Merve Çubuktepe

Bu haftanın tabii ki en önemli olayı Jüpiter’in burç değiştirmesi. Şans, bereket, büyüme ve zenginleşme ile alakalı genelde pek sevdiğimiz Jüpiter 2 Aralık 2019 itibariyle Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Jüpiter’in burç değiştirmesi tabii ki Jüpiter’in yarattığı temaları da doğrudan etkileyecek. Jüpiter Yay daha iyimser, biraz rahat, yönettiği burçta büyüme odaklı bir etkileşimdir. Oğlak burcunda düşüş dediğimiz konumda olan Jüpiter elbette ki doğasında pozitif bir gezegen olmakla birlikte kırlarda koşan Gülşen Bubikoğlu pozitifliğinde değildir. Oğlak burcu teması gereği kariyer, hayat planları, disiplin, odaklanma gibi konularda emek verildiğinde başarı getirme konusunda güçlüdür. Burada en önemli konu gerçekçi bakış açısıdır. Hayallere, altı boş umutlara yer yoktur. Bir gezegen düşüşte olduğu burçta iyicil özelliklerini göstermekte bir miktar zorlanabilir ancak bu yine de Jüpiter’in Oğlak burcu konumundaki alanlara destekleyici etkiler oluşturacağı gerçeğini bloke etmez. Sadece vurgulamak lazım ki bu yıl Oğlak burcu oldukça baskın bir gökyüzü izleyeceğiz. Satürn ve Plüton da Oğlak burcunda; yani bu yıl kesinlikle çalışmanın, kararlılığın, aza tamah etmenin, azdan çok yaratmanın ve kararlılığın yılı. Bu bağlamda Jüpiter’in ödülleri de bu konularda pes etmeyen ve tüm gücü ile ilerleyenlerin olabilecektir.

Bu hafta ayrıca ilişkiler konusunda son derece güzel açılardan biri olan Venüs-Mars altmışlığı 3 Aralık 2019’da kesinleşecek. Bu açı kalıbı özellikle Venüs Oğlak konumunun ciddiyeti ve Mars Akrep yönetici konumunun kararlılığı ile birleştiğinde ilişkilerde güçlendirici, sağlamlaştırıcı ve gelecek olacak tesirler oluşturabilir.

Yine 3 Aralık 2019’de Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumu aşkta karmik ve kadersel olayları da tetikleyebilecek güçte. Venüs-Mars altmışlığı ile denk gelmesi de oldukça hoş bir kombinasyon. Ancak altını çizmeliyim ki Güney Düğüm etkisi zaman zaman insanı duygusal aşırılıklara itebilir, elimizdekinin kıymetini bilmemiz ve Oğlak enerjisinin talep ettiği mantık, sükûnet ve soğukkanlılıkla ilerlememiz çok önemli.

8 Aralık 2019’de Güneş-Neptün karesi kesinleşiyor. Bu açı kalıbı özellikle haftanın son bölümünde yanılgı, odaklanma bozukluğu ve gerçeklikte puslanma oluşturabilir. Çok büyük beklentiler, altı boş ancak yüksek hayaller elde kalabilir. Bu dönemde zaten hiç durmadan “gerçekçilik” kavramını gündeme tutacağız. Pek tabii açının etkin olduğu özellikle +-3 gün boyunca her önünüze konanı mutlaka doğru olarak görmeyip sorgulamakta fayda var.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 02.12.2019: Herkese iyi haftalar! Ve yılın en önemli olaylarından biri gerçekleşiyor. Saat 21:20’de Jüpiter Oğlak burcuna geçiş yapacak ve yeni bir yıllık dönem başlatacak. Jüpiter Yay daha iyimser, biraz rahat, yönettiği burçta büyüme odaklı bir etkileşimdir. Oğlak burcunda düşüş dediğimiz konumda olan Jüpiter elbette ki doğasında pozitif bir gezegen olmakla birlikte kırlarda koşan Gülşen Bubikoğlu pozitifliğinde değildir. Oğlak burcu teması gereği kariyer, hayat planları, disiplin, odaklanma gibi konularda emek verildiğinde başarı getirme konusunda güçlüdür; detayları ayrıca yazacağım. 03:43’te Güneş-Juno altmışlığı kesinleşiyor. Etkisi birkaç gün sürece bu pozitif açı romantik rüzgarlar oluşturabilir. İlişkilere dinamizm ve eğlence katması açısından olumludur. Ay Kova burcunda 15:27’de Merkür ile kare sert açı yapacağından özellikle öğleden sonra sözlerimizi iyi tartmak, aşırı çıkıntı olmak ve karşıyız karşı her şeye karşı modundan uzak durmakta fayda var. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. Saat 21:21’de hava yumuşuyor ve Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Ay akabinde tüm gün boşlukta. Bu açı kalıbı hem pozitif bir ruh hali getirirken, ruhsal çalışmalar yapmak, ibadet etmek ve gevşemek için çok uygun. Günün stresini geride bırakmanın tam zamanı. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 03.12.2019: Haftanın en güçlü ve güzel tesirlerine sahip günlerinden birindeyiz. Saat 08:22’de Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. İletişimde etkin olma, sözlerin gücünün artması ve akışkan bir konuşma adına harika bir etki. Tam anlamıyla iş başvurusu, mülakat, önemli yazışma ve konuşmalar için uygun bir etki. Ay saat 10:11’de boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Sezgilerimizin güçleneceği bir gündeyiz, keza ilham da bizimle. Güzel renkler ve müzikler bugünün olmazsa olmazı. 10:25’te Ay yeni burç değiştirmiş Jüpiter ile tekrar altmışlık olumlu açıya geçecek. Üzerine 16:43 Ay-Uranüs altmışlığı da cabası. İyimser, yaratıcı ve dinamik bir gün bizi bekliyor. Ve saat 18:47’de Venüs-Mars altmışlığı kesinleşiyor. İlişkiler adına en güzel açı kalıplarından biri olan bu yapı Venüs Oğlak konumunun ciddiyeti ve Mars Akrep yönetici konumunun kararlılığı ile birleştiğinde ilişkilerde güçlendirici, sağlamlaştırıcı ve gelecek olacak tesirler oluşturabilir. Gece yarısına yaklaşırken 23:52’de Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Aşkta karmik ve kadersel olayları da tetikleyebilecek güçte. Venüs-Mars altmışlığı ile denk gelmesi de oldukça hoş bir kombinasyon. Ancak altını çizmeliyim ki Güney Düğüm etkisi zaman zaman insanı duygusal aşırılıklara itebilir, elimizdekinin kıymetini bilmemiz ve Oğlak enerjisinin talep ettiği mantık, sükûnet ve soğukkanlılıkla ilerlememiz çok önemli. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 04.12.2019: Ay Balık burcunda saat 05:50’de Mars ile altmışlık olumlu açı yapacak. Güne gayet enerjik adeta zıpkın gibi başlayabiliriz. Sabah sporu yapmak, en azından bir yürüyüş ile enerjimizi yükseltmenin tam zamanı. 06:26’da Ay-Venüs altmışlığı da kesinleşiyor. Günün doğası hem dinamik hem de duygusal anlamda pozitif. Ay bir gün önce kesinleşen Venüs-Mars altmışlığının arasında ışık taşıyarak açı kalıbını vurguluyor. 09:58’de Ay-Güneş karesi kesinleştiğinden bu güzel etkileri elbette yaşayalım ancak özellikle ebeveynler ve patronlarla didişmemeye dikkat edelim. En çok da duygusal meselelere odaklanıp günlük hayat sorumluluklarını unutmayalım. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 18:18’de Ay-Neptün kavuşumu günün ruhani enerjisini maksimuma çıkarıyor. Bir konuya odaklanmak, ruhsal çalışmalar, spiritüel konularda okumak veya suya temas ederek arınmak için çok güzel bir etkileşim. Ve 23:14’te Ay-Satürn altmışlığı da günün iyicil dokusunun son halkası oluyor, gece saatlerinde çalışmak isteyenler için çok iyi bir motivasyon kaynağı. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 05.12.2019: Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde 05:41’de Plüton, 11:15’te Merkür ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay gece saatlerine kadar boşlukta olduğu için özellikle tüm önemli iş ve konuşmalarınızı öğle saatlerinden önceye denk getirmenizi tavsiye ederim. Bu vesile ile Ay, Salı günü kesinleşen iyicil Merkür-Plüton altmışlığını da tekrar çalıştırmış olacak. Bürokratik konular, iş talepleri gibi konuları bu zaman diliminde değerlendirebilirsiniz. Ay saat 11:16-22:43 arasında boşlukta olacağından günün geri kalanında biraz aheste hissedebiliriz. Ay Balık burcunda olduğundan hayallere dalma, bir konuya tam kendini verememe görülebilir. Hata yapma payı yüksek veya sıfırdan başlanacak işleri bu aralığa denk getirmemenizde fayda var. 22:44 itibariyle Ay Koç burcuna geçerek tekrar enerjiyi yükseltiyor. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 06.12.2019: Haftanın zorlu günlerinden birindeyiz. Ay Koç burcunda 00:08’de Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Özellikle bu saatlerde uyanık olanlarda abartma eğilimi veya aşırı yeme içme görülebilir. En iyisi buzdolabınızı abur cubur riskli yiyeceklerden arındırın. :) Saat 01:40’da Ay-Kiron kavuşumu da kesinleşiyor. Bugün genel olarak sözleri iyi ayarlamakta zorlanabiliriz, duygusal yaralanma ve kırgınlıklara açıklık var. Özellikle de sonrası düşünülmemiş söz ve davranışlar sebebiyle. 20:44’te ayrıca Ay-Juno karesi de kesinleştiğinden bugün tüm saydığım konularda en çok da duygusal meselelerde zorlayıcı bir gün. Bundan dolayı tepkileri iyi ayarlamak, bir şeyleri çok tutturmamak, tutturan kişiyi de çok kaale almayıp biraz mesafe koymakta fayda var. Bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 07.12.2019: Cumartesi günü genel olarak Ay açıları sebebiyle gerilimli irtibatlara sahip. Saat 01:57’de Ay-Venüs karesi etkin olacağından duygusal konularda sürtüşmelere açıklık söz konusu. En iyisi yatıp uyumak. :) 04:04’te Ay-Güneş üçgeni kesinleşerek günün sert doğasını bir miktar yumuşatıyor. Özellikle zorlayıcı koşullara karşı daha dirençli ve kolay uyum sağlayabilecek bir güç bulabilirsiniz içinizde. Ay; saat 12:05’te Satürn ve 18:01’de Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle öğlen saatleri itibariyle iletişimde zorluk, engellenme hissi ve çekişmeler görülebilir. Bu evrede en çok “olmuyorsa zorlama” düsturunu akla getirmek lazım. Zorba, gereksiz agresif, haksız olduğu halde sertlik yaparak üste çıkmaya çalışanlara prim vermemek de en iyisi. Ay saat 18:02 itibariyle günün kalanında boşlukta olacağından ne kadar hırgür olsa da bir çözüm bulmak da pek kolay gerilmiyor. Bundan en iyisi haftasonu aktiviteleri ve sevdiklerimizle ilgilenmek. Tüm bu konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 08.12.2019: Ay saat 10:29 itibariyle burç değiştiriyor ve Boğa burcuna geçiş yapıyor. Saat 12:57’de Jüpiter ile üçgen yaparak iyimser, cömert ve keyifli bir atmosfer oluşturacak. Saat 16:34’te ise Uranüs ile kavuşumundan ötürü beklenmeyeni bekleyebiliriz. Olaylar kontrolümüz dışında gelişebilir ve sürpriz haberler alabiliriz. Ayrıca hareketli aktivitelerle enerjimizi yükseltmemiz de mümkün. Bu iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalabilir. Bugünün tek riskli gökyüzü olayı saat 11:59’da kesinleşecek Güneş-Neptün karesi. Bu açı kalıbı özellikle haftanın son bölümünde yanılgı, odaklanma bozukluğu ve gerçeklikte puslanma oluşturabilir. Çok büyük beklentiler, altı boş ancak yüksek hayaller elde kalabilir. Bu dönemde zaten hiç durmadan “gerçekçilik” kavramını gündeme tutacağız. Pek tabii açının etkin olduğu özellikle üç gün boyunca her önünüze konanı mutlaka doğru olarak görmeyip sorgulamakta fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe