Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü oldukça hareketli olacak. Adeta bir restoran menüsü gibi zengin bir tabloyla karşı karşıyayız. Güneş, Merkür ve Venüs bu hafta oldukça etkili. Sırasıyla başlamak gerekirse 2 Eylül 2019’da Güneş-Mars kavuşumu ve Venüs-Jüpiter karesi kesinleşecek. Güneş-Mars kavuşumu enerjisi oldukça yüksek bir açıdır ve harekete geçirici özelliğe sahiptir. Bayram tatilleri de biterken bu açının gücüyle bir şeylere başlama, ilk güçlü adımı atma ve kararlılık adına güçlü tesirler devrede olacak, üstelik daha rahat konsantre olabileceğiz. Başak burcu vurgusu aşırı titizlik ve detaylara hakimiyet de getirir. Venüs-Jüpiter karesi ise bu haftanın gerek finansal gerek zevki sefa konusunda aşırılık getirebilecek açısı. Bütçeyi kontrol etmek zorlaşabilir, aşırı harcama eğilimine girebilirsiniz. Diğer yandan her türlü keyfi temsil ettiğinden duygusal konulardan yeme içme alışkanlıklarına kadar abartı görülebilir, mide fesadı veya duygu fesadı yaşayabilirsiniz.

3 Eylül 2019’da Merkür-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Bu etkileşim çekinmeden, direkt ve net bir iletişim tarzı oluşturur. Ancak bu açı kalıbı bulundukları burç sebebiyle patavatsız ya da düşüncesiz bir iletişimi sembolize etmez. Hakim olduğunuz bir konuda kendinizi ortaya koymak, gerekiyorsa insanları püskürtmek adına etkisi olumludur. Çetrefilli işleri çözmek, mülakat ve iş başvuruları için de pozitifitir.

4 Eylül 2019’da Venüs-Neptün karşıtı kesinleşecek. Haftanın duygusal açıdan en zorlayıcı açı kalıbı bu diyebilirim. İlişkilerde “O gün aslında dişi ağrıdığı için öyle davranmıştı” gibi telkinler sıkça görülebilir. Oysa kişinin kendisi zaten böyle davranan bir insandır ve bunun aslında bahanesi yoktur. Bundan ötürü partnerin davranışlarını aşırı olumlu yorumlamak, her şeyden bir mana çıkarmak ve en önemlisi aşırı yüceltmek riskli olabilir. Aldatma, ikili işlere açık olan bu açı aynı zamana bu tür konuları eline yüzüne bulaştırma etkisi de getirebilir.

7 Eylül 2019’da Güneş-Satürn üçgeni kesinleşecek. Bir gün sonra da 8 Eylül 2019’da Güneş-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Hafta sonunda etkili olacak bu açılar biraz kafa karıştırıcı. Bazen aşırı mantıklı ve ölçü bazen de aşırı pervasız davranma eğilimi görülebilir. Mütevazi olan daha avantajlı konumdayken sürekli “ben ben ben” insanları aşırı itici görünebilir ve beklediği sonucu alamayabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 02.09.2019: Herkese iyi haftalar! Ay Terazi burcunda 00:39’da Satürn ile kare açı, 02:33’te ise Jüpiter ile olumlu altmışlık açı yapacak. Uyku saatlerine denk gelseler de günün ilk saatlerinde hala uyanıksanız çok da tartışmalı muhabbetlere girmeyin derim. Saat 11:33’te Ay-Plüton ile kare açı yapacak ve tüm günü boşlukta geçirecek. Son açının da doğasını düşünürsek öğle saatleri oldukça gerilim ve çekişmeye açık durumda. Ancak unutmayın sırf "Aman ağzımızın tadı bozulmasın” diyerek her şeye boyun eğmek de bir süre sonra çok can sıkabilir, bundan dengeyi tutturmak önemli. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay boşlukta olsa da bugün iki önemli açı kesinleşecek. Saat 13:42’de kesinleşecek Güneş-Mars kavuşumu enerjisi oldukça yüksek bir açıdır, enerjisi yüksek ve harekete geçirici özelliğe sahiptir. Bayram tatilleri de biterken bu açının gücüyle bir şeylere başlama, ilk güçlü adımı atma ve kararlılık adına güçlü tesirler devrede olacak, üstelik daha rahat konsantre olabileceğiz. Saat 19:26’da kesinleşecek Venüs-Jüpiter karesi ile bu haftanın gerek finansal gerek zevki sefa konusunda aşırılık getirebilecek açısı. Bütçeyi kontrol etmek zorlaşabilir, aşırı harcama eğilimine girebilirsiniz, diğer yandan her türlü keyfi temsil ettiğinden duygusal konulardan yeme içme alışkanlıklarına kadar abartı görülebilir, mide fesadı veya duygu fesadı görülebilir.

Salı – 03.09.2019: Saat 02:34’te Ay boşluktan çıkarak Akrep burcuna geçiş yapıyor. Saat 13:17’de Ay-Uranüs karşıtlığı kesinleşeceğinden öğle saatlerine kadar olan bölüme önemli bir işinizi denk getirmemenizi öneririm. Beklenmedik olaylara açıklık ve aksilik etkisi mevcut zira. Bu konularda özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. 18:39’da Merkür-Mars kavuşumu ile hava değişmeye başlıyor. Bu etkileşim çekinmeden, direkt ve net bir iletişim tarzı oluşturur. Ancak bu açı kalıbı bulundukları burç sebebiyle patavatsız ya da düşüncesiz bir iletişimi sembolize etmez. Hakim olduğunuz bir konuda kendinizi ortaya koymak, gerekiyorsa insanları püskürtmek adına etkisi olumludur. Çetrefilli işleri çözmek, mülakat ve iş başvuruları için de pozitifitir. Etkisi 3 gün daha sürecek. Bu güzel kavuşumun üzerine de Ay 20:11’de Mars, 20:21’de Merkür ve 20:57’de Güneş ile olumlu açılar yaparak harika bir seri oluşturacak. Öğleden sonra ve özellikle akşam saatleri itibariyle harika bir enerji akışı var, önemli her türlü konuyu bu saatlere denk getirmenizde fayda var. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 04.09.2019: Ay Akrep burcunda saat 02:18’de Satürn ile olumlu açı yapacak. Bunun üzerine de 04:40’ta Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Merkür’ün yüceldiği burç olan Başakta Güneş ile kavuşması harika, erken kalkıyorsanız ibadet etmek, dua ve ruhsal çalışmalar için de değerlendirebilirsiniz. 07:31’de Ay-Venüs altmışlığı güne yumuşak bir giriş oluştururken, 08:09’da Neptün ve 13:58’de Plüton ile Ay’ın çoklu olumlu açıları özellikle günün ilk yarısının oldukça olumlu ve yapıcı olabileceğini gösteriyor. Önemli konuşmalar, başvurular, işler ve ve ilk adımlar adına bu güzel zaman dilimi değerlendirilebilir. Özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar. Saat 13:59’da Ay boşluğa girip tüm gün boşlukta kalacağından ötürü bu zaman dilimi itibariyle frene basmak ve daha az önemli konularla uğraşmakta fayda var. Bir de bugün hem Ay günün ikinci yarısı boşlukta hem de 14:25’te Venüs-Neptün karşıtlığı kesinleşiyor. Bugün açıkçası hiçbir duygusal meseleyi masaya yatırmanızı, çözmeye çalışmanızı veya bir karar vermenizi önermem. İlişkilerde “O gün aslında dişi ağrıdığı için öyle davranmıştı” gibi telkinler sıkça görülebilir. Oysa kişinin kendisi zaten böyle davranan bir insandır ve bunun aslında bahanesi yoktur. Bundan ötürü partnerin davranışlarını aşırı olumlu yorumlamak, her şeyden bir mana çıkarmak ve en önemlisi aşırı yüceltmek riskli olabilir. Aldatma, ikili işlere açık olan bu açı aynı zamana bu tür konuları eline yüzüne bulaştırma etkisi de getirebilir. Paranoyaya girmemek ancak dikkatli olmak lazım. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Perşembe – 05.09.2019: Ay saat 06:07’ye kadar boşlukta akabinde Yay burcuna geçiş yapıyor. Uyku saatlerinde Ay boşlukta olacağından uykuya dalmakta zorluk veya uyku kalitesinde düşül görülebilir; ilginç rüyalar görebilirsiniz. Bundan dolayı uyku öncesi hazırlığınızı kah bitki çayları kah bir banyo ile iyi yapmanız rahatlatıcı olacaktır. Bugün dünkü çok yoğun etkilerden sonra oldukça sakin etkilere sahip. Ay saat 14:23’te Kiron ile olumlu açı yapıyor, asıl önemlisi de 15:37’de Merkür-Satürn üçgeni kesinleşecek. Tam bir mülakat, başvuru, önemli imza, bir söz verme ve ciddi görüşmeler için biçilmiş kaftan açıdır. Aynı zamanda gün boyunca büyük sözü dinlemenizi, sizden daha deneyimli kişilerin tavsiyelerine kulak vermenizi öneririm. Bu iyicil tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 06.09.2019: Bugün haftanın en gerilimli günlerinden biri. Ay Yay burcunda 03:48’de Mars ile, 06:10’da Güneş ile kare açı yaparak günü başlatıyor. Solunuzdan kalkma ihtimali yüksek, bugün hiçbir insan ilişkisinde çok sınırları zorlamamakta fayda var. Ufak bir konu aniden kontrolden çıkıp çok gerilimli bir hal alabilir. Üzerine 10:11’de Merkür-Jüpiter karesi de olayları iyice abartılı hale getirebilir. Bugün kesinlikle tutamayacağınız sözler vermeyin ve çok hakim olmadığınız bir konuda aşırı iddialı olamayın derim. Büyük büyük konuşan kişilerin de şov yapıyor olabileceği gerçeğini bir köşeye yazmak lazım. 10:19’da Ay-Jüpiter kavuşumu var, ancak böyle bir günde “Ya sabır” demek için kullanılabilir. Ve Ay 10:21’de Merkür ile tekrar kare serisine başlıyor, 13:52’de Neptün ve 19:03’te ise Venüs ile kare yaparak devam ediyor. Sonra da 19.04’te boşluğa giriyor. Yani bu hafta etkin olan Venüs-Neptün karesini çalıştırıyor. Özetle bugün de duygusal konular için hiç de elverişli bir gün değil. Barışma, uzlaşma çabaları için pek önermem. Ayrıca hele hele birini yeni tanıyorsanız çok abartılı ve pespembe yargı içinde olabilirsiniz. Zaten dikkat ve odaklanmanın zor olacağı bir gün, keza sonuca varmanın da… Bırakın dağınık kalsın özetle… Günün zorlayıcı etkileri konusunda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar özellikle dikkat.

Cumartesi – 07.09.2019: Saat 00:55’te Güneş-Satürn üçgeni, 06:45’te Venüs-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Önceki günün fırtınalı etkisinden sonra bu iki olumlu açı toparlayıcı nitelikte. Duygusal anlamda bugün yol almak ve adımlar atmak daha sağlıklı olabilir. Aynı zamanda her türlü ikili ilişkilerde insanlarda iz bırakma ve ikna edici olmak adına güzel destekler söz konusu. Bugün hem aktivite hem de duygusal konularda gayet güzel değerlendirilebilir. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar iyicil etkiler altında. Sadece 10:18’de Merkür-Neptün karşıtlığı kesinleşeceğinden her şeye koşulsuz inanmak yerine sorgulayıcı olmak, dikkati elden bırakmamak faydalı. Haftasonu ama ben yine de söyleyeyim önemli bir şeyi imzalama ve el sıkışma işini de birkaç gün sonraya almanız daha iyi olabilir. Ay saat 13:37’de boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor, saat 22:15’te Kiron ile kare açı yapacak. Yani gecenin ilerleyen saatlerinde duygusal açıdan hassasiyet oluşabilir kimsenin bam teline basılmamalı. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 08.09.2019: Ay Oğlak burcunda 01:47’de Uranüs ile üçgen açı yapacak, asıl önemlisi 15:52’de Mars ile üçgen olumlu açısı var. Haftanın en dinamik, canlı ve motivasyonu yüksek etkilerinden biri bizleri bekliyor. Harika bir Pazar geçirebilir, keyifli aktiviteler yapabilir ve bol bol eğlenebilirsiniz. Evde çok durmamanızı öneririm. 16:42’de Ay-Satürn kavuşumu ortamı biraz daha ciddileştirdiğinden yaşça büyükler ve mevkisi yüksek konumdaki kişiler (mesela Pazar Pazar arayan densiz müdür gibi) ile yine de iyi geçinmeye çalışın derim. Saat 18:26’de Güneş-Jüpiter karesi kesinleşirken burunlar biraz havaya kalkıyor, caka satma, kim daha popüler, kimin hayatı daha iyi durumda, kim en uzağa tuvaletini yapıyor gibi durumlar görülebilir. Açıkçası aşırı şişenler balon gibi patlayabilir bu saatlerde. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe