Begüm Minkis

2 Ekim 2020 günü saat 00:05’de Koç burcunda 9 derecede bir dolunay bizleri karşılayacak. Ateş elementi ve Mars retro etkisinin harmanlanmasıyla karşı karşıya gelen Ay ve Güneş içimizdeki savaşçıyı açığa çıkartmamızı sağlayabilir. Gökten üç elma düştü misali önemli final sahnelerine gebe olacak bir dolunay enerjisi altında olacağız. Yaşam planımız belirlenirken kılıçlar da kuşanılmaya başlayabilir. Kiron asteroiti bu dolunayda etkin olacağından “Neyi niçin istiyoruz? Biz aslında kimiz? Nasıl bir yol izlemeliyiz?” soruları eşliğinde bireysel farkındalığımızı arttırıcı bir tesire sahip olacak. Ancak her farkındalık içerisinde biraz yarayı da barındırdığından yüzleşme cesaretini gösterenlerin kazanacağı bir dolunay olacak. Mantığımızı ne düzeyde kullandıysak sonucunda bir ödül veya ceza alabiliriz. Dolunay etkisi eşliğinde “tarih tekerrürden ibarettir” cümlesini pek çok kez duyacağımız karmik bitişler bizleri bekliyor. (Burç bazında etkiler yazının devamında)

Dolunayın an haritasının 4/10 köşe akslarında meydana gelmesi olayların etki seviyesini ve görünürlüğünü güçlendiriyor. Aile-kariyer arasında bir denge kurma açısından yoğun etkiler mevcut. Taşınma, ölüm, işe başlama/ayrılma, evlenme/boşanma, önemli bir ilişkiye başlamak gibi kadersel etkilerin vurgulandığı bir sürece giriyoruz. Koç ve Terazi karşıtlığı bizlere ilişkiler üzerinden denge kurulması gerektiğine işaret ediyor. Duygu tarafını temsil eden Koç burcundaki Ay, dürtüsel, tepkisel ve ileriyi düşünmeden hareket eden çocuksu bir yapı ortaya çıkarabilir. Sabırsız, aceleci, öfkeli tutumlar gösterebiliriz. Aniden alınan kararlar dikkat çekebilir. Mantık tarafını gösteren Güneş ise Terazi burcunda birlik etkisini vurguluyor. Karşı tarafı anlamak, birlikte hareket etmek ve ben yerine biz demeye işaret ediyor. Bu sebeple Koç Dolunayı egosundan ödün vermeyen, kendini beğenmiş, kibirli kişileri hırpalayabilir.

Dolunay anında yükselen 16 derece Yengeç burcu. Aile hayatı, değerler, yuvamız, vatan ve birlik konularına ek olarak gayrimenkul konularına yüksek bir vurgu var. Pek çok taşınan, ev alan, evine tadilat yaptıran, başka bir ülkeye iş sebebiyle göç eden insanlar duyabiliriz bu dönemde. Mekansal değişimler bilinçaltımızda yeni bir sürece itebilir bizleri. Yedinci evde Satürn, Plüton ve Jüpiter kavuşumda bulunmakta. Gerek global çapta gerek bireysel haritalarımızda ilişkilerde köklü dönüşümlere işaret etmektedir. Karşıt görüşler, düşmanlıklar, fikir çatışmaları ve ayrılıklarla mücadele vermemiz gerekebilir.

Koç burcundaki Mars dolunayın dispozitörü konumunda dolunayın karmik etkilerini çoğaltıyor. Dolunay anında da onuncu evden Satürn ve Plüton ile kare açı kuruyor üstelik. Bu açı kalıbı son iki yıldır Yengeç ve Oğlak burçlarında meydana gelen tutulma etkilerinin son kavşağı olacaktır. Sonlanmalar, gerçeklerle yüzleşme, yol ayrımları ve üzüntüler bilhassa öncü burçlar için tetiklenebilir.

Ancak dolunayın mesajını hatırlarsak, şifayı bulmak için önce yaralanmak gereklidir. Bu dönem kaderin akışına kendimizi teslim etmemiz daha iyi olabilir. Zira kadersel etkiler veren yaz tutulmaların yoğun surette tetiklenmesi gelecek adına her ne olursa olsun hayırın da beraberinde geleceğini söylüyor.

Dolunay anındaki Merkür ve Uranüs karşıtlığı ile beklenmedik insanlardan beklenmedik sözler işitmek, ani fikir değişimleri, şok edici haberler ile bizleri sarsabilir. Sıradışı yöntemler bulan ve bu yönde enerji sarf edenlerin de kazanacağı zamanlar. Her zaman aynı taktik sonuç vermez. Bazen farklı stratejiler olayın yönünü hemen değiştirebilir. Eğitim, ulaşım, teknoloji ve medyayı içerisine alan yeni kararlar açıklanabilir.

Güzel haberi sona bırakırsak eğer dolunay anında Venüs ve Mars üçgen açısı uzun zamandır aranılan güçlü bir destek ile kimilerinin yüzlerini güldürebilir. Birlikteliklerde heyecanlı, hızlı ve sürpriz gelişmeler görülebilir. Mars retrosu eski birlikteliklerin tekrar başlaması, eski ilişkilerden alınacak güzel haberler, uzun zamandır verilen emeklerin karşılığını görmek şeklinde hem ilişkiler hem de maddi konularda avantaj sağlamakta.

Sağlık sektörü ile yaşanacak sıkıntılar Kiron’un dolunayda etkin olması sebebiyle mümkün. Baş bölgesi, göz yuvaları, kafatası, kulaklar, çene ve diş problemlerine karşı dikkatli olmak gerekebilir. Kas sorunları görülebilir. Bu dönemde sporda ve ev içerisinde tehlikeli hareketlerden kaçınmak iyi olabilir.

Koç dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Burcunuzda etki görüyor olmanız ilk etapta sağlığınıza vurgu yapıyor. Baş ağrısı, stres ve ateşli hastalıklara karşı hassas olabilirsiniz. Ailede yeni gündemleriniz olabilir ve bu konularda ani, dürtüsel tepkiler verebilirsiniz. Taşınma, tadilat ve gayrimenkul konuları ile yakından ilgilenebilirsiniz. Sürüncemede kalmış önemli bir işiniz tam anlamıyla sonuç verebilir. İlişkilerde yıkıcı olmamaya özen göstermelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Gizli kalmış, kolaylıkla çözümlemekte zorlandığınız konularda bir tür aydınlanma yaşayabilirsiniz. Manevi yönünüz gelişebilir. Kontrolünüz dışında gerçekleşecek olaylar karşısında akışta kalmanız önem arz edecek. Tatil veya dinlenme amaçlı günlerin ardından daha koşturmacalı, sosyal bir sürece girebilirsiniz. İş sebebiyle seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Hastane kontrolleri yaptırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Maddi açıdan avantajlarınızın yüksek olduğu bir süreç deneyimleyeceksiniz. Büyük para giriş ve çıkışları yaşanabilir. Bir borcunuz bitebilir veya yatırımları nakit paraya çevirebilirsiniz. Yeni bir işe başlayabilirsiniz. Kariyer gelirlerinizi arttırmaya yönelik çalışmalarınız sonuç getirebilir. Kendi yeteneklerinizi de daha fazla geliştirmeye başlayacaksınız. Bu yönde bir farkındalık yaşayarak özgürce hareket etmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Dolunayın yükseleni burcunuzda olduğu için etkisi de oldukça hissedilir boyutta olacaktır. İmajınızda değişim gerçekleştirebilirsiniz. Kariyer yaşantınızda da bir tür sonuçlanma yaşayabilirsiniz. Radikal bir meslek değişimi yapabilir veya liderliği elinize alacağınız bir yönetimsel değişim gündeme gelebilir. En başta bireysel hayatınız olmak ile birlikte önemli sorumluluklar alabilirsiniz. İlerletmekte zorlandığınız bir ilişki veya evliliği sonlandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Mesleki projeler ve planlarınızı artık hayata geçirebilirsiniz. Ancak türlü nedenlerden ötürü harcamalarda artış yaşayabilirsiniz. Yurt dışı ile bağlantılı işleriniz yoğunlaşabilir ve mücadele vermeniz gereken koşullar artık kendini belli edebilir. Bakış açınızı, dünya görüşünüzü bolca sorgulayabilirsiniz ancak iş - eğitim konularınız var ise artık süreç neticelenebilir. Spiritüellik veya yaratıcılık içeren bir eğitime de yazılabilirsiniz. Bu dönemde sezgileriniz artış gösterecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyerde maddi başarınızı destekleyecek bir dolunay süreci geçireceksiniz. Toplu bir miras, nafaka ve tazminat alacağınız var ise ilgilenebilirsiniz. Finansal konularda alma verme dengesini kurmanız gerekecektir. Korkularınız, travmalarınız bu dönemde açığa çıkabilir. Psikolojik bir dönüşüm geçirebilirsiniz. Sosyal çevre değişikliği gerçekleştirmeniz ve yeni insan gruplarına girmeniz bu dönemde mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Toplumdaki yerinizi tekrar belirleyecek bir dolunay süreci geçirebilirsiniz. Kişisel sorumluluklarınız artış gösterebilir. Kariyer yaşantınızda radikal seçimler yapabilirsiniz. İlişkilerde ise tüm gerçekler aydınlanabilir. Evlilik veya kariyer sebebiyle ev değişimleri gündeme gelebilir. Ailenizdeki bir figüri ile fikir ayrılıkları yaşayabilirsiniz. Güçlü ve otorite sahibi insanlarla görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İş ortamınız ve çalışma koşullarınızı ilgilendirecek yeni gelişmeler görünür olabilir. Bir anlaşmayı bitirebilirsiniz. Sağlık açısından daha hassas olabilirsiniz. İlaç kullanmak ve diyet gibi uzun zamandır sürdürdüğünüz bir konu var ise sonlandırabilirsiniz. Gündelik rutininizi koşturmacalar içerisinde iyi planlamanız gerekebilir. Bir çalışma arkadaşınıza yardım etmek veya yardım talep etmek zorunda kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aşk hayatınız ve yaratıcı yeteneklerinizi ilgilendiren konularda bir neticelenme yaşayabilirsiniz. Sizden hoşlanan birini fark edebilirsiniz bu dönemde. Maddi açıdan başkalarıyla işbirliği, ortaklık kurmaya eğilim gösterebilirsiniz. Borsa ve spekülatif yatırımlara yönelmeniz mümkün. Üzerinde çalıştığınız yaratıcı yeteneklerinizi ortaya çıkarabilirsiniz. Keyifli ve eğlenceli ortamlarda kafa dağıtabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gayrimenkul ve emlak konularını odak noktasına alabilirsiniz. Tadilat tamirat konuları ile ilgilenebilirsiniz. Mevcutta bu işler var ise daha çok mücadele vermeniz gerekebilir. Evlilik sebebiyle taşınma ve ev alımı gündeme gelebilir. Aileniz ile fikir ayrılığı yaşamaya açık olabilirsiniz. Sürüncemede kalan bir ilişki veya ortaklık meselesini netleştirebilirsiniz. Sağlam beraberlik var ise ileri safhaya taşıma gibi kararlarınız olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Gezip sosyalleşeceğiniz bir sürece giriyorsunuz. İş veya özel sebeplerden ötürü pek çok kişi ile irtibat kurabilirsiniz. Sosyal medya hesabınızda çeşitli düzenlemeler yapabilir, markanız var ise tanıtım faaliyetleri ile ilgilenebilirsiniz. Yeni bir iş anlaşması yapabilirsiniz. İş sebebiyle eğitim almanız gündeme gelebilir. Daha sağlıklı bir yaşam adına bilinçlenmek için araştırmalar yapabilir ve yeni metodlar bulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Maddi ve manevi değerlerinizi ilgilendiren konularda bir kesinleşme söz konusu. Yaratıcı yetenekleriniz sayesinde para kazanmaya başlayabilirsiniz. Beklediğiniz para elinize geçebilir veya lüks bir alışverişinizi gerçekleştirebilirsiniz. Aşk ve keyif alınan konular da gündeminize oturacaktır. Bir ilişkiye başlayabilir veya iyi giden bir beraberlik var ise geleceğe dair planlara başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis