Begüm Minkis

Ülkemiz için hayırlısı olmasını temenni ettiğim seçim sürecinin sonuna doğru yaklaşıyoruz. Merkür’ün düz seyrine geçmesi bir yandan yeniay etkisine girmemiz kafamızdaki soru işaretlerine yanıt olabilir gibi görünüyor. Ocak 2022’den beri Boğa ve Akrep ekseninde hareket eden Ay düğümleri birden fazla tutulmayı meydana getirdi. Ay düğümleri 17 Temmuz 2023 itibariyle Koç & Terazi aksında yeni yolculuğuna başlamadan hemen önce son hazırlıkları yapıyor ve işlerimizi tamamlamaya çalışıyoruz. 19 Mayıs 2023’de İstanbul’a göre 18:53’de Boğa burcunun 28° sinde güçlü bir yeniay da yeni döneme girmeden önce hayatımızda büyük rol oynayacak gözüküyor. Tutulma kadar güçlü olmasa da hayatımızın belirli alanlarında ekilmiş tohumların filizlenmeye başladığına şahit olacağımızı temsil ediyor. Hem finans dünyasında hem manevi değerlerimizde dengelerin değiştiğini, özgüvenimizin yükseldiğini gözlemlememiz artık yeniliklere hazır olduğumuzun bir ispatı olabilir. Önümüzdeki dört haftalık süreçte alma verme dengesini düzenlemeye çabalayabiliriz. Şunu aklımızda bulundurmak lazım ki geçmişte yapılan savurganlıklar varsa bunu zor yoldan toparlamak zorunda kalabiliriz. Elimizdeki gücü ve imkanları sağlıklı ve sevgiyle değerlendirebilirsek etkilendiğimiz alanlarda kazançlı çıkmamız kaçınılmaz duruyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Boğa burcu doğrudan nakit para, üretim, birikim, mal varlıkları ve alım/satımlarla ilişkilidir. Yeniay’ın hemen öncesinde büyük finans göstergesi Jüpiter de 17 Mayıs 2023’de Boğa burcuna geçiş yapacağı için arka planda büyük destek ve koruma barındıran bir sürece girmekteyiz. Koruma getiren şartlar altında olmamız bazı tehlike barındıracak ve dengeleri yerinden oynatacak değişimlerin de alt yapıda çalıştığını ifade eder. Bu sebeple Jüpiter’in aşırı iyimserlik veren halini yansıtmaktan ziyade bilgeliğini çalıştırmak için çabalamamız daha hayırlı sonuçlar doğurabilir.

Yeniay an haritasının 7.evinde gerçekleşirken Mars, Neptün, Plüton vb. gezegenlerden uyumlu açı altında olduğunu görüyoruz. Ayrıca kudret, irade, başarı, uyum getiren önemli sabit yıldızlar bir arada bulunuyor. Bunlardan en önemlileri yeniay’ın dispozitör’ü Venüs’ün Sirius hattı üzerinde olması. Kadersel yönelimlerimizi, seçimlerimizi ilgilendiren önemli farkındalıklar yaşamamız olası gözüküyor. Jüpiter’in Mirach, Satürn’ün de Deneb Adige sabit yıldızları üzerinde olması her ne yapıyorsak içerisinde büyük bir sevgi, kararlılık, adanmışlık ve fedakarlıkla beraber ortaya çıkabileceğini gösteriyor.

Hepimiz kendimiz için aslında en doğru yolu biliyor olabiliriz. Kendi içimizdeki dengeyi bulmamız, özdeğerimizi tazelememiz, yeteneklerimizi fark etmemiz sağlıklı ilişkiler kurmamıza da vesile olabilir. İttifaklarda başarıyı, yeni ortaklık ve evlilik konularında yeni başlangıç ve düzenlemeler görülebilir. Ufak bir uyarı verirsek eğer bir köşeye gizlice çekilmeden açık, net ve dürüst davranışlar sergilersek başlatılan işler gelişip büyüyecektir.

Boğa’nın gölge tarafı inatçılık, rehavet, keyifçilik, israf/cimrilik ve tembellik içeren davranışlara karşı bir politika yaratamadıysak artık sorun yaratmaya başlayacaktır. Başarının kıyısından dönülen zararlı etkiler daha da kötü bir depresif hale sokabilir. Kazançta kayıpta hafife alınamayan türden olacak zamanlara giriyoruz. Boğa’nın olumlu özelliklerini çalıştırmaya özen göstermezsek fırsat gibi görünen unsurlar zararlı bir sonucu doğurabilir.

Yeniayın an haritasında yükselen Akrep burcu gözükmektedir. Akrep/Boğa aksının temsil ettiği maddi ve manevi değerler üzerine bilhassa Kasım 2021’den beridir detaylı değerlendirmeler ve gözlemler yapmaktayız. Yeniayla beraber kalıcı yeniliklerle bir dönüşüm sürecine girebiliriz. Boğa (kazançlar, nakit para) ve Akrep (harcamalar ve yatırımlar) ilişkilidir. Bu yeniay iki ucu birleştirerek, soru işaretlerimizin cevaplarını önümüze getirerek hiçbir açık bırakmayacak şekilde çeki düzen verme halini ve zorunluluğunu temsil etmektedir. Genital organlar, kadınsal hastalıklar, üreme sistemi, boyun-boğaz bölgesi, psikolojik kökenli hastalıklar, bağımlılık ve takıntılarla ilişkili sorunlar ortaya çıkabilir veya uzun süredir devam eden sorunlarla alakalı şifayı bulabiliriz.

Yeniay’ın Sabian Sembolü Bir masada çalışan iki ayakkabı tamircisi. Ayaklarımızın yere daha sağlam ve konforlu basması için adeta tamirat sürecine girebiliriz. Kırılan kalpleri onarabilir, bozulan ilişkileri düzenleyebilir, yoldan çıkan hedefleri tekrar yoluna koyabiliriz.

Türkiye haritasının 11.evinde 5.evdeki Jüpiter’in tam karşısında gerçekleşecek. Ekonomik koşulları aşırılıklar içerisinde zorlayıcı yönleriyle yüzleşeceğimiz, ağır zamların gelebileceği, maddi yolsuzlukların ve haksızlıkların ortaya çıkabileceği bir sürece girişi göstermektedir. Jüpiter eğitim kurumları, mülteciler, din adamları, göçmenler, uluslararası ilişkiler, borsa piyasasıyla ilişkili bu kadar da olmaz diyebileceğimiz abartılı gelişmelere işaret edebilir gözükmektedir.

Üretim potansiyelinde artış ve gıda bolluğu gelebilir. Lüks tüketime ilgi artabilir. Marketler, Pazar yerleri, pastaneler, kafeteryalar, çiçekçiler, kuyumcular bu süreçte bol bol iş yapabilir.

Boğa Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Parayla daha fazla haşır neşir olacağınız bir zamana giriyorsunuz. İşe başlayabilir veyahut mal satın alabilirsiniz. Yeteneklerinizi fark eden ve size değer veren insanlarla karşılaşarak mutlu olabilirsiniz. Yatırımlarınız varsa eğer yüklü bir kazanç elde etmeniz, takas, komisyon, kampanya ve pazarlamalar vesilesiyle kara geçebilirsiniz. Özdeğeriniz artarken kişisel ihtiyaçlarınıza odaklanabilirsiniz. Maddi ve manevi yönden tatmin olabilecek düzeyde gelişim kat etmeniz mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Dış görüntünüz, sağlık ve imajınızı ilgilendiren güçlü değişimlere açıksınız. Bu süreçte hayatınızı ilgilendiren çok radikal bir karar alarak konfor alanınızdan çıkmaya başlayabilirsiniz. Kendi yolunuzdan gitmek isteyerek özgürlüğünüzü ilan edebilirsiniz. Parasal koşullarınız da yeniayla beraber daha iyi konuma gelmeye başlayabilir ancak harcamalarınız ve sorumluluklarınızın arttığını da gözlemleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Hem sizden gizlenmiş hem sizin gizlediğiniz olayların gün yüzüne çıkacağı bir zamana girmektesiniz. Kontrolünüz dışında gelişmeler olabilir, arkanızdan dedikodular dönebilir ve ayrıca masrafları yönetmek için ekstra çabaya ihtiyaç duyabilirsiniz. Olumlu anlamda büyük bir parasal yardım görebilir, uzun seyahate çıkarak kafa dinleyebilir, yurt dışı ticareti veya internet üzerinden para kazanmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İş bağlantılarınızın gelişmesine olanak tanıyacak ortamlarda yeni yüzlerle karşılaşabilirsiniz. Arkadaşlarınızdan değer ve ilgi görmeniz mümkün. Hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilmeye çok yakın durabilirsiniz. Tek yapmanız gereken daha çok bağlantı kurmaya odaklanmak, grup faaliyetlerine önem vermek, geleceğinize dair mesleki riskler almak olarak gözüküyor. Sorunlu ilerleyen bir aşk hayatınız varsa eğer arkadaşça yolunuza devam etmeye karar verebilirsiniz.

ASLAN: Kariyerinizi ve itibarınızı ilgilendiren parlak bir sürece giriş yapmaktasınız. Cömertçe her yere para yatırabileceğiniz, her şeyin en iyisinden isteyeceğiniz bir zaman. Paranıza bu sebeple dikkat etmelisiniz. İnsanları gururlandırabilir, sizde becerilerinizde toplum önünde takdir alabilirsiniz. İşinizi büyütmek, terfi etmek ve istediğiniz göreve atanmak için destekleniyorsunuz. Bazılarınız çocuk yapmaya veya taşınmaya karar verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İlahi hak edişlerinizi alacağınız ve dar kalıplardan çıkarak görüş açınızın gelişeceği bir zaman. Hiç bilmediğiniz yerlere yolculuğa çıkabilir, daha önce görmediğiniz yerleri keşfedebilir ve farklı kültürden insanlar tanıyabilirsiniz. Yeni deneyimleriniz size değer katabilir ve şansınızı yükseltebilir. İyi gitmeyen ilişkilerde boşanma kararı alma, hukuksal süreç başlatma, mal varlıklarınıza dair resmi başvurularda bulunma vb. radikal kararlar alabilirsiniz. Bazılarınız e ticaret, eğitim, medya kaynaklı büyük bir girişim yapabilir veya gelir elde edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Sürpriz parasal desteklerin sizi bulabileceği bir zaman. Eşiniz artık daha çok kazanmaya başlayabilir ve iş hacmini büyütebilir. Dava, nafaka, mal satışı, yatırım, miras ve ortaklık yoluyla büyük bir para kazanabilirsiniz. Paylaşımlarınızı ve masraflarınızı arttırabileceğiniz için maddi konularda kontrollü gitmeye fazla borçlanmamaya özen göstermelisiniz. Cinsel konularda da partnerinizle yaşadığınız bir sorun varsa eğer çözüme kavuşturabilirsiniz. Genital organlarla ilişkili rahatsızlıklara dikkat etmeniz iyi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Size parasal yönden fayda sağlayacak yeni ilişki veya ortaklık başlatabilirsiniz. İlişkilerinizde maddi anlaşmaya varmanız, kaotik bir ortam varsa tekrar dengeye oturtmanız kolaylaşabilir. Kimileriniz resmi işlerle yakından ilgilenebilir. Danışmanlık, davalar ve işbirliklerine harcama yapabilirsiniz. İyi giden bir ilişki evliliğe doğru yol almaya başlayabilir. Size değer ve huzur veren insanlarla daha çok vakit geçirmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Meslek hayatınıza konfor gelebilir. İşe girebilir, ek kaynaklar edinebilir, kendi ürünlerinizi pazarlıyorsanız zam yapabilirsiniz. Kendi işinize dair marka yönetiminizi daha farklı biçimde yapmaya başlayabilir, kendinize daha çok değer biçmeye başlayabilirsiniz. Çalışma ortamınızda, ait olduğunuz ekibinizde işinize yarayacak yeni düzenlemeler meydana gelebilir. Kilo alımına dikkat etmeye başlayabilir, boyun-boğaz bölgesinde hassasiyetler yaşayabilirsiniz. Yine bu dönemde tahliller yaptırabilir, hormon değerlerinizi ölçtürebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yetenekleriniz, eğlence hayatınız, aşk hayatınız veya çocuklarınızla ilişkili gelişebilecek sürpriz pozitif gelişmeler sayesinde çok konuşulabilirsiniz. Yatırımlar, şansı doğru değerlendirme ve riskli girişimler yoluyla refah düzeyiniz artabilir gözüküyor. Hayattan daha çok zevk almaya mutluluk duymaya başlayabilirsiniz. Sizdeki ilerleme bazı kıskanç arkadaşlar, gizli düşmanlar ve sosyal ilişkilerde maalesef krizler doğurabilir. Üzerinizde olumsuz tesiri olan ortamlardan uzaklaşmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Emlak alımı/satımı, evlenme, taşınma ve evden çalışmaya başlamak gibi yeni kararlar alabilir veya aldığınız kararları daha çok geliştirebilirsiniz. Yakınlarınızdan alacağınız destekle duygusal dünyanızı kolaylıkla dengeleyebilirsiniz ancak bu süreçte aile veya akrabalar içinde bazı ahlaksızlıklar, anlaşmazlıklar ve gizli olaylar gün yüzüne çıkarak toplum önüne mal olarak olumsuz bir izlenim yaratabilir. Kendinizi dış dünyaya ispatlamaya çalışmadan özel hayatınızı korumaya çalışmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kalıplaşmış fikirleriniz, inançlarınız ve bakış açınızı sarsarak değiştiren gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Olumsuz baktığınız bir konuda hayırlı ilerlemeler olabilir ve haklarınızı alabilirsiniz. Eğitim, seyahat ve ticari aktiviteler yoluyla yeni insanlar vesilesiyle imzalar atarak maddi başarılarınızı arttırabilirsiniz. Kardeş, arkadaşlar, kuzen ve komşu ilişkileriniz gelişebilir. Çevresel şartlarınız sık sık gördüğünüz ve haberleştiğiniz insanlar değişebilir. Ayrıca birikimleriniz varsa daha iyi bir bölgeye taşınmaya veya araba almaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis