Begüm Minkis

2 Eylül 2020 İstanbul saatine göre 08:22’de Balık burcunun 10 derecesinde bir dolunay bizleri karşılayacak. Romantizm rüzgarlarının eseceği, içimizdeki şifacının uyanacağı ilham gücü yüksek zamanlara giriyoruz. Olgunluğa ulaşan duygu ve düşünceler adeta ağaç dallarından sarkarcasına önümüze düşebilir. İnsanlar eteklerindeki taşları bir bir dökebilir. Böylelikle vakti gelince her olgunun kaçınılmaz bir bitiş çizgisine ulaştığını fark edebiliriz. Kontrolün pek işleyemeyeceği, teslimiyetin yüksek olacağı Balık dolunayı hepimizi kendi gerçekliği ile derinlemesine yüzleşebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Balık burcunda gerçekleşen bir dolunay etkisinden söz ediyorsak orada hayallerimiz ve ideallerimize dair bir farkındalıktan söz edebiliriz. Güneş Başak burcunda somut değerler ve fayda içeren bir şeyler görmek isterken, Ay Balık enerjisi ise duygusal anlamda kendi kendini kandırabilecek ve hayallerin sınırsızlığında kendini kaybedebilecek bir enerjidedir. Güneş ve Ay karşıt konuma gelerek bizlere ışık tutacak. Bazı hayaller suya düşerken kimileri artık somutlaşma şansını yakalayacaktır.

Dolunayda 1 derece Terazi burcu yükseliyor. Temelde Balık ve Terazi burcu birbirine 150’lik birbirini görmeyen bir açı doğasındadır fakat birbirine yakın özellikleri bünyelerinde barındırır. Bu özellikler paylaşım, fedakarlık ve kabullenmedir. Bu dolunay ile egodan sıyrılmak, gereksiz kurban psikolojisinden çıkmak ve nihayet farklı mantıklı fikirlere kulak vermek isteyebiliriz. Kurulabilecek denge sayesinde ortaklıklar, işbirlikleri, evlilik ve ilişkiler, diplomasi ve arabuluculuk vb. temalar çok öne çıkabilir.

6/12 aksta meydana gelen dolunay ideallerimizi yalnızca bir fanteziden ibaret değil artık mantık odaklı da değerlendirmek gerekeceğine işaret ediyor. Dünyadaki en kötü şey insanın kendi kendisini kandırmasıdır. Elbet bu kandırmaca biter fakat bazen sonucu büyük duygusal harabeler olabilir. Bu nedenle dolunay ani uyanış ile ruhsal sağlık sorunlarını tetikleyebilir. Depresif hissedebilir ve inziva halinde olmak isteyebiliriz. Bir şeye inanmak ile kendimizi kandırmak arasındaki farkı da öğrenebiliriz. Sağlık ve hizmet sektörlerine dair haberler dikkat çekebilir.

Balık dolunayı doğrudan salgın hastalıklara atıfta bulunur. Mevcut vakalar ve Covid tedavilerine dair yeni açıklamalar gelebilir. Uranüs’ün dolunay anında Ay’a altmışlık, Güneş’e ise partil bir üçgen açı atıyor olması; teknoloji, bilim, toplumsal meselelere dair pozitif bir bakış sunuyor fakat temkinli olmamız gereken kritik açıklamalar ve haberler de olabilir. Global çapta aşırı yağışlar, deniz kazaları, heyelan ve sel, sis ve bulutlu havalar görülebilir. Bu dolunayda yardım ve bağışta bulunmak çok verimli olabilir.

Öte yandan dolunay akabinde 9 Eylül’de Mars’ın geri hareketinin başlaması da içte kaynayan bir kazan misali duygusal köpürmelere neden olabilir. Venüs-Satürn partil karşıt açısı dolunayda etkin ve güçlü çalışacak. Dönüşüm gezegeni Plüton’da Venüs’e karşıt açı yapıyor. Bu açı kalıpları ilişkilerde aşırılıkları önleyecek ve daha gerçekçi bakmamızı sağlayacaktır. Zoraki yürütülen ilişkilerde çözülmeler görülebilir bu süreçte. Bu açı, ayakları yere sağlam basan ilişkilere devamlılık katarken bazılarını ise artık dayanılmaz bir boyuta taşıyarak

Güneş, Uranüs ve Jüpiterin dolunay anında oluşturdukları büyük toprak üçgeni haritası destekleyenler için parayı doğru değerlendirme, sağlam iş anlaşmaları, yurt dışı ve eğitim imkanları, mal ve mülk alımı, güven inşası için destekleyici olacak. Ve ayrıca sabrın sonunun selamet olacağını da vurgulamaktadır.

Sağlık astrolojisine göre ayak ve topuk bölgeleri, hormonlar, lenf sistemi, parmaklara etkie eden sorunları ortaya çıkarabilir.

Balık dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuza göre okumanızı öneririm)

KOÇ: Hayatınızda önemli bir sonuçlanma yaşayabilirsiniz. İçinize attığınız sıkıntılar ve takıntılar gün yüzüne çıkabilir. Sizden saklanan tüm olaylar ve insanlar artık görünür olmaya başlayabilir. Kafanızı dinlemek için bir seyahat planlayabilirsiniz. Rüyalarınız mesaj içerikli olabilir. İç sesinize kulak verin keza doğru tespitlerde bulunabilir. Hastane kontrolleri yaptırabilirsiniz. Şifa çalışmaları ve spiritüel uğraşlarınız için de verimli etkiler altında olacak gözüküyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Arkadaşlarınızla keyifli gezilere katılabilirsiniz, evlenenler ve taşınanlar da olabilir. Ekip çalışmaları, yardımlaşma, etkinlikler gündeme gelebilir. Sosyal anlamda hareketli davranabilir ve liderliği ele alabilirsiniz. Aşkta da daha netleşeceğiniz sinyaller görmeye başlayabilirsiniz. İş yaşantınızda bir başarı elde ederek amacınıza ulaşabilirsiniz. Ekip ve görev değişimleri de gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yaşam amacınız, toplumsal statünüz ve kariyer hedeflerinizi ilgilendiren güçlü sonuçlanmalar yaşayabilirsiniz. İş kurmak veya mal almak için çeşitli harcamalar olabilir. Aile büyüklerinden maddi avantajlar elde edebilirsiniz. Saygınlığınızı korumaya yönelik fedakarlıklarda bulunabilirsiniz. Çocuklar, aşk yaşantınız ve hobileriniz ile ilgili alacağınız kararları da topluma duyurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ufukta yeni projeler ve maceralar görünmekte. Bunlar için son hazırlıkları yapabilirsiniz. Halihazırda olan bir eğitim söz konusuysa bunu başarıyla tamamlayabilirsiniz. Kafanızı dinleyecek bir seyahate çıkabilirsiniz bu dönem. Yurt dışı, medya ve büyük hacimli ticarete dair işleriniz var ise odaklanmak için güzel etkiler söz konusu. Bir taşınma veya ailevi ziyaret de gündeme gelebilir. Haberleşmeler ve fikir alışverişlerinizin yoğun olacağı bir süreç geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ortak kaynaklarınızla ilgili alacağınız kararlar dikkat çekecektir. Kredi, burs, sigorta başvuruları yapabilirsiniz. Miras paylaşımları olabilir. Psikolojik olarak dönüşümler yaşayabilir içsel şifayı bulabilirsiniz. Sezgileriniz artabilir ve sırları öğrenebilirsiniz. Araştırma veya sayılarla uğraştığınız işleriniz var ise verim yükselebilir. Ayrıca ameliyat ve cerrahi işlemler gündeme gelebilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Bir flört artık ilişkiye dönebilir. Evlilik veya ilişki yaşantınızda sürüncemede kalmış mevzular varsa artık sonuçlanabilir bu süreçte. Önceden fark etmediğiniz kişilerin size karşı ilgisini fark edebilirsiniz, platonik olduğunuz birine açılabilirsiniz. Açık düşmanlık göreceğiniz insanlar olabilir ve fazla iyiliğin maraz doğurduğunu fark edebilirsiniz. Bu süreçte ilişkileri dengelemeniz ve sağlığınıza özen göstermeniz önemli gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Gündelik yaşamınızda dağıldığınız yetişemediğiniz konuları kendiniz için bir rutin oluşturarak toparlayabilirsiniz. Ofis taşıması, işçi alımı ve görev değişimleri gündeme gelebilir. İş ortamınızda yeteneklerinizi sergileyebilirsiniz. Sağlık açısından sorunlarınız var ise çözüm bulabilirsiniz. Çevreye yardım ve bağışlar da gündeme gelebilir. Kendinizle estetik müdahaleler de dahil olmak üzere ilgili fiziksel değişimler yaptırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Romantik ve eğlenceli bir sürece adım atabilirsiniz. Aşık olabilirsiniz veya yeni bir flörte başlayabilirsiniz. İlham perilerini arıyorsanız bu dönem daha rahat bulabilirsiniz. Riskli işlere girme arzunuz artabilir. Spekülatif yatırımlar cazip gelebilir. Duygusal isteklerinizi merkeze alarak tatiler, geziler ve keyifli ortamlarda vakit geçirebilirsiniz. İmaj değişimi için de destekleyen etkiler söz konusu. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile hayatınız ve ev yaşamınızda kaos yaratan konular var ise bitebilir. Ev değişimi, eşya alımları görülebilir. Toprağa dair miras konuları var ise çözülebilir. Ancak ev içerisinde boru patlamaları, su sızıntıları ve zehirlenmelere karşı dikkatli olmak gerekebilir. Akrabalarınızla toplu bir etkinlikte bulunabilirsiniz, covid koşulları nedeniyle ekstra dikkat gerekebilir. Duygusal tutumlarınızı temelden etkileyecek bir gündemde dikkat çekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İletişiminizin aktif olduğu kendinizi daha cesur hissedeceğiniz sürece gireceksiniz. İş başvuruları, araştırmalar, ilanlar, teklifler, reklam ve tanıtım işleri, seminer ve fuar planlamaları ile uğraşabilirsiniz. Ticaretle uğraşıyorsanız veya dijital işler var ise canlanma yaşanabilir. Arabanız ve kısa seyahatlerle de ilgilenebilirsiniz. Kardeş, kuzen ve komşu ilişkilerinizde hareket olabilir. Sizden destek isteyebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Maddi meselelerinizde kafa karışıklığı yaratan konular var ise çözülebilir. Bütçenizi ilgilendiren bir taşınma, eğitim, girişim öne çıkabilir. Kişisel harcamalarınız artabilir. Yeteneklerinizi fark edebilir ve sezgileriniz finansal açıdan size doğru yolu gösterebilir. Yeni bir işe başlamak, iş teklifi almanız mümkündür. Yurt dışı bağlantılı işlerden de avantajlarınız yükselebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Burcunuzda etkili olacak dolunay ile şahsi kararlarınız öne çıkabilir. Belirsiz koşullar aydınlanabilir. Cesaretiniz ve girişimci ruhunuz artış gösterecektir. Karşılığında maddi büyüme yaşayabilirsiniz. Fiziksel bir değişiklik yapmak isteyebilirsiniz. Sağlık problemlerine yatkın hale gelebilirsiniz fakat kilo vermek için verimli süreçlerde olacaksınız. Zararlı bir alışkanlığınızı da bırakabilirsiniz. İlişkilerinizle ilgili arafta kaldığınız bir konuda aydınlanma yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis