Merve Çubuktepe

Neredeyse hep beraber el birliğiyle 2016’dan kurtulduk kutlaması yaptık yeni yılı karşılarken. Ve maalesef daha ilk saatlerinde pek çok kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı acı bir terör olayıyla yeni yıla başladık. Ne olursa olsun 2017’nin yaralarımızı saracağımız bir geçiş yılı olacağına inanmaya devam etmeli ve bir bütün olarak yolumuza devam etmeyi seçmeliyiz. Bu tür karanlık insanların amacı her daim korkutmak, bölmek ve ayrıştırmak oldu. Bu tuzağa düşmek yerine birbirimizi anlamak, destek olmak ve farklılıklarımıza saygı göstermek her şeyden önemli.

Yeni yılın ilk yorumuna böyle bir giriş yapacağımı şahsen hayal etmiyordum. Ama ileriye de bakmak lazım. Haftanın dikkat çeken astrolojik olaylarına bakarsak eğer; 3 Ocak’ta Venüs yüceldiği Balık burcuna geçerek özellikle karşılıklı anlayış, dayanışma ve fedakarlık temalarına vurgu yapacak. Merkür geri hareketine devam ediyor, etkileri malum. Ancak 4 Ocak’ta Yay burcuna geçiş yaparacak retro hareketi esnasında. Yani özellikle hayata bakış açımız, umutlarımız, uluslararası ilişkiler, hukuki konular, turizm, yüksek öğrenim ve seyahatler temalarıyla ilgili biraz daha vurgu olacak. Bu konularda özellikle eskiyi gözden geçirmek ve yeni aksiyonlara başlamamak faydalı.

Haftanın önemli astrolojik etkilerine gelirsek:

Pazartesi 02.01.2017: Ay öğle saatleri itibariyle Balık burcuna geçerek, Merkür ile olumlu açı gerçekleştirecek. Bu saatleri özellikle önemli görüşmeler yapmak için kullanabilirsiniz. Ancak akşama doğru Ay hem güney ay düğümüne hem de Mars-Neptün kavuşumuna dokunacak. Ki bu ülkemizin haritasında da önemli bir konum. Kişisel anlamda bakarsak önemli yüzleşmeler yaşayabilir, geçmişten haberler alabilirsiniz. Özellikle 3-13 derece Balık, İkizler, Yay ve Başak burçları bu açıdan özellikle etkilenebilir. Genel etkisine bakarsak gündemi etkileyecek önemli açıklamalar duyabiliriz.

Salı 03.01.2017: Venüs yüceldiği Balık burcuna geçiş yapıyor ve 3 Şubat 2017’ye kadar bu burçta kalacak. Haritanızda balık burcunun düştüğü evin teması ile ilgili olumlu haberler alabilirsiniz. Ayrıca özellikle su ve toprak grubu burçları aşk ve ilişkiler konusunda iyi haberler alabilirler, yine de Merkür retrosunda olduğumuzu unutmayalım, temkinli olmaya devam. Ayrıca gün içinde Merkür-Venüs olumlu açısı iletişimi akışkan ve güzel hale getiriyor, bugün de önemli görüşmeler için değerlendirebilir, hele de doğum haritanızda Merkür’ünüz retro ise tam fırsatı.

Çarşamba 04.01.2017: Ay Balık burcunda ve Satürn-Kiron karesini tetikliyor. Ayrıca üstüne bir de Merkür ile karesi var. Yani bugün iletişim trafiği gayet karışık ve gergin olabilir, ayrıca piyasalar açısından da dalgalı ve stresli bir gün izleyebiliriz. Bu bağlamda çok riskli hareket yapmamakta fayda var. Bugün ayrıca akşam saatlerinde Merkür Yay burcunda retro hareketine devam edecek yani değişken burçlar olan Yay, Balık, İkizler ve Başak burçları Merkür retrosu ile ilgili dikkat edilmesi gereken konularda daha tetikte olmalı, özellikle yanlış anlaşılmalara mahal vermemeli.

Perşembe 05.01.2017: Ay Koç burcuna geçiş yapıyor, özellikle Güneş ve Plüton ile gergin açılar yapacak. Bugün özellikle otorite figürleri, yöneticiler ve bizden yaşça büyük kişilerle gerilmemeye ve diplomatik davranmaya çalışmak faydalı olacaktır. Özellikle öncü burçlar Yengeç, Koç, Oğlak ve Teraziler bu konuda ekstra dikkat etmeli. Genel olarak önemli konuşmalar, özellikle de kariyer konularını masaya yatırmak adına ideal bir gün değil.

Cuma 06.01.2017: Ay Koç burcunda yolculuğa devam ederek bir yandan da Jüpiter-Uranüs-Plüton T-Karesini tetikleyecek. Yani stresi yüksek, gergin bir gün. Bugün özellikle gerilimli demeçler, kavgalı ortamlar içinde kalabilirsiniz. Perşembe gününde yazdığım gibi öncü burçlar biraz daha temkinli olup bir anda kontrolü kaybedip karşı tarafa kafa göz girişmemeli. Zor zamanlardan geçiyoruz. Neyse ki bu gergin açı kalıbından sonra Ay Satürn ve Merkür ile olumlu açıları ile havayı biraz yumuşatacak. Yavaş ama temkinli adımlarla güzel işler ortaya koyabilir ve fayda sağlayabilirsiniz. Özellikle ateş ve hava grubu burçları bu etkiden olumlu etkilenebilir.

Cumartesi 07.01.2017: Güneş-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bugün özellikle 12-22 derece arasındaki Oğlak, Yengeç, Koç ve Terazi burcuysanız ya da bu derecede kişisel gezegenleriniz varsa çok önemli yüzleşmeler gerçekleşebilir, kartlar masaya açılabilir, önemli mücadelelerin başlangıcı yaşanabilir. Bir yandan da Venüs güney ay düğümü ile kavuşuyor. Geçmişin hayaletleri karşımıza çıkabilir, özellikle eski duygusal meseleler masaya yatırabilir. Neyse ki Ay’ın Venüs ve Neptün ile olumlu açıları çok da hırpalayan gergin bir atmosfer oluşmasını engelliyor.

Pazar 08.01.2017: Haftanın son gününde Ay Boğa burcunda, Güneş ve Plüton ile olumlu açıları mevcut. Ancak gün boyunca Ay boşlukta yani eski bekleyen işlerimize odaklanmak ve çok büyük atılımlar yapmamak önemli. Su ve toprak grubu burçları bu etkiden olumlu faydalanabilir. Ve aynı gün Merkür retro hareketini tamamlayıp durağan harekete geçiyor, bu tabii ki retronun olumsuz etkilerini azaltmaya başlayacak ama önceden yazdığım gibi tam hızına ulaşması 19 Ocak 2017’yi bulacak. Yine en azından güzel haber olarak Merkür retrosu bitti diyebiliriz!

Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak astrologlarımıza danışabilirsiniz.

Mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir hafta geçirmeniz dileğiyle…