Begüm Minkis

2022 yılına 2 Ocak 2022’de gerçekleşecek Oğlak yeniayı ile merhaba diyoruz. İstanbul saatine göre 21:33’de 12 derecede gerçekleşecek. Soğuk savaş etkisi verecek, yer yer açığa çıkardığı gerçeklerle taş kesilmemize neden olabilecek yeniay hayata yeni bir sayfa açma konusunda kararlılık kazandırabilir. Venüs geri hareketine halen devam ederken meydana gelen yeniay vesilesiyle sırtımıza uzun zamandır yük olan ve hatta kamburumuzu çıkaran zararlı durum ve kişileri daha net biçimde görme şansına erişiyoruz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Her şeyin aşırısının zarar olduğunu unutmadan davranmamız gereken bir süreçten söz edebiliriz. İlişkilerde yeni sınırlar belirlenebilir. Şımarmadan ve abartmadan kural ihlallerini bir kenara bırakarak üstleneceğimiz sorumluluklarımız önem kazanacaktır. Yeniayın getirdiği farkındalık ile hem kendimize hem de çevremize fayda yaratabileceğiz.

Kış mevsiminin uzun gecelerini yaşarken bir de üstüne Venüs’ün geri hareketini deneyimliyoruz. Yaşamdan keyif almak, haz almak bir o kadar zor. Oğlak burcundaki yeniay ile gerçekten ne istediğimizi, nelerden keyif aldığımızı ve hedeflediğimizi derin bir şekilde sorgulayabiliriz. Tüm soğukkanlığımızla gizlediğimiz sırlar Venüs retro etkisiyle gün yüzüne çıkmaya çalışıyor. Yeniay an haritasının beşinci evinde gerçekleşirken bazı planların bozulduğuna apaçık şahit olabiliriz.

Oğlak burcu sistemde büyük ya da küçük gruplarda en üst kademeyi, patronu temsil eder. Kimin patron olduğunu göreceğimiz bu süreçlerde Jüpiter’in Balık burcunda girmesi ile beraber ilahi adalet de devreye giriyor. Yani devlet, otorite figürleri odağımıza yerleşirken bu önemli şahsiyetler olayların gidişatı konusunda doğrudan pay sahibi olacak. Yeniay anında 28 derece Aslan burcu yükseliyor. Kimileri lider rolü üstlenirken kimileri ise tamamen kendi hayatının patronu olmak isteyebilir.

Uranüs’ün Boğa burcunda yeniay ile üçgen açıda bulunuyor olması kabullenilmesi kolay olmasa da zeminde sarsılmayı göstermekte. Daha iyi bir gelecek için feda edilmesi gereken unsurlar hayatımızda yer alıyor. Bırakılması kolay olmayan bolca emek verilmiş değerler de olabilir bunlar. Ancak Retro Venüs ve Plüton kavuşumu sebebiyle artık tercihlerimiz, bize mutlu gelen unsurlar değişmiş olabilir. Uranüs gezegeni yeniay anına üçgen açı atarak tam da bu konuyu vurgulamaktadır.

Venüs Oğlak retrosu bu zamana kadar yalnızca ailemiz, akrabalarımız veya toplumun bize dayattığı unsurlara göre yaşadığımızı fark ettirebilir. Oysa ruhsal ve duygusal ihtiyaçlarımız ise bu yönde olmayabilir. Şimdi ileriye dönük yenileniyor ve yeni bir düzen için can atıyoruz. Bu süreçlerde bolca istifalar, büyük şirket iflasları, aile içi geçimsizlik sebebiyle boşanmalar, ayrılık haberleri görebiliriz. Bunların beraberinde eski eş, sevgililer de şaşırtıcı biçimde bir araya gelerek mutluluk pozlarını paylaşabilir.

Topluma yön veren önemli kişilerin gizli ilişkileri, anlaşmaları da ortaya çıkabilir. Oğlak burcu kabala öğretilerine göre basit görüntünün altında yatan büyük hazine ve derinlik ile de ilgilidir. Ocak 2018’den beri Satürn, Plüton transitleri yeterince güçlü durmamız gerektiğini bizlere vurgulamıştı ancak şimdi kalkanları indiriyoruz ve yüreğimizin bizi götürdüğü yere doğru yol alıyoruz.

Venüs retro üreme sorunları, cinsel soğukluk, böbrek, hamilelik evresinde düşükleri, çocuk aldırmayı gösterebilir. Oğlak burcu cilt problemlerini tetikleyebilir. Dişlere ve kemikleri destekleyen gıdalar tüketmek iyi olabilir bu dönemde.

Finans ve ekonomide büyük dalgalanmalar görebiliriz. Piyasalar sağ gösterirken sol vurabilir. Yatırım yaparken her ihtimali düşünerek öyle atılım yapmak doğru olabilir. Devlet yöneticileri bilhassa gıda, üretim, ham maddeye yönelik yeni karar ve yasaları açıklayabilir. Ciddi bir zam yağmuru dikkat çekebilir. İkinci el eşya, antika ve ahşap vs eşyalara kolay alıcı çıkabilir.

Oğlak yeniayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kariyerinize dair uzun zamandır görmezden geldiğiniz ve ertelediğiniz sorunlar var ise artık yapılandırma zamanınız gelmiş olabilir. Çalıştığınız yerde idari yönetimde sorunlar meydana gelebilir. İşten ayrılarak kendi işinizi kurma yolunda adımlar atabilirsiniz. Otorite sahibi kişilerden tatminsiz hissedebilir, yeteneklerinizin görülmediğini düşünebilirsiniz. Aile içinde ise geçmişten getirilen travmatik sorunların çözülmesi, evlilik yolunda adım atmak ve ilişkilerin daha şefkatli forma dönüşmesi söz konusu olabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Basmakalıp fikirlerle bezenmiş projelerin sizi daha fazla ileriye taşımadığını fark edebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Profesyonel yaşantınıza katkıda bulunacak bir eğitimden mezuniyet belgenizi alabilirsiniz. Mecburi taşınma ve yer değişikliği gündeme gelebilir. Uzak akrabalarınızdan pek hoş olmayan haberler alabilirsiniz. Hayata bakış açınızı tekrar sorgulayacak ve sonunda kendi fikirlerinizin peşinden gidecek cesareti kendinizde bulmaya başlayacaksınız. Riskli girişimler gündeminize gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Borçlar, kredi, ortak kazançlar ve miras konularına hassasiyetle yaklaşmanız gereken bir süreçtesiniz. Ödemekte zorlanacağınız maddi yükümlülüklerin altına girmekten kaçınmalısınız. Ayak bağı olan mevcut borçlarınızı ise kapatabilirsiniz. Ortaklıklarınızda sorunlar gündeme gelirse tekrardan yapılandırmanız mümkün. Okültizm, ezoterizm ve psikoloji ile ilişkili çalışmalar üzerinde daha da derinleşebilirsiniz. Ayrıca bu dönem ailenizden destek gelebilir. Uzun vadeli yatırımlarla ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile hayatınızdaki tüm gerçekler aydınlanmaya başlıyor. Yürümeyen ortaklık ve ilişkilerde net kararlar alabilirsiniz. Kendi krallığınızın baskın olduğu yeni bir sistem içerisine girebilirsiniz. Sağlığınız hassaslaşabilir bu süreçte ve özellikle diş ve eklem ağrılarından mustarip olabilirsiniz. Geçmişte size hata yapmış insanlar ise kapınızı tekrar çalarak yaptıkları yanlışları telafi edebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: İş ve sorumluluklarınızı layıkıyla yerine getirip getirmediğinizi tekrardan düşünmeniz gereken bir süreç. Sürekli zamanınızı alan ve kazanç getirmeyen iş alanlarından hızla uzaklaşabilirsiniz. Çalışma ortamlarınızda müşterilerinizle anlaşma sağlamakta zorlanabilir ve kayıplar yaşayabilirsiniz. Sağlığınıza da ayrı özen göstererek bağışıklığınızı güçlendirecek takviye gıdalar alabilirsiniz. Kilo vererek forma girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Aşk ve romantik yaşamınızla ilgili artık ayaklarınızın yere sağlam basmasını istiyor olabilirsiniz. Geleceğinizde olmayan kişilerle aranıza duygusal mesafe girebilir. Bazılarınız aşk ilişkilerinde arkadaş olarak yoluna devam etmek isteyebilir. Kariyer yolunda ilerlemek isterken fark etmeden yeteneklerinizi hatalı kanallara aktarıyor olabilirsiniz. Mesleğinizde sizi geliştirmeyen konuları fark ederek üretkenliğiniz artabilir. Çocuklar ve aşk yaşamınız ise ruhsal anlamda sizi biraz sıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Beklediğiniz ev satışı veya taşınma planı var ise artık ufaktan hayata geçirebilirsiniz. Aile hayatınızda sorun teşkil eden olaylar ve kişilerle sorunları açıkça masaya yatırarak net konuşmalar yapabilirsiniz. Ev içinde tadilat gereken ufak aksiliklere karşı dikkatli olmakta fayda var. Bilhassa davetsiz misafirlere karşı toleransınızın düşük olabileceği bir evreden geçebilirsiniz. Evde çalışıyorsanız artık ofise geçmeniz de olası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Kardeş, kuzen ve akraba ilişkilerinizde yaşadığınız iletişim sorunları veya fikir ayrılıkları varsa soğukkanlılıkla çözebilirsiniz. Kullanmadığınız araç gereçleri veya arabanızı ikinci elden satışa vermek adına destekleniyorsunuz. Sizi ileriye taşımayan fikirleri artık bir kenara bırakarak bakış açınızı değiştirmek isteyebilirsiniz. İlgi alanlarınız ve kariyerinizde uzun vadeli planlamalar yapmak için uygun bir dönem. Eskiden gittiğiniz mekanlara tekrardan gezmeye giderek nostalji yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maddi kaynaklarınızı ve yatırımlarınızı tekrardan gözden geçirmeniz gereken yeni bir sürece giriş yapıyorsunuz. Kendi işinizi bırakarak ortaklık düşünebilirsiniz. Uzun zamandır alamadığınız paralar var ise haber gelebilir. Yeteneklerinizi geliştirmek için başkalarından ilham alabilirsiniz. Krizleri fırsata çevirmek için uygun bir dönem. Sahip olduklarınız eğer size fayda sağlamıyor ise bırakabilmeyi öğrenmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda gerçekleşecek yeniay ile düzeninizi bozan, yük gelen her unsuru hayatınızdan temizlemeye başlayacaksınız. Sağlığınızla yeterince ilgilenemediyseniz spora başlayabilir veya doktor kontrollerinizi yaptırabilirsiniz. İlişkilerde empati yapmayı, dinlemeyi daha çok öğrenebilirsiniz. Bencilce davranıyorsanız ve partnerinize haksızlık yaptıysanız telafi etmek için iyi bir dönem. Eski ilişkiler ve dostlarınızdan haber alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Sizi geriye çeken korkularınız ve kaçarak üstünü kapatmaya çalıştığınız her unsuru aşmaya başlıyorsunuz. Sezgilerinizin güçlendiği bir süreç söz konusu. Sıkıntılar geride kalabilir ve zihinsel olarak yeniden doğmuş gibi hissedebilirsiniz. Eskiden size huzur veren seyahatlere tekrardan çıkabilirsiniz. Özellikle iş hayatınızda arkadan dönen gizli saklı olaylar eğer öğrenmeniz gerekiyor ise bir bir önünüze serilebilir. Başarılarınızı çekemeyen insanlar kendilerini belli edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Gelecek planlarınızı ve arkadaşlık ilişkilerinizi tekrardan gözden geçirmeniz gereken bir zamandasınız. Eski dostlardan hayır görebilirsiniz. Öte yandan yanınızdaymış gibi davranan ama olmayan, başarılarınızı kıskanan, samimi olmayan insanlar kendilerini belli edebilir. Sosyal çevrenizde sırlar açığa çıkabilir ve bazı kişilerle aranıza mesafe koyabilirsiniz. Büyük kazançlar, uzun zamandır beklediğiniz paralar da elinize ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis