Merve Çubuktepe

Gerek açıları gerek etkileşimlerin doğası gereği tam bir geçiş haftasındayız. Önümüzdeki hem tutulmalar dönemi başlayacak hem de Jüpiter’in ileri hareketi gibi önemli hareketler dikkat çekmekte. Bundan ötürü de bu büyük değişim dalgasına girmeden önce gerek mental gerek duygusal olarak kendimizi hazırlamamızda fayda var.

5 Temmuz 2018’de Güneş-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Bu güzel ve şanslı etkileşim özellikle Oğlak dolunayı vesilesi ile etkili olan karanlık, umutsız ve depresif ruh halini dağıtma konusunda pozitif etkide. Aynı zamanda iş görüşmesinden, devlet dairesinden ya da mahkemeden iyi haberler bekleyenler açısından da destekleyici durumda.

Yine 5 Temmuz 2018’de Merkür-Mars karşıtı kesinleşecek. Kısa vadeli ancak gerilimli bu açı insanlara tolerans konusunda zorlanabileceğimizi; özellikle de kişisel özellikler ve toplumsal konulara dair düşüncelerimiz hakkında çok hassas ve tepkisel olabileceğimizi gösteriyor. Bundan ötürü kimsenin kimseyi zorlamaması, saygı sınırları içerisinde diyalog kurması çok önemli.

8 Temmuz 2018’de Güneş-Neptün üçgeni kesinleşecek. Jüpiter açısının iyicilliği üzerine Neptün etkisi içimizdeki ruhsal yönleri daha baskın kılacak. Hayatımızda, değiştirmek istediklerimize, kabullenilmesi gerekenlere odaklanabiliriz. Tutulma öncesinde değişime niyet etmek, bu yönde adım atmak ya da bir plan oluşturmak adına iç sesimizi dinleyebiliriz.

Tutulma etkilerini detaylı bir şekilde paylaşacağım, haftaya görüşmek üzere!

Haftanın önemli etkileri:

Pazartesi - 02.07.2018
Ay Kova burcunda ve saat 20:50’ye kadar boşlukta kalacak. Tam anlamıyla aheste bir pazartesi günü bizleri bekler. Yeni işlere girişmek ve büyük mücadeleler yerine elimizdekileri çözüp bitirmek en doğrusu. Bugün aynı zamanda ekip çalışmaları, bir şeyleri derinlemesine araştırmak gibi konular için çok uygun. Doğru şekilde uygulamak koşuluyla hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için destekleyici bir etki. Ay, 20:51’de boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiş yapıyor, ilk açısı Uranüs ile olumlu irtibatta gerçekleşecek. Yani tekrar odaklanma gücü, belirlilik duygusu geri geliyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Salı - 03.07.2018
Haftanın en güzel etkiye sahip günü! Ay Balık burcunda yeni güne Ay-Satürn arasındaki olumlu açı ile başlıyoruz. Akşam ise Ay-Güneş ve Ay-Jüpiter arasındaki olumlu açılar sisteme destek vermekte. Bu pozitif açılarla dolu gün hem iş güç konusunda, hem de duygusal konular açısından oldukça destekleyici. Gündüz saatleri daha çok iş, aile büyükleri ve patronlar odaklıyken; akşam daha çok ikili ilişkiler ve duygusal konular baskın durumda. Bu güzel görünümlerden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba - 04.07.2018
Ay Balık burcunda yolculuğunun son demlerinde 12:46’da boşluğa giriyor ve tüm gün bu şekilde kalacak. Bugün biraz dünyadan uzaklaşma, hayallere dalma günü aslında… Daha dalgın hissedebilirsiniz, kimisi insanlardan uzaklaşmak isteyebilir. Dikkat, odak ve sebat gerektirecek işler için kendinizi daha fazla zorlamanız gerekebilir. Duygusal açıdan gerçekçi beklentiler içinde olunmasında fayda var. Doğru değerlendirildiğinde kördüğüm olan, ya da içinize sinmeyen bir konuda yaratıcı bir gelişme kaydedebilirsiniz. Bu etkileşimden de özellikle çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe - 05.07.2018
Haftanın en yoğun etkilere sahip günü! Öncelikle Güneş-Jüpiter arasındaki üçgen açı kesinleşiyor. Kariyer, finans, mahkemeler gibi konularda çok destekleyici bir etki. Özellikle de güçlü birinin yardımını alabilir, ya da beklenmedik şanslı bir gelişme yaşayabilirsiniz. Bu açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar destek görebilir. Ancak diğer yandan Merkür-Mars karşıtı da kesinleşiyor… Bu stresli açı sivri dil, bitmeyen inatlaşmalar, çekişmeleri açığa çıkarabilir. Bir ortamda bastırılmış sessiz gerilim varsa bir tetikleme ile dışa çıkabilir. Laf anlamaz insanlarla uğraşmanız gerekebilir. En çok sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler dikkat. Ay 07:50’de boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor; öğlen saatlerinde Ay-Kiron kavuşumu da olacağından yukarıdaki sert iletişim açısına bir anlık sinirle edilen sözlerin yaralayıcı etkisi de gündeme geliyor. Sert ifadeler konusunda öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç, Oğlaklar dikkat.

Cuma - 06.07.2018
Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabahın erken saatlerinde Merkür ile olumlu kontağının etkisi devam etmekte. Ancak öğlene ilerlerken bu sefer Güneş ile kare açı yapmaya başlıyor. İkili ilişkiler, yaşça büyükler, patronlar gibi kişilerle nasıl konuşacağınıza iyi karar vermelisiniz, yanlış anlaşılmalar olabilir. Aynı zamanda sizden yaş deneyim olarak ufak kişilerin iddialı sözleri “ne diyor bu tıfıl” dedirtebilir hatta sinirlendirici etki taşıyabilir. Geceye yaklaşırken de Ay bu sefer Plüton ile kare yapıyor yani artık kimle konuşulduğu fark etmiyor, doğrudan gerilimli bir etkileşim var. Spora, efor gerektiren bir işe odaklanmak çok daha iyi gelebilir. Tüm bu konularda en çok öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi - 07.07.2018
Güneş-Neptün arasındaki üçgen açı kesinleşiyor. Ruhsal açıdan çok güçlü olan bu etkileşim adeta tutulmalar dönemine artık ruhen hazırlanmaya başlayacağımızı sembolize etmekte. Bu görünüm aynı zamanda barışmalar, derin konuşmalar, karşılıklı empati ve tatlıya bağlama duygusu ile de alakalıdır. Bu güzel açıdan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar destek görebilir. Ay sabahleyin son açısını iyicil Venüs ile yaparak bu yapıcı ve sevgi dolu atmosferi yükseltiyor; akabinde 10:08-15:50 arasında boşlukta kalıyor. Boşluk evresinden sonra ise yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapacak. Akşam civarı Uranüs ile kavuşum; gece de Satürn ile üçgen beklenmedik ve hayırlı haberlere açık olduğumuzu gösteriyor.

Pazar - 08.07.2018
Haftanın en gerilimli gününe hoşgeldiniz… Ay Boğa burcunda; sabah saatlerinde önce Mars ile kare açı yapacak. Sonrasında da öğlen itibariyle önce Merkür ile kare sonra da Jüpiter ile karşıt açı yapıyor. Bugün en ufacık bir şeyden dahi büyük gerilimler çıkabilir, etkili olan kişiler arasında küçük bir olaydan büyük kavgalar çıkabilir. Zira herkesin içinde eteğindeki taşları tek tek dökme eğilimi var. Bugün aynı zamanda işle ilgili kritik adımlar atmak, istifa kararları, alım satım kararları vb için kesinlikle uygun bir gün değil. Sabit burçlar Kova, Aslan, Boğa ve Akrepler çok çok dikkat. Neyse ki akşam saatlerinde bu gerilimin harareti düşüyor; Ay önce Neptün sonra Güneş ile olumlu açı yapıyor. Bu kavgalı ve çatışmalı atmosferin yerini yavaş yavaş kendine odaklanma, sakinleşme ve huzur duygusu almakta. Bu uyumlu görünümlerden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ