Berrak Nilhan Karaca

2018’in ilk dolunayı hayli olumlu etkileşimlere sahip. Dolunayın gerçekleştiği anda gökyüzünde uçurtma açı kalıbı oluştu. Bu açı kalıbı, adı üzerinde, köşe noktasındaki gezegenler üzerinden bir çıkış noktası verir. Bu noktadan uçmayı sağlar :) Uçurtmanın diğer köşelerindeki tüm gezegenler ise yardımcı bir rol oynar.

Dolunay Yengeç burcunda gerçekleştiğinden ötürü temel konu korumak, kollamak istediğimiz; duygularımıza hitap eden, aile ve yuvayla alakalı konularda olacaktır. Bu konularda alakalı hayatımızdaki bir süreç en görünür haline gelebilir veya belli bir sonuca erebilir.

Bu konuların aynı zamanda bizim en içten ideallerimizle, hayallerimizle, beklentilerimizle alakalı olduğu görülmektedir. Her zaman hayal ettiğimiz bir şeyden söz ediyoruz. Diğer taraftan bizi kesinlikle heyecanlandıran, harekete geçmemizi sağlayan, bizi özgürleştiren, inandığımız şeyler için mücadeleye davet eden bir konu olabilir. Bu öyle bir mücadeledir ki sonuna kadar savaşmaktan bir an bile tereddüt etmeyiz.

Uçurtmanın köşe noktasında, yani tüm bu hikâyenin çıkış noktasında ise Venüs, Güneş (ve hatta biraz geniş orbla Plüton) mevcut. Oğlak burcundaki bu kavuşum işin içinde ilişkilerin, hedeflerin, amaçların, hırsların ve güç isteğinin olduğunu söylüyor. Bizi heyecanlandıran şeyi, hayallerimizi, korumak kollamak istediklerimizi veya ev ve yuvayla alakalı konuları hayata geçirebilmek için gerçekçi olmak, belli bazı kuralları izlemek, diplomatik olmak, ilişkilerde ayakları yere sağlam basmak gerektiğini söylüyor. Bilen bir kişiden danışmanlık almak da faydalı olabilir. Oğlak burcunun pozitif özellikleri olan ciddiyet, gerçekçilik, öz disiplin, sadakat, sorumluluk sahibi olmak, sabır, çalışkanlık ve hedef odaklılık bu dönemin altın anahtarlarını oluşturuyor. Aşırı duyguların içinde dağılmadan, boğulmadan kendimizi kontrol etmemiz, belli bir amaca odaklanmamız, zamanı iyi kullanmamız gerekiyor.

Duygusal enerjimizi amaçlarımızı gerçekleştirmek için kanalize edebilmemiz gerekiyor!

Dolunayın burçlar üzerinde yarattığı etkilere gelecek olursak: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

Koç:
Dolunay haritanızın yuva, aile ve hayatınızın temeliyle alakalı 4. Evinde gerçekleşecek. Bu dönemde geleceğiniz ve kariyeriniz için temel taşları oluşturan konularda gerekli adımları atmanız gerekebilir. Kendinizi sağlama almak için, duygusal güvenliğinizi sağlamak için geleceğiniz ve kariyerinizle alakalı konularda daha gerçekçi, daha sorumluluk sahibi olmanız gerekecektir. Yetkin konumdaki kişilerle iyi ilişkiler kurmanız, kariyer çevrenizde daha diplomatik olmanız, zamanınızı iyi kullanmanız sizin için daha iyi olabilir. Güvendiğiniz ve daha otorite bulduğunuz konumdaki bir kişi ideallerinizi gerçekleştirmede size destek olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Boğa:
Dolunay haritanızın haberler, seyahatler, iletişim, kardeşler, yakın çevre ve yakın akrabalar ile alakalı 3. Evinde gerçekleşecek. Yakın çevrenizden, akrabalarınızdan ve kardeşlerinizden korumak, desteklemek istediğiniz kişiler olabilir. Bu kişiler ile duygusal alışverişinizin artığı bir dönem yaşayabilirsiniz. Sizi duygusal olarak harekete geçirecek önemli haberler alabilirsiniz. Özellikle su kenarında olmak üzere yakın çevreye seyahatler artabilir. Bir de yurt dışı bağlantılı işler, uzak yerlere seyahatler, yabancılarla alakalı konular, yüksek eğitim, inançlar, yayımcılık ile alakalı konularda gelişmeler yaşayabilirsiniz. Bu konular hayallerinizi süsleyen, sizi heyecanlandıran, belli bir mücadeleye davet eden konular olabilirler. Bu konularla alakalı amaçlarınızı gerçekleştirebilmek için sistemli, metodik, gerçekçi, sabırlı ve aynı zamanda diplomatik, barışçıl bir yaklaşım sergilemeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İkizler:
Dolunay haritanızın maddi kazançlar ve öz değer konularıyla alakalı 2. Evinde gerçekleşecek. Bu dönemde paranın hassas noktanız olduğu görülmekte. Kendinizi maddi anlamda güvende hissetmek ihtiyacında olabilirsiniz. Diğer taraftan kariyerinizle ve çalışma hayatınızla alakalı bir takım ideallerinizi gerçekleştirmek için sahip olduğunuz kaynakları profesyonel bir şekilde değerlendirmeniz gereklidir. Maddi anlamda kendinizi güvenceye alabilmeniz için dışarıdan gelen paralarla alakalı konularda gerçekçi, sorumluluk sahibi ve sabırlı olmanızın gerektiği görünmektedir. Dışarıdan gelen paralar borçlar, alacaklar, krediler, miraslar, nafakalar, eşten ve ortaklardan gelen paralar, burslar, yan haklar, tazminatlar ve primler olarak sayılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yengeç:
Dolunay haritanızın başlangıçlar, girişimler, imajınız, çevresel koşullarınız ve sağlığınız ile alakalı 1. Evinde gerçekleşecek. Tabii ki bu dolunaydan en fazla etkilenecek burçlardan biri sizsiniz. Çünkü korumak istediğiniz şey bizzat kendinizsiniz. Evliliğiniz, ikili ilişkiniz ve ortaklığınızla alakalı konularda; hayallerinizi, hedeflerinizi gerçekleştirebilmeniz, taşları yerli yerine oturtmanız için duygusal enerjinizi doğru bir şekilde kanalize etmeniz gerekmekte. Bunun için de ilişkilerinizde gerçekçi düşünmeniz, sabırlı olmanız, sorumluluk almanız, diplomatik olmanız ve güç savaşlarından uzak durmanız gereken bir dönemdesiniz. Aşırı duygusal reaksiyon vermediğiniz müddetçe partnerinizden sağlam destekler alabileceğiniz bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Aslan:
Dolunay haritanızın 12. Evinde gerçekleşecek, bu nedenle şartların kontrolünün pek de sizin elinizde olmadığı bir dönemdesiniz. Diğer taraftan çalışma hayatınız ve çalışma koşullarınızla alakalı sizi heyecanlandıran, ideallerinize uygun gelişmeler için perde arkasındaki kadın figürlerinden destekler alabilirsiniz. Çalışma hayatınızda sorumluluk sahibi, iş bitirici, hedef odaklı, gerçekçi ve ciddi olmanız bu dönemde altın anahtar rolü oynayacaktır. İş arkadaşlarınızla hem profesyonel hem de iyi ilişkiler kurmanız bu kişilerden destekler almanızı sağlayabilir. Sağlığınızla alakalı süregelen bir problem varsa bu dönemde etkili bir müdahale söz konusu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Başak:
Dolunay haritanızın gelecek hedefleri, gelecekten beklentiler, sosyal çevreniz, dâhil olduğunuz gruplar ile alakalı 11. Evinde gerçekleşecek. İçinde bulunduğumuz bu dönemde gelecek idealleriniz ve beklentileriniz hassas noktalarınızı oluşturuyor. Bu konularla alakalı kendinizi güvenceye alabilmek, ideallerinizi gerçekleştirebilmek ve harekete geçebilmek için daha yaratıcı olmanız gerekebilir. Hesaplanmış riskler alınabilir. Aşk hayatınızda beklentilerinizi gerçekleştirebilmek için daha ciddi, sorumluluk sahibi, gerçekçi olmanız gerekebilir. Veya içinde bulunduğumuz şu günlerde sadece iyi vakit geçirmek, birlikte eğlenmek sizin için yeterli olmayabilir. Daha ayakları yere sağlam basan bir ilişki istersiniz. İçinde bulunduğumuz şu günlerde, eğer haritanız da vadediyorsa, karşınıza böyle bir ilişki fırsatı çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Terazi:
Dolunay haritanızın kariyeriniz ve geleceğinizle alakalı 10. Evinde gerçekleşecek; dolayısıyla bu konuları hayatınızın hassas karnı haline getirecek. Hayatınızın temelini oluşturan, geleceğinizi ilgilendiren konularda, maddi anlamda daha özgür olmanızı sağlamak ve çalışma hayatınızla alakalı ideallerinizi gerçekleştirmek için daha gerçekçi olmanız, sağlam adımlar atmanız, sabırlı olmanız gerekebilir. Ev hayatınızı, ailenizle ayıracağınız vakti etkilemeyecek bir kariyer seçebilir, evden çalışmaya karar verebilirsiniz. Veya bir aile işi gündeme gelebilir. Bu dönemde ailenizle ve yuvanızla alakalı sorumluklarınız kadar onlardan aldığınız destek de artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Akrep:
Dolunay haritanızın 9. Evinde gerçekleşecek. İçinde bulunduğumuz şu günlerde genel olarak motivasyonunuz yüksek. İnandığınız bir şeyi, bir idealinizi hayata geçirebilmek için sonuna kadar savaşabilecek bir durumdasınız. Bununla birlikte sadece savaşmak, sadece hayal etmek veya sadece inanmak yeterli değildir. Bu dönemde ciddi kararlar almanız, gerçekçi adımlar atmanız, sabırlı olmanız, hedef odaklı bir yaklaşım göstermeniz sizin için altın anahtar olacaktır. Bu amaçlarınız için kardeşlerinizden ve yakın çevrenizden destekler alabilirsiniz. 9. Ev yurt dışı bağlantılı işler, uzak yerlere seyahatler, yabancı ülkeler, yüksek eğitim, yayıncılık, medya, internet ve inançlarla ilgilidir. Bu konularla alakalı daha önceden atılmış adımlar bir sonuca erebilir veya en görünür halini alabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Yay:
Maddi durumunuzu dengede tutmanız gereken bir dönemdesiniz. Dolunay haritanızın dışarıdan gereken paralar ile alakalı 8. Evinde gerçekleşecek. Dışarıdan gelen paralar borçlar, alacaklar, krediler, miraslar, nafakalar, eşten ve ortaklardan gelen paralar, burslar, yan haklar, tazminatlar ve primler olarak sayılabilir. Bu konularla alakalı kendinizi sağlama alabilmek için kendi kazancınızla, maaşınızla, gelirlerinizle alakalı konularda daha gerçekçi olmanız, gerekirse kemer sıkmanız, sadece güvendiğiniz yatırımlara odaklanmanız gerekebilir. Yeni maddi kazanç yolları yaratabileceğiniz bir dönemdesiniz. Sadece para konularında duygusallıktan uzak durmak gerekiyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Oğlak:
Bu dolunay ikili ilişkiler, sevgiyle alakalı konular, evlilik, aşk, çocuklar ile alakalı konuları dikkatinizin odağına yerleştirebilir. Özellikle evlilik ve ikili ilişkilerle alakalı konular yumuşak karnınız olarak görünmekte. Bu alanda koruyup kollamak istediğiniz bir şeyler olabilir. Bunu sağlayabilmek için özellikle ilişkilerden yana gerçekçi, sorumluluk sahibi, sabırlı, soğukkanlı olmanız gereken bir dönemdesiniz ki bunlar zaten sizin uzmanlık alanınız. Diğer taraftan kariyeriniz ve geleceğiniz de dikkatinizin odağında olabilir. Gelecek projeleriniz için var gücünüzle çaba harcayabileceğiniz, inandığınız şeyler için sonuna kadar savaşabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu enerjiyi girişimleriniz ve yeni başlangıçlar için yapıcı bir şekilde kullanabilirsiniz. Yekin konumdaki kişilerden, genç kadınlardan destekler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Kova:
Dolunay haritanızın çalışma hayatınız, çalışma koşullarınız ve çalışma arkadaşlarınız ile alakalı 6. Evinde gerçekleşiyor ve bu konular sizin hassas karnınız haline geliyor. Geleceğiniz ve kariyeriniz için idealleriniz doğrultusunda sonuna kadar çaba sarf edebileceğiniz, sonuna kadar savaşabileceğiniz bir dönemdesiniz; fakat şartların kontrolü sizin elinizde değil. Bu nedenle biraz daha sabırlı olmanız, idealleriniz doğrultusunda hazırlık yapmanız gereken bir dönemdesiniz. Bu planları sahneye koyma zamanı gelecek; fakat henüz değil, en erken 23 Ocak 2018’den sonra bu mümkün olur. Diğer taraftan kronik bir rahatsızlığınız varsa bu dönemde etkili bir çözüm bulunabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Balık:
Bu dolunay ile birlikte gelecek idealleriniz, gelecekten beklentileriniz, sosyal çevreniz ve bağlı olduğunuz gruplar ile alakalı konularda harekete geçebilirsiniz. Bu konularla alakalı ayakları yere sağlam basan, gerçekçi, sorumluluk sahibi, ciddi olmanız gerekebilir. Çok hayallere kapılmadan ve duygusal olarak dağılmadan hareket etmek önemlidir. Diğer taraftan aşk hayatınız, sosyal hayatınız ve çocuklarla alakalı bir süreç nihayete erebilir veya en görünür halini alabilir. Sosyal çevrenizden veya içinde olduğunuz bir gruptan uzun vadeli olabilecek bir ilişki fırsatı karşınıza çıkabilir. Çocuklarla, aşk hayatınızla ve sosyal hayatınızla alakalı konularda duygusal tepkilerden uzak durarak, sabırlı ve gerçekçi bir yaklaşım göstermeniz sizin için faydalı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.