Merve Çubuktepe

Hiç abartısız bir şekilde yılın astrolojik açıdan en zorlu haftalarından biri ile karşı karşıyayız. 2 Nisan 2018’de Mars ve Satürn Oğlak burcunda kavuşum yapacak. Nitekim bu ikili Terazi dolunayında da sahnedeydi ve tetiklendiler. Bir de üstüne Facies isimli kötücül bir sabit yıldızla kavuşumda olacaklar. Açıkçası bu büyük bir agresyon enerjisini beraberinde getiriyor. Çatışma ve kavgalar büyüyebilir, özellikle de 3-13 derece dereceleri arasında öncü burçlar Yengeç, Koç, Terazi ve Oğlakta gezegen ya da yükselenleri olanlar kendilerini kontrol etmekte zorlanabilir. Aynı zamanda her şeyi tamamen çok katı bir mantıkla görüp sert yaptırımlar uygulayabilirsiniz. Yazının başlığında belirttiğim gibi şartlar o kadar sıkı ve zor bir hale gelebilir ki patlamanız için tek bir ufak kıvılcım dahi yetebilir. Zorlu olaylar karşısında sabır, mantık ve sağduyuya en çok ihtiyaç duyduğumuz dönemlerden birindeyiz. Bu hafta en kontrollü ve soğukkanlı olan kazanacak.

Diğer yandan bu açı kalıbı aynı zamanda kazalara ve yaralanmalara açıklık getiren bir etkiye sahiptir. Oğlak burcu sembolizmi olduğu için deri, kemikler ve diş özellikle hassas olacaktır. Bu hafta özellikle haritanız desteklemiyorsa şayet operasyonlar için de uygun değildir, komplikasyonlar görülebilir. Toplumsal ölçekte ise ülkemiz haritasında da oldukça çarpıcı bir yerde duracaklar. Bu durum yabancı ülkelerle toprak konusunda çatışmaları, sınır ötesi operasyonlarla ilgili yabancı ülke kaynaklı baskı ve engelleri getirebilir. Aynı zamanda devlet büyükleri ile muhalefet ya da sivil halk arasında gerilim artabilir.

Buna ek olarak 4 Nisan 2018’de Merkür-Mars, akabinde 5 Nisan 2018’de Merkür-Satürn arasındaki kare açı kesinleşecek. Merkür malumunuz Koç burcunda retro yapıyor. Pek tabii ki bu açılar her türlü iletişim kazası, gaflara açıklık getirirken, aynı zamanda ticari girişimler ve mülakatlar açısından da hiç ideal olmayan bir ortam yaratıyor. Açıkçası hafta içerisinde 6 Nisan 2018 haricinde bu konulara uygun bir gün mevcut değil.
Haftanın tek olumlu açı kalıbı ise 7 Nisan 2018’de Venüs-Satürn arasındaki üçgen açı olacak. Ancak merak etmeyin bu açı ardı ardına gelecek olumlu açı serisinin başlangıcı. İlişkilerde adeta bir düzenleyici vasfı görebilecek bu açı bozuk dengeleri onarmak, kalıcı ve gelecek odaklı ilişkiler kurmak için ideal durumda. Ve evet bu haftayı kazasız belasız atlatırsak şayet önümüzdeki hafta bizi şahane etkiler bekliyor, ha gayret. :)

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 02.04.2018:
Yeni haftaya Ay Akrep burcunda başlıyoruz, Ay ilk açısını Venüs ile karşıt bir şekilde yapacak. İlişkiler açısından gerilimli, abartıya açık ve zorlayıcı bir etki söz konusu. Maddi açıdan çok uçmamak ve aşırı harcamamak da önemli. Özellikle sabit burçlar Boğa, Akrep, Kova ve Aslanlar dikkat. Akşama geldiğimizde esasen Ay, Satürn ve Mars ile olumlu irtibat kuracak ancak uzun süredir beklediğimiz Satürn-Mars kavuşumu da kesinleşiyor. Herkes sığınaklara. Her türlü çatışma, gerilim ve maddi açıdan kriz etkilerine karşı tetikte olmamız gerekecek bir kaç gün. En çok da öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçler öfke kontrolüne dikkat.

Salı 03.04.2018:
Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor. İlk açısı Neptün ile olumlu açı; bundan ötürü dünkü sert etkiler üzerine biraz rahatlama, yumuşama ve empati kurma etkisi oldukça baskın. Uzlaşma ve karşılıklı yapıcı davranışlar açısından destek alacağız. Akabinde öğlen Ay-Plüton arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Bu da enerjimizi yükselten bir etki, bir konuya odaklanarak başarı kazanmamız mümkün. Kendinizi daha güçlü ve kararlı hissedebilirsiniz. Ve son olarak da akşam Ay, iyicil Jüpiter ile kavuşum yapıyor. Başarı ve inançlar açısından güçlü olacağız. Zorlu Mars-Satürn kavuşumuna rağmen haftanın en iyi değerlendirilebilecek günlerinden biri. Tüm bu açılardan özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Bu etkiden sonra temel bir açısı kalmayan Ay saat 19:06 itibariyle boşluğa girecek ve tüm gün bu şekilde kalacak.

Çarşamba 04.04.2018:
Ay sabahleyin boşluk evresini tamamlayarak saat 09:53’te Yay burcuna geçiş yapıyor. Bugün Ay’ın özellikle etkili bir açısı bulunmuyor. Ancak haftanın ilk günlerine göre daha hareketli ve enerjik bir etkiyi de beraberinde getirmekte. Günün en önemli olayı ise Merkür-Mars arasındaki kare gerilimli açı olacak. Bu açı kalıbı özellikle iletişim facialarına, gaflara ve düşünmeden söylenen çok yıkıcı sözlere vesile olabilir. Çok iyi düşünüp öyle hareket etmeli ve konuşmalıyız. Her türlü ticaret, haberleşme ve ulaşım faaliyeti açısından aksaklık yaratabilir. Özellikle de öncü burçlar Terazi, Koç, Yengeç ve Oğlaklar dikkat.

Perşembe 05.04.2018:
Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah saatleri dinamik, keşfetme ve araştırma odaklı. İçinizdeki merak duygusu yüksek olabilir, birden içinizden bir yerlere uzun bir yolculuk yapmak gelebilir. Öğlene yaklaşırken Merkür-Satürn arasındaki gerilimli kare açı kesinleşiyor. Bu etki özellikle mülakat ve toplantılarda sıkıntı yaratabilir. Sürekli fikirlerinize karşı çıkan ya da onları engelleyen insanlarla uğraşmak zorunda kalabilirsiniz. Öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Teraziler dikkat. Bu açı kalıbından sonra öğlen Ay, Neptün ile kare açı yapacak bu etkileşim de dikkat dağınıklığı, odak problemleri ve yanılgılara açık olma durumunu beraberinde getiriyor. Bu konularda en çok değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yaylar dikkatli olmalı. Neyse ki öğleden sonra Ay-Güneş arasındaki olumlu açı kesinleşiyor ve zorlu günün enerjisini yumuşatıyor. Özellikle ikili ilişkiler ve yöneticilerle diyaloglar açısından destekleyici bir etki. Bu açıdan da en çok ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, Kova, İkizler ve Teraziler faydalanabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma 06.04.2018:
Ay Yay burcunda yolculuğunun son demlerine giriş yapıyor. Haftanın esasen en “rahat” günü bugün. Zira hafta içerisinde etkili olan gerilimli açı kalıpları geride kalıyor. Bugünü çok daha olumlu, huzurlu ve aynı zamanda iyimser bir şekilde geçirebilirsiniz. Tekrar bir şeylere odaklanmanız ve olumlu diyaloglar kurmanız mümkün olabilir. Özellikle de ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, Kova, İkizler ve Teraziler bu durumdan faydalanabilecek. Ay, saat 16:34-21:01 arasında boşlukta kalacak akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak. Önemli mülakat ve görüşmelerinizi boşluk evresinden önceye almanız başarıyı arttırabilir.

Cumartesi 07.04.2018:
Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor, bugün adeta bir tetikçi gibi çalışacak. İlk olarak Merkür ile kare açı yapacak ve iletişim konusunda pürüzler, gerilim getirecek. Sonrasında ise öğlen önce Satürn sonra da Mars ile kavuşum yapacak. Yine de bir T-Kare’den iyidir diyelim; ancak istediklerimiz konusunda ilerleme ve sonuç alma açısından sıkıntılı bir etki var. Aynı zamanda sakarlık, kazalara açıklık gibi durumlara da dikkat. Ve kesinlikle bugün kavgalar ve söz dalaşlarından uzak durmak en iyisi. Patrona zehir zemberek bir mail yazmak için hiç de uygun bir gün değil. Tüm bu açılara tabii ki öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Koç ve Teraziler çok çok dikkat. Diğer yandan iyi haber olarak Venüs-Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Duygusal açıdan oldukça destekleyici ve olumlu bir etki mevcut. Bugün okul, iş ve diğer sorumluluklardan ziyade sevdiklerinize odaklanmanızda fayda var. Aynı zamanda kalıcı ve gelecek odaklı duygusal ilişkiler kurmak da mümkün olabilir. Bu güzel açıdan özellikle su ve toprak grubu burçları Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak, Başak ve Boğalar faydalanabilecek. Ve son olarak bu kadar hareketli bir günün sonunda Ay, Neptün ile olumlu açı yaparak bu yoğun güne son noktayı koyacak.

Pazar 08.04.2018:
Ay Oğlak burcunda, ilk açısı sabah saatlerinde Güneş ile kare gerilimli irtibat olacak. Akabinde de Ay akşam saatlerinde Plüton ile kavuşuma geçecek. Yani bugün aşırı iddiacı, hırslı ve rekabetçi olabiliriz. Enerjimizi pozitif şeylere yönlendirmemiz çok çok önemli. Öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar bu konuda çok objektif olmalı ve sakinliğini korumalı. Çözülmesi gereken çok önemli bir konu varsa şayet akşam Ay’ın Jüpiter ile olumlu açı kuracağı akşam saatlerini seçmekte fayda var. Zira bu açıdan sonra gökyüzü etkisi ciddi şekilde yumuşuyor, anlayış dolu canayakın bir etki başlıyor. Aynı zamanda keyifli zaman geçirme ve eğlence için de çok uygun. Bu güzel etkiden en çok su ve toprak grubu burçları Balık, Akrep, Yengeç, Oğlak, Başak ve Boğalar faydalanabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlık, mutluluk ve huzur dolu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ