Begüm Minkis

Aşk ve para gezegeni Venüs 2 Mayıs saat 19:10 itibariyle Koç burcuna geçerek ateşli aşkların dönemini başlatıyor. Hevesli, çocuksu ve macerasever bir ruha bürünerek aşkı oyun alanına çevirebiliriz. Bu dönemde eşimizden ve sevgilimizden ilgi görmek adına binbir türlü role girebiliriz. Öte yandan bencilce davranışların iyice göze batabileceği bu süreçte hayatın ciddiyetini bir kenara bırakmadan hareket etmek gerekecektir. İlişki ve maddi değerleri hızlı tüketecek davranışlarda bulunmak hızla büyüyecek problemlere kapı açabilir. Acele işlere şeytan karışmaması için sıramızı beklemeyi, karşımızdaki kişinin de fikrini sorabilmeyi, eşitliği ve adaleti kılavuz edinmeliyiz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs gezegeni 225 günlük turunu tamamladı ve zodyağın ilk burcu olan Mars yönetimindeki Koç burcuna geçiş yaptı. Mars arketipi agresif, lider ve meydan okuyan enerjidedir. Her tarafından zarafet akan Venüs Koç burcunda zararlı bir yerleşimdedir. Dişil yönlerimizi açığa çıkarmakta zorlanabilir, her işe burnumuzu sokmak zorunda hissedebiliriz. İngress (giriş anı) haritasında da yükselen Akrep burcu gözüküyor. Mars etkisi çok yoğun olduğunu görüyoruz. Kadın erkek ilişkileri ateşle barut misali her an patlamaya hazır bir bomba enerjisi taşıyabilir. İlişkiler sakinliğini kaydedebilir. Tartışılacak, mücadele edilmesi gereken detaylar gözümüze çarpabilir.

Koç başlatmak, zafer ilan etmek, beklemeksizin ilk adımı atmak, sabredememek, tutkulu davranışlara işaret eder. İlişkiler aniden başlayabilir veya bitebilir. Aşkta, sevgide, evlilik yaşamında hemen her şeyi deneyimleme ve tüketme eğilimi görülebilir. Bir anda yükselen kibrit ateşi misali harlanmak ve takibinde aniden sönme etkisi içerisinde olabiliriz. Bu sebeple ilişkilerde ve finansal mevzularda bu dönemde frene basa basa ilerlemeliyiz, her anın değerini bilerek tadını çıkara çıkara hareket etmek gerekiyor diyebilirim.

Venüs gezegeni uyum, denge, ölçülü olmak ile ilintiliyken Koç burcu benmerkezcilik, egoizm, ilkel davranışlar ile bağlantılıdır. Sosyal ortamlarda kendimizi öne çıkarabilir, ilk dansı biz başlatabiliriz. Ancak nerede nasıl davrandığımıza, kiminle nasıl konuştuğumuza bu süreçte ekstra dikkat etmemiz gerekiyor. Aksi takdirde bizi kaldırmayan, henüz yeterince tanımayan insanların içerisinde son derece basit ve patavatsız bulunabiliriz.

İçe atılmış ve bastırılmış tüm konuşmalar bu dönemde bir anda ağzımızdan dökülebilir. İlişkilerde romantizmden ziyade fiziksel ihtiyaçlar birinci sıraya yükselebilir. Baskı altında devam eden ilişkilerde yangına körükle gitmemek gerekebilir ki zaten tutulmalar döneminde de olduğumuz için ani ayrılıklar kapıyı çalabilir. Bedensel aktivitelere olan ihtiyacın artması kişileri spor yapmaya, at binmeye, piknik, oyun, adrenalin depolanan yarışlara yöneltebilir.

Estetik, kişisel bakım ve moda ile ilgili konularda sadeliğe, doğallığa eğilim gösterebiliriz. Diğer yandan daha maskülen tarza, keskin hatlara ve sıcak tonlara eğilim artabilir. Ayakta yenip içilen festivalvari yerlere ilgi artışı olabilir. Ayrıca havaların da ısınmasıyla parayı çarçur etme, müsrif davranışlar finansal olarak bizleri zorlayabileceğinden daha temkinli olmak gerekebilir.

28 Mayıs’a kadar Venüs’ün açılarını değerlendirdiğimde ise 15 Mayıs 2022’de Venüs ve Kiron kavuşumu (14 derece Koç) ilişkilerde hızla şifa bulmak veya kazalar sebebiyle yara almak gibi konulara gündeme gelebilir.

Venüs Koç transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Hayatınızın her alanına estetik ve bereket gelebilir. Yeni bir ilişki başlatabilir, iş hayatınızda girişimci yönlerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki güzel gelişmeler sizin de motivasyonunuzu arttırabilir. Güzellik, kıyafet ve bakım konusuna önem verebilir yaza hazırlık yapabilirsiniz. Çevreye adil, uyumlu ve dengeli davranışlar sergilemeniz ortamlarda sevilip sayılabileceğinizi gösteriyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Herkesin görmediği özel yaşantınızla ilgili konularda pozitif gelişmeler yaşayabilirsiniz. Sanatsal çalışmalar, ilham ve yardım gerektiren işler ile yakından ilgilenmek için harika zamanlar olacaktır. Ruhsal şifayı bulacağınız, gizli hastalıklardan ve düşmanlardan korunacağınız bir zaman olabilir. Sakin yerlerde vakit geçirmek isteyebilir ve gizli aşk ilişkilerine meyledebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Büyük amaçlarınız, gelecek projeleriniz ve sosyal organizasyonlarla bağlantılı konularda güzel gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Terfi edebilir ve işinizi büyütebilirsiniz. Beklediğiniz paralar elinize bu müddette ulaşabilir. Arkadaşlarınızdan fayda görmek, yeni ortamlarda kurulan sosyal bağlantılar hayırlı işleriniz için aracı olmaları, güçlü kişilerden referans bulmak gibi konularda avantajlı bir sürece giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Toplumsal statünüz ve kariyeriniz açısından iyi bir süreç sizi bekliyor. Yeni girişimleriniz ile dikkat toplayabilirsiniz. Ebeveynleriniz ile iletişiminiz iyi ilerleyebilir. Kimileriniz ev sahibi olabilir veya taşınma işlemlerini de halledebilir. Dış çevreden yaptıklarınız ve imajınız büyük yankı oluşturabilir gözüküyor. Problemli bir ilişkiniz veya ortaklığınız var ise sorunları çözmek, anlaşmalı boşanmak için de uygun bir zaman dilimi olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Faydalı amaçlar ve vizyonların peşinden gitmek isteyeceğiniz bir zaman. Düşündüklerinizi başkalarının da duymasını isteyebilirsiniz. Keyifli uzun seyahatlere çıkabilir, meraklı ve maceraperest zamanlardan geçebilirsiniz. Hukuksal süreçlerden haklarınızı almanız da mümkün. İşiniz gereği dış ticaret, yabancılarla ilişkiler ve medya çalışmaları konularında avantajlar elde edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Maddi kaynaklarınızda iyileşme yaşayacağınız bir süreç. Kredi ve borçlar rahatlıkla ödenebilir. Miras ve eş/ortak parasından fayda sağlayabilirsiniz. İlişkilerdeki krizlere ve kadın figürleri ile ilgili yaşanacak kaoslara karşı dikkat etmeniz gerekebilir. Aşkta kıskançlıklar, gizli olaylar, tutkulu ve ihtiraslı durumlar yaşanabilir. İlişkilerle ilgili bakış açınızı değiştiren ve genişleten gelişmeler yaşanabilir gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hızlı, tutkulu ve güçlü motivasyonlarla ilişki ve ortaklık başlatmak için uygun tesirler olacaktır. Sorunlu ilişkiler yoluna girebilir. Düşmanları barışa sevk etmek, açık müttefiklerinizin olması söz konusu. Mevcut beraberliklerde evlilik kararı almak, ilişkinin adını koymak, birlikte sportif şekilde vakit geçirmek gibi hoş gelişmeler de yaşanabilir. Yalnız kolay karar alıp sonra da aynı biçimde vazgeçebileceğinizden acele etmemeli, insanlar tarafından galeyana gelmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İş ortamınız, müşteri ilişkileriniz ve takım ilişkileriniz ile ilgili konularda problemler var ise hızlı biçimde çözülebilir gözüküyor. Müşteri portföyünde artış yaşamak, yeni çalışanlar almak, iş sisteminizi geliştirmek ve farklı satış teknikleri öğrenmek gibi konulardan verim elde edebilirsiniz. Sağlık ve günlük hayat açısından da şanslı etkiler hakim olabilir. İşlerinizi istediğiniz gibi organize edebilir ve sıkışmadan her türlü işle baş edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Yaratıcılığınız ve yaşam coşkunuzda artış meydana gelebilir. Keyifli ve mutluluk verici gelişmeler yaşayabilirsiniz. Eğlenceler, kutlamalar, tatil organizasyonları, sportif faaliyetler ve hobiler bu süreçte sık sık ilgileneceğiniz temalar arasında bulunuyor. Aşkta yeni talipler sizinle tanışmak isteyebilir. Spekülatif yatırımları iyi yönetebilir, doğru kanallara yönelerek, ani fırsatları değerlendirerek kazançlarınızı artırabilir gözüküyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Ebeveynleriniz, aile dostlarınız ve ev hayatınız ile ilgili sizi keyiflendiren gündem maddeleri olabilir. Hayalinizdeki evi almak, evlenmek, aile içinde küslüklerin bitmesi ve çocuk sahibi olmak gibi konuların en az birinde yeni girişimler yapabilirsiniz. Bilinçaltınız, çocukluk anılarınız bu evrede sürekli gözünüzün önüne gelebilir ve nostaljik anılar yaşayabilirsiniz. Şifa çalışmaları, psikolojik danışmanlıklar için uygun zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeni fikir ve projeler için harekete geçiyorsunuz. Sürekli kendinizi anlatmak isteyeceğiniz, ticari faaliyetlerinizi canlı kılacağınız, eğitim ve iş başvuruları yapacağınız bir süreç olabilir. Yakın çevreniz daha da eğlenceli hale gelebilir. Kardeş, kuzen, çocukluk arkadaşları ve yeğenleriniz ile samimi ilişkiler kurabilirsiniz. Kısa seyahatler, zeka oyunları, araç alımı/bakımı ve teknoloji bu süreçte mental olarak size iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi ve manevi kaynaklarınızda değerlenme, özgüvende şifalanma ve maaş zammı gibi etkiler altında olabilirsiniz. Mali kaynaklarınız hızla gelişebilir. Yatırımlarınızdan para kazanabilirsiniz. Öte yandan istediğiniz mal veya eşyaları satın alabilirsiniz. İlişkilerde sahiplenme ve aidiyet temaları vurgulanabilir. Karşılık bulamadığınız aşk ilişkilerinde hiç çekinmeden arkanızı dönüp gidebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis