Merve Çubuktepe

Çok acı bir haftayı geride bırakıyoruz demek isterdim ancak bırakmamız mümkün değil. Bu yıl astrolojik açıdan bildiğiniz gibi çok zor tesirlerle dolu bir yıl ve ülkemiz de sert açılar altında. Mart, dokusu gereği pek kolay bir ay olmayacak… Umuyorum ki daha fazlası olmaz, daha fazla acı haber almayız. Başımız sağolsun, şehitlerimize Allah rahmet eylesin.

Bu hafta itibariyle etkisini hissetmeye başlayacağımız 9 Mart 2020’de Başak Burcunda Dolunay oldukça güçlü, Süper Ay olarak karşımıza çıkıyor ve kesinlikle kritik bir dolunay. Ay konum olarak hudut dışında, bu da kontrolsüz ve beklenmedik gelişmelere işaret etmekte. 5-6 Mart 2020 gerek transitlerin gerek de ülke haritasının aldığı etkiler sebebiyle askeri konular başta olmak üzere gerginlik, dezenformasyon ve kaotik etkilere açık durumda. Ülkemiz, haritasında “Mars dönüşü” yaşayacak. Aynı zamanda dolunayın özellikle ülkemizin doğu bölgelerinde sismik aktivite veya toprak kaynaklı doğal afetleri tetikleyebilecek bir tesiri de dikkat çekmekte. Özellikle 39° ve 43° doğu meridyenleri arasında kalan bölge (Diyarbakır – Trabzon hattının doğusu) için dikkatli olmakta fayda var.Umuyoruz ki hiçbir sıkıntı olmadan bu süreci geçeriz.

2020 yılının ekonomik açıdan tutumluluk, dikkat ve daralma süreci olduğunu kâh seminer kâh yazılarımda vurgulamıştım. Mars’ın Oğlak burcunda giderek Jüpiter-Satürn-Plüton üçlüsüne yaklaşması, Venüs’ün Boğa burcuna geçişi (gökyüzü giderek toprak elementine dönüyor bu da maddiyat ve yerküre/doğa olaylarının vurgusunun artması demektir) ve bu hafta 3 Mart 2020’de kesinleşecek Venüs-Satürn karesi de ekonomik anlamda zorlayıcı durumlar oluşturabilir. Gerek yaşadığımız sarsıcı olaylar, gerek dünyada Coronavirüs başta olmak üzere piyasalarda oluşan panik havası sebebiyle yatırım ve harcamalarımızda dikkatli olmak ve riskten kaçınmakta fayda var.

Bireysel düzlemde ise her konuda uçlara savrulmanın, aşırı merhamet veya tüm sorumlulukları almanın zararlarını da görebileceğimiz tesirler söz konusu. Bir konuda aşırı taviz en sonunda kişiyi kurban durumuna sokabilir. “Bir süre daha idare eder, bir şey olmaz” düşüncesi sonucu patlak bir lastikle yola devam etmek kişiyi büyük tehlikelere davetiye çıkarır. Doğru olan; zaman kaybetme pahasına ilk fırsatta durup patlak lastikten kurtulmaktır. İnkar yerine kabul, dünyadan kopmak yerine sorumluluklar ve işe güce odaklanmak hayatımızı daha iyi hale getirebilir.

4 Mart 2020’de Merkür Kova burcuna geçiş yapıyor. Merkür retrosu devam ediyor, Kova burcunda retronun ikinci bölümüne giriyoruz. Merkür Balık retrosu çok daha sisli, zihin dağıtan ve kafa karıştıran bir doğadaydı. Merkür Kova; retroya rağmen daha fazla odaklanma, bazen uçlara gidiş olsa da olayları bir mantık zincirine oturtabilme ve tarafsızlık adına bize bir avantaj oluşturuyor. Bu bağlamda retroda savrulduysak eğer içimizde de aksine dönme isteği varsa tekrar toparlanmak mümkün.

5 Mart 2020’de Venüs Boğa burcuna geçiş yapıyor. Venüs 4 Nisan 2020’ye kadar yönettiği Boğa burcunda kalacak. Zararlı olduğu Koç burcundan, yöneticisi olduğu Boğa burcuna geçişi ilişkilerde iniş çıkış, saman alevleri yerine daha ayakları yere basan ve net bir atmosfer oluşturabilir. Hayaller, tutkulardan ziyade dünyevi gerçekler ve emek de ilişkileri değerlendirmekte önemli olacaktır. Bu konularda sınıfı geçen ilişkilerde sağlamlaşma, sorun varsa iyileşme görülebilir.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 02.03.2020: Herkese iyi haftalar. Ay İkizler burcunda 02:04’te Merkür ile kare sert açı yapacak. Gün boyunca her söylenene hemen atlamamak, araştırmacı olmak ve dolduruşa gelmemek önemli… Bireysel düzlemde bu açı gece 22:57’de Ay-Güneş karesi ile aynı gün yaşanacak. Bu nedenle gerek ikili ilişkiler gerek kariyer adına önemli konuşmalar, yüzleşmeler ve talepler için pek ideal bir gün değil. Aynı durum başvurular, mülakatlar, CV yollamak gibi konular için de geçerli. Haklıyken haksız konuma düşmemek, Merkür retro döneminde olduğumuzdan da iletişim kazası yapmadan net ve düzgün ifade önemli. Kafa karışıklığı veya aşırı asabiyet de görülebilir. Bugün ayrıca hakim olmadığımız konularda ahkam kesmemek ve tutamayacağımız sözleri bir anlık heyecanla vermemekte de ciddi fayda var. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Salı – 03.03.2020: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bilgi alışverişinde düzensizlik ve kirlilik görülebilir. Dedikodu ve varsayımlardan uzak durmamız önemli. Bu sebeple herhangi bir konuda aniden bir bilgi alıp gaza gelmek veya hüküm vermek sağlıklı olmayabilir. Zira 09:24’de kesinleşecek Ay-Neptün karesi de bugün yanılgı ve aldatılmaya açık olabileceğimizi gösteriyor. Kimin doğru kimin yanlış olduğu son derece belirsiz olabilir… Dikkatsizlik, dalgınlık ve unutkanlığa açıklık olduğundan hiçbir işimizi son ana bırakmamalı, programlı hareket etmeliyiz. Dolunay etkisine giriyoruz, aşırı merhametin de maraz getirebileceğini unutmamalı, duygu sömürüsü yapanlara prim vermemeliyiz. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Ve 19:44’te Venüs-Satürn karesi kesinleşiyor. İlişkiler adına haftayı etkisi altına alan bu gergin görünüm soğukluk, iletişim kopukluğu getirebilir. İyicil yanı kişinin fevri olup dürtüsel ve kontrolsüz hareket etmesi yerine kendine dönüp sağlıklı düşünmesi için bir fırsattır. Odak sürekli başka bir kişi veya kişiler üzerindeyse insan kendini düşünemez. Ondan bu mesafeli etkiyi aslında tıkış tıkış dolu bir otobüsten inip tek başına nefes alıp kendimizi anlamak adına değerlendirmemiz de mümkün. Yine de bu açı kalıbının zorlamayı hiç sevmediği, aşırı tutturma veya sınır aşımının kalıcı sonlanma veya ciddi gerilim getirebileceğini unutmamak lazım. Bu konularda da özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba – 04.03.2020: Haftanın en iyicil tesirlerine sahip günündeyiz. Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde 05:19’da Venüs ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 05:19-07:25 arasında boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Duygusal açıdan yoğun, korumacı ve empati yeteneği yüksek bir etkileşim söz konusu. Bugün aile, değerler ve vatan sevgisi gibi kavramlar hayatımızda çok daha güçlü yer tutabilir. 07:44’te Ay-Merkür altmışlığı kesinleşirken bu haftanın önemli konuşma, mülakat, başvuru vb gibi iletişim odaklı faaliyetlerini retroya rağmen avantajlı bir şekilde gerçekleştirebileceğimiz bir güne işaret ediyor. 14:07’de Merkür Retro konumda burç değiştirecek ve Kova burcuna geçiş yapacak. Merkür Balık retrosu çok daha sisli, zihin dağıtan ve kafa karıştıran bir doğadaydı. Merkür Kova, retroya rağmen daha fazla odaklanma, bazen uçlara gidiş olsa da olayları bir mantık zincirine oturtabilme ve tarafsızlık adına bize bir avantaj oluşturuyor. Bu bağlamda retroda savrulduysak eğer içimizde de aksine dönme isteği varsa tekrar toparlanmak mümkün. 14:25’te Ay-Uranüs altmışlığı güne daha dinamik ve üretken bir etki getiriyor. Ve 16:19’da Ay, Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Karmik açıdan güçlü ve olumlu olan bu tesir tam anlamıyla “birlikten kuvvet doğar” mesajı vermekte. Zorlu deneyimler yaşanmış olabilir, ancak ne yaşamış olursak olalım bizi seven insanlar olduğu ve yalnız olmadığımızı hatırlamalıyız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 05.03.2020: Ay Yengeç burcunda; özellikle öğlene kadar hassas, alıngan ve korumacı bir ruh halinde olabiliriz. 05:25’te kesinleşecek Ay-Mars karşıtlığı da gerilim, fevri tavır, ani tepkiler, misilleme isteği ve duygusal anlamda savrulmalara işaret ediyor. Duyguları kontrol edememek bu evrede sıkıntı verici olabilir. Oysa ki 00:24’te kesinleşecek Merkür-Venüs altmışlığı sağduyulu, mantıklı ve anlayışlı bir iletişim modelinin faydalı olacağını gösteriyor. Bu açı kalıbı aynı zamanda güzel ve etkili iletişim kurmak adına da pozitiftir. Ay’ın Marsla karşıt açısı kazalar, sakatlıklar ve dikkatsizlik oluşturabilir, bastığımız yere dikkat edelim, kendimizi zorlamayalım. Aynı zamanda bu etkiler global ve ülke açısından askeri tansiyonu yine yükseltebilir. Neyse ki 10:49’da Güneş ve 16:14’te Neptünle olumlu açı yapacak olan Ay günün hararetini düşürmeye başlıyor. Tüm önemli konuları özellikle öğleden sonra ele almakta fayda var. Buna hem iş güç hem de duygusal konular dahil. Ama altını çizmeliyim ki 18:25’te Ay-Juno karesi, 19:55’te Ay-Jüpiter karesi etkin olacak. Abartı, ajitasyon, olayların aniden büyümesi gibi tesirler etkin olabilir. Yani akşam yine frene basmak, arıza tiplerden uzak durmak, en iyisi sakin sakin kendimize odaklanmak veya sevdiklerimizle zaman geçirmek en güzeli. Saydığım konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cuma – 06.03.2020: Haftanın en gerilimli gündeyiz. Özellikle günün ilk yarısı, öğlene kadar olan bölüm daha zorlayıcı. Bundan dolayı sabah saatlerinde koşulları çok zorlamamak, her şeyi düzgün ve gecikmeden yapmak faydalı olacaktır. Zira Ay Yengeç burcunda yolculuğunun son deminde 02:50’de Plüton’a, 10:11’de Satürn’e kare açı yaparak boşluğa girecek. Tahammül sınırlarımız oldukça düşük olabilir, alakasız şeyleri dahi kişisel algılayabiliriz. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ancak saat 12:27’de Ay boşluktan çıkıp Aslan burcuna geçiş yapacak ve günün enerjisi değişmeye başlayacak. Günün ilk yarısı daha kasvetliyken, ikinci yarısında daha agresif bir doğa var. Ay, saat 15:00’te Venüs, 19:05’te Uranüs ile kare sert açı yapacak. Bu etkileşim özellikle finansal konular, doğal afetlerle alakalı gerilimli bir tesir oluşturuyor. Riskli finansal hamlelerden uzak durmakta fayda var. Dolandırıcılara ayrıca dikkat etmeli, prim vermemeli. Özellikle bu konularda sabit burçlar** Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar** dikkat. Saat 19:40’ta Ay-Kiron üçgeni kesinleşirken akşam saatleri itibariyle gerilimli atmosfer yerini huzura bırakmaya başlıyor.

Cumartesi – 07.03.2020: Ay Aslan burcunda ve bugün herhangi bir gezegenle açı kurmayacak. Ancak boşluk konumunda değil çünkü daha burcu tamamlamadı ve önünde yapacağı açılar var. Ancak her zaman olmasa da bazen böyle avare avare ilerleyebilir. Dünkü gerilimli etkiler yerine daha olaysız, sakin ve keyifli zaman geçirmeye açık tesirler söz konusu. Çocuklarla ilgilenmek, hobi faaliyetleri ve yaratıcılığı kullanmak çok iyi gelebilir. Çözümsüz veya çaresi olmayan konulara saplanmak yerine bireysel kaliteli zaman geçirmek, kişisel hedeflere odaklanmak faydalı olacaktır. 20:21’de Ay-Juno altmışlığı kesinleşirken duygusal konular ve ilişkilerle alakalı iyicil bir etkileşim oluşturuyor. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Pazar – 08.03.2020: Ay Aslan burcunda yolculuğunun son demlerinde 11:12’de Merkür ile karşıt sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 13:47’e kadar boşlukta kalacak. Bu bağlamda özellikle Ay boşluktan çıkana kadar iletişimde zorlanma, çatışmalar, “karşıyım her şeye karşı” durumu görülebilir. Laf anlatamıyorsak eğer çok zorlamamak lazım. Veya biz veya karşımızdaki kişiler uzlaşmacı değilse “mola” alıp o konuşmayı ertelemek daha yapıcı olacaktır. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat. 13:48’de Ay boşluktan çıkıp Başak burcuna geçiş yapıyor; yön kazanarak netleşmeye başlıyoruz. Ayrıca bir sonraki gün dolunay olacak; bir nevi hazırlık sürecindeyiz. Görmek istemesek dahi gerçekler önümüze gelmek üzere hazırlanıyor. 15:22’de Güneş-Neptün kavuşumu kesinleşirken günün ruhani enerjisi tavan yapacak. Ruhsal çalışmalar, ibadet ve sanatsal faaliyetler adına çok güçlü bir açı kalıbıdır. Ayrıca kabullenme, bir şeyleri geride bırakma, bağ kesme gibi konular adına da destekleyicidir. Ay saat 19:59’da Venüs, 20:10’da Uranüs ve 21:11’de Ay Düğümleri ile olumlu irtibatlar kuracak. Duygusal konular başta olmak üzere ikili ilişkilerde beklenmedik güzel ve tamir edici konular gündeme gelebilir; haftanın etkilerinden dolayı ruhen kuru hissediyorsanız tekrar iyicil hisler besleyebilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe