Begüm Minkis

19 Mayıs 2019 İstanbul saati ile 00:11’de değişim ve dönüşümün temsilcisi 27° Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Akrep dolunayının enerjileri ile farkındalığımız artarak bazı konuları sonlandırıp yeniden yapılandırabileceğiz. Ayrıca biliyoruz ki astrolojide son derecelerin tamamlanma enerjisi çok yüksek olur. Bu nedenle dolunay süreci bize çifte etki ederek hayatımızda adeta emeklemeyi bırakıp ilk adım sürecine geçmiş bir bebek gibi hissettirebilir. Artık tam anlamıyla yeni bir dönem başlıyor. (Burç bazında etkiler yazımızın devamında)

Ay Akrep burcunda rahatsız pozisyondadır. Zihni kaygı ve korkularla doldurur. Bu etki ile gerçek huzur temasını deneyimlemek biraz zor olabilir. Akrep sembolizm bakımından işe yaramayan ve hayatınızda vadesini doldurmuş düşünce kalıpları ve insanlarla ilgili sonlanmaları gösterir. Bu sonlanış mecazi olabildiği gibi gerçek bir ölüm temasını da yansıtabilir. Bu yaşanılan acı süreçler ve hayal kırıklıkları sonrasında kişi daha farklı bir algılayış biçimine geçerek adeta dönüşüm geçirir. Gözlemlerseniz hayatında en dipleri ve en zirveyi gören insanlar genelde yoğun Akrep ve Pluton etkili kişilerdir. Karşıt burcu Boğa ise her ne kadar sakin ve durgun bir yapıda olarak değişmekten korksa da, Akrep burcu dönüşüme doğuştan yatkındır ve her değişimde kendini zihnen daha güçlü bulur. O nedenledir ki Güneş ve Ay’ın karşı karşıya gelerek Akrep burcunda dolunay oluşturduğu süreçler diğer dolunaylara göre daha zor olabilmekle birlikte ödülü de genellikle büyük olur.

Bu dolunay anının yükselen burcu Oğlak ve toprak elementi daha fazla baskın. Olaylara daha ciddiyet ve disiplin katan bu durum gelişmeleri soğukkanlılıkla karşılayacağımızı gösteriyor. Ayrıca yükselene yakın Oğlak burcunda kavuşum halinde olan uzun zamandır söylediğimiz Satürn, Güney Ay Düğümü ve Pluton var. Bence bu dolunayın en vurucu tarafı bu. Resmen değişimin geldiğinin altını çizen bir yerleşim. Özenle ve sabırla tamamladığımız işlerde oldukça verimli sonuçlar alabiliriz. Akrep burcu’nun dispozitörü Mars’ta Yengeç burcunda ve Boğa burcundaki Uranüs ile altmışlık açıda olması şok etkisi yaratacak aile içi ve mesleki konuların ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Akrep ve Oğlak burcu temaları ile yöneticiler, liderler, ülke ekonomisi ve finansal konularda yenilikler bekleyebiliriz. Akrep burcu; banka konuları, nafaka, miras vb. başkalarının parasını temsil eder. Dolunay anında Venüs ve Uranüs’ün para burcu Boğa’da kavuşumda olması hem genel hem de bireysel maddi konularda hızlı şekilde dengelerin değişebileceğini ve beklenmedik gelişmeleri gösteriyor. Mal alışverişi yapmak ve parasal işleri halletmek adına destek verici bir dolunay olabilir.

Boğa burcundaki Merkür’ün etkin olduğu bir dolunay olmasından ötürü psikolojik manipülasyona oldukça dikkat etmeliyiz. Hayatınıza müdahale etmek isteyip sizi tartışmaya çeken kişilerle karşılaşılabilirsiniz. Ayrıca iletişim, medya, ulaşım ve haberleşme oldukça etkin olabilir. Önemli kararlar vermek, görüşmeler ve anlaşmalar yapmak için müsait bir dönem. Genel etkiler ise tabii ki kişilerin bireysel haritasına göre şekillenecektir. Fakat burada önemli olan farkındalık ve sabır. Bu dolunayın kardeş yeniayı 18 kasım 2017’de gerçekleşmişti. O dönemden sonraki gelişmelerin aslında final zamanını yaşayabiliriz. Eğer bu sınavları geçmişseniz ödülünüz yolda demektir. En çok tesiri sabit nitelikteki Akrep, Boğa, Aslan ve Kova burçlarının son dekanında (20 – 29 derece) doğanlar alacaktır.

Bu süreçte yapılması gereken en güzel şey gözlemlemek. Doğayı, davranışları, çocukları, hayvanları… Ve bu süreçten kendimize bir ders çıkarmaktır. Yine Akrep burcu bir su grubu mensubu olduğu için bu dolunay duygusal olarak size zarar veren davranış kalıplarından ve insanlardan uzaklaşmak adına da yararlıdır.

Akrep dolunayının burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Dolunay etkisiyle parasal konularda bir tamamlanma yaşayabilirsiniz. Yatırım kararlarınız olabilir. Almak istediğiniz herhangi bir malı sürpriz şekilde daha uygun fiyata temin edebilirsiniz. İlişkilerinizde krizler ve tartışmalar yaşamamak için daha toleranslı bir yapıya bürünmeniz gerekiyor. Hedefleriniz konusunda yöneticileriniz ve aile büyüklerininizin desteğini alabilirsiniz. Sezgilerinizin artması doğru yolu bulmanıza yardımcı olacaktır. Şimdi hayata daha gerçekçi bakmak zamanı. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Karşıt burcunuzda yaşayacağınız dolunay farkındalığınızı arttırabilir. Ruhsal ve bedensel sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. Evlilik veya ilişki içerisinde sürüncemede kalan konular toparlanabilir, ya hep ya hiç temaları ortaya çıkabilir. Akrep burcu aynı zamanda para konularını temsil ettiğinden ortaklıklardan sürpriz şekilde kazançlar elde edebilirsiniz. Uzak akrabalarınız ya da eşininizin ailesi bir şekilde daha çok gündeminize oturabilir. Eğitim ve iş ortamında yeni arkadaşlıklar edinebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Gündelik temponuzun daha çok artacağı bir sürece giriyorsunuz. Sağlık konularında hassas olacağınız için kendinize daha fazla özen göstermek isteyebilirsiniz. Diyet ve spor benzeri girişimlerde bulunduysanız hızlı sonuçlar almaya başlayabilirsiniz. Hamile kalmak için uygun bir dönem. Maddi açıdan eşinize yardımda bulunabilir veya olan bir borcunuzu kapatabilirsiniz. Psikolojik açıdan ani değişikliklere maruz kalmanız olasıdır. Sıradışı rüyalarınızdan mesajlar almanız mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yetenekler ve aşk alanınızda yaşayacağınız dolunay aynı zamanda ilerlemeniz adına size destek olacaktır. İlişkilerinizin oldukça önemli hale geleceği bu süreçte aşk hayatınızda önemli değişimler ve kararlar gün yüzüne çıkabilir. Ani kararlarla riskli ve beklenmedik hamlelerde bulunabilirsiniz. Bu nedenle geçmiş değil daha gelecek odaklı düşünmelisiniz. Evlilik veya kadersel yeni tanışmalar gerçekleşebilir ya da mevcut evlilik içerisinde çocuk yapma kararı alabilirsiniz. Yeteneklerinizden maddi gelir elde etmek için oldukça uygun bir zamandasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sabit nitelikte bir burç olduğunuz için büyük oranda etkileneceğiniz bu dolunayda aileniz ve eviniz ile ilgili bir meselede sonuca ulaşabilirsiniz. Ayrıca aile bireylerinin sağlığına daha fazla dikkat etmeniz gerekebilir. Yenilik yapmak,miras, ev almak, taşınmak gibi konular gündeminize gelebilir. Düzeninizin ani hamlelerle değişmesi mümkün fakat bu değişiklikleri yaparken bütçenizi kontrol etmeniz şart. İş hayatınızla bağlantılı yer değişimleri yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Yakın çevre, kardeşler ve ulaşım alanında deneyimleyeceğiniz bu dolunayda aile bireyleriyle iletişim ve haberleşmeleriniz oldukça artabilir ve ilginç şeyler duyabilirsiniz. İnternet ve sosyal medya alanında yeni girişimler yapabilirsiniz. Kendinizle ilgilenmek, alışveriş yapmak, keyfi konularla ilgilenmek ve becerilerinizi sergilemek adına destekleyici zamanlardasınız. Varsa eğer çocuğunuzla ilgili sürüncemede kalan bir konu sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Para alanınızda gerçekleşecek bu dolunay süresince gelir gider dengesine önem vermeniz gerekebilir. Mal almak, evinize dekorasyon yaptırmak veya taşınmak gibi konular ortaya çıkabilir. Gayrimenkullerle bağlantılı bazı önemli kararlar alabilirsiniz. Ebeveynlerinizle ilgilenmeniz gereken konular ortaya çıkabilir veya kendi hayatınızda yuva kurma hazırlıklarına başlayabilirsiniz. Maddi kaynaklarınızı bireysel güvenliğinize harcamak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Dolunay’ın başrolünde siz olduğunuz için kişisel bağlamda girişimlerinizin meyvesini toplama zamanlarındasınız. Maddi açıdan başarı elde etmek için önemli başlangıçlar yapabilir ve görüşmelerde bulunabilirsiniz. Yakın çevre, mahalle ve kardeşler odağınızda olabilir. Kendinizi ifade ederek diğer insanların dönüşüm süreçlerine katkı sağlamanız mümkündür. Teknolojik aletler ve arabanızla ilgili konularda tamamlanma yaşayabilirsiniz. Ticaret ve seyahat içeren mesleklerde maddi kazançlarınız artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi konuların ve giderlerin oldukça devrede olacağı bir zaman geçireceksiniz. Önemli alım ve satımlar yapabilirsiniz fakat acele kararlar almaktan kaçınmalısınız. Dolunay süresince manevi değerlerinizin gündeme oturması ile aile hayatının ne kadar önemli olduğu noktasında farkındalık kazanabilirsiniz. Rüyalarınızın ve sezgilerinizin artmasıyla yalnız kalarak şehir hayatından uzaklaşmak isteyebilir, psikolojikman önemli değişimler yaşayabilirsiniz. Uzak şehirlere seyahat edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dolunay anının yükselen burcu Oğlak olmasından ötürü yüksek oranda tesir alacaksınız. Planlamasını yaptığınız önemli girişim ve düşüncelerinizin sonuçlarını alabilirsiniz fakat sorumluluklarınız ciddi oranda artabilir. Sosyal çevrenizde yeni ve sizi ileriye götürecek önemli tanışmalar gerçekleştirebilirsiniz. Uzun zamandır istediğiniz ve hayalini kurduğunuz işlerin gerçekleştiğine şahit olabilirsiniz. Kalabalık ve eğlenceli ortamlarda bulunmak size iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyer ve toplumsal imajınızla ilgili etki alacağınız bu dolunayda hayatınıza önemli oranda etki edecek başarılara imza atabilirsiniz. Aile bireyleri veya yöneticilerinizle bağlantılı önemli gelişmeler açığa çıkabilir. Çevrenizdeki kişiler size destek olabilir fakat genel olarak dış çevreye karşı gözlerinizi açmanız gereken bir dönem içerisindesiniz. Sizden saklanmış bazı konular ortaya çıkabilir. Mesleki harcamaları gündeminize getirecek etkiler de mevcut. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dost burcunuzda gerçekleşecek dolunay kişisel gelişim ve girişimlerinizden sonuç almanızı sağlayacaktır. Eğitim ve seyahat temaları ortaya çıkabilir. Hayata bakış açınızda önemli farkındalıklar oluşabilir ve bu sayede gelecek hedeflerinizde bazı değişiklikler yapmak zorunda kalabilirsiniz. Yeni insanlarla tanışarak arkadaşlık yapmak isteyebilirsiniz. Genel olarak hayattan isteklerinizden daha da fazla verim alabileceğiniz bir dönem içerisindesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis