Merve Çubuktepe

ve merkür retrosu geldi çattı. 19 mayıs - 12 haziran tarihleri arasında merkür ikizler burcunda gerileyecek. ikizler burcunda olacağından ötürü iletişim, haberleşme, ulaşım ve kardeşlerimizle ilgili konularda aksaklıklar, gecikmeler ve yanlış anlaşmalar bu dönemde karşımıza çıkabilir.

bu süreçte "eline diline hakim ol sonra öcüler yer seni" sloganımız olmalı. biliyorum sürekli bir sürü şeyi söylemek belki de size yapılan şeylere karşı sesinizi yükseltmek istiyorsunuz ama bu aralar haziranda yapacağınız görkemli konuşmaları hazırlayıp kendinize dönmeniz daha faydalı olacaktır. nitekim retro sonrası aslında bazı sözleri hiç söylemek istemeyebilirsiniz.

27 mayısta mars ikizlerin de etkileşimiyle söz dalaşlarına, kırıcı laflara hazırlıklı olun. bu aralar diller sivrileşebilir, beklenmedik sözlerin beklenmedik etkiler yarattığını görebilirsiniz. biraz daha geride durup olayları izlemeniz ileriki dönemde size avantaj getirecektir.

bu dönemde yeni yatırım, yeni işe giriş gibi konuları biraz bekletmeniz faydalı olacaktır. ayrıca elektronik eşyaların bozulabileceğini unutmayın, verilerinizi mutlaka yedekleyin. ulaşım konularında sorunlar, kaybolan bavullar, alınamayan haberler bu dönemin olmazsa olmazıdır.

yeniay boğa’nın da gücüyle kendi özünüze dönüp aslında gerçekten ne düşünüyorsunuz, ne söylemek istiyorsunuz ve neler yapacaksınız bunları değerlendirip çok daha olumlu açıların hakim olacağı haziran ayında bu planlarınızı hayata geçirmenizi tavsiye ederim.

merkür retro sürecinde her burcun özellikle dikkat etmesi gereken alanlar:
(yükselen burcunuza göre okumanızı tavsiye ederim)

koç: iletişim, haberleşme ve kardeşlerinizle ilgili konular. zaten sivri olan dilinizi bu aralar içeride tutmanız faydalı.

boğa: sahip olduğunuz cihazlar, yatırımlar ve iş anlaşmalarına dikkat. bu dönemde yeni bir atılım yapmak yerine varolanı elde tutup geliştirmek en doğrusu.

ikizler: dünyaya kendinizi ifade ederken zorlanabilirsiniz. söylemek istedikleriniz tamamen farklı anlaşılabilir. önemli konuşmalar için biraz beklemenizi öneririm.

yengeç: geçmişte kalmış bazı olaylar su yüzüne çıkabilir. arkanızdan çevrilen işler, söylenen sözler size ulaşabilir. sükunetinizi koruyun, düşüncelerinizi şimdilik kendinize saklayın.

aslan: arkadaşlarınız ve sosyal çevrenizde bu aralar yanlış anlaşılmanız olası. özellikle abartılı tavırlardan ve dramatik öfke krizlerinden uzak durun.

başak: doğrudan kariyerinizi ilgilendirdiği için bu dönemde iş değiştirme ya da rotasyon gibi konuları hazirana ertelemeniz faydalı olacaktır. üstü yaldızlı ama uzun vadede içi kof iş teklifleri bu dönem artabilir.

terazi: seyahat planlarınız varsa bu dönem aksaklıklar gerçekleşebilir. yüksek öğrenim ya da hukuki konularda beklenmedik sonuçlar ya da gecikmelerle karşılaşabilirsiniz.

akrep: kredi almayı düşünüyorsanız ertelemelisiniz. ayrıca ödemeleriniz gecikebilir, finansal konularda daralma yaşayabilirsiniz.

yay: ilişkiniz ya da ortaklarınızla konuşurken azami dikkat etmelisiniz. bu dönemde karşınızdakiler tarafından yanlış anlaşılmanız olasıdır. ayrıca düşman bildiğiniz kişiler hiç de öyle olmayabilir.

oğlak: iş ortamınızı yenilemek ve değişikliğe gitmek istiyorsanız bekleme zamanı. sağlığınızla ilgili konularda özellikle dikkatli olmalısınız. rutin işlerde aksaklıklar oluşabilir.

kova: eski flörtlerin tekrar hortlayacağı dönemdesiniz. onlarla geçmişi yad edip muhabbet eğlenceli olabilir ama retro bitiminde boşa uğraştığınızı anlamanız olası.

balık: ailevi konularda karışıklıklar olabilir, laflar durmadan taşınıp size bambaşka hallerde ulaşabilir. geçmişi yad edip bugüne kızmaktan kaçının. ayrıca ev dekorasyonu ve tadilat konularında aksaklıklar gerçekleşebilir.