Merve Çubuktepe

30 Nisan 2022 Boğa burcundaki Güneş tutulmasını geride bıraktık, sırada 15 Mayıs 2022’de gerçekleşecek Akrep burcundaki Ay tutulması var. İki tutulma arasındaki enerji oldukça güçlüdür ve bu sebeple de kendimizi hafta boyunca oldukça tetiklenmiş, harekete hazır ve hatta biraz da huzursuz hissedebiliriz.

Neyse ki hafta boyunca olumlu açı kalıpları çok baskın ve bu sebeple de bu haftayı oldukça yapıcı buluyorum. Merkür’den Güneş’e, Jüpiter’den Mars’a bu hafta tüm gezegenlerin irtibatları çoğunlukla altmışlık açı baskın durumda. Altmışlık açı olumlu bir açıdır, ancak üçgen açıdan farklı bir şeylerin hayırlı ve olumlu olması için muhakkak bireyin çabası gerekmektedir. Bu bağlamda inisiyatif almak, efor sarfetmek, bir konuya tüm gücümüzle odaklanmak gibi kavramlar istediklerimize ulaşmak adına ziyadesiyle destekleyici olacaktır.

Mayıs ayında birçok gezegen burç değiştirecek. Bunlardan biri küçük iyicil Venüs. Burç kuşağının en başına gelerek yeni bir Zodyak döngüsü başlatıyor.

Venüs 2 Mayıs 2022 itibariyle yüceldiği Balık burcundan zararlı konumda olduğu Koç burcuna geçiş yapacak. Zararlı kelimesi aslında Venüs’ün bu burçta gölge yönlerini daha çok gösterebileceğine işaret ediyor. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve cinsel tansiyonun artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. İlişkide sürekli talep eden, ya da istediğimizi alınca aniden giden taraf olmak mümkündür. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Venüs 29 Mayıs 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Venüs Koç burcunda seyahat ettiği süre boyunca “Ben ne istiyorum, Beni gerçekten ne mutlu eder ve özgür kılar?” sorularını bol bol kendimize sorabiliriz.

Bir sonraki hafta hem Merkür retrosu başlayacak hem de Ay tutulması gerçekleşecek. Bu nedenle bizi bekleyen haftayı bir nevi fırtına öncesi sessizlik veya çok yoğun efor gerektirecek bir dönemden önceki biraz soluklanma evresi gibi düşünebiliriz. Ancak bu durum Jüpiter-Neptün Balık kavuşum dönemi gibi hareketsiz bir uyuşma hali değil. Hareket ederken, bir şeyler yaparken “dinleniyoruz”. Bu mesela odaklanıp sıkıştığımız bir konu yerine başka bir şeye enerjimizi kanalize ederek gerçekleşebilir.

Haftanın en önemli açısı 4 Mayıs 2022’de kesinleşecek Jüpiter-Plüton altmışlığı. Bu açı kalıbı nadir gerçekleşir bu yüzden aslında yılın en önemli açı kalıplarından biri. Güç dengelerinin değişimine şahit olacağız. İnsanları ezmeden, ayrıştırmadan, bütüncül yaklaşımlar sergileyen kişilerin yükselişi ve başarılarına şahit olabiliriz bu süreçte. Bu açı da az önce belirttiğim gibi çaba ile alakalı. Bir konuda maddi veya manevi zenginleşmek istiyorsak o konuda ciddi anlamda efor sarf etmeli ve gerekiyorsa lüzumsuz, zarar veren taraflarımızı dönüştürmeliyiz. Sadece ritüel yapıp “her şeyi kendime çağırıyorum, evrenin de başka işi yokmuş gibi şıp diye bana yolluyor, hiçbir emek vermeyeyim ama ne istersem kâğıda yazayım da olsun düşünceler” zaten işlevsiz olmakla birlikte bu süreçte hiçbir işe yaramayacaktır. “Bir şeyi almak istiyorsan sen ne sunuyorsun” sorusu bu süreçte bize ışık tutabilir. 4 Mayıs 2022’de kesinleşecek Mars-Uranüs altmışlığı da bu durumu desteklemekte.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 02.05.2022: Herkese iyi haftalar ve iyi bayramlar! Ay Boğa burcunda ve saat 01.32’de Satürn ile kare açı yapacak. Bu saatlerde uyanık olanlar için gerginlik ve anlaşmazlıklara açık tesirler söz konusu. Ancak sabah saatlerinde atmosfer daha sıcak bir hale geliyor. Ay saat 09.19’da önce Jüpiter ile altmışlık, sonra 09.59’da Plüton ile üçgen olumlu açılar yapıyor. Günün ilk yarısı son derece sıcak, uyumlu ve keyifli tesirlere sahip. Bir şeyleri kolay çözmek adına iyicil bir tesirdir. Ay saat 12.12 itibariyle Venüs ile altmışlık olumlu açı yaparak boşluğa girecek ama Ay 12.13-12.47 arası çok kısa bir süre boşlukta. Saat 12.48 itibariyle Ay boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiş yapacak. Saat 17.04’te Ay-Merkür kavuşumu kesinleşirken laf lafı açabilir, saatlerce muhabbet edebiliriz, biraz dedikodu da cabası. Ve saat 18.10’da Venüs Koç burcuna geçiyor. İlişkilerde bireysellik ihtiyacının ve tenselliğin artışı, ilk görüşte aşklar, aşk ve tutkuyu karıştırmak, bir anda ayrılıp bir anda barışmak gibi durumlar sıkça görülebilir. Zaman zaman tamamen dürtüsel ve fevri hareketlerimizden kendimiz de zarar görebiliriz, dikkat. Venüs 29 Mayıs 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 03.05.2022: Ay İkizler burcunda ve saat 14.41’de Venüs ile Quintile olumlu açı yapacak. Saat 13.41-15.41 arası günün duygusal ve sosyal açıdan en keyifli saatleri. Bu evre her türlü sorunun çözülmesi, barışma ve işlerin tatlıya bağlanması adına olumlu tesire sahiptir. Ancak bu açıdan sonra biraz daha temkinli olmamız gereken saatlere giriyoruz. Saat 16.41’de Ay-Mars karesi kesinleştiği için çatışmalara, imalara ve basit olayların uzamasına dair tetiklemeler devrede olacak. Etkisi akşam geç saatlere kadar süreceği için özellikle günün ikinci yarısından sonra olmayan şeyi olur kılmak adına koşulları zorlamamakta fayda var. Ayrıca Güneş Tutulması yeni yaşandığı için ani hareketler ve vücudu yormaktan kaçınmak da önemli olacaktır. Gün boyunca sohbet, muhabbet, öğrenme ve öğretme temalarında iyicil destekler söz konusu. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 04.05.2022: Saat 00.33’te haftanın ve ayın en önemli açısı Jüpiter-Plüton altmışlığı kesinleşecek. Güç dengelerinin değişimine şahit olacağız. İnsanları ezmeden, ayrıştırmadan, bütüncül yaklaşımlar sergileyen kişilerin yükselişi ve başarılarına şahit olabiliriz bu süreçte. Bu açı da az önce belirttiğim gibi çaba ile alakalı. Bir konuda maddi veya manevi zenginleşmek istiyorsak o konuda ciddi anlamda efor sarf etmeli ve gerekiyorsa lüzumsuz, zarar veren taraflarımızı dönüştürmeliyiz. Sadece ritüel yapıp “her şeyi kendime çağırıyorum, evrenin de başka işi yokmuş gibi şıp diye bana yolluyor, hiçbir emek vermeyeyim ama ne istersem kâğıda yazayım da olsun düşünceler” zaten işlevsiz olmakla birlikte bu süreçte hiçbir işe yaramayacaktır. “Bir şeyi almak istiyorsan sen ne sunuyorsun” sorusu bu süreçte bize ışık tutabilir. Akabinde haftanın bir diğer olumlu ve önemli açısı Mars-Uranüs altmışlığı saat 17.46’da kesinleşecek. Bu olumlu açı kalıbı yeterli irade ve kararlılık gösterdiğimizde bizi yaratıcı çözümlere ulaştırıyor. Çok daha enerjik ve üretken hissedebiliriz. Ailevi ve maddi konuları çözümlemek adına ideal bir tesirdir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 22.37’de Jüpiter ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta olacak. Saat 23.53’te ise Ay, Hilal fazına geçiş yapacak. Ay Fazı: Hilal.

Perşembe – 05.05.2022: Ay saat 01.45’te boşluktan çıkıp Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca daha hassas, duygusal ve yaklaşan Merkür retrosunun da etkisiyle daha nostaljik hissedebiliriz. Geçmişte olan her şey daha güzel ve olumlu gelebilir, ancak kör ölünce badem göz operasyonu geçirmiş olabilir, gerçekçi olmak önemli. Ay saat 08.33’te Venüs ile kare açı yaptığı için günün ilk saatlerinde duygusal konuları ele almak riskli olabilir, özellikle iş ve sosyal alanlarımıza duygularımızı yansıtmamamız önemli. Saat 09.21’de haftanın önemli açılarından Güneş-Uranüs kavuşumu kesinleşiyor. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. İçimizdeki farklılık, isyankâr ruh ve yaratıcılık dışarı taşabilir. Eğer sınırlarımız çok zorlandıysa ani tepkiler verebiliriz. Açı kalıbı+-5 gün etkili. Ay günün geri kalanında sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Eski tanıdıklarla konuşmak, yazışmak ve hatta görüşmek çok iyi gelebilir. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 06.05.2022: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 07.13’te Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak. Bunun da tam üzerine iyicil bir açı kalıbı olan Merkür-Venüs altmışlığı da saat 08.00’de kesinleşiyor. Bir şeyleri başarmak, çözmek istiyorsak zekamızı ve aynı zamanda diplomasiyi kullanmamız önemli olacaktır. Agresif, baskıcı veya blöf içeren iletişim tarzları ters tepebilir. Tam anlamıyla “Tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır” etkisi diyebiliriz bu yapı için. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ayrıca sabah saatlerinde Ay önce 09.03’te Güneş ile altmışlık, saat 09.34’te Mars ile üçgen olumlu açı yapacak. Açıkçası özellikle günün ilk yarısı şahane etkiler içermekte. Özellikle kariyer, finans, zorlu görünen her şey ve bürokratik konular, resmi işlemler için öğle saatlerine kadar şahane destekler mevcut. Günün sonuna yaklaşırken saat 22.45’te Ay, Ay düğümleri ile olumlu pozisyona geçiyor. Saat 20.45-00.45 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygundur. Özellikle atalar, geçmiş yaşam ve 0-4 yaş dönemiyle ilgili çalışmalar bu yapıya çok uygundur. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 07.05.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 03.12’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Uyanık olanlar için ruhsal çalışmalara uygundur, uykuda olanlar anlamlı ve hissiyatı yüksek rüyalar görebilir. Saat 10.58’de ise Ay-Plüton karşıtlığı kesinleştiğinden özellikle 08.58-12.58 arasında koşulları ve sınırları zorlamamak önemli görünüyor. Aşırı güç kullanımı, iddialaşma ve kontrol isteği ters tepebilir. Saat 11.47’de haftanın bir diğer olumlu açısı olan Güneş-Mars altmışlığı kesinleşiyor. Kararlılık, çalışkanlık için destekleyici süreçler. Hedeflerimize odaklanırken, kendimizden emin hissedebilir ve tüm enerjimizi ortaya koyabiliriz. Motivasyonumuz çevreye de örnek olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 12.25’te Jüpiter ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra 12.25-13.49 arasında boşlukta kalacak. Ay saat 13.50’de Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor, enerji, coşku ve canlılığımız artacak. Özellikle akşam saatleri gerek sohbet gerek sorunlara çözüm bulma gibi konularda oldukça destekleyici. Saat 22.58’de Ay-Merkür altmışlığı kesinleştiği için 20.58-00.58 arası önemli konuşmalar için ideal. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 08.05.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Aslan burcunda ve saat 02.01’de Venüs ile üçgen olumlu açı yapıyor. Gece yarısı uyanık olanlar için keyifli ve huzurlu geçebilir Ay Aslan etkisiyle gün boyunca eğlence, hobi faaliyetleri, çocuklarla zaman geçirmek gibi konular enerjimizi daha da yükseltecektir. Daha flörtöz, girişken olabilir ve ilgi çekmek isteyebiliriz. Akşam saatlerine geldiğimizde saat 19.41 itibariyle Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Özellikle 17.41-21.41 arasına önemli işlerimizi denk getirmemekte fayda var. Bu zaman aralığına beklenmedik olaylar, aksilikler gündeme gelebilir ve doğaçlama yeteneğimizi konuşturmak zorunda kalabiliriz. Günün sonlarında gelirken saat 23.08’de Ay-Merkür Quintile olumlu açısı kesinleşiyor. Saat 22.08-00.08 arası bir konuya odaklanmak, çalışmak, önemli konuşmalar ve başvurular için çok uygun durumda. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe