Merve Çubuktepe

Tutulmalar döneminden önceki son haftaya geldik. Bu hafta büyük değişim ve dönüşüm sürecine adım atmadan önceki son kritik eşik diyebiliriz. 2 Ekim 2023’te kesinleşecek olan Merkür-Neptün karşıtı yolumuzu bulma ve karar verme konusunda zorlayıcı tesirleri beraberinde getiriyor. Kafa karışıklığı veya kararsızlık içerisinde olabiliriz. Cevapları bulurken başkalarının isteklerine saygı gösterirken kendi istek ve hedeflerimizi ön planda tutmamızda fayda var. 3 Ekim 2023’te kesinleşecek olan Merkür-Plüton üçgeni ise özellikle bu süreçte asıl derin manayı bulmak ve çözümlemeler yapmak adına etkili olacak. Ve son olarak 4 Ekim 2023’te Mars ile Güney Ay Düğümü kavuşurken aşırı kabullenme ve tepki verme arasındaki orta yolu bulmaya çalışacağız. 5 Ekim 2023’te Merkür Terazi burcuna geçerken diplomasi, empati ve denge müttefiklerimiz olacak. Transit 22 Ekim 2023’e kadar sürecek.

Haftanın önemli etkilerini detaylı incelersek eğer ilk olarak 2 Ekim 2023’te Merkür-Neptün karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

3 Ekim 2023’te Merkür-Plüton üçgeni kesinleşecek. Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

4 Ekim 2023’te Mars ile Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşecek. Benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Mars’ın rekabetçi ve güçlü enerjisi, kişiyi bu konuların içine daha fazla çekebilir. Dikkatli olunması gereken, aşırı rekabetçilik veya hırs eğiliminden ya da her şeye boyun eğmek gibi uçlara savrulmaktan kaçınmaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Kavuşum açısının Sabian sembolü “Kartal ve güvercin hızla yerlerini değiştiriyorlar.” Bu sembol ve kavuşumu en iyi şekilde yönetmenin yolu akıl, irade ve kalp arasında gereken iş birliğini hayata geçirmektir. Varsa eğer bir hatayı telafi etme ve gerekirse özür dileme olgunluğunu gösterme vaktidir.

Haftanın en önemli gökyüzü olayı hiç şüphesiz ki 5 Ekim 2023’te Merkür’ün burç değiştirerek Terazi burcuna geçmesi. Hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız.

İletişimde agresyon ve yıkım yerine daha diplomatik, orta noktaya varma odağı artacaktır. Ancak her şeyi alttan almak ters tepebilir ve bazen de kararsızlık artabilir. Bu süreçte sezgilerimize de güvenerek arafta kalmak yerine bir yerden başlayıp karar almamız bizi daha muvaffak kılacaktır. Merkür 22 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 02 Ekim 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya Ay Boğa burcunda ve saat 04:36’da Ay-Jüpiter kavuşumu ile başlıyoruz. Güne iyimser, verimli ve umutlu bir şekilde başlayabilir, özellikle sabah erken saatlerde işlerimizden maksimum verimi alabiliriz. Ancak saat 18:56’daki Ay-Uranüs kavuşumu ile dengeler değişmeye başlıyor. Özellikle saat 21:06 itibariyle Ay-Venüs karesi devreye girerken duygusal konularda aşırı hassasiyet eğilimi artabilir ve çatışmalara açık olabiliriz, dikkat. Buna ek olarak haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Merkür-Neptün karşıtı saat 18:34’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı çarpıtılan ifadeler, saklanan gerçekler, aldanma ve aldatma duygusu ile ilişkilidir. Her söylenen veya her gördüğümüz doğru olmayabilir. Önemli konularda birden fazla kişinin fikrini almakta fayda var. Dalgınlık, konsantrasyon ve uyku bozuklukları görülebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 21:59’da Ay-Güneş 135’liği kesinleşirken Küçülen Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz iyicil doğaya sahiptir, özellikle bir şeyler öğrenmek, ustalaşmak, fikir almak, bir eğitime başlamak ve fikirleri yaymak adına destekleyici bir tesirler içerir. Günün Sabian sembolü “Dar boğazdan çıkan kano sakin sulara yüzüyor.” Bu sembol çok zorlu bir sürecin geride kalmasını müjdeler. Hafifleme ve huzur hissi başlayacaktır. Kişinin bu esnada kendi yeteneklerine güvenmesi hayati önem taşır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 03 Ekim 2023: Ay Boğa burcundaki yolculuğunun son demlerinde Neptün ile saat 00:46’da altmışlık olumlu açı yapıyor. Özellikle günün ilk anı itibariyle saat 02.46’ya kadar ruhsal çalışmalar ve şifa için harika etkiler var. Görülen rüyalar da anlamlı ve haber verici olabilir. Ay saat 04:19’da Plüton ile üçgen açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve saat 04:20-08:02 arasında boşlukta kalacak. Saat 08:03’te Ay boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçerken daha hızlı ve üretken hissedebiliriz. Sadece önemli işlerimizi 08:28-12:28 arasına denk getirmemekte fayda var zira bu esnada etkin olan Ay-Satürn karesi işleri yavaşlatabilir ve blokajlar oluşturabilir. Günün sonlarına yaklaşırken saat 22:19’da haftanın en iyicil açısı Merkür-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Düşüncelerimizi etkileyici bir şekilde ifade etmek, hakkımızı savunmak, istediğimizi almak ve daha derin anlamlar bulmak adına harika bir tesir. Bu açı kalıbı tüm önemli görüşme, imza ve başvuru gibi konular için de çok uygundur. Tutkumuzun peşinden gitmek bize yeni bir kariyer ve hayat yolu çizebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Yaşlı kibar profesör bir sınıf gence ders veriyor.” Bu sembol farklı zekâ tiplerine sahip kişilerin bir araya gelmesinin yarattığı sinerji ve artan yaratıcılığa vurgu yapar. Yardım etme ve koruma isteği artar. Kişinin önüne bir şans veya lütuf geldiğinde bunu geri çevirmemelidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 04 Ekim 2023: Haftanın karmik açıdan en yoğun gününe geldik. Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 03:03’te Ay-Güneş üçgeni devrede. Bugün Küçülen Ay fazının en verimli zamanındayız, bu sebeple bir şeyler öğrenmek, sunmak, bir eğitime başlamak veya akıl danışmak gibi konular adına harika destekler devrede olacak. Saat 15:50-17:50 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin, özellikle bu zaman dilimi her türlü ruhsal şifa çalışması ve tedavi için çok uygun. Saat 19:06’da haftanın en önemli ve karmik açıdan en güçlü açı kalıbı olan Mars ile Güney Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Benim dediğim her şey doğru diyerek körlemesine ya da deli cesaretiyle hareket etmek sıkıntılı sonuçlar doğurabilir. Mars’ın rekabetçi ve güçlü enerjisi, kişiyi bu konuların içine daha fazla çekebilir. Dikkatli olunması gereken, aşırı rekabetçilik veya hırs eğiliminden ya da her şeye boyun eğmek gibi uçlara savrulmaktan kaçınmaktır. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Kavuşum açısının Sabian sembolü “Kartal ve güvercin hızla yerlerini değiştiriyorlar.” Bu sembol ve kavuşumu en iyi şekilde yönetmenin yolu akıl, irade ve kalp arasında gereken iş birliğini hayata geçirmektir. Varsa eğer bir hatayı telafi etme ve gerekirse özür dileme olgunluğunu gösterme vaktidir. Günün Sabian sembolü “Madenciler derin bir kuyudan gün ışığına çıkıyor.” Bu sembol büyük ve zorlu bir sürecin geride kalması ile gelen aydınlanma duygusu ile ilgilidir. Derinlerde bulunan manayı gerçek hayata tatbik etme zamanıdır. Ancak aşırı ruhani ve derin bir ruh halinden dünyevi konulara adapte olmak başta zor olabilir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 05 Ekim 2023: Haftanın en önemli transiti ile yeni güne başlıyoruz. Saat 03:08 itibariyle Merkür burç değiştiriyor ve Terazi burcuna geçiş yapıyor. Hayatımızdaki pürüzleri, eksikleri ve daha iyi hale getirilmesi gerekenleri tespit ettikten sonra maddi manevi bir denge kazanmak adına daha güçlü destekler alacağız. Zihin ve hayatları bu ay fırtınalı bir deniz gibi düşünürsek ayın sonunda Merkür Terazi etkisi ile deniz bu vakit itibariyle durulmaya başlayacak ve daha sağlıklı kararlar vermeye başlayacağız. İletişimde agresyon ve yıkım yerine daha diplomatik, orta noktaya varma odağı artacaktır. Ancak her şeyi alttan almak ters tepebilir ve bazen de kararsızlık artabilir. Bu süreçte sezgilerimize de güvenerek arafta kalmak yerine bir yerden başlayıp karar almamız bizi daha muvaffak kılacaktır. Merkür 22 Ekim 2023’e kadar bu burçta kalacak. Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 06:32 itibariyle Ay-Mars kavuşumu etkisiyle güne enerjik bir başlangıç yapıyoruz. Bu açı kalıbı spora başlamak adına da destekleyici ve motive edicidir. Saat 09:34’ye Ay-Venüs altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek ve saat 09:35-15:32 arasında boşlukta kalacak. Boşluk evresine önemli ve özellikle sıfırdan başlanacak yeni işleri denk getirmemekte fayda var. Saat 15:33’te Ay boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiyor. Saat 17:34-19:34 arası günün en verimli saatleri zira Ay-Satürn üçgeni devrede olacağı için bir konuya rahatça odaklanabilir ve onu konuyu ciddiyetle ele alarak tamamlayabiliriz. Günün Sabian sembolü “Çocukların gençlerin partisinde sabun köpüğü üflüyorlar.” Bu sembol yaratıcı fikirlerin keyif veren gerçeklere dönüşme evresini temsil eder. Oyunlar ve sosyalleşme ile yaratım enerjisi artarken, rahatlık ve keyif hissi de artar. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 06 Ekim 2023: Ay Yengeç burcunda ve saat 00:57’de Vesta ile kavuşum açısı gerçekleştirecek. Saat 02:57’ye kadar ruhsal çalışmalar için harika bir etki söz konusu. Özellikle geçmişe dönmek, atalar ve köklerle bağ kurmak adına harika bir fırsat. Saat 16:47’de Ay-Güneş Karesi kesinleşirken Son Dördün fazına adım atıyoruz. Bu faz çatışmalı ve hırs içeren bir doğadadır. Özellikle dürtüler ve mantığımız arasında ikilemler oluşabilir. Daha fazla onay alma ihtiyacı duyabilir, rekabet hissimiz artabilir ve kendimizi çevremize ispatlamak isteyebiliriz. Günün en verimli zamanları saat 18:29-20:29 arası zira Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşecek. Önemli işler, kariyer ve finans odaklı kararlar, imzalar ve başvuruları bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Zengin arazi sahibi tropikal bahçesinde siesta yapıyor.” Bu sembol sahip olduğumuz bereket ve değerlerin tadını çıkarmayı unutmamız gerektiğini bize hatırlatır. Şükür duygusunu hissetmek ve olumlu yönlerimize odaklanmak önemlidir. Her insanın ne kadar yoğun olursa olsun bir yerde mutlaka kendine zaman ayırması hayatidir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 07 Ekim 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yengeç burcunda tansiyonlu bir gün bizleri beklemekte. Günün ilk yarısı nispeten daha olumlu bir enerjiye sahip. Özellikle önemli işlerinizi Ay-Uranüs altmışlık olumlu açısının olduğu saat 09:22-13:22 arasına denk getirmenizi öneririm. Ruhsal çalışmalar, şifa ve sanatsal faaliyetler için de Ay-Neptün üçgenin etkin olduğu saat 15:58-19:58 arası çok ideal durumda. Ancak akşam saatleri itibariyle hava oldukça sertleşmeye başlıyor. Saat 20:24’te önce Ay-Mars karesi, sonra da 22:11’de Ay-Plüton karşıtı kesinleşecek. Ay yakın zamanda etkin olacak zorlayıcı Mars-Plüton karesini tetikliyor. Akşam ve gece saatleri her türlü çatışma ve kavgaya açık olabilir. Ani tepki ve patlamalar görülebilir. Belalı ve şiddet eğilimli tiplerle muhatap olmamakta fayda var. Ayrıca yangın, patlama veya infial gibi olaylar gündeme gelebilir. Ay saat 22:11 itibariyle Plüton ile bu sert açıyı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve günün geri kalanını boşlukta geçirecek. Özetle akşam saatlerinden sonra rölantide kalmak ve etliye sütlüye bulaşmamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Yeni ve döngüsel makine parçalarından oluşmuş bir set.” Bu sembol evrensel yasaya kim olursa olsun herkesin uymak zorunda olduğuna dair bir uyarı yapar. Unutmayalım ki insan kendini kandırabilir ama ilahi düzeni asla… Herkes bu doğal düzen ve sistemin yasalarını idrak etmek ve uyum sağlamak misyonuna sahiptir. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 08 Ekim 2023: Ay saat 02:23’e kadar boşlukta ve saat 02:24’te boşluktan çıkarak Aslan burcuna geçiş yapacak. Kişisel bakım, imaj değişimi, çevre yapmak ve görünürlük adına iyicil bir tesirdir. Ancak 02:30’da kesinleşecek Merkür-Vesta karesi bugün zaman zaman bir şeylere odaklanmakta zorlanabileceğimiz ve sıkılma ihtimaline dair uyarı yapmakta. Onay almadığımızda veya işler istediğimiz gibi gitmediğinde hemen pes etmemeliyiz. Günün en verimli zamanları 12:46-16:46 arası zira Ay-Merkür altmışlığı devrede. Bu aralık her türlü önemli konuşma, görüşme, seyahat, imza, karar ve başvurular için çok uygundur. Sadece akşam saatlerinde 21:55’te kesinleşecek olan Ay-Ceres karesine dikkat, ekstra hassas ve alıngan, yanlış anlaşılmalara açık olabiliriz. Günün Sabian Sembolü “ Bir mutlu ekip fırtınadan harap olmuş bir sahili onarıyor.” Bu sembol büyük bir yıkım veya şer gibi görünen bir konunun ilerleyen dönemlerde daha hayırlı olaylara vesile olabileceğini bize güçlü bir şekilde hatırlatır. Yıkımdan yeniden doğuşa uzanma vaktidir. Zorlu anlarda dostlarımız ve yakınlarımızla olmak bize güç verecektir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe