Begüm Minkis

İlişkilerde temizlik, arınma ve iyileşme dönemine hoşgeldiniz! Sevgi ve değer gezegeni Venüs “çalışmak çalışmak çalışmak” diyen Başak burcuna geçiş yapıyor. Bu sebeple romantizmi bir tık geri plana alarak ilişkileri mantık süzgecinden de geçireceğimiz bir döneme giriyoruz. İlişkilerimizi elekten geçirirken çer çöpleri ayırmak isteyebiliriz. Bu dönemde sadelik, saflık ve yardımlaşma ön plana çıkacaktır. Bu bağlamda iyi gün ve kötü gün dostlarının farkı kendini belli edebilir. Venüs Başak seyahatinde maddi ve manevi bizi strese sokan koşulları iyileştirmemiz için yardımcıdır. Transitin desteği gerçeklere odaklanarak yola daha güvenilir şekilde devam etmemizi sağlayabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Her güzelde kusur bulma konusunda uzmanlaşmış, eleştiri yeteneğinde doktora yapmış, sürekli mükemmelleştirmeye odaklı, çalışan ve üreten Başak burcunda sevgi ve değer gezegeni Venüs’ün ilerliyor olması ilişkilerimize de bu yapıyı yansıtmamıza neden olacaktır.

Bu dönemde başlayan ilişkiler pek çok yönden bizleri tamamlayan, soru işaretlerinden arınmış maddi ve manevi açıdan kaliteli yapıda olabilir. Kötü günde sizi bırakmayan, hasta olduğunuzda başınızdan ayrılmayan sağlam aşklar Venüs Başak sürecinde önünüze gelebilir. Toprak elementi güven odaklı ve uzun süre devamlılık gösteren birliktelikler kurmamızı destekleyecektir. Maddi açıdan benzer yolda ilerleyeceğimiz işbirlikleri, ortaklıklar ve evliliklere de destek verir ancak Merkür’ün bu burçta olması armudun sapı üzümün çöpü derken zaman kaybetmeye sebep olabilir. Aniden gelen fırsatlar da tam bu sebeple kaçabilir.

Venüs Başak transitinin gölge yanı ilişkide kendimizi karşı taraf için kul köle haline getirmek, romantizm eksikliği, karşı tarafın eksiklerini tamamlamaya çalışırken kendimizi ihmal etme ihtimalimizdir. Venüs’ün Başak burcunda düşen bir yerleşimde olmasının sebebi de budur. İlişkiler bir denge halinde sürmeli ve taraflar ihtiyaçlarını eşit şekilde karşılamalıdır. Ancak biz bu dönemde kendimize bakmadan sürekli karşı tarafın eksiklerini tamamlamaya ve kontrol odaklı davranabiliriz.

Bu dönemde plan, düzen ve disiplinli yolda ilerlemek bizlere iyi gelecektir. Gerek iş gerek ev hayatımızda kendimize sağlıklı ve iyi hissedeceğimiz alışkanlıklar kazandırabiliriz. Devamlılık gösteren birlikteliklerde önceden ilişkiye dair gözden kaçırılmış, fark edilemeyen detayları bu dönemde fark edebiliriz. Diğer göksel sembollerle birlikte değerlendirildiğinde yine bu dönemde meydana gelecek Merkür ve Mars retrosu, tutulmaların tekrar tetiklenmesi Venüs Başak burcu seyrini önemli bir dönemeçte yaşayacağımız anlamına geliyor. Bu da ilişkilerde doğru ve yanlışı, iyi ve kötüyü artık ayırmamız gerektiğinin bir sinyali niteliğinde gözükmektedir. Yürümeyen, temeli sağlam olmayan ilişkilerde sürekli kötü taraflar gözümüze çarpmaya başlayabilir. Tabiri caizse karşı tarafa gıcık olmaya başlayabiliriz.

Tarım, hizmet ve sağlık sektörü, üretim ve el işçiliği ile ilgili alanlarda olumluya dönecek yapılandırmalar, kararlar dikkat çekebilir. Yazlık kışlık ayrımını yapmak, gereksiz eşyaları ihtiyaç sahiplerine vermek, evimizi düzenlemek, bağışıklık sistemini destekleyen gıdalar tüketmek, sağlık kontrolünden geçmek gibi işleri halletmek adına ideal bir süreç geçirebiliriz.

18 Ekim Venüs ve Neptün karşıtlığı bu transitin en zorlayıcı etkilerini ortaya çıkarabilir. Aldatma, aldanma, yanılgılar ve gerçekleştirilmesi zor hayaller kurmanın açısıdır. Sevgimize karşılık bulamadığımızı fark edebiliriz, kolayca alınganlık görülebilir. Parasal yönden tamamen şansa bırakılmış gerçek dışı beklentiler hüsran getirebilir. İlişkilerde mantıklı muhakeme yapmanın elzem olacağı hassas zamanlar.

19 Ekim Venüs ve Jüpiter, 21 Ekim Venüs ve Plüton, 24 Ekim’de ise Venüs ve Satürn üçgen açıları ise ilişkilerde bir yapılanma ve güçlenme zamanlarına işaret ediyor. Karmik etkilere sahip güçlü ilişkiler kurulabilir. Retroların da aynı süreçte etkili olması geçmişten gelen hakedişlere vurgu yapacaktır. Eski ilişkiler tekrar başlayabilir. Eşinizle, sevgilinizle devam eden bir ortaklık, maddi belirsizlik var ise daha kolay yoldan uzlaşmaya varma görülebilir.

Maddi açıdan da 19-24 Ekim arasındaki süreç hakeden ve destekleyen haritalarda büyük finansal başarılar vaad etmektedir. Bilhassa geçmişte temeli atılmış ancak sonuç alınamamış konularda gökyüzü toparlanma yaşatabilir.

Venüs Başak transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Gündelik işlerinizi keyifle organize edebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Düzenli bir spor ve beslenme rutini oluşturabilirsiniz. Eski ve kullanmadığınız eşyaları başkalarına verebilirsiniz. Karmaşık ve angarya bulduğunuz işleriniz var ise düzene oturtmanız için iyi etkiler söz konusu. Akraba ilişkilerinizi de destekleyecek bir süreç geçireceksiniz. Evcil hayvan edinmek, var ise onunla daha yakından ilgilenerek keyifli vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yaratıcılığınızın oldukça canlanacağı bir süreç geçireceksiniz. Aşk, flört, tatil gibi keyif aldığınız konularla yakından ilgilenebilirsiniz. Değer görmediğiniz kişileri ise net bir şekilde fark ederek hayatınızdan ayıklayabilirsiniz. Kendinizi ve yeteneklerinizi toplum önünde göstererek alkış toplamanız daha kolay olabilir. Kolay para harcamaya ve kilo almaya meyilli olabilirsiniz bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ev yaşantınız ve aile içerisinde keyifli, eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. Kolaylıkla diğer insanlardan yardım bulabileceğiniz bir dönem. Ev dekorasyonu, tadilat/tamirat ve misafirlikler odağınızızda yer kaplayabilir. Ailede evlilik ve doğum haberleri alabilirsiniz. Koruyucu ve şefkatli yanınız canlanabilir. Kariyer ve aile dengesini iyi kuracağınız bir süreç geçireceksiniz. Ev ortamınızda çalışıyorsanız daha keyifli bir hale gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Transitle birlikte sosyal ilişkileriniz pozitif etkilenebilir. İmza, evrak, internet üzerinden yürüttüğünüz işleriniz daha kolay çözülebilir. Kardeş, kuzen ve yakın genç akrabalarınızla bağlantılı işleriniz var ise birlikte geçirdiğiniz zaman sıklaşabilir bu süreçte. Kısa seyahat programları da gündeme gelebilir. Bu dönemde sunum, eğitim, satışa yönelik önemli toplantılar var ise becerilerinizi karşı tarafa daha rahat bir şekilde aktarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Maddi kaynaklarınızın bereketleneceği bir dönemdesiniz. Çok para harcamanız mümkün olsa da aynı oranda elinize gelebilir. Yeteneklerinizden veya riskli işlerden para kazanabilirsiniz. Alım/satım, mal konuları gündeme gelebilir. Terfi, yeni işe başlamak, iş kurmak gibi girişimler bu sürece denk düşebilir. Birikim yapmaya başlayabilir ve bu doğrultuda yeni bir banka hesabı açabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Daha keyifli ve zinde hissedeceğiniz bir süreç geçirebilirsiniz. En başta kendinize verdiğiniz değerde artış yaşamanız mümkün. Alışveriş yapabilir, imajınızda iyileştirmeler gerçekleştirebilirsiniz. Tatlıya düşkünlük gösterebileceğinizden kolaylıkla kilo alabileceğiniz bir süreç olabilir. Çevrenize daha barışçıl davranmanız olası. İnsanları da kendinize daha çok çekebilirsiniz bu dönemde. Yeni bir flört, ilişki veya arkadaşlık başlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Transit etkisi altında manevi yönlerinizle daha çok ilgilenebilirsiniz. Sağlık kontrolleriniz için de ideal bir dönem. Bilinçaltı temizliği yapmanıza yardımcı olacak terapilere yönelebilirsiniz. Psikolojik veya astrolojik danışmanlıklar için de iyi olabilir. Yalnız kalarak kafanızı dinleme ihtiyacınız yükselebilir bu süreçte. Yurt dışı işleriniz var ise daha iyi odaklanmanız mümkün. Rüyalar, spiritüel uygulamalar, ritüeller size iyi gelebilir. Sevgilinizle baş başa vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sosyal çevrenizden destek görme adına olumlu etkiler altındasınız. Arkadaşlarınızla keyifli vakit geçirebilirsiniz. Serbest meslek sahibi iseniz kazançlarınızın artış göstereceği bir dönem olacaktır. Yeni iş çevresi, ve hedef pazarlar belirleyebilirsiniz. Kalabalık arkadaş grupları, etkinlikler ve organizasyonlarda vakit geçirebilirsiniz. Geleceğinize dair kurduğunuz büyük umut ve arzulara dair güzel gelişmeler önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kariyer hayatınızda daha etkili ve aktif bir rol edinebilirsiniz. Gerekli çabayı gösterdiğiniz takdirde terfi, ödül, takdire ulaşmak sizin için daha kolay olabilir. Aile ilişkileriniz ve otorite ile aranızı daha uyumlu tutabilirsiniz. Evlilik, nişan, mezuniyet, anne baba olmak gibi sizi önemli ölçüde etkileyecek bir yenilik hayatınıza dahil olabilir. İmajınızda türlü değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Etkili ve sizi geliştiren mesleki projeler yaratabilirsiniz. Eğitim, sınav ve uluslararası işlerinizde işler beklediğiniz gibi ilerleyebilir. Uzak kültürlerden yeni arkadaşlar edinebilirsiniz bu dönemde. Yen şeyler deneyimleme isteğiniz artabilir. Bu sebeple seyahat planları yapabilirsiniz. Hukuki işlemler, resmi dairelerde halledilmesi gereken konular var ise bu süreçte konuya göstereceğiniz ilgi ile süreçlerin daha kolay sonuçlanmasını sağlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Parasal konularda işlerin daha akıcı ilerleyeceği bir süreç geçirebilirsiniz. Kredi, burs, nafaka, miras, tazminat gibi kazanılmamış paralardan gelecek destekler söz konusu olabilir. Psikolojinizin de iyi seyredeceği, kendinize sıkıntı yaptığınız konular var ise şifalanabileceğiniz etkiler söz konusu. Gizli, okült bilgilere ilginiz artabilir. Terapilerden elde edilen verim artabilir. Cinsel yaşamınız da beklediğiniz gibi seyredebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sosyal çevrenizle aktif ve keyifli zamanlar geçirebilirsiniz. Karşılıklı anlayış, barış duygusunun çoğalacağı zamanlar olabilir. Yeni bir ilişki veya flört başlayabilir, sağlam bir ilişki var ise evlilik teklifi alabilirsiniz. Sevgiliniz veya eşiniz ile aranızda değer duygusu, romantizm ve jestler daha çok görünür olabilir. Danışmanlıklar, ortaklıklar ve işbirlikleri için destekleyen zamanlar geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis