Begüm Minkis

19 Kasım’da Mars tahtına geri dönüyor. Tutkulu, analitik ve duygusal Akrep burcuna geçiş yapacak. Bu sayede değişim ve dönüşüm hız kazanmaya başlayacaktır. Transit bittiğinde önemli bitiş ve başlangıçlar yapmış olmamız muhtemel. Mars’ın savaşçı ve saldırgan doğası bu dönemde kendimizle yüzleşmemizi sağlarken savunma geliştirmek, insan doğasını çözmek ve olaylara daha çözüm odaklı yaklaşmak için de verimli zamanlar geçirmemizi sağlayacak. Duygusal anlamda ise krizlerden kaçmak imkansız gibi görünüyor. Fakat bu dönem kolay olanlardan ziyade mücadele gerektiren konular bize daha cazip gelebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Siz de biliyorsunuz ki artık bir şeyler eskisi gibi değil. Değişimlerin yüzeysel olmadığı daha derinlerde gerçekleştiği ve iyisiyle kötüsüyle adapte olmaya çalıştığımız bir Akrep mevsimi içerisindeyiz. 2019’un kapanışını yapacağımız Mars Akrep transiti olayları tüm gerçekliğiyle görmek ve eğer ortada sorun varsa stratejik çözümlerle kontrolü sağlayabileceğimiz bir dönemi işaret ediyor.

Mars Akrep transitinin içinde bulunduğumuz Merkür retrosu ile de derin bir bağ içerisinde olduğunu söyleyebiliriz. Merkür gerilerken atılan adımlar, yapılan davranışlar, verilen kararlar Merkür’ün düz seyrine geçtiği 22 Kasım ve aynı dereceleri tarayacağı 10 Aralık’a kadar yapılanlardan sonuç almamızı sağlayacak. İyi eylemde bulunmayan insanlar Mars Akrep transitinin krizli doğasıyla daha fazla uğraşmak zorunda kalırken doğru hamleler ise güç kazandırabilir.

Mars Akrep formu duygusal anlamda harekete geçirici ve adeta ‘’Aşk nefrete ne kadar da yakınsın’’ sözüyle anlamlandırılabilir. Kontrolü kaybedince karşıdaki kişiyi düşmanca görmek ve manipüle etmek ilişkileri zedeleyebilir. Kendimizi karşıdaki insanın yerine koymak, onunla bütünleşmek ve derin duygusal bağlılıklar kurmak adına da büyük bir potansiyel mevcut olacaktır. Uçlarda olacak bu duygu yoğunluğu nedeniyle sevgi ve nefret insan ilişkilerinde daha fazla görünür olacaktır.

Akrep sembolizmi içerisinde olumlu anlamda; analitik yaklaşım, şifa, bağlılık, fedakarlık, empati, spiritüel yetenekler, sabır ve azmi taşırken olumsuz anlamda; güç savaşları, hırs, öfke, kıskançlık, kuşku, intikam vb. insan doğasına zarar veren durumları da oluşturur. Yani hem zehir hem de şifa dönemindeyiz. Eldeki potansiyeli iyi değerlendirmek, zarardan kaçınmak önemli olacaktır. Öte yandan askeri faaliyetlerde hareketlenme görülebilir. Sahte silah alımı ve satımı gibi haberler medyada olabilir.

Mars’ın gölge etkileri ve krizli doğası 19 Kasım – 5 Aralık arasında Boğa burcundaki Uranüs ile 3 derecede yapacağı karşıt açı ile daha fazla ortaya çıkacaktır. Bu süreçte olacaklarda gerçekten kontrol edilmesi zor durumlar söz konusu. Sarsıcı ve ani durumlar olabilir. Maddi konulara dikkat etmek önemliliğini koruyacaktır. Borçlar, krediler, vergiler, sigortalar, nafakalar, tazminatlar, miras konuları önem arz edebilir. Öte yandan cinsel sapkınlıklar, tecavüz haberleri ve şiddet gibi durumlar da olabilir.

Akrep burcunda konumlanan Mars’ın Yengeç burcundaki Kuzey Ay Düğümü ile üçgen açı yapacağı 3 – 4 Aralık tarihleri ise finansal anlamda beklenmedik karlar, yatırımlar, maddi manfaatler adına destek sunabilir. Başarmak adına ise daha fazla harekete geçmek, tembellik yapmamak gerekecek bir süreci işaret edecektir. Bu transit sürecini iyi değerlendirmek yeni yılla birlikte önemli başarıları da beraberinde getirebilir.

Mars Akrep transitinin burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Giderlerin artması sizi psikolojik olarak zorlarken bir iş fırsatı tüm benliğinizle işinize yönelmenizi sağlayabilir. Yeni iş anlaşmaları, kredi çekmek, kira sözleşmeleri, mal alım ve satımları gibi konular gündeminizde yer bulabilir. Aynı sizin gibi partneriniz de maddi anlamda güçlü ve hareketli olacağı bir döneme girebilir. İsraftan kaçınmalısınız. Duygusal anlamda manipüle etmek veya edilen taraf olmak ruhsal anlamda sizi zorlayabilir. Tutkuda artış yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Karşıt burcunuzda yaşayacağınız bu transit ile sosyal ilişkilerinize can geliyor. Sağlık anlamında bünyeyi zorlamamak önem arz edecektir. Mevcut ilişkinizde güç savaşlarına daha açık olabilir ve karşı taraftan düşmanca tavırlar görebilirsiniz. Olumlu anlamda ilişkide tutku artışı yaşanabilir, belki de hızlı bir ilişki başlatabilirsiniz. Her halukarda iyi niyetli olmayan insanlara karşı temkinli olmak faydalı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Sağlık, gündelik görevler, evcil hayvanlar ve hizmet temaları önem kazanıyor. Kendinizi daha iyi organize etmek, sorunlar varsa çözüm odaklı davranmak gerekebilir. İş ortamınızda yıldırma politikası, güç savaşları veya bol mesai gözlemlenebilir. Olumlu anlamda kendi işinizi yapıyorsunuz yeni bir müşteri sizi heyecanlandırabilir. Sağlık anlamında genital bölgeler hassas olabilir. Öte yandan gizli bir konu ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşk hayatınızla ilgili sizi heyecanlandıracak yeni gelişmeler olabilir. Kıskançlık, inat ve intikam gibi olumsuz durumlara açık olsanız da yaşam enerjiniz pek sönmeyecek. Gezebilir, kısa seyahatler gerçekleştirebilir, konser ve organizasyonlara katılarak boy gösterebilirsiniz. İçinizdeki yaratıcı güç ise daha fazla kendini gösterebilir. Çocuk yapma kararı alabilir, yeteneklerinizi maddi imkanlara dönüştürebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev, aile ve kariyer konularında hareketlilikler başlıyor. Taşınabilir veya uzak bir ülkeye yerleşebilirsiniz. Ev arıyorsanız çalışmaları hızlandırmak için iyi bir dönem. Duygusal anlamda ailedeki bir figür ve güçlü insanlarla anlaşmazlığa düşerek yaşanabilecek agresif durumlara karşı dikkat gerekli . Yeni bir iş, yeni bir ev gibi hayatınızın dengelerinde değişimler meydana getirebilir. Mesleki anlamda da kendi potansiyelinizi daha fazla görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İletişim yeteneklerinizi sergileyebileceğiniz dolu dolu bir sürece giriyorsunuz. Seminer, fuar ve organizasyonlara katılabilirsiniz. İş toplantıları ve mülakatlarınız gündeminizde bolca yer bulabilir. Bu dönemde sosyal çevreniz genişlerken işiniz için katkı sağlayacak kişilerle de tanışmanız için olumlu etkiler var. İnternet ve sosyal medya temelli işlerinizde yoğunluk gözlemleyebileceğiniz gibi saldırılara da açık olabilirsiniz. Kardeşler ve kuzenler gibi akrabalarla sık temasa geçebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Para anlamında kendinizi hırslı ve mücadeleci bulacağınız bir döneme giriş yapıyorsunuz. Yeni bir işe başlayabililrsiniz. İsrafa açık etkiler mevcut. Cebinizde delik var misali para tutmakta zorlanabilirsiniz. Toplu bir ödeme gerçekleşebilir. Öte yandan duygusal anlamda kuşkuya, duygusal anlamda krizlere açık konular da olabilir. İnsanlar güvenininizi kazanmakta zorlanabilir. Karşı taraftan taleplerinizi arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda ilerleyecek Mars hayatınızın her alanına hareket katacaktır. Mücadele etmenizi gerektirecek yoğun bir döneme giriş yapabilirsiniz. Duygusal anlamda kriz, güç savaşları ve inatçı tutumlara daha açık olmakla birlikte tutkularınız da alevlenebilir. Sağlık anlamında kırıklar, ateşli rahatsızlıklar ve kazalara karşı daha temkinli olmakta yarar var. Spora yazılmak ve önemli bir uğraşı bulmak adına en iyi dönemde olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İçinizdeki tüm duyguları dışarı vuracağınız bir transit geçireceksiniz. Ruhsal anlamda sarsıcı durumlarla karşılaşırken korkularınız uyanabilir. Yaşayacağınız deneyimler gelecekte hareketli bir sürece adım atmanız için sizi hazırlayıcı nitelikte olacaktır. Hastane ziyaretleri, check up ve kontroller yaptırabilirsiniz. İş alanınızda da aynı oranda bir hareket oluşabilir. Fazla sorumluluk alabilir, mesaiye kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sosyal medya, arkadaş grupları, mesleki gelirler ve hedefleriniz ile ilgili artık harekete geçiyorsunuz. Kalabalık bir ortamda yeni tanışmalar olabilir. Öte yandan bir arkadaşınızla veya sevgilinizle güç savaşlarına girebilirsiniz. İnternet paylaşımlarınız çoğalabilir. Kendinizi bir anda popüler bulabilirsiniz. İş çevresinde önemli insanlarla bir araya gelebilirsiniz. Terfi, ve maaş zammı beklentiniz var ise gerçekleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyer hayatınızla ilgili yoğun ve tempolu bir sürece giriyorsunuz. Güçlü insanlarla bir araya gelebilir, çalıştığınız yerdeki yönetimle ilgili değişimleriniz olabilir. İş arayanlar için daha hareketli ve fırsatların gelebileceği bir dönem söz konusu. Sorumluluklarınızın artmasıyla ev yaşamınıza gerekli vakit ayıramamaktan yakınabilirsiniz. Gerek iş, gerek kariyer çerçevesindeki ilişkileri iyi ayarlamak gereken bir dönem olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kafanızda gelecekle ilgili yeni projelerin canlanacağı bir süreç geçirebilirsiniz. Yalnız bu süreçte sıkça karşıt görüşlerle karşılaşmaya hazır olmanız lazım. Medya, ticaret, yurt dışı ve eğitim konuları ile ilgili hızlı bir atılım yapabilir, yoğunluk deneyimleyebilirsiniz. Zihniniz hareketli olacaktır. Uzak akrabalarınız ile görüşebilirsiniz. İlişkilerinizde daha sivri dilli bir tavır takınmak isteyerek gücünüzü kabul ettirmek için çabalayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis