Merve Çubuktepe

19 Şubat 2019 saat 18:53’te 0° Başak burcunda gerçekleşecek dolunay gerçekten özel bir yapıya sahip. İlk derecede, Merkür dekanında gerçeklecek ve dolunay anında Regulus başta olmak üzere önemli sabit yıldızlar sahnede olacak. Ve bu dolunay “Süperay” sınıfında olduğundan etkisi normalden daha güçlü. Süperay, Ay’ın dünyaya en yakın olduğu ve normalden daha büyük göründüğü konumdur.

Klasik anlatımda bildiğiniz gibi yeniay başlangıçlar, dolunay ise sonlanmalarla alakalıdır. Bu kusursuz ikili sistem düzenli olarak çalışır. Ancak bu dolunay sadece bir şeyleri bitirip ondan sonra işini yapıp uzaklaşmıyor. Açısal irtibatları ve yapısı sebebiyle bir konu biterken adeta bir oyunda bölüm atlamak gibi “Burada işin bitti, bir sonraki hedefe gidiyoruz” diyor.

Hayatta bazen ufacık bir detay yüzünden tüm gündemimiz kilitlenir, gece gündüz bu konuyu düşünür ve bekleriz. Bu zorlu bekleyiş o ana saplanmamıza sebep olur ve bu sebeplerle ilerleyemez, “bölüm atlayamayız”. İşte bu dolunay tetikleyici etkisi sayesinde bu değişim etkisini getirerek ilerlememizi, tıpkı bir yeniay gibi başka bir şeye “başlamamızı” sağlıyor. Tabii bunu yapabilmek için önce miadı dolan ya da çözülmesi gereken konuları halletmemiz, bunları geride bırakmamız gerekir. İşte orijinal özelliği sonlandırma olan dolunay, bu ileri sıçramayı yapmak adına gündemde havada kalan ve bitirilmesi gereken işleri de nihayete erdirme gücü oluşturuyor.

Mesela yıllardır bir ayrılıp bir barıştığınız ancak bir türlü kopamadığınız, içinizden sizin de aslında bu ilişkinin doğru bir yere gitmeyeceğini bildiğiniz halde iki tarafın da alışkanlıktan bırakamadığı bir ilişki düşünelim. Bu ilişki aslında taraflardan biri kendini çekene kadar bir kısırdöngüdedir, başlar biter başlar biter. Ancak sonunda öyle bir aydınlanma yaşarsınız ki bu ilişkiden bir hayır gelmediğini, hatta size zaman kaybettirdiğini, ruhsal açıdan da çok şey götürdüğünü fark edersiniz. Ve bu ilişkiyi sonlandırarak dolunay enerjisini çalıştırırsınız. Kararlı durduğunuz, sabır ettiğiniz zaman (Başak sembolizmi) çok geçmeden bir bakarsınız size çok daha uyan, çok daha hayırlı ve uyumlu bir kişi ile yollarınız kesişmiş. Ancak bu kişinin gelmesi için önceki problematik kişinin “gitmesi” gerekiyordu. İşte Başak dolunayı da tam olarak bu prensiple çalışıyor.

Bu süreçte her konuda normalden daha detaycı, pimpirikli ve bazen de ufacık meselelerden huzursuz olabilirsiniz. Bir işi harika yapmak, kusursuzlaştırmak ve mükemmelliyetçilik dozunda başarı getirecektir. Ancak kimsenin fark etmediği bir detay için çok dertlenmek ya da sürekli o konuyla uğraşmak insana çok zaman kaybettirebilir ve fırsatları görmesini engelleyebilir. Etkisinin süreceği on gün boyunca bu konuya dikkat etmekte fayda var.

Dolunay anında Güneş-Spica ile paralel konumda olacak ve Ay-Regulus kavuşumu gerçekleşecek. Şans noktası ile de Fomalhaut kavuşumda. Bu güçlü yıldızlar başarı, bolluk, bereket ve güçle alakalıdır. Destek görmek, bir referans almak, görünür olmak ve iyi bir mevkiye çıkmak adına etkilidir. Ancak güçlü sabit yıldızlar aynı zamanda sınavlı yıldızlardır. Kişiyi güç ve bereketle sınayabilir. Etrafını sadece menfaat için yüzüne gülen insanlarla doldurabilir, iltifat ve pohpohlama ile sarhoş edebilir. Burada gölge tüm bunlara kanarak kibir, gösterişe girmek veya aşırı hırslı, intikamcı bir ruh haline bürünmektir. Dolunay Başak burcunda olduğundan koşullar ne olursa olsun mütevazı, anlayışlı ve şahsi değil bütünsel yaklaşmımızı korumamız gerekir. Fomalhaut ancak adil olanları ödüllendirir.

Dolunay anında Ay’ın Marsla olumlu açısı olacak. Uranüs ile de burç dışından yine olumlu açı gerçekleşiyor. Buna ek olarak dolunay anında Ay yükselene çok yakın konumda, Merkür-Neptün Balık ilahi ilham kavuşumu etkin, aynı zamanda Merkür Jüpiter ile kare sert, hem de Satürn ile olumlu açı yapıyor. Bu bağlamda bu kadar çok güçlü mekanizmanın çalışması, Mars etkisi harekete geçenin 100 metre koşucusu değil ancak bir maraton koşucusu gibi koşarak hedeflerine ulaşacabileceğini gösteriyor. Çok hızlı koşanın “dalağı şişebilir” ve oyun dışı kalabilir. Merkür-Satürn ve Merkür-Neptün irtibatları akıl ve mantığın yanı sıra sezgiler ve iç sesin rehberliğinin de gücüne işaret etmekte. Ay, yükselen üzerinde ve tesiri çok güçlü. Sadece sabit yıldızlarda belirttiğim gibi Merkür-Jüpiter karesi abartılı düşünce ve davranışlar oluşturabilir, buna kendimiz hakkında fikirlerimiz de dahil. Altını tekrar çizmek gerekirse, dikkat edilmesi gereken en önemli konulardan biri bu. Diğeri de geçmişe saplanmamak.

Özel ve gerçekten güçlü bir dolunay bizi bekliyor. İçerisinde bir çok destek ve harika mekanizma var. Ancak tabii ki ancak biz bir şeye niyet eder ve harekete geçersek bu mekanizmalar bizim için çalışırlar. Bundan dolayı dolunayın parlak ışığı altında derin bir nefes alın ve yapmak istediklerinizi, varsa sizi yolunuzdan alıkoyanları düşünün. Ve yeni yolunuzu inşa edin. Önce zihninizde, sonra kalbinizde… Ve en sonunda gerçeklikte. Yolunuz açık ve haftanız bereketli olsun.

Burçlara etkilerine gelirsek eğer: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Bir süredir oldukça yoğun dönemlerden geçiyor ve kaotik süreçlerle başa çıkmaya çalışıyor olabilirsiniz. Bizi bekleyen dolunay hayatınızda birbirine geçmiş, düğüm haline gelmiş bu konulara ışık tutacak. Kördüğümlerle uğraşmak emek isteyen bir şeydir. Öncelikle o düğümü anlamanız ve bu şekilde neresinden çözmeye başlayacağımızı idrak etmemiz gerekir. Özellikle iş hayatınızda bu türde, çözmeye neresinden başlayacağınızı bilemediğiniz konular varsa bu dolunay iyi bir fırsat sunuyor. Menfi ya da müspet artık şartlar netleşebilir. Zaman zaman beklemek sizi zorlasa dahi sabır, azim ve dikkat ile üzerine eğildiğiniz konularda eylem almanız ve bu süreçte agresyondan uzak durmanız önemli. Bu dönem yerinde saymak ya da sadece kızmak yerine aksiyon alanlar kazanacak. Bu süreç sizi biraz zorlayabilir elbette, keza dolunayın işaret ettiği bir diğer önemli tema sağlık. Bundan dolayı beslenme, uyku düzeni ve yaşam tarzına dikkat çok önemli. “Sağlam kafa sağlam vücutta” bulunur sözünü doğrularcasına, bu dönem güçlü ve odaklı olmak adına fiziksel sağlığınıza da yakinen özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Dolunay ile birlikte aşk ve ilişkiler cephesinde hareketlenmeler bekleyebilirsiniz. Güçlenen özgüveniniz hem yeni ilişki potansiyellerinde hem de var olan ilişkilerinizde elinizi güçlendiriyor ve hayatınıza renk katabilecek etkilere sizi hazırlıyor. Bu ilişki hızlı, gösterişli ve çok kuvvetli bir şekilde olmayabilir. Ancak ciddi düşünen, gelecek vaat eden bir kişi ile yolların kesişmesine açıktır. Çocuk sahibi olmak adına güzel bir etkileşimdir. Dolunay ilişkiler perspektifinde bu etkileri sunarken bir yandan da iç dünyanızı hareketlendirerek sizi yaratıcı ve estetik yönlerinizi uyandırmaya çağırıyor. Bununla birlikte genel gökyüzü etkileri önünüzdeki süreçleri biraz sindire sindire, çok hızlı gitmeden yaşamanızı, karamsarlığa düşmeden olası olumsuz durumları da göz önünde bulundurmanızı söylüyor. Bu konuda bildiğimiz “boğa burcu sağlamcılığına” yakışır biçimde atacağınız adımlar mutluluk yolunda sizi ileri taşımaya devam edecektir. Mevcut ilişkilerinizi aldığınız bu güçle adeta arındırarak daha kuvvetli ve rafine bir hale getirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aile içerisinde güncel konular değerlendirilirken birdenbire eski defterlerin de ortaya dökülmeye başladığı bir dönemden geçebilirsiniz keza Dolunay ışığını aileniz ile ilgili konuların üstüne yoğunlaştırmış durumda. Tamamlanmamış, yarım bırakılmış veya ortada kalmış konular zihninizi işgal ediyor olabilir. Dolunay artık her şeyi yerli yerine oturtmanın zamanının yaklaştığını işaret ediyor. Bunu eyleme geçmek yerine bir hazırlık süreci gibi düşünebilirsiniz zira güncel etkiler sizi aklınızı netleştirmeye, plan yapmaya ve uygun zamanı beklemeye davet ediyor Bu şekilde doğru an geldiğinde hiçbir sürpriz yaşamadan doğru adımları atabileceksiniz. Şayet iş hayatınız ve aile hayatınız arasında birbirini tetikler nitelikte bir etkileşim varsa derin bir nefes almak ve aynı sükûneti bir diğeri için de tatbik etmek faydalı olacaktır. Geçmişinizle alakalı ne kadar konu, kıymık gibi duran düşünce varsa hepsini masaya yatırıp faydalı ve zararlıyı ayrıştırarak adeta zihinsel bir temizlik yapabileceğiniz bir dönem. Hala gelmeyen eski sevgili gibi kişileri bu dolunayda artık kabullenerek geride bırakmakta fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayatınızda eğitim, bir mülakat, önemli bir görüşmeler zinciri gibi bir sürecin sonuna gelebilirsiniz. Artık kazanımlarınız heybenizde ve yeni bir yolculuğa çıkmaya hazırsınız. Bu dolunay uzun süredir beklediğiniz iş, hukuk, devletle alakalı konularda hayırlı haberleri getirebilir. Yakın çevreniz, kardeş ve akrabalarınızla havada kalan, konuşulmamış konular varsa artık netleşme ve yüzleşme zamanıdır. Bu evrede tüm yakın insan ilişkilerinde faydalı ile zararlı olanın görünür olacağı bir döneme giriş yapıyorsunuz. Diğer yandan hayati bir sorun günlük döngünüzü kilitlediyse çalışma, emek ile pratik zekanızı birleştirerek harika çözümler bulabilirsiniz. Yeni bir işe başvurmak, bir imza atmak adına dolunay günü çok etkili. Çabalarınızın ve oluşturduğunuz katkıların daha görünür olacağı bir zaman. Sadece aşırı detaylarda boğulmaktan kaçının ve hayatı kendinize zindan etmeyin. Bazen bir detay önemlidir, ancak bazen de o kadar da önemli olmayan bir detaya saplanmak size ciddi şekilde zaman ve fırsat kaybettirebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Gündeminizde finansal konuların ağırlık kazandığı bir dönemde olabilirsiniz. Kuantum teorisine göz kırparcasına para aynı anda var ve yok oluyor olabilir. Ancak dönem piyasa kuantumcularının “yeteri kadar konsantre olursanız ansızın cebinizde para oluşabilir” söylemlerine çok da uygun değil maalesef. Ek gelir kaynakları araştırırken kolay para kazanma amaçlı tuzaklı yapılara karşı dikkatli olmakta fayda var. Öte yandan dikkatli yapılan hamleler, iyi hesaplanmış adımlar, zahmet ve emek ödüllendirilebilir bu dönemde. Bu dönem yine öfke kontrolü önem kazanıyor zira zorlayıcı etkiler mevcut. İçinizdeki stratejisti ve komutanı ortaya çıkarın. Hırs ve yıkıcı duygulara yenik düşmeden emin adımlarla ilerlemeye devam etmek kazandıracaktır. Diğer yandan önce kendinizden başlayarak insanlara çok daha sade ve net bir gözle bakmaya başlayabilir, sadelikteki güzelliği keşfedebilirsiniz. Hayatınızı daha sakin, daha az komplike ve daha rahat yaşamak adına kalıcı adımlar atabileceğiniiz çok güçlü tesirler altındasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tam üstünüzde gerçekleşen bu dolunay adeta bir spot ışığı gibi etrafınızı sarıyor ve yeni başlangıçlara yönelik ihtiyacınızı daha da görünür kılıyor. Bu başlangıçlar yeni bir girişim, bilmediğiniz bir yere seyahat veya her zaman içinizden geçirdiğiniz bir konuda eğitim almak için sizi çekiştirebilir. Hazır dolunay ışığının altındayken bazı konuları olduğu gibi görmek konusunda bir irade göstermeniz size fayda sağlayacaktır. Bu şekilde arzu ettiğiniz hedeflere ilerlerken yolun sonunda neyle karşılaşacağınızı tam olarak bilirsiniz. Bu bilme hali ise esasında sürprizi kaçırmak yerine tam tersi kazanabileceğiniz zaferleri daha da tatlı kılacak ve yeni yollar çizerken size kılavuz olacaktır. Aynı dikkat ve açık görüş ilişkiler konusunda da şansınızı açık kılıyor bu süreç içerisinde. Bu dolunay adeta 0 derecede bir yeniay etkisi olduğu için hem bir dönemi kapatıyor, hem de akabinde yepyeni bir dönemi açacak gücü buluyorsunuz. Mesela miadı dolan bir ilişkiyi artık aklınızdan çıkarırsınız ve sonrasında sizi çok etkileyecek bir kişi ile tanışırsınız. Bundan dolayı vadesi dolan şeyleri geride bırakmak adına cesur olmanız gerekli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Dolunay iç dünyanıza ışık tutarak, kapalı kalmış, üstü örtülmüş ve hatta hayatınıza dair kimi zaman baskılanmış konuları yukarı taşıyor. Bu durum zaman zaman anlam veremediğiniz duygular yaşamanıza, aklınızdan uzun süre önce çıkmış konuları hatırlamanıza ve hatta farkında olmadığınız istekleriniz tarafından yönlendirilmenize sebep olabilir. Özellikle ruh sağlığınız ile ilgili konularda hem farkındalığınızın artması hem de kendinize gerekli özen ve ilgiyi göstermeniz önemli olacaktır. İç dünyada yaşanan bu tür hareketlilikler insanı afallatır ve zorlayabilir. Bu konuda kendinize anlayış göstermeniz, çevrenizdeki insanlara ve sizi sevenlere de aynı şekilde anlayışlı yaklaşmanız konusunda yardımcı olacaktır. Bu dönemde en dikkat edilmesi gereken konu daha takıntılı ve en ufak sorunlara saplanan bir ruh hali içine girebilme riskidir. Eğer bu durum hayatınızı çok zorlatıyorsa ruhsal şifa veya psikolojik destek almak gibi bir çözüm oldukça rahatlatıcı olabilir. Ve unutmadan, dolunay etkisi altında iki yüzlü, arkadan iş çeviren kim varsa foyası ortaya çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sosyal çevrenizin hayatınızdaki öneminin arttığı günler sizi bekliyor. Birlikten güç doğarken hayatınızdaki zayıf halkalar da aynı süreçte biraz daha görünür hale gelebilir. Burada elbette başkalarını zayıf halka olmakla itham etmeden önce kendinizi de gözden geçirmeniz gereklidir. Tespit edilen sorunları tüm tarafların kazanacağı formüllerle çözmek ise başarını kapılarını aralayacaktır. İkili ilişkiler konusunda da denge politikaları izlenmesi gereken günler söz konusu. Huzursuzluk anlarında iğneyi ne kendinize, ne de çevrenizdekilere batırmak için acelecilik doğru olmayacaktır. Ayrılacak yollar varsa da eğer bu da bilahare değerlendirilmeli. Ancak yalnızca pragmatik yaklaşıp fayda odaklı düşünmek bu dönemde doğru olmayacaktır. Güç savaşları, hırs ve entrikalar masa olmamalıdır. Çevrenizdeki kişileri değerlendirirken manevi değerlerine de dikkat etmekte fayda var. Güçlü sezgilerinize güvenin ve bütünsel düşünün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunay etkisi yay burçları için özellikle kariyer konusunda kendisini gösterecek. Emeklerin karşılığının iyisi ve kötüsüyle alındığı, bir nihayete bağlandığı ve bu nihayetin de yeni bir sürece taşıdığı günler yaşamanız olasıdır. Aynı kariyer konusunda olduğu gibi toplumsal statünüzde de ektiklerinizi biçeceğiniz bir dolunay yaşayacaksınız. Bu süreçte dağılma eğilimine girmemeniz ve hedefine doğru uçan bir ok gibi, yolunuzda ilerlemek önem taşıyacak. Dolunayın önünüze getirdiği bir diğer tema ise aile ile ilişkiler konusunda olabilir, aile bireylerinden destek görebilirsiniz ancak bu destek karşılığında biraz kafanız da şişebilir. Bu tür bir olasılıkta ruh halinizi serin tutmak ve yıkıcı iletişimden uzak durmak önem taşıyabilir. Bu dönemde hayatta her şeye karşı nötr durmanızda fayda var, zira taraf tutmak yargınızı bulandırabilir ve hatalı kararlar almanızı tetikleyebilir. Bundan dolayı her şeyi “akıl” yolu ile değerlendirmenizde fayda var. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Bekleyen bir hukuki mesele, havada kalan artık tadı kaçmış bir ticari konu varsa sonunda netlik sağlayarak derin bir oh çekebilirsiniz. Eğitim hayatı sürenler için çok önemli bir etkileşim, bu dönem atacağınız adımlar, gireceğiniz sınavlar ve yapılan stajlar kariyer açısından belirleyici olabilir. Hayatınızda tüm inandıklarınız dâhil olmak üzere her şeyi masaya yatıracağınız bir zaman. Bunu yaparken gerçekçi ve mantık odaklı olmanız önemli, ancak duygularınızı da hiçe saymamalısınız. Bir dava açmak, bir eğitime başlamak, bir konuda ustalaşmak adına kararlıysanız bu dönem araştırmalarınızı atıp bu girişimi başlatabilirsiniz. Hayatınız eğer çok rutinse bu döngüyü değiştirmek adına sevdiğiniz bir konuyla daha fazla ilgilenmeli, çocuğunuz varsa odağı ona çevirmelisiniz. Bu dönemde ekonomik ancak çok verimli, aynı zamanda ruhunuza çok iyi gelecek bir seyahat planlayabilirsiniz. Yayıncılık, basın ve reklamla ilgilenenler için son hazırlıkları yapmak için çok uygun bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Mal paylaşımı, nafaka, beklenen bir alacak, kapatılması gereken bir kredi gibi konularda artık son düzlüğe geldiğiniz görülüyor. Belki çok yoruldunuz ve beklediniz, ancak bu dolunay tüm bu maddiyat odaklı konuların nihayete varması ve netleşmesi adına ideal bir ortam oluşturmakta. Burs beklentiniz varsa gerçekleşebilir ya da çalışıyorsanız güzel bir prim alabilirsiniz. Ancak bu meblağlar hayal edilen kadar aşırı boyutta olmayabilir, mamafih şükür duygusunu elden bırakmamakta fayda var. Hayatınızda eğer maddi anlamda temeller çok güçlü değilse riskten kaçınmanız, mütevazi ve tasarruf odaklı olmanız gereken bir dönem. Zira bu evre “Damlaya damlaya göl olur” sözünü çok iyi karşılıyor. İnsanlar har vurup harman savururken siz doğru adımları atarak gelecek dönemde çok daha kuvvetli bir konumda olabilirsiniz. Partner veya eşinizin maddi durumu, işiyle ilgili çok eleştirel olmaktan kaçınmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dolunay zıt burcunuzda gerçekleşecek. Bundan dolayı da etki alanı ilişkiler olacak. Mevcut bir ilişkiniz varsa şayet dikkat edilmesi gereken konu havadan nem kapmak, en ufak sorunun bile didik didik edilmesi ve ufacık meselelerin gereksiz büyümesidir. Aşırı alınganlıktan kaçınmalısınız. Diğer yandan aşk dahil tüm insan ilişkilerinde biraz fazla saçınızı süpürge ediyor olabilirsiniz. Yardımseverlik ve fedakarlık çok güzel şeylerdir, ancak karşı taraf bu emeklere aynı karşılığı vermiyorsa gözden geçirilmelidir. Aksi takdirde kurban durumuna düşme riski vardır. Altı dolu ve her şeye göğüs gerebilecek kudrette ilişkiler bu dönemden daha da güçlenerek çıkabilir. Kalbiniz boşsa şayet hiç ummadığınız bir anda son derece mütevazı bir ortam ve kişiyle yollarınız kesişebilir ve çok etkilenebilirsiniz. Bu evre ilişkilerin hızla seviye atlamadığı, emek ve zamanla gelişeceği dönemdir, ve gerçekten bu emeğe değebilir. Bir ortaklık kurmak adına uygun bir zaman dilimi. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ