Begüm Minkis

Son günlerde global ölçekte yankılanan ve nefesleri kesen savaş çığlıkları başta komşularımız olmak üzere tüm toplumları yıpratıyor. Dileriz daha fazla can kaybı olmaz ve gelecek günlerde barışı konuşuyor oluruz. Önümüzde bizleri rahatlatacak ve hem bireysel, hem kitlesel sorunların çözümüne katkı sağlaması muhtemel Jüpiteryen Balık Yeniayı var. 2 Mart 2022’de İstanbul saatine göre 20:34’de gerçekleşecek. Jüpiter’in umut ve ilham verici desteği sayesinde koruma kalkanları harekete geçerek sorunların diplomasi ile çözülmesine yardımcı olabilir. Öte yandan tam bu noktada küçük bir uyarı notu düşmekte fayda var. Toz pembe hayallere dalmadan her şeyi olduğu gibi görmeye ve verimli zaman yönetimine odaklanmak önemli olacak. Yeniayda en çok ihtiyaç duyacağımız noktalar; denge kurmayı öğrenmek, açgözlülükten kaçınmak ve doğru zamanda hamle yapmak olacak. Abartılar, kibirli nüanslar veya rehavet ise sorunların hızlı büyümesine neden olabilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Retrolar ve yorucu göksel olaylarla son üç aydır büyük bir mücadele içerisindeyiz. Öte yandan 24 Şubat 2022 sabah saatlerinden beri Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesini ve her yeri bombalamasını konuşuyoruz. Maalesef ki bu çok üzücü durumların içerisinde korkuyu ve gelecek kaygısını daha çok hisseder olduk. Yeniay perspektifinde bu yaşadığımız zorlu olaylar ile ilgili güzel haberler vermemiz mümkün zira büyük koruyucu Jüpiter yönettiği Balık burcundan yeniayda tetikleniyor. Jüpiter güçlü iken ahlaklı ve dürüst davranışlar öne çıkar. Balık burcu maneviyat, yardımlaşma, koşulsuz sevgi, affetme ve fedakarlık içeren davranışlar ile doğrudan bağlantılı olduğundan Rusya ve Ukrayna arasındaki gerilimin büyük oranda çözülmeye gitmesi için umut verici bir etki, hatta bir fırsat olduğunu söyleyebiliriz.

Savaş sürecini daha detaylı incelediğimde yeniay’ın Rusya haritasının sekizinci evinde gerçekleştiği görülüyor. Bu ev astrolojide halk güvenliğini, finansal süreçleri, borçları ve suçları gösteriyor. Bu alanda büyüyen hızlı sorunlar dikkat çekerken Merkür ve Satürn’ün yeniay anında Rusya haritasının yedinci evinde kavuşması muhalefet ülkelerin baskın ve yıkıcı nüanslarına vurgu yapmaktadır. Jüpiter malefik evlerde güçlü olduğu bir burçta ise krizlerin hızla büyümesine neden olabilir. Sekizinci ev de bu evlerden biri olduğu için gidişat Rusya’nın stratejilerine pek uymayacaktır ve anlaşma kararı gündeme gelebilir.

Öte yandan ABD’nin uygulayacağı yaptırımlarla ilgili gelişmeler devamlılık gösterebilir. Putin’in doğum haritasında Balık yeniayı onikinci evdeki Güneş’ine 150’lik konfigürasyondayken Balık burcunun dispozitörü Neptün ise onuncu evdeki Plüton’una 150’lik konfigürasyonda olacak. Kendi yönetimi, savaş stratejisi, tahminlerinin yolunda gitmeyeceğini, hayal kırıklığı yaşayacağını ve statüsünü korumak adına geri adım atmak durumunda kalabileceğini söylüyor.

24 Ağustos 1991’de kurulan Ukrayna’nın haritasında ise yeniay dördüncü evde gerçekleşecek. Mundane (Dünya) Astrolojiye göre bu alan ülkenin toprak bütünlüğü, üretim ve yerleşimini simgeliyor. Bu alanda canlanma, şifalanma hakim olmaya başlayacak diyebiliriz. Buna yardım edebilecek en büyük etken şuan düşman olan Rusya’nın aniden strateji değiştirmesi olabilir. Zira ülke yönetimi, çevresel koşullar kendini yeterli düzeyde savunabilecek güçte gözükmüyor. Dolayısıyla Rusya’nın vereceği kararlar daha etken vaziyette.

Balık yeniayı’nın Astrokartografik haritasında Kiron, Mars, Venüs ve Plüton hattı Rusya üzerinden geçiyor. Bu çerçevede Rusya’nın iç huzurunu bozacak çatlaklar çıkarken doğrudan iktidarın etkinliği sorgulanabilir. Yöneticiler sertlik yanlısı olsa dahi halklar barış yanlısı tutum takınabilir. Doğal afetler yönünde de Rusya’nın talihi pek iyi görünmüyor. Türkiye’de ise doğu Karadeniz bölgelerimizde denizlerden gelebilecek tehlikelere karşı dikkat etmemiz gerekiyor.

Özetlersek Putin ve Rusya yeniay çerçevesinde sürpriz talihsizlikler içerisindeyken ilahi adalet Ukrayna için kendisini gösterebilecek. 11 Mart 2022 Cuma günü oldukça belirleyici gözüküyor. Bu tarih ile transit engelleri gösteren Satürn Ukrayna haritasındaki Ay ile partil kavuşumdan çıkıyor ve transit Jüpiter yükselendeki Plüton ile üçgen açısını kesinleştirmeye başlıyor. Ukrayna’ya yapılan işgal son bulabilir ve süreç pozitife doğru dönmeye başlayabilir.

Mars’ın 29 derece olacağı 3-4-5 Mart tarihleri ise oldukça kritik ve zorlayıcı. Hepimiz için bıçağın kemiğe dayanması mümkün. Liderlerin güç mücadeleleri ‘’yeter’’ dedirtebilir fakat aynı savaşı başlattığı gibi barışı da biri başlatacak ve o başlatan taraf Rusya olacak gibi gözüküyor.

Türkiye haritası da yeniaydan ulusal prestij bakımından destekleyici etkiler alıyor. Yeniay haritamızın Güney ay düğümü ve Uranüs kavuşumu üzerinde gerçekleşecek. Jüpiter de yeniay anında onuncu ev girişine yaklaşan açıda olacak.

Ülkemizden beklenmedik yön değişimi ve çıkışlar şaşırtmamalı. Manevi gücü arkamıza alarak kahramanlık rolünü üstlenebilir, ülkece mevcut savaşa sesimiz çıkarabilir, yardımlar gönderebilir ve yaptıklarımızla global çapta takdir görebiliriz. Yalnız bunu yaparken din ve inançlarda aşırıya kaçmaya da meyilli olabiliriz. Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülke olarak denizlerde ticari donanımlarımızı arttırabiliriz. İhracat artışı, dış ilişkiler ekonomiye katkı sağlayabilir, döviz ve altın piyasası yukarı yönlü çıkabilir.

12 derece Balık yeniayının sabian sembolü ‘‘Müzede Bir Kılıç.’’ Artık işe yaramaz nüanslar, tarihe karışmış kahramanlık hikayelerini ifade ediyor. Geçmişi bir değer olarak arkamıza alabilir, tecrübe edinebiliriz fakat artık işe yaramayan güç gösterilerinden de sakınmalı ve barışa önem vermeliyiz. Bu sembol içerisinde bulunduğunuz savaş psikolojisini de oldukça anlatıyor.

Yeniay anında yükselenin Terazi burcunda olduğunu görüyoruz. Yükselen burcun yöneticisi konumunda haritada köşe evde yerleşimde bulunuyor. Öte yandan Balık burcunun da klasik astrolojiye göre yücelme yöneticisi. Jüpiter ve Venüs arketipleri yeniayda oldukça vurgulanıyor. Durum böyle olunca da çatışmadan ziyade barış, sevgi, huzur ve kabullenme duyguları daha ağır basıyor olacak.

Dünya çapında sel, toprak kayması ve tsunami gibi sulardan gelecek doğal afetlere karşı ekstra duyarlı bir dönem söz konusu. Boğulma ve zehirlenme vakaları olabileceği gibi geçtiğimiz aylarda sorun olan musilaj sorunu tekrardan konuşulabilir. Alkolizm, bağımlılık yapan madde kullanımları, intihar ve tacizler artabilir. Bireysel hayatta ise ayak/topuk sorunları, depresyon, ruhsal hastalıklar ortaya çıkabilir.

Balık burcu astrolojide son burçtur ve onikinci ev ile temsil edilir. Balık burcu büyük bir sınırsızlık ve sonsuzluk ile doğrudan bağlantılı. Her duyguyu yüksek oktavdan yaşamaya eğilim gösterebiliriz. İrademizi kaybetmemeye ve fayda sağlamayan konulara bağımlılık göstermemeye dikkat edelim. Balık burcu arınma, tamamlanma ve bitişlerle de çok ilgili. Suyun yoğun olduğu yerlerde çözünme ve erime hakimdir. İçimize kazık gibi oturmuş acılardan özgürleşebilir, inat ve takıntıları bırakabilir, hatalarımız var ise farkına varabilir ve mazlumlara merhamet edebiliriz.

Özetle maddeden manaya göçme zamanlarına giriyoruz. Ruhsal ve spiritüel uğraşılar, ilham gerektiren işler, görsel sanatlar, şiir, müzik ve edebiyat alanları ile ilgilenmek ve hatta mesleğe çevirmek için çok uygun zamanlar olacaktır.

Balık yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Sezgilerinizin, merhametinizin ve ilhamınızın kuvvetleneceği bir zaman. Bugünlerde tek başınıza kalarak kafanızı dinlemek istemeniz oldukça mümkün. Kiminiz para kazandıracak bir iş projesi sebebiyle kendinizi eve kapatabilir ve yoğun çalışmalar yapabilirsiniz. Gizli düşmanlarınız kendisini belli edebilir. Size zarar veren negatif insanlar var ise hayatınızdan uzaklaştırabilirsiniz. Gizli hastalık veya ruhsal hassasiyetleriniz var ise görünür olması söz konusu fakat önlem alarak üstesinden gelebilecek güçte olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Toplumsal faaliyetlerde başrolde olabileceğiniz, yardımlaşmaların parçası olacağınız bir süreç. Arkadaşlarınız ve iş bağlantılarınız maddi manevi sizin arkanızda durabilir. Faydalı, vizyonunuzu geliştiren, dürüst insanlarla gelecek ideallerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Kariyerden elde ettiğiniz gelirinizde artış yaşanabilir. Grup çalışmaları, organizasyonlar, etkinlikler hayal ettiğiniz şekilde ilerleyebilir. Kimileriniz kendi işini kurmak ve daha büyük paralar kazanmak için yeni temeller atabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Kariyerde büyük idealler, daha yüksek bir amaca hizmet etme duygusu ağır basabilir. Önünüzde taze, parlak ve heyecanla karşılayacağınız yeni hedefleriniz olabilir. Sorumluluklar ve gündelik koşturmalarda artış dikkat çekecektir lakin keyifle üstlenmeniz olası gözüküyor. Otorite figürleri ve aile üyeleriniz ile sorunlu ilişkilerin iyileşmeye başladığına şahit olabilirsiniz. Terfi, unvan değişimi, tanınma ve statüyü arttıran gelişmeler öne çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hayat felsefeniz ve inançlarınız pozitif yönde değişiyor. İçe dönük, karamsar ve umutsuzluk hissiniz bitebilir ve hayat bir anda renklenmeye başlayabilir. Uzun yolculuklara çıkabilir, vize başvurusunda bulunabilir, farklı kültürler ve yabancı dilleri öğrenebilirsiniz. Dış ticari ilişkiler için oldukça uygun bir zaman. Evlilik hazırlıklarınız var ise nikah tarihi alarak resmi işleri başlatabilirsiniz. Kimileriniz ise aşkta ikinci baharını yaşayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Parasal fırsatlarda sürpriz artışlar sizi sevindirebilir. Eşiniz, ortağınız veya ailenizin maddi imkanlarındaki büyüme size de yarayabilir. Verimli yatırım planlarınız olabilir. Kimileriniz miras alabilir, burs kazanabilir veya emekli olabilir. Her koşulda dış kaynaklar sizin daha rahat koşullarda olmanız için büyük yardımlara hazır gözüküyor. Psikoterapi almak, ruhsal olarak yenilenmek ve bağımlılıklardan kurtulmak için çok doğru zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Karşıt burcunuzda yeniay gerçekleştiğinden diğer insanlara her yönden bağlı olduğunuz konularda artık ilerleme görmeye başlıyorsunuz. Eşiniz, ortağınız ve yakın dostlarınız sayesinde bir ödül alabilirsiniz. İnsanlar ihtiyaçlarınız doğrultusunda size yardımcı olmaya hazır olabilir. İlişki başlatmak veya sorunlu beraberlikleri bitirmek için de doğru bir zaman. Davalar lehinize sonuçlanabilir, doğru kişilerden danışmanlık alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Stresli, karışık ve dağınık bir hayatın içerisindeyseniz artık bunu sonlandırabilir ve bir hedefe doğru ilerleyebilirsiniz. İş hayatında yeni alanlara duyduğunuz merak hat safhaya çıkabilir ve kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz. Sağlığınızı ilgilendiren zorluklar, bir türlü teşhisi yapılamamış hastalıklar tespit edilebilir. Spor, diyet, meditatif ve sanatsal çalışmalar ile ilgilenmeniz olası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Sizi yaşama bağlı kılan keyfi aktivitelere ve kişisel ihtiyaçlarınıza verdiğiniz önem artabilir. Sizi mutlu edecek işler, insanlar ve ortamlara çekilebilirsiniz. İşinize daha çok yaratıcılık katabilirsiniz. Eros’un okları bu sefer sizi bulabilir. Motivasyonunuzu yükselten romantik bir insan hayatınıza girebilir. Hobiler, riskli paralar ve sportif işlerde istediğiniz oranda başarı kazanmanız mümkün gözüküyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Aile ilişkileri ve ev hayatınızda düzelme görülebilir. Evden para kazanmaya başlamanız olası. Özel yaşamınızda da başarı kazanabilirsiniz. Ev almak, taşınmak, evlilik kararı almak, çocuk sahibi olmak ve aile işi kurmak gibi majör değişimlere çok açık gözüküyorsunuz. Güvenliğe, dayanışmaya ve duygusal ihtiyaçlara verdiğiniz önem artabilir. Sevdiğiniz insanları koruyabilir, besleyebilir ve şefkat gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İletişiminizi geliştirmeniz, gergin ortamları pozitif konuşmalarla yumuşatmanız söz konusu olabilir. Size büyük fayda katacak yeni bir eğitime yazılabilir, kitaplar okuyabilirsiniz. Eğer kendiniz de bir öğretmen, yazar veya pazarlamacıysanız sizi büyük başarılara götürecek yeni başlangıçlar yapmanız olası gözüküyor. Araba alabilir, araç kiralayabilir, kısa süreli tatillere çıkabilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerle yapılan etkinlikler de bu süreçte mümkün olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Yeni bir gelir kaynağı veya yatırım aracı hayatınıza dahil olabilir. Maddi imkanlar genişlemeye başlayabilir fakat gerekli gereksiz her şeye para harcamak isteyebilirsiniz. Yeteneklerinizin gelişmesi ve etrafınızın da sizi siz yapan özellikleri fark etmeye başlaması mümkün olabilir. Özdeğeriniz artabilir ve size huzur veren insanlar, ortamlarda vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Her türlü ilişkide saygı, sorumluluk ve düzeni ele alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Sizin burcunuzda gerçekleşecek yeniay hayatınızın her alanında görünürlüğü, başarıyı ve şansı önünüze getirebilir. Dış görüntünüzde ve imajınızda dikkat çeken yenilikler yapabilirsiniz. Sorunlu ilişkiler düzelebilir ve hayal kırıklıkları bitebilir. Kendinize daha çok güvenmeye başlayabilir, heyecan ile kabul ettiğiniz yeni iş fırsatları üzerinde çalışabilirsiniz. Parasal bolluğa sizi götürecek imkanları daha iyi görüp, geliştirmeye başlayacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis