Merve Çubuktepe

Venüs’ün de Terazi burcuna geçişi ile birlikte bu burcun etkisini daha fazla gözlemlemeye başladık. Şimdi de 19 Ekim 2017’de Terazi burcunda Uranüs’ün çok güçlü bir şekilde etkin olduğu bir yeniay yaşayacağız. Bu yapı özellikle de 5 Ekim 2017’deki zorlu Koç dolunayı sonrasında her şeyi sıfırdan başlatmak ve yeni bir dönem adına etkili bir gücü beraberinde getiriyor.

Yeniay anında Uranüs tam karşıt açı ile dikkat çekici durumda. Bu da bizim kontrolümüz dışında gelişebilecek beklenmedik, hatta bazen sarsıcı, ani ve güçlü olayları gösterir. Yani biz bir şeyi tıkır tıkır planladığımızı düşünürken olaylar hiç de düşünmediğimiz bir şekilde gerçekleşebilir. Bu illa ki olumsuz bir şey olacak anlamına kesinlikle gelmez, ancak zihninizde yeni düşünceler, girişimler ve başlangıçlara dair planlar varsa biraz daha esnek olmak ve altımızdaki zemini farkındalığımızı yükselterek algılamamız oldukça önemli olacaktır.
Yeniaylar en temelinde Güneş-Ay arasındaki kavuşum açısıdır. Yani iki “zıt” uç gibi görünen (Güneş eril, Ay dişil) aslında ayrılmaz iki parça olan Güneş ve Ay (Işıklar) yanyana gelir. Işıklar her daim astrolojide en önemli konulardan biri olmuştur, ve haritalarda en çok incelediğimiz yapılardır. Bu bağlamda Terazi burcunun uyum, ahenk, karşıtları uzlaştırma, bir denge kurma ve huzur duygularının da bu yeniayda baskın olacağını söyleyebilirim. Huzur ve rahatlığı bulma istediğimiz daha ön planda olacaktır, ancak Uranüs sebebiyle buna hemen ulaşmak kolay olmayabilir. Burada en önemli konu bu dengeyi kendi içimizde sağlayarak başlamaktır. Bu sayede dış koşullar ne olursa olsun uyum sağlayabilir ve bu yakaladığımız denge duygusunu koruyabiliriz.
Son olarak eski bir latince özdeyiş olan “Doktor, önce kendini iyi et” (Medice cura te ipsum) esasen bu yeniayı güzel bir şekilde özetlemekte… Sıfırdan başlama, huzur ve ahengi yakalama adına önce kendi iç dünyamızdan başlamalı, çevremize bu huzuru yaydıktan sonra domino etkisini deneyimlememiz yolumuzda en iyi şekilde ilerlememizi sağlayabilir ve kendi kaderimizi kendimiz şekil verebiliriz. Faydalı risk ile zararlı risk arasındaki farkı algılarsak kendimizi beklenmedik iyi ve yüksek yerlerde bulmamız mümkündür.

Gelelim yeniayın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ:
Yeniay zıt burcunuz Terazide gerçekleştiği için sizi özellikle etkileyecektir. Bu bağlamda en hassas iki konu ilişkiler ve maddiyat olarak karşımıza çıkıyor. Yalnız Koçlar hayatlarında ilişkiler konusunda önce ruhsal bir dönüşüm geçirebilir ve özellikle kalp kırıklıkları, zorlu bir ilişkiyi geride bırakma duygusunu yaşayabilir. Sil baştan anahtar kelime olarak görünüyor. Diğer yandan bu etkileşim beklenmedik aşk ve çekim duygusunu da beraberinde getirebilir, kafalar biraz karışabilir… Maddi açıdan ise borç ve harcama dengesine özellikle dikkat etmenizde fayda var, bu dönemde masraflar artabilir ya da aşırı harcama isteği gündeme gelebilir. Sonradan zorlanmamak adına kontrolü elden bırakmayın derim. Zira uzun vadede planlanmamış harcamalar sıkıntılara vesile olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA:
İş ortamında beklenmedik gelişmeler gündeme gelebilir, özellikle organizasyon değişikliği gibi konular bir süredir söyleniyorsa yeniay sonrasında taşlar önce bir sallanıp sonra teker teker yerine oturmaya başlayacaktır. Bu süreçte sizin de değişim dalgası ile birlikte hareket etmeniz çok önemli görünüyor. Eğer iş konusunda tek bir konuya kafanızı çok taktıysanız başka fırsatları da görmeye başlamak size çok şey kazandırabilir. Bu süreçte ikili ilişkiler ve diplomasi de çok önemli olacağından mümkün mertebe “nötr” durmakta ciddi fayda var, zira yeniay anında Uranüs sırların ortaya dökülmesi ya da maskelerin düşmesi gibi etkiler yaratabilir. İkili diyalog ve bilgi transferi yoğun olacağından “kurunun yanında yaş da yanar” tümcesini unutmadan bir kenara not etmekte fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER:
İlk olarak kalbi kırık İkizler burcu mensupları için “çivi çiviyi söker” dönemi kapıda. Bu dönemde geçmişi unutmak adına yeni ilişkilere yelken açma duygusu çok baskın olabilir. Körlemesine hareketler ve anlık dürtülere karşı tetikte olmanızda fayda var, zira çivi diye çıktığınız yolda bir anda inşaat demiri ile karşılaşabilirsiniz. Yeniayın etkisi esasen size olumlu, bu bağlamda kendi isteklerinizi doğru tahlil ederseniz flört trafiğiniz çok yoğunlaşabilir, çok popüler olabilirsiniz. Diğer yandan kendinizi ifade etmek adına çok daha fazla fırsat bulabilir, özellikle de sevdiğiniz insanlarla hayatın tadını doyasıya çıkarmanız da mümkün. Bu süreçte bir heves başlanıp sonra size yük olan gitmediğiniz spor salonu peşin ödemesi vb gibi durumlara dikkat. Hobi ve diğer faaliyetlere karşı alakanız birden çok yükselebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ:
Koç dolunayı Yengeçler için zorlu bir etkideydi. Bu yeniay da açıkçası yapısı sebebiyle ilk başta hayatınıza çok da “nazik” bir etki getirmeyebilir. Ancak Ekim’in ilk haftasındaki deneyimlerinizi hatırlarsanız bu dönem size bu sefer avantaj olarak geri dönebilecektir. Unutmamak lazım ki gerilimli açı doğru zamanda büyük yaratıcılık ve değişimi beraberinde getirir. Ana fikir geçmişi geride bırakmak ve artık kendinizi bir şekilde affedip geleceğe bakmayı öğrenmek. Sürekli “o bana bunu dedi, ben ise şöyle diyemedim” gibi düşünmek yerine menfi ya da müspet hayatınızdaki insanların rollerini artık netleştirmeniz size çok iyi gelecektir. Dostlarla ilişkileri güçlendirmek, bir süredir zaman ayıramadıysanız ailenizle zaman geçirmek de ruhunuzu canlandırıp sizi mutlu edecek konular olarak karşımıza çıkıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN:
Yeniayın ve Venüs’ün konumu burcunuza olumlu durumda, aynı zamanda yeniay anında sahnede olan Uranüs de burcunuza olumlu açı yaptığından bu süreçte en iyi etkilenen burçlardan biri sizsiniz diyebilirim. Gerek iletişim, gerek öğrenme ve bilgiyi yayma sürecinde oldukça avantajlı olacağınız bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde yapacağınız görüşmeler hayatınızda beklenmedik olumlu etkileri de beraberinde getirebilir. Seyahat trafiğinizin de artacağı bu süreçte tek dikkat etmeniz gereken konu harcamalar, zira bu yoğun tempo sizi çok yormamakla birlikte cebinizi biraz hafifletebilir. Dünya görüşünüzde devrimsel değişimlerin olabileceği bu etki sayesinde kendinizi daha bilgili, farkındalığı yüksek ve güçlü hissedebilir; bu birikimlerinizi çevrenizle paylaşma isteği de yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK:
Maddiyat aksında etkili olacak bu yeniay size maddi açıdan güçlenme olarak geri dönebilir. Ancak açısal yapısı sebebiyle bu fırsatların kendiliğinden ayağınıza gelmesi zor görünüyor. Bundan ötürü sizin daha tetikte olmanız ve çevrenizi sürekli gözetim altında tutmanız önemli. Yani siz fırsata doğru ilerleyebilirsiniz, ve bu gerçekten kalıcı güzel bir dönemin başlangıcı olabilir. Yine de Uranüs karşıdan “ben burdayım” dediği için maddi açıdan çok açılmamaya ve gelir-gider dengesini korumaya dikkat etmelisiniz. Önemli bir not olarak bu durumun tam tersi gelişebilecek aşırı cimrilik ve parayı sürekli saklama duygusu sizi insanlardan uzaklaştırabilir, Terazi sembolizmi sebebiyle iki uca da savrulmadan tam ortada durmayı öğrenmek sizin için en öncelikli konu olarak görünmekte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ:
Adı üstüne Terazi yeniayı, pek tabii ki bu yapıdan en çok etkilenecek olan sizin burcunuz. Özellikle de 22-29 derecede Terazi burcunda Güneş, Yükselen ve kişisel gezegenleri olanlar bu etkiyi iyice hissedecektir. 21 Ağustos 2017’deki Güneş tutulmasında başlayan değişim dalgasını bu yeniay vesilesi ile daha somut bir şekilde deneyimleyebilirsiniz. Venüs de burcunuzda olduğunuz için müttefikiniz bol diyebiliriz. Doğrudan benliğinizle alakalı bu süreçte gerek kendinizi ruhsal gerek estetik (dış görünüş) açısından tazelemeniz mümkün. Eğer bir operasyon vb düşünüyorsanız da haritanız destekliyorsa uygun zaman. İsteklerinizi doğru anlayıp, ne üşengeç ne de saldırgan tam ortasında güzel bir noktada durup bunları hayata geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP:
Esasen sizin için Kasım 2017 daha elle tutulur değişimlerin ayı, ancak bu yeniay değişim ve dönüşüm dalgasını ruhunuzdan başlatıyor. Daha çok iç dünyanıza tezahür edecek bu yeniayda daha fazla yalnız kalmak isteyebilir ve iç sesinizi daha çok dinleyebilirsiniz. Ancak melankoliye düşmemeye de ciddi şekilde dikkat etmelisiniz, zira bu iç dünya yolculuğu zaman zaman geçmişin hayaletleri ile yüzleşmenize de vesile olabilir. Diğer yandan gerek dönemsel etkiler, gerek Merkür’ün Akrep burcuna geçişi de bilinmeyen, gizli ve çarpıcı detayların ortaya çıkışına da vurgu yapıyor. Sessiz, gözlemci doğanızı kullanarak herkesin ipliğinin pazara çıkacağı bu süreçte doğru stratejiyi kurarak ciddi maddi/manevi kazançlar elde etmeniz mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY:
Hem yeniay hem de Uranüs burcunuza olumlu açı yapıyor. En çok sosyal çevreniz ve arkadaşlarınızı da etkileyen, sizi hem canlandıran hem de içinizdeki eğlenceli maceraperesti uyandıran duygular hissetmeniz mümkün. Sadece bu dönemde aşk ve arkadaşlık arasındaki çizgiye dikkat etmelisiniz; zira flört ya da çekim diye düşündüğünüz konu esasen karşı taraf açısından arkadaşça bir uyum olabilir. Bundan ötürü duygusal meselelerde daha ağır ilerlemekte fayda var. Bir ek olarak tam tersi sizin arkadaş gibi gördüğünüz kişi size çok aşık olabilir, ancak yalnız kalmamak için bir yakınlık ile gerçek aşk arasındaki kalın çizgi size bu dönem sık sık düşüncelere dalmanızı sağlayabilir. Dostlarınız bu süreçte en büyük yardımcınız olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK:
Kariyer konusunda yeniayın etkileri oldukça olumlu. Özellikle Ekim 2017 kariyer konusunda dalgalı ve belirsiz geçtiyse bu yeniay ve sonrasındaki dönemde artık güzel ve temiz bir başlangıç yapmanız mümkün. Aralık 2017 Merkür gerilemesine gelmeden kariyer ve hayat yolunuzla ilgili kararları netleştirmek, uygulamak ve hayata geçirmek adına tüm adımları atabileceğiniz destekler söz konusu. Sadece iş ile ev hayatı arasındaki dengeyi iyi kurmanız önemli zira bu süreçte tüm odağınız kariyer ve geleceğiniz olabilir, ailenizi ve ev halkını biraz geri planda bırakabilirsiniz. Bu süreçte küslük ve kırgınlıkların olmaması adına onlarıa da gereken sevgi ve ilgiyi göstermelisiniz, zira yeniayın etkisi burcunuzda bazı duygusal risk ve gerilimleri de beraberinde getiriyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA:
Kurduğunuz hayaller, idealler adına güzel bir yeniay sizi bekliyor. Yeniayın olumlu açıları ile gerek kendi istekleriniz gerek kariyer bağlantıları adına fırsatları değerlendirebilirsiniz. Daha fazla toplumsal konuları düşünmeniz, felsefi ve uhrevi düşüncelere dalmanız da mümkün. Bu dönemde zaman zaman size tahammül sınırlarınızın zorlanacağı “basitlikte” sorular ve sınırı aşan talepler gelebilir, bunları sakin ve net bir şekilde yönetmeniz sonradan başınızın ağrımasını engelleyecektir. Diğer yandan bu süreci bir seyahat planlamak, bir türlü zaman ayıramayıp esasen derinleşmek istediğiniz konulara odaklanmak adına oldukça verimli bir şekilde değerlendirebilirsiniz. Aynı zamanda bilgi ve birikiminizle insanlara ışık tutmanız, ileride de bunun karşı faydasını görmeniz mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK:
Bir nevi doğum sancısı etkileri taşıyan ruhsal açıdan yoğun bir yeniay deneyimi sizi bekliyor. Kendinizi sorgulayıp özellikle de derin ya da melankolik düşüncelere dalmış bir türlü cevapları bulamıyorsanız bu yeniay size bir çok cevap ve çözümlemeyi de beraberinde getiriyor. Bu dönüşümü özellikle Kasım 2017’de daha da olumlu bir şekilde hissedebilir, elle tutulabilir sonuçlarını gözlemleyebilirsiniz. Bir diğer önemli etki de maddiyat, özellikle de eş/partner ya da ortağınızın kaynakları ile alakalı görünüyor. Bu etki vesilesi ile bekleyip bir türlü tahsil edemediğiniz alacak vb gibi maddi araçları temin edebilir, aynı zamanda maddiyat artışının ruhsal açıdan da olumlu etkilerini deneyimleyebilirsiniz. Yatırım yapmak, ya da başkalarına yol göstermek adına destekleyici etkiler devrede. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.