebilirsiniz. Dağınık yaşam koşullarınız düzene girebilir. Diyet veya spor gibi alternatiflere yönelebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeteneklerinizi fark ederek daha çok geliştirebilirsiniz. Kişisel çapta büyüme evresinde olacaksınız. Kendinizi eğlenceye vererek yeme içmenizi abartarak kilo almamaya dikkat etmelisiniz. Aşk hayatınız renklenebilir ve geleceğe yönelik kararlar alabilirsiniz. Hobileriniz ile uğraşacak zaman yaratabilirsiniz bu dönemde. Spekülasyondan yana işiniz rast gidebilir. Eski partnerlerden haberler alabilir veya birlikte olduğunuz kişi ile eskiden gittiğiniz nostaljik mekanlara gidebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile koşullarınız daha iyiye giderken varsa küslükler de bitebilir. Uzak bir bölgeye seyahat planlayabileceğiniz gibi uzaklardan tanıdıklarınız sizi ziyarete gelebilir. Aile içinde maddi ve manevi yardımlaşmalar artabilir fakat bazı kişilerin arkanızdan konuştuğu veya hakkınızda düşündükleri sizi hayal kırıklığına uğratabilir. Ev ve arsa konularında şansınız yüksek. Taşınma kararı almak aradığınız tarzda ev bulmanız da olanaklar arasında olacaktır. Kimilerinize de miras kalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis