Begüm Minkis

19 Kasım İstanbul’a göre 11:57’de 27 derece Boğa burcunda parçalı Ay Tutulması gerçekleşecek. Boğa Ay Tutulması, 2022 ve 2023 yıllarında gerçekleşerek dünyayı yerinden oynatacak Boğa ve Akrep burcu tutulmaların ilk durağı. Bundan ötürü önümüzü görebilmemiz bakımından herkes için önemli bir etkiye sahip olacak. Yeni dönemin ruhuna ne kadar uyum sağlayabileceğimizi sınayacak sürecin ilk provalarına başlıyoruz. Hayatımızın her alanında kendi kalite standartlarımızı belirlerken bir yandan da bu standartların dünyevi gerçeklere ne kadar uygun olduğu teste tabi tutulacaktır. Kendisini olduğu konumdan çok yüksekte görenler gerçeklerle acı bir şekilde yüzleşirken kişisel değerini doğru konumlayanları ise güzel sonuçlar bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Ay Tutulmasında gizli güçlerin temsilcisi Plüton ile bilgeliği gösteren Jüpiter etkin konumda bulunuyor. Artık elimizi taşın altına koyabileceğimiz bir döneme girerken bu süreçte zaaflarımız, eksikliklerimiz veya güçlü yönlerimizi de daha iyi keşfedebileceğiz. Zorlayıcı yönüne bakarsak fanatikçe bağlanılan değerlerin fos çıkması, ego krizi, kin ve intikam duygularının körüklenmesi mümkündür. Pozitif perspektifte ise şükür duygusu, iyi niyet ve barışçıl duyguların desteklenmesi her alanda bolluk ve bereketi arttırabilir. İşin özü hak ediyor muyuz? Yoksa başkalarının sahip olup sunduklarıyla daha da mı doyumsuzlaşıyoruz? Oyalanmayı bırakmamız gereken bir yol ayrımındayız. Kişisel yeteneklerimizi doğru bir şekilde kullandığımız koşulda yeni kaynaklara ulaşmamız ve büyümemiz mümkün olacaktır.

Dünyevi hazlar ve maddi unsurların temsilcisi olan Boğa burcunda 2022 ve 2023 yıllarında önemli tutulmalar bizleri bekliyor. Tutulmalar sonucunda etrafta gördüklerimiz ve yaşadıklarımız doğrultusunda iddialı olunan değer yargıları ve kriterler baştan aşağıya değişim geçirecek. 19 Kasım 2021 Boğa Ay tutulması aynı 9 Kasım 2003’te gerçeklemiş olan Boğa Ay tutulması gibi 126 nolu saros döngüsüne ait olacağından o döneme ışık tutması ve sonuçlarının görülmesi söz konusu olabilir.

27 derecede gerçekleşecek Boğa Ay Tutulması Kuzey Ay Düğümü yönünde gerçekleşeceğinden gidilmesi ve öğrenilmesi gereken istikamete ışık tutacak. Aksi takdirde yozlaşma, kayıp ve pişmanlıklar gündeme gelebilecek. Güneş Akrep burcunda güçlü kriz ortamını ifade ederken, Ay Boğa burcunda yüceldiği huzurlu pozisyonunda iç dengeyi korumanın yolunun dişil yönleri beslemekten geçtiğine işaret ediyor. Korkularımızla başa çıkamıyor, her şeyi ve herkesi kontrol altına almaya çalışıyorsak bu zararlı tutumu bırakarak güvenilir, konforlu ve sakin bir ortam yaratmak için çaba sarf etmeliyiz.

Tutulma anında istanbul’a göre 19 derece Oğlak burcu yükseliyor. Plüton, Satürn ve Jüpiter gezegenleri birinci evde doğu ufkundan belirerek yeni sorumluluk ve büyüme alanlarını sunacaktır. Plüton Yükselen kavuşumu vurgusu mevcutta olan inandığımız değerlerin aslında çürük olduğunu ve güven vermeyen koşulları gösteriyor. Plüton gerekli koşullarda yıkma ve Satürn ise tekrar yapma mecburiyetini gösterir. Nihayetinde ise Jüpiter sayesinde büyüme evresinden söz edebileceğiz.

Sahip olma dürtülerinin artışa geçmesi mümkün. Bu ihtiyaç uç noktalarda bencil davranarak başka insanların bize sunduğu destekler, verdiği emek veya ettiği duaları görmezden gelmeye neden olabilir. Kendimizi en sonunda çıplak ve çaresiz hissedebiliriz. Adımlarda kişisel sınırları aşmamak ve hakları ihlal etmemek de çok önemli olacak. Başkalarını ezip yalnızca kendimizi yüceltip kibre kapılırsak en sonunda bizi bizden başka destekleyen birini bulamaz konuma gelebiliriz.

Tutulma anında Ay yıkıcı etkiler veren Algol sabit yıldızı ile kavuşumda bulunuyor. Nefsimiz ve doyumsuzluğumuz büyük sorunları doğurabilir. Bize sunulan güzelliklerle böbürlenmeden kışkırtıcı davranışlardan kaçınmalıyız. Algol etkisinde cinsel aşırılıklar, kadın kıskançlıkları, skandal ilişkiler, cinayet ve intihar vakalarında artış görülebilir. Para kavgaları da doğabilir. Ayrıca boğaz, bademcik, boyun bölgelerinde gelişebilecek sağlık sorunlarına karşı dikkat etmekte fayda var.

Venüs ve Uranüs üçgen açısı Ay tutulması anında vurgulanıyor. Aşk, ortaklık ve ilişkilerde değiştirici koşullar çok akıcı biçimde sirayet edebilir. Bir anda evlenen ve boşanan çiftler, kurulan ortaklıklar, para piyasalarındaki engellenemez hareketlilik ve yeni gelişen sektörler skandal yaratabilir. Doğru değerlendirilir ve risk yönetilebilirse parasal kazançlarda artış sağlanabilir.

Her anlamda açlık ve tokluk sınırını iyi ayarlamak gerekebilir. Yetenekleri olağanüstü şekilde kullanmak, yaratım enerjisini çalıştırmak için Ay tutulması herkese büyük bir şans kapısını aralayacak. Bu kimileri için gönül kimileri için maddi zenginlik olacaktır. Boğa burcu ve Venüs ile temsil edilen konular aşk, üreme, para bereketi, sanatsal çalışmalar, lüks ve konfora yönelim ve başarı elde etmek dikkat çekebilir. Ancak dünya işlerine çok da dalmadan paylaşım, birlik ve empati duygularını da unutmadan dengeyi sağlamak şartıyla.

Boğa Ay tutulması mundane astrolojide ekonomi, gıda tedariği, üretim ile doğrudan ilişkili olduğundan bu konulardaki eksik ve açıklar iyice gün yüzüne çıkabilir. Tutulma Türkiye haritasının onbirinci evinde gerçekleşeceğinden parlamentoda anlaşmazlık ve kaos eşliğinde güç dengelerinin değişmesi söz konusu olabilir. Gıda başta olmak üzere ithal ve yerli ürünlerin zamlanması beklenebilir. Doğal güzelliklerin ve coğrafi koşulların öneminin artması mümkün. Tarım, hayvancılık, çiçekçilik, el yapımı organik ürünler, gıda, tekstil, mimari ve dekorasyon alanlarına yönelik ihtiyacın artmaya başlaması ile kalite standartlarının değişimi söz konusu olabilir.

Bizi bekleyen tutulma 22 Kasım 2021 Merkür ve 9 Aralık 2021 Mars tutulma derecesine karşıt açı yapacak. Yenilikler için harekete geçirici dış koşullar dikkat çekebilir. 13 Aralık 2021 Jüpiter tutulma derecesi ile kare açı kurarak maddi avantajları sağlayabilir ancak fanatik ve kibirli tutumların zararlı yönleri ile de yüzleştirecektir. 21 Ocak 2022 ve 6 Şubat 2022 Venüs tutulma anındaki derecesine tekrar gelerek tutulmanın vaat ettiği aşk, para ve ilişki temalarında köklü bitiş ve başlangıçları tetikleyecek. Ve en önemlisi 27 Nisan 2022’de Uranüs tutulma anının dördüncü evi ile etkileşim kurarak beklenmedik kargaşa ve bitişleri gündeme taşıyabilir. Ve böylece yeni yaşam standartlarını getirebilir.

Boğa Ay Tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Para kaynaklarınız ve kazanç miktarınızı ilgilendiren yeni gündemler zihninizde dolaşabilir. Gelir ve gider temaları hız kazanabilir. Yeteneklerinizi ortaya çıkarmaktan kaçmamalı özgüven problemleriniz var ise şifalandırmaya başlayabilirsiniz. Kaybetme korkusu ve kriz ortamları da böylece geride kalabilir. Kimileriniz uzun süredir sabrederek beklediği paralara nihayet kavuşabilir. Gizli kalmış bir yeteneğinizi keşfetmeniz ile iş yaşantınızda fark yaratabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma ile hayatınızın her alanı büyük ilerleme ve değişime gebe gözüküyor. Tanınırlık, dikkat toplama ve yapılan eylemlerden alkış almaya açıklık söz konusu. Dış koşullar çevrenizi sarsa da dikkatinizi dağıtan tüm unsurlardan uzaklaşmanız iyi olabilir. Gerekirse yolunuza yalnız devam etmelisiniz. Sağlık sorunları daha yararlı çözümler geliştirmek üzere gündeme gelebilir. Dış görüntünüzde değişiklikler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yurt dışı veya şehir dışı fırsatlarınız olabilir. Uzak ülkelere keyifli seyahat planları yapabilirsiniz. Lüks ihtiyaçlar artık daha masraflı hale gelmeye başlayabileceğinden bütçenizde sağlam bir düzenleme yapmanız gerekebilir. Serbest veya freelance çalışmaya başlayabilirsiniz. Ruhsal olarak kendinizi şifalandıracak çalışmalara yönelebilirsiniz. Kontrol dışı yaşantınızda son bulan olaylar bir yandan potansiyel bir sorunu da bitirebilir. Spiritüel eğitimler, arınma çalışmaları ve detoks çalışmalarından maksimum verimi elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sosyal çevrenizde yeni renkli yüzler ve başarılı insanlarla görülebilirsiniz. Ortak çalışmalar, iş birlikleri ve ekip ruhu sizin ilerlemeniz için önemli unsurlar arasında olmaya başlayabilir. Arkadaşlarınızla ortak işler yaparak para kazanmak, sizi değerli hissettiren topluluklarla buluşmanız söz konusu olabilir. Kariyerinizden elde edilen gelirler artmaya başlayabilir. Geleceğe dair amaçladıklarınızı hayata geçirmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyerinizde ilerleme ve tanınırlık kazanmak bakımından şanslı tesirler altında olacaksınız. Yeteneklerinizle takdir edilmeye, terfi almaya, statü değişimine açıksınız. Güçlü bir kişi elinizden tutabilir. Sizi bunaltan bir ev, ofis veya aile baskısından da artık uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Mekân değişimleri ve bağımsız yaşam başarılarınızı körükleyebilir. Toplumda imajınıza iyi gelecek ve destekleyecek güven veren, tutarlı insanları çevrenize toplayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yurt dışı, uzak ülkeler ve yabancı insanlar sayesinde sağlam değerler yaratabilirsiniz. Kardeşler, kuzenler ve akrabalarınızın hayatında önemli değişimler gerçekleşebilir. Bakış açınızı daha pozitife çevirecek gelişmeler yaşanabilir. İş hayatınızda ilerlediğinizi ve fikirlerinizin daha çok onay gördüğüne şahitlik edebilirsiniz. Mesleki eğitimler alabilirsiniz. Medya ve reklam üzerinden kazanımlarınızı arttırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Eş veya ortaklarınızın desteği sayesinde elde ettiğiniz gelirlerde artış yaşanabilir. İnsanlarla güç birliği oluşturabilirsiniz. Yatırımlarınız karlanabilir. Bankacılık, sigorta, okült konular ve araştırma odaklı kariyere sahipseniz daha çok ilerleyebilirsiniz. Psikolojik yönden güçlenebilir şifayı bulabilirsiniz. Sağlık konularınız öne çıkabilir. Cerrahi müdahale gerektiren sağlık problemleriniz var ise yaptırarak kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İlişkiler konularınız hareketleniyor. Sağlıklı ilişkileriniz evliliğe doğru ilerlerken yanlış beraberliklerde yol ayrımları tetiklenebilir. Sosyal çevrenizde ilgi odağı olabilir, davetler alabilir ve popüler hissedebilirsiniz. Güçlü rakip ve düşmanlarınız kendisini belli ederek önünüzü kesmeye çalışabilir. Dolayısıyla insanlarla mesafenizi tekrardan ayarlamak ve tehdit unsuru olan kişilere karşı temkinli olmanız gerekebilir. İmajınızda ve sağlığınızda değişimler yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: İş ve gündelik sorumluklarınızın artmaya başlıyor. Çalışma hayatınızda yepyeni bir alanda kendinizi geliştirmeye, ustalık kazanmak için çaba göstermeye başlayabilirsiniz. Kendinizi yönsüz ve amaçsız hissediyorsanız işe girme olasılığınız da var. Sağlığınızı daha dikkatli beslenerek ve sporla destekleyebilirsiniz. Mevcut işlere yetişmeniz için özdisiplini aktive etmeniz ve daha programlı olmanız iyi olabilir. Size uğur getirecek bir evcil hayvan sahiplenebilir veya objeler edinebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aşk ve flört yaşamınızda hareketli gelişmeler yaşanabilir. Duygularınız tekrardan canlanabilir ve aşık olabilirsiniz. Gelecek hedefleriniz için motivasyonunuz yükselebilir. Üretici, yaratıcı ve enerjik duruşunuzla ilgi odağı olabilirsiniz. Kılık kıyafet, tatil ve takı alışverişlerini sıklaştırabilirsiniz. Lüks ihtiyaçlarınız artabilir. Yatırımlardan, hobilerden ve spekülasyondan kazançlı çıkmanız da mümkün. Hayat daha çok yüzünüze gülmeye başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Köklerinizle, aile yaşantınızla daha haşır neşir olabileceğiniz yeni bir süreç başlıyor. Evlenmek, taşınmak veya ev alıp/satmak konularını merkeze alabilirsiniz. Aile üyelerinizle maddi ve manevi daha çok ilgilenmenizi gerektiren yaşam şartları devreye girebilir. Ev ve arsa yatırımları yapabilirsiniz. İş yaşantınızda da aynı oranda değişim, bırakma ve değiştirme ihtiyacı devreye girebilir. Tamamen evden ve uzaktan çalışmaya başlamak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Öğrenmeye oldukça açık meraklı ve konuşkan bir süreçtesiniz. Kimi zamanlar zihnen yorgun ve karışık hissedebilirsiniz. Kısa geziler, kardeşler, arkadaşlık ve akrabalık ilişkilerinden gelecek fırsatlar sizi bulabilir. Teknolojik cihazlara ve arabalara yatırım yapabilirsiniz. Seminer, eğitim, ticaret ve internet yoluyla yeni para kaynakları önünüze çıkabilir. İletişim kabiliyetlerinizi ve dilinizi geliştirebilirsiniz. Daha etkili sunum ve pazarlama tekniklerini öğrenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis