Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü yoğun hareketliliğine devam ediyor. Nitekim Başak yeniayından beri bir süredir atıl ya da hareketsiz giden gündem giderek hızlanmaya başlamıştı; geçen hafta özellikle sert etkilere sahip gerilimli açılarla doluydu. Bu hafta ise tabii ki en önemli konu 5 Ekim 2017’de gerçekleşecek Koç burcundaki dolunay. Hafta içerisinde bu dolunayın etkisinden burç bazlı detaylı olarak bahsedeceğiz.

Genel haftanın fotoğrafını çektiğimizde ise Plüton, hem Mars hem de Venüs’e olumlu açı yapacak; aynı zamanda Mars ile Venüs Başak burcunda kavuşum yapıyor. Duygular ve tutkularla alakalı her şeyin çok yoğun hatta bazen abartılı hissedileceği bir hafta bizi bekliyor. Olumlu halinde bir süredir platonik giden ilişkilerde artık netleşme görülebilir, ya da kalbi boş olanlar beklenmedik bir şekilde yeni bir insandan büyük bir çekim duyabilirler.
Bu etki sadece ilişkiler değil alacağımız kararlar ve maddi planlar üzerinde de tezahür edecektir. Burada detaylara hakim olmak, üstünkörü iş yapmamak çok önemli; ancak Başak sembolizmi gereği çok ufak hatta lüzumsuz bir soruna odaklanıp büyük resmi, en önemlisi de anın büyüsünü kaçırmamakta da ciddi şekilde fayda var.

Diğer önemli bir açı ise haftanın son günü kesinleşecek Venüs-Satürn gerilimli açısı, dolunay etkisi ile de birleştiğinde özellikle ilişkilerde kaçış ve soğukluk varsa önemli görüşmeler ve büyük yüzleşmeler yaşanabilir. Kangren giden ilişkiler bitebilir, ya da artık sizi yoran ve daha fazla uğraşmak istemediğiniz insanlarla aranıza bir duvar örmeye karar verebilirsiniz. Burada kişilerin değerini ve bu davranışların uzun vadeli etkilerini düşünmek önemli görünüyor. Neyse ki önümüzdeki hafta Jüpiter Akrep burcuna geçecek ve asıl güzel, pozitif cümlelerimi orada dile getireceğim. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 02.10.2017:
Yeni haftaya Mars-Plüton arasındaki olumlu açı ile başlıyoruz. Bu açı gerek heves arttıran, gerek bir şeylerle tutkuyla bağlanıp o konuyu nihayete erdirecek azmi getiren bir etkiye sahip. (Kariyer ve maddiyat açısından da etkisi görülür) Ancak konu ne olursa olsun saplantıya dönüşmemesi de son derece önemli, zira günlük hayattaki görevlerinizi unutabilirsiniz. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Başak, Oğlak ve Boğalar bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir. Ay, haftaya Kova burcunda başlayacak, saat 14:13-17:27 arasında boşlukta; akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Duygusal, sezgilerin yoğun, anlayış ve merhametin yüksek olduğu bir yapı devrede. Bir kişi ile barışmak ya da eski defterleri kapatmak istiyorsanız öğleden sonrası değerlendirilebilir.

Salı 03.10.2017:
Venüs-Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. İşte şimdi gökyüzü yoğun bir tutku, aşk ve ilişkiler odaklı bir halde. Bir önceki günün de açılarının etkisi ile buram buram duygu dolu, çok yoğun bir gün bizi bekliyor. Duygular, etkileri ve yaşanabileceklerin kapasitesi çok yüksek, ancak ortamı Aşk-ı Memnu setine (özellikle final bölümü) dönüşmemekte fayda var. :) Maddi açıdan da doğru adımlar atarak beklenmedik kazanç ve nüfuzlar sağlamak mümkün olabilir. Bu açıdan Yengeç, Akrep, Balık, Başak, Oğlak ve Boğalar özellikle olumlu etkileniyor. Balık burcunda yolculuğuna devam eden Ay, Neptün ile kavuşum; gece saatlerinde ise Mars ve Venüs ile karşıt açıya ilerleyecek. Bu bağlamda duygularımızın gerçekliğini sorgulayabiliriz, özellikle bu saatlerde hissedilenler belki de o kadar da yoğun olmayabilir, ana özgü bir süreç deneyimliyor olabilirsiniz. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler dikkat.

Çarşamba 04.10.2017:
Ay Balık burcundaki yolculuğunu bitirirken son açısını Satürn ile gerimli bir şekilde yapıyor. Bir önceki günün etkileri hala aktif durumda. Değişken burçlar Başak, Balık, Yay ve İkizler hala dikkat. (Özellikle öğlene kadar) Akabinde saat 10:20-23:40 arası neredeyse tüm gün boşlukta! Bu bağlamda bugün yeni bir şeylere başlamak ya da önemli meseleleri kurcalamak adına ideal bir yapıya sahip değil. Önemli görüşme ve mülakatların bugüne getirmemesinde fayda olabilir. Tamamlanmamış, düzeltilmesi gereken ve üşenip de bitiremediğimiz konulara odaklanmak en iyisi gibi görünüyor. Boşluk sürecinden sonra Ay Koç burcuna geçiş yapacak ve dolunay sürecine hazırlanacağız.

Perşembe 05.10.2017:
Venüs ile Mars Başak burcunda kavuşum yapıyor. Önemli, gerek duygusal gerek maddi konular açısından esasen iyicil denebilecek bir etki, ancak kavuşum açılarının nötr doğada olduğunu unutmamalıyız. Bu bağlamda eğer her şeyi doğru yapmışsak ve gereken emek, azim, kararlılık gibi davranışları sergilemişsek meyvelerini toplayabilmemiz mümkündür. Bu açı en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Başak, Oğlak ve Boğalar için destekleyici durumda. Diğer yandan Ay, Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor; Merkür ile karşıt açı yaparak akabinde dolunay pozisyonuna geçecek sonra da ilk açısı Plüton ile gerilimli doğada. Yani kolay olmayan; biraz yıpratıcı, enerjimizi aynı zamanda agresyonumuzu da yükseltebilecek bir dolunay bizi bekliyor. Olumlu kullanımı ile ise cesaret ve kararlılığı birleştirerek yeni bir yön çizmemiz, ya da görmeyi bilirsek yeni fırsatların önümüzde olduğu bilgisine ulaşabiliriz. Yine de yapısı gereği öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler ekstra dikkat; gemileri hemen aleve vermeyin derim.

Cuma 06.10.2017:
Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor; dolunay etkisi ve Plüton ile gerilimli açısı halen aktif durumda. Yani bir ayağımız frende ilerlemek faydalı olabilir. Zira Merkür ile Neptün arasındaki 150’lik de kesinleştiğinden kendimizi bir yandan çok fazla ifade etmek isteyebilir, ancak karşı taraf buna hazır olmadığı için düş kırıklığı yaşayabiliriz dikkat. Diğer yandan bu açı belirsizlik, göz aldanmaları ve dikkatsizliğe açık bir ortam da yaratır; her işi odaklanarak yapmak ve bir sıraya koymak oldukça önemli görünüyor. Neyse ki öğlen saatleri itibariyle hava yumuşuyor; Ay, Satürn ile olumlu açıya geçiyor akabinde de Ay düğümleri ile güzel bir temas kuracak. İşte şimdi bir şeylerin daha net, kalıcı ve görünür olabileceği zaman dilimine giriş yapıyoruz. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Yay, Koç, Aslan, İkizler, Terazi ve Kovalar için bu yapı son derece destekleyici.

Cumartesi 07.10.2017:
Ay, saat 01.39-02:57 arasında kısa bir süre boşlukta kalıp akabinde Boğa burcuna geçiş yapacak. Genel olarak sakin, çok risk ve hareketten uzak durmak isteyeceğimiz; daha çok beş duyu ile yaşamdan keyif alabileceğimiz bir gün bizi bekliyor. Ay akşam saatlerinde ilk güçlü irtibatını Neptün ile olumlu bir şekilde yapacak, yani merhamet, anlayış ve şefkat etkisinin yoğun olduğu etkiler devrede. Bu bağlamda sevdiklerinizle huzurlu ve sakin bir haftasonu geçirmeniz mümkün. En çok da su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Oğlak ve Başaklar bu güzel etkiden faydalanabilirler.

Pazar 08.10.2017:
Haftanın son günü Venüs-Satürn arasındaki gerilimli açı kesinleşiyor. Başak-Yay sembolizmi sebebiyle ilişkilerde önemli sınavlar gündeme gelebilir; sevgi konusunda verilen emekler, somut çabaların değerlendirileceği; “Ben seni seviyorum ki birlikteyiz” gibi soyut sözlerin pek ehemmiyet taşımayacağı bir gün bizi bekliyor. Bu bağlamda netlik ve kalıcılık arayışı özellikle önemli olacağa benzer. Diğer yandan maddi açıdan risk almaktan uzak durmak ve önemli finansal girişimleri önümüzdeki hafta ortasında gerçekleştirmek daha faydalı olabilir. En çok değişken burçlar Balık, Yay, İkizler ve Başaklar dikkat. Ay’ın açıları iyi durumda, önce Plüton sonra Mars ile olumlu irtibat kuracak. Bu bağlamda etki alanınızı arttırabilir, aynı zamanda karşı taraf üzerinde büyük bir etki bırakabilirsiniz. Su ve toprak grubu burçları Akrep, Yengeç, Balık, Boğa, Oğlak ve Başaklar özellikle destekleyici yapılar söz konusu. Ay bu açılardan sonra 16:46 itibariyle tüm gün boşlukta olacak, yani yine biraz daha kabuğumuza çekilip sakinlik ve sükunet arayışı içerisine gireceğiz. Bu etkileşim yemek yapmak, birlikte paylaşmak, güzelliklerden keyif almak gibi konular için de uygun yapıdadır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ